Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Civa
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la Civa » 19 maj 2014, 21:16

Mene najviše brine što ako taj novac ode u rukama ovim našim muljatorima, da će većina tog' novca čudom da se izgubi. :(
Tako blizu, a tako daleko.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 maj 2014, 21:16

evo upravo dosao iz maglaja, tusiao se i ev uzeo da napisem vama ljudima velikog srca, iako neko od vas ima negog svog starijeg djeda nanu amidju tetku strinu sta ja znam u ovom gradu..nas je iz Sarajeva otislo 2 autobusa preko hayata i oni su snimali i slikali nase aktivnosti na vise lokacija u kojim smo bili tim je podljeljen bio u 2 grupe kriticna i ono blaga kriticna,,,Sta da kazem brate mili tuga zaplakao sam 3 puta radi 3 stare porodice da se najezis bukvalno ovo sto vidite na slikama i tv je nista kako je uzivo, dosli smo u grad niko nas nije docekao policija crveni kriz maglaj il volonteri tog grada gdje da nas rasporede gdje sta treba( iako su najavili da ce poslat nekog).Vase silne donacije sta je ono brate mili pa vi bi ameriku komplet obukli i snadbjevali a ne onoliki gradic maglaj iako ce ljudima trebati to ne ponovilo se nikom.. stari ljudi su totalno zapostavljeni znaci bukvalno niko im prisao kuci nije ili zgradi znaci ni kamena nema osikanog koliki je onaj mulj blato... oni svi otisliu skladista gdje su donacije otisli po onim cntrima gdje su kamioni a sarajlije i ostali im ciste grad tuga brate, to one vase hocu rec i markirana roba cipele sta ja znam samo u gepeke stavljaju voze sebi ljudi po 4 5 dana nista diobili nisu da ljedu kunem se Allahom milostivim znaci niko im nista ne donese da jedu, covjek uzivo snima sve a neki pred njim daje pare onom viljuskaru a ocisti mu vilu i dvoriste a dedo kojem je voda do plafona niko da ga ni pogleda spava u begovom hanu koji je pun mulja i blata a kuca mu totalno unistena ...Kako da kazes nekom u tom gradu daj covjece imas podjeli ima za sviju dovoljno jok on stare zapostavio nepokretne bez kateta i pelena beba je najvise u hrvatskom dijelu bilo i tu smo ljudima djeciju hranu i ostalo dostavili znaci sami smo jedno 15 kuca od temelja do krova ocistili izbacili ormare stolove sve sto vise nije potrebno covjek nema vrata na kuci rekose mu iz merhameta konjic da ce mu dostavit sutra.. eto ukratko od mene halalilte na poduzem postu al oni sta rade crveni kriz maglaj ono je dno dna KRADU SVE DONACIJE u vidu gardarobe i ostalog 80% ljudi nisu nista dobili ..danas dajemo jednoj zeni donaciju ona trpa u gepek pasata dolazi druga donacija ona se grabi, a momci i cure po skuteru vozaju se i zagrljeni za rukice dok mi se slomismo cisteci grad i tako opet cemo krenut al samo za kuce i stare ljude!!!! HALALITE I IZVINITE I SVAKA VAM CAST!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 19 maj 2014, 21:16

Cartman je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Eurostat je istraživanjem obuhvatio 37 evropskih zemalja. U Bosni i Hercegovini je zabilježen BDP u visini 28 posto evropskog prosjeka, odnosno 72 posto ispod evropskog prosjeka, što ovu zemlju čini najsiromašnijom u Evropi i državom s najnižim životnim standardom.

Od zemalja regiona, poslije BiH najniži BDP po stanovniku, prema standardu kupovne moći, ima Albanija čiji BDP je 30 posto od evropskog prosjeka ili 70 posto ispod evropskog prosjeka.

Ovo je znaci iz 2013... Stanje je sigurno pogorsalno i do ovih poplava. Trenutna situacija je vrlo kriticna i daj Boze da nekad bude bolje...
Evropa ima vise od 37 drzava. Moldavija na primjer je dosta siromasnija. Tu su negdje i Makedonija, Kosovo itd.
Od zemalja regiona, poslije BiH najniži BDP po stanovniku, prema standardu kupovne moći, ima Albanija čiji BDP je 30 posto od evropskog prosjeka ili 70 posto ispod evropskog prosjeka.

Poslije Albanije slijede Srbija i Makedonija čiji BDP iznosi 35 posto evropskog prosjeka.

Valjda cemo nekad stati na noge.

