Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Kevin
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la Kevin » 18 maj 2014, 23:28

tuzlak1987 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Mislim da se previse forsira hrana, treba se najvise orijentisati na vodu, lijekove i HIGIJENU! Zato sto svi koji su sklonjeni iz kuca tj sada na statusu izbjeglice bukvalno su odvedeni na mjesta gdje je tesko odrzavati higijenu.
A hrana se najvise forsira u donacijama, mislim da ce je biti i vise nego dovoljno..

Citao sam da najmanje dolazi higijenskih sredstava, zato sutra kod bude isao u crveni kriz, ili u studentske organizacije nesto da preda neka tome da prednost. Moje misljenje..

Isto tako bojim se da ce svi ove ljude zaboraviti kroz mjesec. Njima su bukvalno kuce unistene, nemaju vise kuce. Kome su poplavljene nece moci onaj smrad istjerati godinama..Tesko da obicna raja moze skupiti te pare da digne to na noge sve, tu mora pomoci drzava i ostale drzave, nema druge. Raja moze pomoci sto se tice ovih slepera..

Skupit se dosta moze ali je steta milijardu u federaciji, milijardu u rs sigurno..
ja mislim da se u ovoj situaciji nista ne forsira..sta se god salje dobro je doslo..šta god!
jer ovi ljudi trebaju zivjeti i sljedećih dana i jesti i oblačiti se itd..

morate shvatiti da je ljudima možda skupo kupovati lijekove..po meni bi tu drzava morala urigirati da se što više lijekova prebacuje ali na racun drzave...odnosno, imaju bolnice, salji tamo ko treba pomoc i gotovo..ili da medicinsko osoblje sa lijekovima obilazi potrebite
Da ali evo na Dubravama gdje je prihvatiliste vec je prljavo, prijete zaraze..Citao sam da je ovih dana hrane i previse stiglo i da trebaju stvari za higijenu i sto vise vode :mrgreen:
jest tu, a šta je s drugim mjestima..ima ljudi kako čitam koji nemaju ništa, i malo su do sada dobili..
sve dobro dođe..a po meni lijekove moraju bolnice tj drzava osigurati..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2014, 23:30

@Kevin

U Maglaju i Doboju treba lijekova, valjda im je u Doboju dosta propalo lijekova jer im je ostalo u domu zdravlja u vodi..

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 maj 2014, 23:31

evo nesto interesantno iz austrije

http://www.sloboda.hr/ova-barijera-prot ... i-gradove/" onclick="window.open(this.href);return false;

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 maj 2014, 23:32

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
pa **** ih da ih **** besramne :thumbdown: :oops:
Pa majku mu ima ih 5 puta vise, sta ih trpe. Noge im odma slomiti pa nek umru u onom mulju
Treba im zutog dat da se navuku mayku im yebem
Majke mi ja kad bi to vidio iznabijao bi ih na lopate, dosli bi ko raznjici
NO PYRO NO PARTY

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 18 maj 2014, 23:33

Mene je samo strah da vecina tih donacija ne zavrsi u pogresnim rukama umjesto kod onih kojima je to zaista potrebno...sve vise i vise citamo kako neki kao i u ratu kupe hranu,pice pa prodaju, sta ce tek biti sa parama koje su uplacene ili budu uplacene u narednom periodu...daj boze da ode u ruke onima kojima treba i da se sto vise kuca obnovi i koliko toliko uspostavi normalan zivot.
FORZA MILAN

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 18 maj 2014, 23:36

yebem mater po sred picke svakom ko se na ovom nasao bogatiti na bilo kakav nacin!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 18 maj 2014, 23:36

A sto se tice ovih donacije,malo sam optimistican da nece biti manipulacija kao recimo u donacijama posle rata,protesti su bili skoro znaju da nema sale,zatim izbori se blize svi ce htjeti da se dokazu.mada ce opet to na kraju vecinom sve raja popraviti uz pomoc dijaspore najvise.Da se cekala vlada u vezi humanitarne pomoci narod bi izgladnio.
Inace ocekujem veliku pomoc Turske,poslali su svoje ljude u izvidnice,mislim da ce to Turci odraditi puno preko TIKE i ostalih svojih organizacija.
SLOBODA NAVIJAČIMA

