Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Admir_93
Kontakt:

Re: Prenos utakmica PREMIJER lige BiH na TV?

Post Postao/la Admir_93 » 04 jan 2009, 17:18

Ja mislim da bi to bila odlična ideja...Ne znam zašto se to dosad niko nije od TV kuća sjetio...Evo kada bude na TVTK neka utakmica od Slobode, uglavnom prati je dosta ljudi, eto otprilike oko 10.000-15.000 ljudi...Znam otprilike da bi svaku utakmicu gledalo oko 50.000 ljudi, samo kad bi to prenosila federalna, BHT ili neka jača TV stanica...ja mislim da ima dovoljno zainteresovanih za našu ligu i naše utakmice da bi se to pokrenulo...

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 04 jan 2009, 18:50

esso je napisao/la:vas koji zelite gledati ruglo od nase lige da vas ima vise od 300 davno bi vi gledali nasu ligu samo vam je problem sto ste u manjini jer nece gledatelji da se muce u antinogometu u tz nogometnim travnjacima tj kaljuzama nego da uzivaju u pravom fudbalu a kad ova banda ode iz saveza mozda za 20 god ako bog da i prije e tad cu biti uz vas i traziti da prenose nasu ligu a do tad uzivajte u carolijama ilje sulje i onog iz rs sigurno cete uzivati u tekmama jer oni koji nisu trenutno za prenose nase lige su prave patriote je nezele gledati nista sto je u reziji bande a vi bi da im punite dzepove bravo majstori samo naprijed :D :D
Imas malo pravo u tome ali njima bi najmanje odgovaralo da budu prenosi,meni je vjeruj svejedno jer ja hodam po tim kako ti kazes kaljuzama i vrlo dobro znam kako to izgleda,alis am isto tako rodjen u sarajevu,volim zelju vise od icega na svijetu i hvala bogu imam i para i uvijete da hodam po gostovanjima,pa mi je svejedno dali ce biti prenosa ali isto tako ima more raje kojim se nedaje po 50 km najmanje za odlazak na gostovanje,i oni bi voljeli da gledaju te tekme ili ona mala djeca iz mahale koja boluju za zeljom ali nemaju godina da idu na tekme isto bi sve dali da mogu da gledaju,ali buraz to im nije omoguceno pa krenut ce nekad nabolje,i svi ovi koje sam ti nabrojao prije bi gledali leotar-zeljo,ili modrica-zeljo nego man-everton,ili atalanta-regina.....slazem se ja da je kvalitet svjetlosnim godinama iza evropskih liga ali ima tu i nesto drugo sto ti brate izgleda ne poznajes ,bez uvrede ali nemogu ja vise voliti ronalda nego stilica koliko god ovaj bolji bio igrac a stila je za nasu ligu bio sto je ronaldo za englesku ali mnogi to nisu imali priliku vidjeti bas zbog ljudi koji samo prosipaju demagogiju...pozdrav
AMAR OSIM!!!

adem
Kontakt:

