FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

drop
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la drop » 15 feb 2010, 18:46

Za mene licno,ovo su teške i loše vijesti

Vezni nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije, 30-godišnji Xavi Hernandez, ozlijedio se tijekom nedjeljnog dvoboja 22. kola Primere koji je Barcelona izgubila kod madridskog Atletica 2-1...
Xavi je ozlijedio butni mišić te je pretkraj utakmice tražio zamjenu. Propustit će sigurno dvoboj sljedećega prvenstvenog kola kod Racinga u Santanderu, kao i prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka u Stuttgartu sljedećeg utorka, 23. veljače.

Xavi se tako pridružio velikoj skupini ozlijeđenih Barceloninih prvotimaca poput Yaye Tourea, Seydoua Keite, Daniela Alvesa, Erica Abidala i Dmitrija Čigrinskog.

Josep Guardiola sada će posebnih teškoća imati sa sastavljanjem veznog reda momčadi.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 15 feb 2010, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 15 feb 2010, 18:46

dobro je da su sada povredjeni a ne tamo pred kraj prvenstva i lige prvaka ;) kada se sve odlucuje 8-)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 15 feb 2010, 18:49

Protiv Stuttgarta bi mogao biti ovaj sastav:
---------------Valdes-------------------
---? :lol: ---Puyol----Pique---Max---
-------------Busguest-----------------
------Iniesta-----------Bojan--------
Messi-------Ibra-----------Pedro/Henry

Barcelona dva tjedna bez Xavija

Ponedjeljak, 15.02.2010.
Nova loša vijest za navijače Barcelone nakon jučerašnjeg poraza od Atletica stigla je iz liječničke službe, iz koje su potvrdili kako je Xavi Hernandez zaradio ozljedu zbog koje će izvan terena biti oko dva tjedna.

Španjolski reprezentativac je zamijenjen krajem jučerašnje utakmice, a pretrage su pokazale problem sa ozljedom butnog mišića, koji će ga izvan terena držati oko petnaest dana.

Gubitak Xavija je dodatni problem za trenera Guardiolu, koji je u istoj utakmici ostao i bez Seydou Keite, koji će izvan terena biti oko mjesec dana zbog ozljede zadnje lože.

Zbog ozljede je odsutan i Yaya Toure, dok je Sergio Busquets u Madridu zaradio žuti karton koji znači i suspenziju u sljedećoj utakmici.

Barcelonu u sljedeća tri prvenstvena kola očekuju susreti sa Racingom, Malagom i Almeriom, dok ih u Ligi prvaka sljedećeg tjedna čeka dvoboj protiv Stuttgarta.
FK Pjetlovi

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 feb 2010, 18:58

reds je napisao/la:
geronimo je napisao/la:
Zato sto ima Messija :D
Sta je drop, sto si se toliko zabrinuo :mrgreen: Barca kada je kompletna je apsolutni favorit protiv bilo koje ekipe na svijetu.

------------Valdes-----------

--Alves---Puyol---Pique----Max---

---------------Buss---------------

---------Jonathan---Iniesta-----

----Messi-------Ibra-----Pedro(Henry)

Ako mislis da ovaj sastav nije apsolutni favorit protiv Stuttgarta, onda ne znam stvarno...
I kada sam rekao da su favoriti, mislio sam opcenito u prolaz 1/4 finala.
Ti ne mislis tako :?
Ma jok!
Gdje ce slabasna Barca biti favorit protiv mocnog Stuttgarta koji je 10. u Bundesligi i cija je prva zvijezda Helb kojeg se Barca odrekla (privremeno). :mrgreen:
Ne bih se složio sa tobom da im je Hleb prva zvijezda.Igra dosta slabo u odnosu na renome.Ima tu zaista sjajnih i vrlo mladih igrača.Pogrebnyak uz Arshavina bio je najbolji igrač Zenita i strelac Cupa Uefa u godini kad su ga osvojili.Kuzmanović ja sjajan mladi igrač koji je prošle godine igrao za Fiorentinu.Imaju par njemački reprezentativac Trasch,Khedira,Tasci.Tu je sjajni Marica koji se dolaskom novog trenera preporodio.Timo Gebhart je prvak Evrope sa U-19 njemačkom repkom i najbolji igrač prvenstva ako se ne varam.Znači da mogu biti neugodni to je istina.Da će izbaciti Barselonu to će biti vrlo teško i dajem im vrlo male šanse neki 10 posto.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 feb 2010, 19:09

