FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 19 maj 2014, 19:01

Alipasino je napisao/la:Hajde ti mene utjesi sto se najbolji igraci prodaju iz Zelje kad ja neznam sutra sta ce bit sa Zeljom.Sta mi hocemo od Zelje da prodaje najbolje igrace pa da ovi sto ih kupe prodaju za 5 puta vecu cifru.Znaci mi smo jedna obicna usputna stanica tj firma Zeljeznicar na kojoj ce neko zaradit a mi navijaci postat coravi i rec **** tako je sta ces.E pa uzivajte u tim prodajama tj usputnim stanicama a o fudbalu drugi put jer ga malo ima.
šta hoćeš ti sera.to.ru jedan,stalno nešto pametuješ ,gled'o oba Kojovića i odmah misli pokupio svu pamet svijeta,uloži u klub,doniraj klubu pare,svako može,sr.ati treba ovo,ono,pogledaj situaciju u državi kakva je,firme se gase,propadaju,ne možeš naći sponzora u svojoj zemlji,moraš tražiti u inostranstvu,tek ako nam repka napravi dobar rezultat na SP,onda će biti i dobrih transfera iz naše lige,kako bih volio da sam na mjestu Amara pa da odem odavde od ovog gl.upog naroda i mentaliteta,odem u Japan i tamo kao što radi i većina legendi kluba hladim ja.ja,onako usput spomenem par puta Želju i tako,pa nek onda likovi poput tebe uzmu klub i počnu prodavati igrače za milionske cifre u lige petice ,a vjerujem da će klub u tvojoj eri imati i milionski budžet.. :evil: ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 maj 2014, 19:16

On oduvijek kenja i ljubi kitu pitarima... Sjasi vise matori!
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 19 maj 2014, 19:25

Zeljo ce uvijek proizvoditi i prodavati igrače
To je normalno i ne kontam zašto neko ima problem s tim.
U toj priči nije problem u Želji vec u sistemu i u državi.
Nakaradnom politikom koju vodi ns BiH obespravljeni su klubovi koji proizvode igrače. Drasticno su smanjene naknade za treniranje, sa 12500 na 5500 po godini provedenoj u klubu.Ovim se islo na ruku mesetarima tipa n.gracic i onima koje proizvodnja igrača ne interesuje.
U svemu ovom, Zeljo je i dobro prosao kad je Hodzic u pitanju. Liverpul je platio 330 000 km, a Dinamo ce platiti 10% od cijene otkupa ugovora od Liverpula.
Ali zato ce, pocev od Gojaka pa u naredmom periodu biti sve gora i gora sutuacija kaf je u pitanju zastita kluba.
Sto se tiče događanja j klubu, odmor je do 10.06. Ništa se spektakularno neće događati sto mozemo zaključiti i iz intervjua sa Amarom. Pripreme ce biti kao i proslog ljeta, Mrkonjic G. pa Slovenija.

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 19 maj 2014, 19:31

Zasto kod nas nema dobrih transfera osim nekog izuzetka od mozda 300 do 500k eura? Klubovi igracu daju milju maraka platau sto je smjesno za region,a kamoli evropu,pa kad dodje ponuda od 50k prije odma se prihvati,jer igrac koji ima milju hoce da ide kako zna i umije,Amar se borio dobro sa tim al to je vise nemoguce,u slucaju neke dobre ponude koja odgovara igracu moras odma da spustas cijenu! Evo sad Sarajevo je odbilo za Dupovca cifru koju bi skoro svaki klub nas prihvatio,al sad smo u stanju reci ne! Jedan Partizan Dotmund im nudio za Jojica neke male pare ljudi se nasmijali,poslije stize milionska ponuda tako se to radi,traze im nekog Pantica koji vazi za velikog talenta nije dvije tekme u prvom timu odigrao i ljudi se cjenjkaju sa Man utd oko cijene

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 maj 2014, 19:36

Primjer Jojica i nije bas dobar. Samo 2,3 miliona i nije nesto za drugu najblju skolu u Europi.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 maj 2014, 19:40

Nije provokacija. Interesuje me status Armina H u vašem klubu do ovog odlaska u Dinamo. Kako govori ss.ba on je bio kod vas na posudbi pa tom logikom sva prava na njegove papire ima Liverpool....e šta je onda istina. Po ovome kako je ss.ba napisao ispade da ga je Liverpool prodao. Recite mi šta je ovdje tačno..hvala