Post Postao/la adem » 04 jan 2009, 19:19

csh je napisao/la:
esso je napisao/la:vas koji zelite gledati ruglo od nase lige da vas ima vise od 300 davno bi vi gledali nasu ligu samo vam je problem sto ste u manjini jer nece gledatelji da se muce u antinogometu u tz nogometnim travnjacima tj kaljuzama nego da uzivaju u pravom fudbalu a kad ova banda ode iz saveza mozda za 20 god ako bog da i prije e tad cu biti uz vas i traziti da prenose nasu ligu a do tad uzivajte u carolijama ilje sulje i onog iz rs sigurno cete uzivati u tekmama jer oni koji nisu trenutno za prenose nase lige su prave patriote je nezele gledati nista sto je u reziji bande a vi bi da im punite dzepove bravo majstori samo naprijed :D :D
Imas malo pravo u tome ali njima bi najmanje odgovaralo da budu prenosi,meni je vjeruj svejedno jer ja hodam po tim kako ti kazes kaljuzama i vrlo dobro znam kako to izgleda,alis am isto tako rodjen u sarajevu,volim zelju vise od icega na svijetu i hvala bogu imam i para i uvijete da hodam po gostovanjima,pa mi je svejedno dali ce biti prenosa ali isto tako ima more raje kojim se nedaje po 50 km najmanje za odlazak na gostovanje,i oni bi voljeli da gledaju te tekme ili ona mala djeca iz mahale koja boluju za zeljom ali nemaju godina da idu na tekme isto bi sve dali da mogu da gledaju,ali buraz to im nije omoguceno pa krenut ce nekad nabolje,i svi ovi koje sam ti nabrojao prije bi gledali leotar-zeljo,ili modrica-zeljo nego man-everton,ili atalanta-regina.....slazem se ja da je kvalitet svjetlosnim godinama iza evropskih liga ali ima tu i nesto drugo sto ti brate izgleda ne poznajes ,bez uvrede ali nemogu ja vise voliti ronalda nego stilica koliko god ovaj bolji bio igrac a stila je za nasu ligu bio sto je ronaldo za englesku ali mnogi to nisu imali priliku vidjeti bas zbog ljudi koji samo prosipaju demagogiju...pozdrav
Slazem se.
Željezničar za život cijeli!!!

kemo zahirovic
Kontakt:

Post Postao/la kemo zahirovic » 04 jan 2009, 19:22

Ma dok su god na vrhu saveza ova djubrad mi cemo na bht1 gledat englesku ligu, a o nasoj ligi mozemo mastat, mozemo mastat da ce neki nas klub platiti igraca 200-300 hiljada, da ce sarajevo il zeljo il sloboda il bilo koji nas klub da se bori da prodje npr. grupnu fazu kup uefa... Ev neko je gore spomenuo Stilica... Zao mi je tog sto mu se desilo, momak je igracina a kolko je novca ZELJO dobio od njegovog transfera... I o tom mozemo samo mastati da neko plati igraca iz nase lige jedno 5-6 miliona, jer STILIC je za pola sezone dokazao koliko vrijedi i sada je mogao biti nesto poput modrica samo da nam je liga jaca, a to mozemo postici samo ako se obezbjede TV prijenosi... A naravno sugavom ilji i munibu, colakovicu i ceki to nije cilj...da imamo prijenose ljudi bi gledali sudjenje i svi bi izasli da se pobune a nije ovako imamo nekih 200 BH FANATICA koji dodju ispred saveza i protestuju(nemogu ni oni sami)...daj da se skupi jedno 20 hiljada ljudi pa da ih sve istjeramo a usput malo i policiju koja ih stiti dovedemo u red...

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 04 jan 2009, 19:24

Ti si kemo moj cojek

kemo zahirovic
Kontakt:

Post Postao/la kemo zahirovic » 04 jan 2009, 19:57

i za ovog sto prica da nea 300 ljudi koji bi pratili nasu ligu... ne pratis bh fudbal samo to da ti kazem... Znas onu tekmu CELIK-SARAJEVO iz prvog kola, na njoj je bilo oko 13 hiljada ljudi... Eh malo poredjenje sa npr. Udineseom...Njih kod kuce gleda oko 9 hiljada ljudi, osim kad igraju protiv neke od ekipa velike 4 ... Pogledaj malo nekad emisiju o bh fudbalu nedjejom navecer, pa onda pisi da ne postoji 300 ljudi koji bi gledali domacu ligu...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 jan 2009, 20:01

najveci je problem sto mi bosanci nismo nikako pametni.pogledajmo jednu hrvatsku u njihovom sportu su sve njihove proslavljene legende za koje smo svi culi a kod nas sama mafija.dajte mi recite ko se od ovih u nasem savezu ikad bavio bilo kakvim sportom ako oni uopste znaju sta je sport i mi se ovdje raspravljamo oko prenosa.nema prenosa dok u savez ne dodzu nase legende.sad zasad je bolje da nema prenosa jer pare od prenosa opet idu usanovicu i njegovoj kompaniji i tek tad oni nebi otisli.end
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

