jest tu, a šta je s drugim mjestima..ima ljudi kako čitam koji nemaju ništa, i malo su do sada dobili..tuzlak1987 je napisao/la:Da ali evo na Dubravama gdje je prihvatiliste vec je prljavo, prijete zaraze..Citao sam da je ovih dana hrane i previse stiglo i da trebaju stvari za higijenu i sto vise vodeKevin je napisao/la:ja mislim da se u ovoj situaciji nista ne forsira..sta se god salje dobro je doslo..šta god!tuzlak1987 je napisao/la:Mislim da se previse forsira hrana, treba se najvise orijentisati na vodu, lijekove i HIGIJENU! Zato sto svi koji su sklonjeni iz kuca tj sada na statusu izbjeglice bukvalno su odvedeni na mjesta gdje je tesko odrzavati higijenu.
A hrana se najvise forsira u donacijama, mislim da ce je biti i vise nego dovoljno..
Citao sam da najmanje dolazi higijenskih sredstava, zato sutra kod bude isao u crveni kriz, ili u studentske organizacije nesto da preda neka tome da prednost. Moje misljenje..
Isto tako bojim se da ce svi ove ljude zaboraviti kroz mjesec. Njima su bukvalno kuce unistene, nemaju vise kuce. Kome su poplavljene nece moci onaj smrad istjerati godinama..Tesko da obicna raja moze skupiti te pare da digne to na noge sve, tu mora pomoci drzava i ostale drzave, nema druge. Raja moze pomoci sto se tice ovih slepera..
Skupit se dosta moze ali je steta milijardu u federaciji, milijardu u rs sigurno..
jer ovi ljudi trebaju zivjeti i sljedećih dana i jesti i oblačiti se itd..
morate shvatiti da je ljudima možda skupo kupovati lijekove..po meni bi tu drzava morala urigirati da se što više lijekova prebacuje ali na racun drzave...odnosno, imaju bolnice, salji tamo ko treba pomoc i gotovo..ili da medicinsko osoblje sa lijekovima obilazi potrebite
sve dobro dođe..a po meni lijekove moraju bolnice tj drzava osigurati..