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 maj 2014, 19:43

Sve sto si napisao je tacno.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 maj 2014, 19:44

Tako i jeste, Liverpool je imao sva prava do transfera i sad ista ima Dinamo

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 maj 2014, 19:44

fcsforever je napisao/la:Nije provokacija. Interesuje me status Armina H u vašem klubu do ovog odlaska u Dinamo. Kako govori ss.ba on je bio kod vas na posudbi pa tom logikom sva prava na njegove papire ima Liverpool....e šta je onda istina. Po ovome kako je ss.ba napisao ispade da ga je Liverpool prodao. Recite mi šta je ovdje tačno..hvala
Pa to sto si napisao je tacno , liverpulov igrac kod nas na posudbi bio i dinamo ga kupio od liverpula. Ali prema ugovoru zeljo ima pravo na procenat od narednog transfera odnosno ovog u dinamo.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 maj 2014, 19:46

Vaš , već sada bivši član uprave mi je zimus rekao da "mali" ima 900 funti od Liverpula i 7 glava od Želje.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 maj 2014, 20:08

Mozambik je napisao/la:Primjer Jojica i nije bas dobar. Samo 2,3 miliona i nije nesto za drugu najblju skolu u Europi.
2 miliona eura je cifra, za momka od 22 godine koji je odmah počeo zabijati u prvoj bundesligi, u drugoplasiranom timu - jednoj borusiji dortmund. to je realno katastrofa i gori primjer od naših.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 19 maj 2014, 20:12

ChWilla je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Primjer Jojica i nije bas dobar. Samo 2,3 miliona i nije nesto za drugu najblju skolu u Europi.
2 miliona eura je cifra, za momka od 22 godine koji je odmah počeo zabijati u prvoj bundesligi, u drugoplasiranom timu - jednoj borusiji dortmund. to je realno katastrofa i gori primjer od naših.
samo što švabe ne daju pare ko ostali iz liga petice,kod njih nema bombastičnih i mega pojačanja osim bayern što dovodi,tako da je taj transfer od par miliona otprilike cifra za koju se dovode igrači u ove jače klubove iz bundeslige,a ovaj donji dio tabele i za puno manje cifre.
ali nema para,sve se rastalilo....

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 maj 2014, 20:13

To je zato sto je Partizan u finansijskim problemima pa se islo daj sta das.

Inace Partizan ima mnogo jacu i bolju skolu od Dinama, al je Dinamo dosta vise para hajrovao od transfera.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 maj 2014, 20:16

Tarantino je napisao/la:
samo što švabe ne daju pare ko ostali iz liga petice,kod njih nema bombastičnih i mega pojačanja osim bayern što dovodi,tako da je taj transfer od par miliona otprilike cifra za koju se dovode igrači u ove jače klubove iz bundeslige,a ovaj donji dio tabele i za puno manje cifre.
ama to je mizerija za takvog igrača, tako mladog a već tako dobrog. ko trpa u borusiji može i svugdje drugo. nego su u njih talovi i dugovanja prema igračima još jači nego kod nas. u svakom trenutku mu dođu nekoliko plata, pa se pristane na puno manje da se to halali.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 maj 2014, 20:18

Ara sretno ti!

Valjda cemo se pojacati...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 19 maj 2014, 20:48

fcsforever je napisao/la:Vaš , već sada bivši član uprave mi je zimus rekao da "mali" ima 900 funti od Liverpula i 7 glava od Želje.
Ma suplja. Imao je vecu platu od Liverpula a Zeljo ga nije placao jer je bio na posudbi i Liverpool je snosio troskove. Predproslu polusezonu i polusezonu prije Zeljo je za svaku njegovu odigranu minutu bio placen od strane Liverpoola. Ovu zadnju polusezonu posto je mali trebao ici u Belgiju a nasi i Hodzic insistirali da odigra i ovu polusezonu kod nas Liverpool je pristao ali Zeljo vise nije imao naknadu na njegove odigrane minute tj. njegov razvoj.