HOS
Kontakt:

Post Postao/la HOS » 04 jan 2009, 20:04

Onda imas naravno derbije Sarajevo-Zeljo koji su uvjek dobro posjeceni za nase standarde, pa onda znalo je biti po 6500 gledatelja kad igra Velez-Zrinjski itd itd.
U inat svima.

kemo zahirovic
Kontakt:

Post Postao/la kemo zahirovic » 04 jan 2009, 20:14

Ev ovako da ja kazem zasto mi nemozemo da se pomaknemo sa ovog nivoa... ako nekog uvrijedim izvinjavam se al ovo je realnost...Svi znamo koje bio milan jelic.... prije utakmice SCG-BIH u beogradu na pitanje za koga navija, on odgovara: TO JE MOJA INTIMNA STVAR, a prijedsednik saveza BIH... ev jos jedan primjer, sugavi iljo se na SP 2006 u njemackoj pojavljuje u svecanoj lozi sa ulaznicom od nogometnog savezza kao navijac HRVATSKE, obucen u majce sa sahovnicom.... nemoze to tako.... sjecate se tekme mladih BIH-hrvatska u kresevu ja mislim, kada hrvati daju go a pola naseg saveza se raduje... jbg. nemozemo imat ljude hrvatske nacionalnosti ako oni ne navijaju za BOSNU... i sve dok **** ne odu gledat cemo kako DZEKO odlazi u teplice i one za njeg uzimaju oko 4 miliona eura i on odlazi u njemacku, gledat cemo kako STILIC odlazi u lech pa ce oni za njeg uzet jedno 5 miliona, gledat cemo kako OGNJEN VRANJES iz borca odlazi u c.zvijezdu a ko zna gdje ce zavrsit, isto tako HARIS HANDZIC odlazi u lech a za 2-3 godine ce sa VEDOM I DZEKOM da se otima za nagradu najboljeg strijelca svijeta.... da ne nabrajam vise imamo hiljade ovakvih i slicnih primjera

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 04 jan 2009, 21:02

upravu si kemo talijansku nogometnu ligu jako malo posjecena pa ti stvarno imas problem sa pamecu pa nasu ligu ove polu sezone jedva gledalo 20 hiljada gledalaca na 15 utakmica a jedan talijanski derbi okupi 40-50 hiljada mislim da tu nema neke razlike upravu si ma ljudi shvatite da je problem u bandi dok god oni vladaju nama nema napretka da prenosimo citavu ligu to je problem a ne sto nema prenosa....

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 04 jan 2009, 21:13

esso je napisao/la:upravu si kemo talijansku nogometnu ligu jako malo posjecena pa ti stvarno imas problem sa pamecu pa nasu ligu ove polu sezone jedva gledalo 20 hiljada gledalaca na 15 utakmica a jedan talijanski derbi okupi 40-50 hiljada mislim da tu nema neke razlike upravu si ma ljudi shvatite da je problem u bandi dok god oni vladaju nama nema napretka da prenosimo citavu ligu to je problem a ne sto nema prenosa....

U ovome si protpuno upravu,!100%.....
Mnogo toga ne stima u nasem fudbalu i slazem se da postoje veci problemi ali mi nebi bili mi kada nebi htjeli da se sve promijeni preko noci,i zaokrene za na drugu stranu.Ne moze tako mora se raditi polako,i ici odozdo prema gore,bar je to moje misljenje,velike face tesko padaju ali hajmo istjerat male hostaplere iz kantonalnih saveza,iz klubova pa ici prema vrhu...hajmo uvesti,evo za primjer prenose pa da cijela drzava vidi sta rade sudije u sluzbi saveza,vjeruj treba nam masa a mi je trenutno nemamo,mislim na ljude koji zele promjene,jednostavno se mopra krenuti od sitnica.
AMAR OSIM!!!

kemo zahirovic
Kontakt:

