geronimo je napisao/la:ihihihiihi, skajovac se vratio  

i to u elementu  

sve ja to razmem, ali da smo mi na liderskoj poziciji i po mogucnosti nekih 10-tak bodova odmaknuti od druge pozicije.
ali, ali mi se tek prikopcali na sam vrh, pa nikako da zauzmemo to lidersko mjesto. mislim, na jednu noc da, ali na vise nikako.  

posto i ja tezim perfekcionizmu, kao i sam gaal, meni ove propuhe u odbrani itekako smetaju.
znam da je tebi odbrana + golman manje vazna stavka u ekipi, ali bez jake odbrane +dobar golman, nema velikih uspjeha u evropi.  

trenutno je na dijelu mali pad u igri bayerna, ili poznata bayernova arogancija kada oni osjete da im konkurencija nije ni do koljena.
medju rijetkim smo podrzavali gaala od pocetka, jbg, iskustvo  

sada je mnogima bommel dobar, svajni igra pravu poziciju, gomez izuzetan centarfor, olic odlican, toni je trebao prije otici....
jucer je svajni imao jednu od losijih partija, ali mi je izuzetno drago da njega imamo u ekipi. ne prepoznati u odnosu na proslu sezonu, njegova jacina je defanziva i jaka duel-igra + prekidi.
protiv bommela smo obojica, ali se mora prst na celo staviti i priznati da k'ten igra dobru sezonu, da tymo nema mjesta kod gaala (klinsijev igrac), sto je meni naravno krivo, ali sta je tu je...
turcin nema vise sta traziti u bayernu, budi siguran da je on sljedeci putnik.
za kroosa cemo jos vidjeti, ni ja nisam za njegovo dovodjenje u narednoj sezoni. treba malca pustiti jos malo da skuplja iskustvo, pogotovo u ekipi koja mu po svemu lezi, gdje je gl.dasa, u vrhu bl....
psiha je cudo, ne bih volio da u bayernu dozivimo ponovo slucaj deisler. a toni mi djeluje bas kao mekusac, neformirana licnost.
hajmo se mi i dalje nastaviti druziti sa ovom nasom omladinom....neko ce nekoga promjeniti  

nekome cemo otvoriti oci, a mozda ce neko od njih i nama zacepiti usta.  

ma yebes skaj 

sad manje pratim bayern nego dok ga nisam imao 

kao sto ranije rekoh, samo saltam: hoce li vedo proraditi, hoce li dzekson postici evro-gol, kakvi su miske i salihaga..
ali, ali, dovoljno je da odgledam par minuta i da staro, buljavo oko vidi, a polu-ishlapljeli mozak shvati o cemu se radi 

istina, odbrana nam je slabiji dio tima ali nikako preslab.
jednostavno, momci igraju onoliko koliko im treba. 
takodje se slazem da su u par utakmica bili arogantni sto im je prebacio i sam haal(doduse, robben se nije slozio) ali kako da ne budu kada su svjesni da im ni jedan tim nije ni do koljena. hebiga, trebali bi zaposliti psihologa koji ce im napominjati kako je moguce da izgube i od slabijih ekipa.
tesko je pripremiti ekipu bayerna na utakmicu protiv, recimo, hanovera, kad je bayern u svim segmentima igre razvalio jedan bremen, jedan volfsburg, juve...ali, tu je haalonja da to popravi. vidio si, na odmor se ode sa nedostatkom, a kad izadju iz kabine, u drugom poluvremenu, pojedu svakog protivnika. 
sto se tice bomela i tu se slazem 

ali samo ako cemo porediti njegovu igru iz ove i prosle sezone. inace, misljenja sam da je to jedna obicna kanta.  pa njemu, na pomen duplog pasa, naumpadne jedino ona emisija 

niko u bayernu ne izgubi lopti kao on. covjek ne umije povesti loptu, ne zna povesti kontru, ne umije odigrati dupli pas... jednom rijecju odskace. na zalost u negativnom kontekstu. recimo, jedan hamit ima sve sto bommel nema ali tu je trener i bommelov pasos ce da kompenzira te nedostatke 

ipak, nadam se da ce hamit produziti