Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la samo_lijevo » 19 maj 2014, 00:10

slika

slika

Danas u Tuzli.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 19 maj 2014, 00:19

antonov, transportni avion :clap:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 19 maj 2014, 00:27

Ima li kakvih novih info vezano za sutrasnji dan i eventualni odlazak u orasje iz tuzle ? Jutros je haoticno bilo, dezorganizacija potpuna i od 100 ljudi tek je 30 otislo i to u poslijepodnevnim satima. Ako neko ima koliko toliko validne info za sutra molim da napise.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 19 maj 2014, 00:32

Ovo što se desilo je katastrofa. Ovo što se desilo je uništilo i ono malo jada što je sirotinja imala. Živim u gradu, odnosno dijelu grada koji nije pogođen istom. Živim i u gradu gdje je dosta momaka uzelo lopatu i kislo i branilo kuće ljudi koje i ne poznaju, ali se i dobrovoljno javljalo da pomogne, ali i u gradu gdje su grupe idiota i kretena obmanjivale narod kako je Bočac pukao da bi ih pokrali. Živim u državi u kojoj je mržnja sve prisutna, u kojoj su i ovakve katastrofe idealne za političke promocija, ali i u državi dobrih ljudi, humanista, državi ljudi u kojoj solidarnost postoji, gdje kada se donese kesa sa namirnicama, sa flašom ulja se ne postavlja pitanje je li ide Mladenu ili Mirsadu, je li donio Amir ili ALeksandar. Živim u državi u kojoj narod zavađaju decenijama, državi u kojoj narodu pune glavu kako onaj drugi vječito ne da mira prvom ili kako je onaj drugi razlog nesreće prvog. Ali i u državu koja je ovih dana osakaćena u svakom pogledu, najbolje što ova država ima je OBIČAN NAROD, neću reći sirotinja jer je generalizovanje.

Apelujem na sve ljude, j.e.b.e. mi se kom narodu pripadaju ili kom se Bogu mole, uključite se u akcije, dobrovoljno, ne očekujte da vas zovu, zaobišlo je mene, zaobišlo je Sarajliju, Mostarca, ali već za dva mjeseca možda nam se desi i ne daj Bože nešto gore. Uključite se, vjerujte da je puno gladnih, ŽEDNIH, ljudi kojima je topla riječ u ovom trenutku potrebnija od LAŽNOG OBEĆANJA LOKALNIH VLASTI. Zaboravite na sopstvene tragedije makar na trenutak, na animozitete, na netrpeljivosti, neslaganja sa stavovima ovih ili onih, zaboravite na to šta ste slušali barem na trenutaka, na medijska ispiranja mozga, na podjele. A kada ovo prođe, a neće skoro, ponovo se djelite, dičite na društvenim mrežama patriotizmom, nacionalizmom, "veličinama". Nisam siguran da su "veliki" Bošnjaci ili "veliki" Srbi (samoprozvani i jedni i drugi) učestvovali u ova 4 dana u pomoći ikome i igdje. Znate šta su radili??? Ispijali su pića i šmekali djevojčice iz srednjih škola. Pri tome posmatrajući ljude koji ginu 25 sati od 24 sata i koji su blatnjavi na svim dijelovima tijela osim tamo gdje je vršnjak kao neke "Idiote" kao neke degenerike koji su izašli pomoći svom narodu, jbeno me nije zanimalo da li sam prije dvije večeri upitao nekog Emira jel mu potreban dušek za prespavati, čaj ili šta već ili nekog Dragu u Dervišima.

Ajmo svi barem ne trenutak zaobići standarde animozitete, shvatite u ovih par dana UNIŠTENA JE BiH, Republika Srpska, Federacija ili kako kome drago. UNIŠTENA! Doduše, BiH je pokazala da nije spremna, da ne postoji sistem, mehanizacija, ma ništa!!! Ok, jeste nepogoda, neuobičajena i posljedica rekordnih padavina, ali nemojmo oči zatvarati, BiH u ovom trenutku nije sposobna odgovoriti ni puno manjim izazovima kad su vremenske prilike u pitanju.

Puno je gladnih, žednih, unesrećenih. Saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najdraže. UKLJUČITE SE U AKCIJE U SVOJIM ZAJEDNICAMA! Unesrećenom narodu je potrebno doslovno SVE! Sapun, toalet papir, četkica za zube, kaladont, deterdzenti, konzervirana hrana, mlijeko, mlijeko u prahu, vreće, lopate, brašno, pijaća voda, ćebad, čaršavi, jastuci, obuća, čizme, čarape, donji veš, starija odjeća, kaputi, bunde... Ništa što ste u mogućnosti da pomognete nije suvišno. Jer sutra možda nama bude trebala pomoć za spašavanje.