Post Postao/la kemo zahirovic » 04 jan 2009, 21:17

esso je napisao/la:upravu si kemo talijansku nogometnu ligu jako malo posjecena pa ti stvarno imas problem sa pamecu pa nasu ligu ove polu sezone jedva gledalo 20 hiljada gledalaca na 15 utakmica a jedan talijanski derbi okupi 40-50 hiljada mislim da tu nema neke razlike upravu si ma ljudi shvatite da je problem u bandi dok god oni vladaju nama nema napretka da prenosimo citavu ligu to je problem a ne sto nema prenosa....
pa logicno je da ce inter-juve gledat 80 hiljada ljudi, a ja sam ti samo naveo primjer udinesea... i ocigledno da ti ne pratis nasu ligu, pa imas bruku tekmi na kojim se skupi mnogo navijaca... ev gor su ti napisali neke primjere a ja cu jos stavit nekoliko, prosle godine kad je dolazio zeljo na tusanj samo je pola navijaca pusteno a tusanj je bio gotovo popunjen, isto tako kad je dolazio celik bio je pun... pa imas dobru posjecenost na svakoj celikovoj utakmici... i naso si poredit inter, milan, juve, romu i ostale velikane sa nasim klubovima...

bluewarior
Kontakt:

Post Postao/la bluewarior » 04 jan 2009, 21:53

JA NEBI GLEDAO NASU LIGU.NAVIJAM ZA ŽELJU IDEM NA NJEGOVE UAKMICE..PRATIM NASU LIGU I KO GOD PRATI PREMIER LIGU BIH ZNA DA JE NASA LIGA SRANJE.PA JBT NA UTAKMICI BUDU DVIJE- TRI POLOVICNE SANSE

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jan 2009, 10:37

bluewarior je napisao/la:JA NEBI GLEDAO NASU LIGU.NAVIJAM ZA ŽELJU IDEM NA NJEGOVE UAKMICE..PRATIM NASU LIGU I KO GOD PRATI PREMIER LIGU BIH ZNA DA JE NASA LIGA SRANJE.PA JBT NA UTAKMICI BUDU DVIJE- TRI POLOVICNE SANSE
ali zar ne kontas da bi tv prenos bio korak ka poboljsanju kvaliteta premijer lige. pa nebi ni engleska i druge najbolje lige bile tako dobre i popularne da nemaju tv prenosa, sve je to povezano.

Giancarlo
Kontakt:

Post Postao/la Giancarlo » 05 jan 2009, 13:38

za pocetako prvi korak bi bio uvodenje prenosa tekmi premier lige...budimo realni, jest da nam je liga u k...c ali takode su nam i tv postaje u k...u i zbog toga ja cisto sumnjam da ama bas nijedna tv nije zainteresirana za prenos tekmi premier lige...onda konacno dolazimo do pitanja pa odkud onda nema prenosa, pa makar to npr.bilo na tv alfa, pa odgovor je naravno (kao i uvijek) KRIMINLANI SAVEZ :!: :!: :!: naravno da njima nije u interesu da se prenose tekme, jer bi zapravo bili direktni prenosi njihov krađa, namjestanja, manipulacija...i svega ostalog, naravno sa odredenom dozom komedije (npr. utakmica orasje-zrinjski dok je baka vodio zrinjski, kad se sjetim sudijskih odluka, suze mi same idu pocnu teci, samo neznam jel od zalosti ili komicnosti... ko je gledao klip sa te tekme zna o cemu pricam 8-) )
1942 1983 2001

Admir_93
Kontakt:

