Ne bih volio ni da Krila ispadnu (dobijaju i novi stadion za WC), ali bih volio isto tako i da Torpedo dobije mjesto, kao peti klub iz Moskve. Mada teško da se to desi.
A i Baltika i Rotor dobijaju nove stadione u sklopu tog WC-a, kao i Mordovia

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

a to hoću da kažem ne znam koliko ufa ima ukupno stanovništva ali znam da nemaju podršku na utakmicama ali eto vidjet  ćemo u narednim sedmicama sto ce se zbivati mada ja lično ove godine ne bih volio ni ufu ni torpedo u 1 ligu .Luch je bio jedan ozbiljan kandidat ali su se pred kraj sezone mozda prepali ponovnog ulaska nakon dugog perioda bez 1 lige
  a to hoću da kažem ne znam koliko ufa ima ukupno stanovništva ali znam da nemaju podršku na utakmicama ali eto vidjet  ćemo u narednim sedmicama sto ce se zbivati mada ja lično ove godine ne bih volio ni ufu ni torpedo u 1 ligu .Luch je bio jedan ozbiljan kandidat ali su se pred kraj sezone mozda prepali ponovnog ulaska nakon dugog perioda bez 1 lige  .Liga fnl-a je značajno oštećena istupanjem Alaniye Vladikavkaz i smatram da je inače time ruska liga značajno oštećena trebali su spasiti ipak klub a istu sudbinu je doživio i salyut zbog finansija su nakon pola sezone istupili
 .Liga fnl-a je značajno oštećena istupanjem Alaniye Vladikavkaz i smatram da je inače time ruska liga značajno oštećena trebali su spasiti ipak klub a istu sudbinu je doživio i salyut zbog finansija su nakon pola sezone istupili  a obje ekipe su imale poprilično dobar stadion
  a obje ekipe su imale poprilično dobar stadion 
 hahahahaha
 hahahahaha  joj tebe hajde evo i za rotor i baltiku
  joj tebe hajde evo i za rotor i baltiku  .Što reći za Rotor stadion više i od solidnog
 .Što reći za Rotor stadion više i od solidnog  pobijedili čak i moju lokomotivu u kupu
  pobijedili čak i moju lokomotivu u kupu  ali su se čitavu sezonu borili za opstanak
  ali su se čitavu sezonu borili za opstanak  .Da Alaniya i Salyut nisu istupili iz lige a metallurg iz novokuznetcka nije čak ni počinjao sa sezonom oni su pametno učinili odmah istupili
 .Da Alaniya i Salyut nisu istupili iz lige a metallurg iz novokuznetcka nije čak ni počinjao sa sezonom oni su pametno učinili odmah istupili  bez mučenja tako da se još neftekhimmik i slabi angusht nazran  pridruzili ovim navedenim sto su se povukli
  bez mučenja tako da se još neftekhimmik i slabi angusht nazran  pridruzili ovim navedenim sto su se povukli  .Da kojim slučajem navedeni klubovi nisu istupili iz lige a kako je rotor igrao sezonu siguran bi bio putnik u rusku 3 diviziju zona south
 .Da kojim slučajem navedeni klubovi nisu istupili iz lige a kako je rotor igrao sezonu siguran bi bio putnik u rusku 3 diviziju zona south  gdje su i bili u nekoliko navrata
  gdje su i bili u nekoliko navrata 
 nije loš tim nema tako ni loš stadion ali su godinama u sredini fnl-a
  nije loš tim nema tako ni loš stadion ali su godinama u sredini fnl-a  vjerovatno nemaju kvalitetan sastav za iskorak u 1 ligu ja mislim da je to
  vjerovatno nemaju kvalitetan sastav za iskorak u 1 ligu ja mislim da je to 