A imamo 3 mjeseca ljeta da "se provodimo"... Iako budimo realni, najgore nam tek slijedi. Nek nam je Bog na pomoći.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 19 maj 2014, 00:34

NeshaFCB je napisao/la:Ovo što se desilo je katastrofa. Ovo što se desilo je uništilo i ono malo jada što je sirotinja imala. Živim u gradu, odnosno dijelu grada koji nije pogođen istom. Živim i u gradu gdje je dosta momaka uzelo lopatu i kislo i branilo kuće ljudi koje i ne poznaju, ali se i dobrovoljno javljalo da pomogne, ali i u gradu gdje su grupe idiota i kretena obmanjivale narod kako je Bočac pukao da bi ih pokrali. Živim u državi u kojoj je mržnja sve prisutna, u kojoj su i ovakve katastrofe idealne za političke promocija, ali i u državi dobrih ljudi, humanista, državi ljudi u kojoj solidarnost postoji, gdje kada se donese kesa sa namirnicama, sa flašom ulja se ne postavlja pitanje je li ide Mladenu ili Mirsadu, je li donio Amir ili ALeksandar. Živim u državi u kojoj narod zavađaju decenijama, državi u kojoj narodu pune glavu kako onaj drugi vječito ne da mira prvom ili kako je onaj drugi razlog nesreće prvog. Ali i u državu koja je ovih dana osakaćena u svakom pogledu, najbolje što ova država ima je OBIČAN NAROD, neću reći sirotinja jer je generalizovanje.

Apelujem na sve ljude, j.e.b.e. mi se kom narodu pripadaju ili kom se Bogu mole, uključite se u akcije, dobrovoljno, ne očekujte da vas zovu, zaobišlo je mene, zaobišlo je Sarajliju, Mostarca, ali već za dva mjeseca možda nam se desi i ne daj Bože nešto gore. Uključite se, vjerujte da je puno gladnih, ŽEDNIH, ljudi kojima je topla riječ u ovom trenutku potrebnija od LAŽNOG OBEĆANJA LOKALNIH VLASTI. Zaboravite na sopstvene tragedije makar na trenutak, na animozitete, na netrpeljivosti, neslaganja sa stavovima ovih ili onih, zaboravite na to šta ste slušali barem na trenutaka, na medijska ispiranja mozga, na podjele. A kada ovo prođe, a neće skoro, ponovo se djelite, dičite na društvenim mrežama patriotizmom, nacionalizmom, "veličinama". Nisam siguran da su "veliki" Bošnjaci ili "veliki" Srbi (samoprozvani i jedni i drugi) učestvovali u ova 4 dana u pomoći ikome i igdje. Znate šta su radili??? Ispijali su pića i šmekali djevojčice iz srednjih škola. Pri tome posmatrajući ljude koji ginu 25 sati od 24 sata i koji su blatnjavi na svim dijelovima tijela osim tamo gdje je vršnjak kao neke "Idiote" kao neke degenerike koji su izašli pomoći svom narodu, jbeno me nije zanimalo da li sam prije dvije večeri upitao nekog Emira jel mu potreban dušek za prespavati, čaj ili šta već ili nekog Dragu u Dervišima.

Ajmo svi barem ne trenutak zaobići standarde animozitete, shvatite u ovih par dana UNIŠTENA JE BiH, Republika Srpska, Federacija ili kako kome drago. UNIŠTENA! Doduše, BiH je pokazala da nije spremna, da ne postoji sistem, mehanizacija, ma ništa!!! Ok, jeste nepogoda, neuobičajena i posljedica rekordnih padavina, ali nemojmo oči zatvarati, BiH u ovom trenutku nije sposobna odgovoriti ni puno manjim izazovima kad su vremenske prilike u pitanju.

Puno je gladnih, žednih, unesrećenih. Saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najdraže. UKLJUČITE SE U AKCIJE U SVOJIM ZAJEDNICAMA! Unesrećenom narodu je potrebno doslovno SVE! Sapun, toalet papir, četkica za zube, kaladont, deterdzenti, konzervirana hrana, mlijeko, mlijeko u prahu, vreće, lopate, brašno, pijaća voda, ćebad, čaršavi, jastuci, obuća, čizme, čarape, donji veš, starija odjeća, kaputi, bunde... Ništa što ste u mogućnosti da pomognete nije suvišno. Jer sutra možda nama bude trebala pomoć za spašavanje.