drop je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Nakon Keite i Xavi se povrijedio. Iako ste apsolutni favoriti protiv Stuttgarta ove povrede trebaju zabrinjavati. Naravno ni efikasnost nije na najvisem nivou, posebno se to odnosi na Ibrahimovica. Trenutno sanse su za vas prolaz 80:20, da je tu Xavi dobili bi jos 10%, ovako Svabe imaju malo nade.
Kako tako podcijeni Stuttgart nenormalno :?: švabe nisu bezveze ekipa definitivno.
Pa Barci pola tima fali , i to prvotimaca a ne nekih rezervnih.
Ne konatam kako izracuna taj omjer 80:20 :? na osnovu cega :?:
Ako ti kazem morao bih te ubiti. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kako god Barca je apsolutni favorit. Ja bih volio da Nijemci prodju, ali nema sanse da se provuku.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 feb 2010, 19:56

Dok pobjedjujes,nikog nema na temi,izgubi jednu i vidi sta se desi ccc :roll:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 15 feb 2010, 20:00

al Realovci su najjaci. Barcelona izgubila odmah proslavljaju vatromet organizovali jbt.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 15 feb 2010, 20:01

nidjo_barca je napisao/la:Dok pobjedjujes,nikog nema na temi,izgubi jednu i vidi sta se desi ccc :roll:
haha dobro zapažanje.
Jbg prvi poraz ove sezone (nakon 22 odigrane utakmice) su neki docekali sa oduševljenjem,kao da je neki njihov tim pobjedio.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 feb 2010, 20:09

drop je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:Dok pobjedjujes,nikog nema na temi,izgubi jednu i vidi sta se desi ccc :roll:
haha dobro zapažanje.
Jbg prvi poraz ove sezone (nakon 22 odigrane utakmice) su neki docekali sa oduševljenjem,kao da je neki njihov tim pobjedio.
Tako ti je to.Ne mozes uzivat u pobjedama svog tima,pa se nasladjuj porazu drugih.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 feb 2010, 20:28

drop je napisao/la:Za mene licno,ovo su teške i loše vijesti

Vezni nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije, 30-godišnji Xavi Hernandez, ozlijedio se tijekom nedjeljnog dvoboja 22. kola Primere koji je Barcelona izgubila kod madridskog Atletica 2-1...
Xavi je ozlijedio butni mišić te je pretkraj utakmice tražio zamjenu. Propustit će sigurno dvoboj sljedećega prvenstvenog kola kod Racinga u Santanderu, kao i prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka u Stuttgartu sljedećeg utorka, 23. veljače.

Xavi se tako pridružio velikoj skupini ozlijeđenih Barceloninih prvotimaca poput Yaye Tourea, Seydoua Keite, Daniela Alvesa, Erica Abidala i Dmitrija Čigrinskog.

Josep Guardiola sada će posebnih teškoća imati sa sastavljanjem veznog reda momčadi.
e zbog ovoga ja azem da treba dovesti Cesca...
sta da se desi nedo Bog da se i Iniesta povrijedi, jednu utakmicu, ko ce onda biti playmaker...Busquets, Toure, mozda Puyol...hehe
zbog ovih situacija treba Fabregas...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 15 feb 2010, 20:31

ZELJO DO GROBA je napisao/la: sta da se desi nedo Bog da se i Iniesta povrijedi, jednu utakmicu, ko ce onda biti playmaker...Busquets, Toure, mozda Puyol...hehe
Slazem se sa tobom !
Treba neko ko ce grijati klupu i igrati u ovim nevaznim tekmama. :lol:
FK Pjetlovi

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 feb 2010, 21:32

reds je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: sta da se desi nedo Bog da se i Iniesta povrijedi, jednu utakmicu, ko ce onda biti playmaker...Busquets, Toure, mozda Puyol...hehe
Slazem se sa tobom !
Cesc uopste ne bi igro samo u nevaznim utakmicama, vec bi igro isto tako kao i Xavi i Iniesta i svi ostali...Henry polako al sigurno ide ka izlaznim vratima Barcelone, Iniesta na krilo, Cesc u sredinu, i Pedro kao ispomoc...a on bi sigurno igro 40-50 utakmica po sezoni...a i Xavi polako stari, daboga igro do 45 al tesko..
Cesc je neophodan i mislim da treba doci na kraju sezone...
al drugo je to sta vi smatrate da bi grijo klupu, a ja sam ubjedjen i 100% siguran da ne bi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 15 feb 2010, 21:37

drop je napisao/la:
haha dobro zapažanje.
hehe kako znam taj osjecaj,kad ljubomorni cekaju ,svaka cast Barseloni,eto sad znate kako je kad sta na vrhu a pijavice cekaju svaki primljen gol da proslave,Juventus je to prosao davno,aaa the same feeling :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 15 feb 2010, 21:39