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 18 maj 2014, 23:38

QUARTERBACK je napisao/la:yebem mater po sred picke svakom ko se na ovom nasao bogatiti na bilo kakav nacin!
Tako je isto u ratu bilo,dok su ljudi ginuli po šumama neki su švercovali robu i bili ratni profiteri,i sada poslije rata od tih para imaju neke firme,kompanije i glume neke qurceve gazde. :puke:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 23:40

Ma to smo mi, nije da nisam očekivao da će biti i ovakvih stvari, koliko god da su nam političari bagra mi smo gori od njih :thumbdown:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 18 maj 2014, 23:40

treba im noge polomit
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 maj 2014, 23:41

Da je napravit kakvu uniju s Austrijom da paze na nas.

Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 maj 2014, 23:42

Prodaja namirnica po visokim cijenama u Maglaju je veoma mala, radi se o pojedincima. Tako da ne treba dizati frku oko toga za taj grad i te profitere ce svakako stici kazna ;)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 18 maj 2014, 23:43

Kawhi je napisao/la:Da je napravit kakvu uniju s Austrijom da paze na nas.

Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk
Isto k'o sto su pazili Hrvate tijekom dugogodisnje povjesti :grin:

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
Forza Milan

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 maj 2014, 23:50

U reprizi komedije ‘Začarano blago’ prikupljena pomoć za unesrećene u Bosni

U nedjelju navečer u širokobriješkom kinu Borak, na zahtjev publike, održana je repriza predstave ”Začarano blago”. Podsjetimo, premijera ove komedije izvedena je prije manje od mjesec dana, a vrijedni glumci-amateri, članovi Frame Široki Brijeg, odlučili su sugrađanima još jednom priuštiti malo zabave.

Predstava je bila humanitarnog karaktera te su posjetitelji nakon završetka mogli dati svoj novčani prilog kojeg su prikupljali volonteri na izlazima iz kina. Sav prihod ide za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Bosni.

Ova komedija opisuje par staračkih, ali uvelike zanimljivih dana djeda Joze Letića (Ivan Slišković). Nakon što je ostao bez žene, dane provodi u svojoj sobici, a jedino razgovora s dva susjeda Jerko (Mario Sesar) i Tonkan (Mateo Marušić). Njegovu svakodnevnu rutinu izmijenio je dolazak starog mu prijatelja Jakoba (Ivan Arapović) koji mu otkriva tajnu začaranog blaga.

slika
slika
slika
:clap: :clap:
:bow:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 18 maj 2014, 23:50

:o :shock: Svaka im Cast, nadam se da ce zavrsit u rukama kome je bas potrebmo, osusio se da god da ko ovo iskoristi i ukrade.

[youtube][/youtube]
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 maj 2014, 23:51

fukara87 je napisao/la::o :shock: Svaka im Cast, nadam se da ce zavrsit u rukama kome je bas potrebmo, osusio se da god da ko ovo iskoristi i ukrade.

[youtube][/youtube]
:tokralju:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 maj 2014, 23:57

Hercegovci :clap:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 maj 2014, 23:58

tuzlaci na putu u Orasje

" onclick="window.open(this.href);return false;

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 maj 2014, 23:59

Novak - stvarno svaka cast. Mogao nas je hladno izostaviti i napisati samo Srbija, ali nije i pokazao je da je ljudina
Henry - zena mu je sa ovog podrucja, vjerovatno je tako upoznat
Navijaci Reala - mrtvi fotosop, ocekivao sam vise od ss-a, a oni ko najveci levati
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 19 maj 2014, 00:01

THW (Technisches Hilfswerk) - najveća volonterska organizacija specijalizirana za pomoć, između ostalog i za prirodne katastrofe, su na putu iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu.
slika
ne znam da li je bilo, uglavnom :thumbup:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.