A imamo 3 mjeseca ljeta da "se provodimo"... Iako budimo realni, najgore nam tek slijedi. Nek nam je Bog na pomoći.
+1 :thumbup: :clap:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 19 maj 2014, 00:46

Zasto niko prstom ne pokaze te profitere,polomit ih i zdravo. A sto se lijekova tice nije mi jasno zasto se ne mogu koristiti i oni sto su u potopljenim apotekama kad je vecina ambalaza hermeticki i vakumski zatvorena.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 19 maj 2014, 00:58

Od svake donacije treba traziti papirologiju na uvid i da se javno obznani gdje je proslijedena
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 19 maj 2014, 01:06

Bio sam sinoc u Maglaju i vidio i cuo sta raja prica.
Kad smo usli puklo mi je srce od tuge i boli prema gradu,al' mogu reci da grad ima dusu,samo ovi internet humanitarci sto skupljaju lajkove i sire lazi mogu da me za k.itu povuku hladno. ;)
Raja ko raja vidi se da je gradska,imaju problema s klosarima s prodajom cigareta za kutiju Drine tarze 6 KM i 1 litar vode za 5KM,ovo vam govorim jer sam bio tamo pretezno narkici i alkosi to rade nema tu puno profitera(tako su mi rekli u gradu).
Ljudi su prepadnuti tako da ima uvijek problema da li govori istinu ili laze,tesko je raspoznati na prvu kome sta treba i gdje treba voziti,bio sam i na selima Bijela Ploca i omervo polje ili omerovic polje sad nisam siguran mislim da je drugo navedeno,i prolazio kroz stari grad tamo mi cini da je sve u normali(ako se moze tako reci)imaju struju to je znak napredovanja.
Kad smo stali da jednom covjeku damo mlijeko i hljeba i malo gardarobe kod banke mislim da je Unikredit,pogledao sam oko sebe tek ondao sam shvatio sta voda i Boziji dar moze da uradi.
Treba ljudima lopate,cizme,lijekova mislim da je to sad najpotrebnije.
Vojska odradila dobar posao kao i policija. :salut:
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 maj 2014, 01:27

Iz Maglaja za Jabuku: ‘Skrivaju hranu i vodu u svoje kuće, a onda to prodaju’

Na molbu naše čitateljice iz Hercegovine, kontaktirali smo njenog prijatelja iz Maglaja koji je želio ostati anoniman zbog nastale situacije, a koji nam je otvoreno govorio o problemima koji su se stvorili u vezi podijele humanitarne pomoći ovom gradu.

Naime, Maglaj je jedan od najteže poplavama pogođenih gradova u Bosni, a upravo prema ovom gradu poslan je velik broj kamiona s hranom, odjećom, pitkom vodom i higijenskim potrepštinama. Zbog teške situacije u ovom gradu, upravo su prvi kamioni iz Širokog Brijega otišli za Maglaj.

Naš sugovornik upozorio nas je na nehumane radnje koje se događaju prilikom podijele hrane i potrepština stanovnicima ovom grada. Naime, prema njegovim riječima, a i po komentarima njegovih sugrađana u jednoj facebook grupi koja okuplja Maglajlije, spominju osobe koje su hranu, cigarete i ostale potrepštine odvojili u svoje kuće te ih prodaju po duplo skupljim cijenama. Na taj način kod nekoliko osoba se grupira hrana i voda, dok do drugih pomoć stiže na kapaljku ili uopće ne stigne.

”Pomoć stiže, ali u pogrešne ruke! Ljudi se bogate na tragediji. Ja sam u tri dana uspio dobiti samo tri konzerve mesnog nareska i paštete i nešto mlijeka za djecu, dok drugi nenormalno gomilaju hranu kod sebe te je kasnije prodaju za visokim cijenama! Radi se o stanovnicima Misurića jer njima pomoć stiže prva. Mi iz ostalih naselja znamo da su pojedinci uzimali donacije, sakrivali po kućama pa prodavali. Kutiju cigareta su prodavali po cijeni od 6 maraka, a 5 litara vode za 5 maraka,” objašnjava stanovnik Maglaja za portal Jabuka.tv

”Najpogođenija mjesta su Jelovac, Bijela Ploča, Omerdino Polje i Ulišnjak, a upravo u ta mjesta pomoć najmanje stiže, pogotovo pitka voda, a dok neka gospoda iz drugih mjesta počinju ‘izmišljati’ te traže mineralnu vodu i slično. Tri dana sam na nogama, nisam spavao nikako, skoro nisam ništa ni jeo, plivao sam kako bi donosio ženama i bebama u susjedstvu vodu, kruh i mlijeko,” priča nam sugovornik.