Inace, na desetine tona humanitarne pomoći koju su donirali makedonski građani danas je konvojem kamiona kreće ka poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, objavili su makedinski mediji.
Kako je saopštio Crveni krst, akciji za sakupljanje pomoći do juče u 17 časova na punktovima u Skoplju donirano je 20 tona prehrambenih proizvoda, 10 tona sredstava za higijenu, 60 hiljada litara vode, hiljadu ćebadi, tona hrane za bebe, tri tone mleka, 10 tona odeće, hiljadu pari obuće.
Preko telefona za donaciju sakupljeno je oko 59.000 evra. Finansijska sredstva koja će biti sakupljena telefonom za donaciju i na žiro račun Fonda za solidarnost na račun za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini biće uplaćena 31. maja.
Prikupljanje pomoći će se nastaviti i narednih dana. Svaka im cast...
- Ed Woodward for Prime Minister !

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 19 maj 2014, 21:54

Ko krade i ukrade od gladnih ljudi DaBogda umro iste sekunde !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 maj 2014, 21:57

krmak je napisao/la:Pita novinarka Bevandu u Dnevniku zasto se nije proglasilo stanje nepogode na nivou drzave a on govori da nisu uspjeli postici konsenzus oko toga!? Boga mi ovo je za ubit, ovo je za gore smaknuće nego što je urađeno Čaušesku.

:lolno: :?
dan te yebo oko čega oni nisu uspjeli postići konsenzus? :lolno: pa kakav konsenzus, pola države pod vodom, milion ljudi ugroženo... da Bog da se o svom jadu zabavili svi do jednog. BAGRA.

Ovi što nalaze korist i kradu od sirotinje u ovakvoj situaciji :sick: :sick:

Cartman je napisao/la:Norveska ce dat BiH i Srbiji oko 11 miliona KM. :thumbup:
ne znaju ljudi kud bi više sa parama, pa ajde malo da poguraju i ubogu sirotinju sa Balkana, ali svaka čast za gest. :thumbup:

U Srbiji šteta preko milijarde. :roll:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 19 maj 2014, 21:59

Bojim se da cemo mi daleko presisati Srbiju sa stetama.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 19 maj 2014, 22:02

guber_90 je napisao/la:Bojim se da cemo mi daleko presisati Srbiju sa stetama.
Itekako, jer je u nas unisteno dosta industriskih zona ,te elekro mreze ,trafo stanica itd ! Ne mozes ni zamisliti koliko to kosta!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 maj 2014, 22:03

ako vec nismo :?
ne znam kakva je situacija kod susjeda, ali kod nas ako se ne varam iseljeno 950.000 ljudi iz svojih domova :eh:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 maj 2014, 22:03

bar duplo
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 maj 2014, 22:05

Evolution87 je napisao/la:
ne znam kakva je situacija kod susjeda, ali kod nas ako se ne varam iseljeno 950.000 ljudi iz svojih domova :eh:
Pretjera ga ti skoro milion, ne daj Boze da je tako.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 19 maj 2014, 22:06

I ja nešto sumnjam da je milion ljudi iseljeno iz svojih domova kad nam država nema 3 i po miliona stanovnika...
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 maj 2014, 22:09

Sela su nestala, znaci nema ih bukvalno vise, zatrpana, propala... ljudi se jednostavno moraju pomjerati na drugu lokaciju, pocinju novu fazu zivota na novom mjestu, takvih pomjeranja ce biti znacajan broj.
Kako tu stetu izmjeriti a da ne govorim kako nadokanaditi, skupo ili nemoguce toliko toga sanirat a s druge strane gdje i kako zbrinut toliki narod koji se tamo vis enikad nece i ne moze vratiti.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 maj 2014, 22:09

Evolution87 je napisao/la:
e jesi ga vala i pretjero sad

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 maj 2014, 22:11

Daj neko neki humanitarni broj da nazovem sa ERONET mreze,gdje se donira i tako,nisam u toku s tim akcijama
Keep walking.

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 19 maj 2014, 22:11

Cuj 950 hiljada, pa kako bi se toliki ljudi evakuisali :damn: ?
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 19 maj 2014, 22:11

Ova brojka je objavljena na FTV !

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 19 maj 2014, 22:12

Kakvo je stanje sa Savom? Neko, ukratko?!

Mene samo strah ljudskih zrtava, ostalo se sve moze nadoknaditi.
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 19 maj 2014, 22:12

uschtipak je napisao/la:Kakvo je stanje sa Savom? Neko, ukratko?!

Mene samo strah ljudskih zrtava, ostalo se sve moze nadoknaditi.
prijeti srbiji, i hrvatskoj, nama slabije al se sporo povlači.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 19 maj 2014, 22:13

jel znate imal ikakav prijevoz iz tuzle do maglaja ?
ne treba meni nego jednoj djevojci sto treba da ide u maglaj jer joj je tamo kuca..
hvala
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 maj 2014, 22:14

Cautinho je napisao/la:Daj neko neki humanitarni broj da nazovem sa ERONET mreze,gdje se donira i tako,nisam u toku s tim akcijama
slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.