Sto se tice transfera i odsteta meni vi niste jasni cemu se vi cudite? Pa pogledajte dijeco draga u kakvoj drzavi zivimo. Covjek priznati meterolog najavi katastrofu dva dan prije a niko malim prstom mrdnuo. U Austriji postoje aluminijske brane koje se postave na krizna mijesta u roku od 24 sata. Kod nas drzava je najmanje pomogla ikome do sada. Vecina pomoci je individualna i od nevladinih organizacija.

Cudite se sto nasi igraci koji su cak kvalitetniji nego mnogi iz susjedstva koji su se prodali za milionske cifre a nasi idu za baksis. Pa kako nece? Pogledajte koliko stadiona imamo u drzavi. Pola... ustvari dva po pola. Jedna polovica u SB druga u Zenici.

Pogledajte najuspijesnije omladinske pogone Sloboda, Zeljo, Velez (oni su najvise kvalitetnih igraca izbacili poslije rata) nemaju 2 pomocna terena kako je Bog rekao. Evo Sarajevo se sad nasadilo na glavu da napravi prvi pravi centar i akademiju mada na kvaran nacin otimajuci Paji terene. Ali ruku na srce mi nipocemu nismo nogometna zemlja. Jedino ovaj plasman na SP nas je stavio na neku nogometnu mapu. Neki pricaju imamo Dzeku, Pjanica oni su ambasadori. Pa ljudi boziji druge zemlje imaju po 15-tak Edina i Miralema kao amasadore.

Mi smo niko i nista u svijetu nogometa. Srbija i Hrvatska su odigrale 4-5 velikih turnira. I u svojoj reprezenaciji su imali igrace iz Dinama, Hajduka, Paritzana, CZ. Kod nas Safet nema petlju da zovne Hodzica koji je ruku na srce prije Stanica zasluzuje poziv iako ga i Stanic zasluzuje jer moze pokriti vise pozicija.

I zato vam je glupa prica prodao Zeljo igraca za ovoliko Sarajevoz a onoliko. Glupa prica da gluplja ne moze biti. Sarajevo nije 500.000 maraka zaradilo prodajom od rata pa na ovamo ne zato sto ne znaju ili nemaju igraca nego zbog reputacije. Nije to ono staro Sarajevo. Jedna titula u zadnjih 15 godina ko ce tu dati pola miliona za igraca? Ista stvar sa Zeljom. Ok Zeljo utusi igrace za malo vise para od Sarajeva zato sto ima ti 5 titula i ima za nijasnsu veci renome u ocima Evropskih timova ali to je sve u pet deka.

Provo znakoni o sportu, zakoni o kaznjavanju za nerede na sportskim terenima kako navijaca, tako i uposlenika i igraca, pa zakoni o privatizaciji, pa zakoni o regulacijama raznoraznim da sad ne nabrajam, pa infrastruktura, pa akademije, pa 100 klinaca treba da se odradi da bi jedan igrac izabrao Zeljo prije ruskog drugoligasa. Ili neki igrac da izabere Sarajevo prije Slovenske lige. Kad dodje do toga onda se igraci nece prodavati za 100.000 maraka. Moze neko pricati da Sarajevo sad dovodi kvalitetne igrace. Sve ovo sto je Sarajevo dovelo je dovoljno za 3. mijesto u jednoj od najgorih liga u Evropi to je mjerilo. I mogu se dovesti jos malo jaca imena ali kad se pare potrose sta onda? Potrosio je i Zeljo tako pare na Zebu, Bekrica, Adilovica, Bogicevica, Vasilica itd. pa sad ide podmladjivanje. Jer par miliona i 3-4 pehara nece obogatiti tim niti ga izdici nego ce mu opuhati kasu. Znaci dok se neke druge mnogo bitnije stvari posloze i odrade onda ocekujte napredak kompletne lige.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 maj 2014, 20:49

Ovaj Ara je bio strašan u ovoj ligi. Želim mu da uspije..i vani..!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 19 maj 2014, 23:10

Dobro, kakvo je stanje sa Stanicem sada?

Ide li on? ili?
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 19 maj 2014, 23:23

Ljudi dragi sacekajte kad bude vrijeme za transfere. Niti ko moze trenutno znati bilo sta jer su klubovi tek zavrsili s prvenstvima, ide svjetsko prvenstno, ko ce to znati ?

Ko god sad napise nesto da neko ide ili dolazi laze ko pas.

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 20 maj 2014, 00:01

Tarantino je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Zadnja godina ugovora je bila i mnogo duga prema Jojicu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.