Hvala velika svima u moje osobne ime i u ime svih stanovnika Maglaja na pomoći i podršci koja nam je stigla ovih dana iz Hercegovine, hvala svima koji s nama postupaju kao s braćom i pomažu nam u ovakvim situacijama. Samo želim apelirati na vas koji šaljete pomoć da znate što se sve događa ovamo i kakvih ljudi ima koji se koriste u ovoj situaciji. Preko vašeg Crvenog križa pokušajte kontaktirati Crveni križ/krst u Maglaju kako bi pomoć došla u najkritičnija mjesta, a ne u ruke krivih ljudi,” zaključio je naš sugovornik ovaj razgovor za portal Jabuka.tv

Bosnu i Hercegovinu pogodila je najveća prirodna katastrofa u povijesti i najveća poplava u posljednjih 120 godina. Živote su izgubili deseci osoba, a deseci tisuća su ostali bez svojih domova. Hercegovina, dijaspora te sve više zemalja iz Europe i svijeta ‘diglo se na noge’ kako bi pomogli unesrećenima.

Zemlja u obliku srca pokazala je da ima ljude široka i velika srca, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, Bosna i Hercegovina ujedinila se u ovoj prirodnoj katastrofi jer inače, a pogotovo u ovakvim trenucima ne treba gledati na druge tko su i što su, važno je samo biti čovjek i pružiti pomoć onima koji su u nevolji!
ovoga me je upravo bilo strah :facepalm:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 19 maj 2014, 01:58

slika
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 maj 2014, 02:00

Jel nama stigla ikakva pomoć od UN-a :?:

Vidim u Srbiju došo avion pomoći, većinom opreme pumpe i sl., a sutra dolazi avion s hranom i vodom

lucifere ko je ta?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 19 maj 2014, 02:17

i ja na fb pokupio , sve kontam natasa bekvalac ..
a vidi ovog bisera ..
slika
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 19 maj 2014, 02:30

UNIJA STUDENATA UNIVERZITETA U BIHAĆU

Unija studenata poziva sve zainteresovane studente, a i one koji to nisu da se odazovu na sutrašnju akciju gdje će se ići u Sanski Most i čistiti grad te pružiti pomoć na bilo koji drugi način.
Okupljanje je od 8:30 sati kod Univerzitetske biblioteke, a kreće se u 9 sati.
Molimo vas da ponesete potrebnu opremu, kao što su jakne i gumene čizme.

Prevoz je obezbijedila općina Bihać.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 19 maj 2014, 03:30

lucif3R666 je napisao/la:i ja na fb pokupio , sve kontam natasa bekvalac ..
a vidi ovog bisera ..
slika
Znaci ne mozes biti ovolika stoka... :puke: :puke:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 19 maj 2014, 04:37

Inace ko ga poznaje treba ga uhvatiti i svaku kost mu polomiti.

Sto se tice ovih donacijama,tacno mi zao da ce lopovi to sebi pokrasti,da nece dobiti svi kojima je to potrebno.Zao kao da mi kradu moju imovinu koje je inace netaknuta.

Veliki respekt za Noleta,a zanima me i da li ce se Ibra sjetiti ipak odakle su mu korijeni,njegova donacija bi dobro dosla isto ovoj drzavi,npr jedna njegova godisnja plata.
embrace the chaos

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 19 maj 2014, 06:04

ali zašto, zašto se šire dezinformacije :|
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 maj 2014, 07:45

i ove neprilike su dokaz kako je novinarstvo u nasoj drzavi najjadnije na svijetu, fuj kakve spodobe i sta sve rade da bi dobili od naroda koji pisljivi pregled ili klik na stranicu :puke:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 maj 2014, 08:40

Širokobriježanin 19/05/2014 at 00:15 - Reply
Dragi stanovnici Maglaja, ti nek kradu samo, njima na dušu, mi nećemo stati, slat ćemo i dalje hranu, vodu, bilo šta vam treba. Ljudska dobrota je najjača od svega, ovih par budala neće to pokvariti. I ne bojte se, nećete ostati uskraćeni, pomoć će doći, Bog dragi neka vas čuva. Široki Brijeg i Hercegovina je uz vas i uz sve gradove u Bosni. Pozdrav
:clap:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 maj 2014, 08:55

skopje:

slika
slika

Ima i telefonske brojeve za donaciju, a nekoliko televizija imaju celudnevnu programu sa humanitarnu akciju

slika

:clap: :clap:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.