Post Postao/la Admir_93 » 05 jan 2009, 20:15

Evo, da ovako poredimo našu i Italijansku ligu...jednostavno je...BiH ima 4 miliona ljudi, od toga oko 2 miliona ljudi žena koje u BiH malo ili nikako ne prate fudbal, od toga 2 miliona što je ostalo većina je ili nezaposleno i nema para za utakmice ili je prezaposleno i nema vremena za to...postoje neki koji i ne vole fudbal...Većina stanovništva u BiH ne živi u urbanim sredinama tj. gradovima pa i ne dolaze na utakmice Premijer lige...ostane ti oko 500.000 ljudi koji bi nekako mogli da dolaze na utakmice,ali zbog kvalitete fudbala lakše im je da sjedu kod kuće i upale TV... dok ti je u Italiji 60 miliona ljudi...kod njih i žene prate fudbal, svi mogu doći na utakmice, imaju šta gledati na utakmicama, nemaju ljudi opasnosti od huligana kao kod nas...
I pored svega ovog mislim da bi treba uvesti barem jedan prijenos po jednom kolu...barem najbolju utakmicu...

HOS
Kontakt:

Post Postao/la HOS » 06 jan 2009, 13:42

Admir_93 je napisao/la:Evo, da ovako poredimo našu i Italijansku ligu...jednostavno je...BiH ima 4 miliona ljudi, od toga oko 2 miliona ljudi žena koje u BiH malo ili nikako ne prate fudbal, od toga 2 miliona što je ostalo većina je ili nezaposleno i nema para za utakmice ili je prezaposleno i nema vremena za to...postoje neki koji i ne vole fudbal...Većina stanovništva u BiH ne živi u urbanim sredinama tj. gradovima pa i ne dolaze na utakmice Premijer lige...ostane ti oko 500.000 ljudi koji bi nekako mogli da dolaze na utakmice,ali zbog kvalitete fudbala lakše im je da sjedu kod kuće i upale TV... dok ti je u Italiji 60 miliona ljudi...kod njih i žene prate fudbal, svi mogu doći na utakmice, imaju šta gledati na utakmicama, nemaju ljudi opasnosti od huligana kao kod nas...
I pored svega ovog mislim da bi treba uvesti barem jedan prijenos po jednom kolu...barem najbolju utakmicu...
Grdno grijes i vezi huliganizma u Italiji, radi huliganizma u Italiji sve vise opadaju brojevi gledanosti na stadionima posto zene/djeca vise nedolaze na stadione. Upravu si sto se tice ostalog.
U inat svima.

lucky
Kontakt:

Post Postao/la lucky » 09 jan 2009, 15:32

ja samo neznam kako oni da privuku spozore, navijace na utakmice ako nemaju reklama taje i ta utakmica,i da malo prikazu nas fudbal dase i igraci vise trude na utakmicama a vako malo koda prati bh fudbal jer zato stoga nema gdje gledati najvjerovatnije nebi sudije mogle tako srati ko danas a ne oni prenose englesku ligu koje kosta 4 puta skuplje nego da prenose jednu nasu utakmicu,,,za sve je to kriv savez sto nemaju ugovor sa bh fudbalom sramota,,,
Srecko

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 09 jan 2009, 21:21

Admir_93 je napisao/la:Evo, da ovako poredimo našu i Italijansku ligu...jednostavno je...BiH ima 4 miliona ljudi, od toga oko 2 miliona ljudi žena koje u BiH malo ili nikako ne prate fudbal, od toga 2 miliona što je ostalo većina je ili nezaposleno i nema para za utakmice ili je prezaposleno i nema vremena za to...postoje neki koji i ne vole fudbal...Većina stanovništva u BiH ne živi u urbanim sredinama tj. gradovima pa i ne dolaze na utakmice Premijer lige...ostane ti oko 500.000 ljudi koji bi nekako mogli da dolaze na utakmice,ali zbog kvalitete fudbala lakše im je da sjedu kod kuće i upale TV... dok ti je u Italiji 60 miliona ljudi...kod njih i žene prate fudbal, svi mogu doći na utakmice, imaju šta gledati na utakmicama, nemaju ljudi opasnosti od huligana kao kod nas...
hahaha cuj nema huligana u italiji a kod nas ima
pa sine moj ovi nasi uce od njih :lol:
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 09 jan 2009, 21:50

nemoj ti nista poredit molim te... :lol:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 15 gostiju.