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
reds je napisao/la:
Slazem se sa tobom !
Cesc uopste ne bi igro samo u nevaznim utakmicama, vec bi igro isto tako kao i Xavi i Iniesta i svi ostali...Henry polako al sigurno ide ka izlaznim vratima Barcelone, Iniesta na krilo, Cesc u sredinu, i Pedro kao ispomoc...a on bi sigurno igro 40-50 utakmica po sezoni...a i Xavi polako stari, daboga igro do 45 al tesko..
Cesc je neophodan i mislim da treba doci na kraju sezone...
al drugo je to sta vi smatrate da bi grijo klupu, a ja sam ubjedjen i 100% siguran da ne bi...
Ma znam nego se salim da vidim kakve ce biti reakcije.
Hoce li ovo "TOPNICI" poceti opet onu pricu Cecs je najbolji... . :lol:
FK Pjetlovi

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 feb 2010, 21:42

Nemoj ih svijut "dovodit" na ovu temu pa da opet pocne prica o Cescu ;) :)

Blaugrana

Mes Que Un Club

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 15 feb 2010, 21:44

Ko ce igrati desnog beka u narednim tekmama ?
FK Pjetlovi

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 feb 2010, 21:45

Toure mozda bude spreman za Racing,ako ne za Racing bit ce sigurno spreman za Stuttgart 8-)

Sad im sanse nisu ni onih 20% sto je neko davao

Protiv Stuttgarta vjerovatno ako ne bude novih povreda

------------------------Valdes------------------------

Alves--------Puyol-------------Pique---------Maxwell-

------------------------Busquets---------------------

---------------Iniesta---------------Toure---------------

---Messi-----------------------------------Henry------

---------------------Ibrahimovic-----------------------
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 15 feb 2010, 21:47

Ko da je Atkletiko neka losa ekipa,pa da je sramota od njih izgubiti!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 feb 2010, 21:47

reds je napisao/la:Ko ce igrati desnog beka u narednim tekmama ?
Pa Alves se vratio treninzima,valjda ce bit spreman za naredni period.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 15 feb 2010, 23:21

ljudi sta je s vama ? vi kao da od jucer navijate za Barcelonu.
Jednu tekmu izgube eno ih , izgubit ce od Stuttgarta , pa ozljede , ...
Barcelona ce protiv Stuttgarta igrati
---------------------Valdes------------------------
-Alves------Puyol----------Pique-------Maxwell
--------------------Toure-------------------------
------Tiago/Busquets----Iniesta---------------
----Messi---------Ibrahimovic------------Krkic

Guardiola ce se prije odluciti za Tiaga nego za J.Dos Santosa jer mexikanac nije dovoljno jak na nogama , jer su to svabe , a ne Racing . Iako je po meni najrealnije ocekivati Busquets-a na toj poziciji.
Lako prolazimo protiv Stuttgarta , jednostavna racunica , Svabe nisu dovoljno kvalitetni da prodju Barcu .
Nemojte govoriti podcjenjujes Svabe , pratim ja dobro Bundesligu i znam kako oni igraju , realno gledajuci , jedina ekipa u BL koja moze Barci pogorsati situaciju je BayerN !
iako je Bayer prvi , oni nisu dorasli niti Barceloni niti Bayernu , u to se ubijedite sami , nakon 15bodova prednosti ispred Bayerna , prednost se istopi i sada je nema , samo primljeni golovi idu na korist leverkusena.

Ok , dosta o Stuttgartu i Leverkusenu .
Prekinite s pricom o Cescu , on AKO dodje u Barcelonu sigurno nece grijati klupu , prije ce je grijati Xavi nego Cesc.
Nakon 40mil kao sto se ocekuje da plate transfer da sjedi na klupi ? Xavi ima 31godinu ljudi dragi , koliko god da mi je on drag , moram priznati da on nece moci pruzati ovo sto pruza zadnjih 5-6sezona .
I znam , sada ce komentari Xavi jednu tekmu odigra lose on govori da ce na klupu , to vam je realnost , zivi bili pa vidili.Iniesta nece na krilo , mozda hoce ako nekad Guardiola primjeti da bi bio bolji nego Pedro , Krkic ili neko drugo pojacanje ako dodje . Ja ne vjerujem da ce Cesc u Barcelonu ovo ljeto , pogotovo ne nakon sto su pobjedili Liverpool .

I dosta vise Ibra-Eto'o , Cesc u Barci ili ne . Nemojte glumiti vidovite Dzemile , cekajte ljeto pogledajte sta ce se desiti i onda komentirajte , a ne sada .

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.