odličan potez
 odličan potez   barem bi trebalo tako biti........
  barem bi trebalo tako biti........ .DAnas su u prvoj utakmici razgromili Tom Tomsk
 .DAnas su u prvoj utakmici razgromili Tom Tomsk   a kad se sjetim da su Lokomotivu 5 bodova otkinuli onda se i radujem rezultatu
  a kad se sjetim da su Lokomotivu 5 bodova otkinuli onda se i radujem rezultatu  .Na kraju je bilo 5-1 za Ufu čestitke
 .Na kraju je bilo 5-1 za Ufu čestitke

proradili drugoligaši bilo je i vrijeme.... čemu svrha play off-a ako prvoligaši u najjačim ligama se izvlače
  proradili drugoligaši bilo je i vrijeme.... čemu svrha play off-a ako prvoligaši u najjačim ligama se izvlače  uzvrati će biti jako zanimljivi
 uzvrati će biti jako zanimljivi tezak posao čeka kryllya sovetov samaru ako želi i iduće sezone igrati u 1 ruskoj ligi
  tezak posao čeka kryllya sovetov samaru ako želi i iduće sezone igrati u 1 ruskoj ligi 

.  Uzvratna utakmica u Tomsku završena je 3-1 za domaćina
 .  Uzvratna utakmica u Tomsku završena je 3-1 za domaćina  nazalost nisam pratio utakmicu ali zato hoću sigurno u 17h u samari igraju krylya sovetov i Moskovski Torpedo.Torpedo ima solidan rezultat iz prve utakmice (2-0)
 nazalost nisam pratio utakmicu ali zato hoću sigurno u 17h u samari igraju krylya sovetov i Moskovski Torpedo.Torpedo ima solidan rezultat iz prve utakmice (2-0)  vidjet ćemo koliko može krylya i može li osigurati opstanak ili će po prvi put ispasti iz 1 lige.Po mom mišljenju kako su igrali čitavu sezonu ne bi bilo štete da ispadnu i igraju u fnl-u
  vidjet ćemo koliko može krylya i može li osigurati opstanak ili će po prvi put ispasti iz 1 lige.Po mom mišljenju kako su igrali čitavu sezonu ne bi bilo štete da ispadnu i igraju u fnl-u

.Što reći atmosfera je bila fantastična
 .Što reći atmosfera je bila fantastična  vrijeme idealno popunjenost dobra
 vrijeme idealno popunjenost dobra  ali krlylya
  ali krlylya   ništa
 ništa  navijači svo vrijeme bodrili ali izgleda da ove godine nisu mogli izbjeći ali po igri nije nešto ni torpedo danas da kazem da ih je nadigrao
 navijači svo vrijeme bodrili ali izgleda da ove godine nisu mogli izbjeći ali po igri nije nešto ni torpedo danas da kazem da ih je nadigrao  šteta za rusku ligu ponovno neslavno oboren rekord prvi put krylya ispada sumnjam da će imati snage igrati u fnl-u
 šteta za rusku ligu ponovno neslavno oboren rekord prvi put krylya ispada sumnjam da će imati snage igrati u fnl-u  slučaj alaniya ili zhemzhunina sochi
 slučaj alaniya ili zhemzhunina sochi mislim da je šteta što su ispali jer su zaista veči dio prvenstva dali više i od maximuma.To je ekipa koja je npr. pobijedila Spartak kući,igrala neriješeno sa Zenitom u gostima pobijedili Lokomotiv Moskvu kući,Rubina u gostima
  mislim da je šteta što su ispali jer su zaista veči dio prvenstva dali više i od maximuma.To je ekipa koja je npr. pobijedila Spartak kući,igrala neriješeno sa Zenitom u gostima pobijedili Lokomotiv Moskvu kući,Rubina u gostima  to sve u suštini se nije moglo postići tek tako
 to sve u suštini se nije moglo postići tek tako   .Realizirao sam kompletnu sezonu i smatram da je razlog  njihovog ispadanja loše odigran početak sezone prvih 8 kola a ostatak sezone je bilo zaista za pohvalu ali to je Ruska liga strava i užas
 .Realizirao sam kompletnu sezonu i smatram da je razlog  njihovog ispadanja loše odigran početak sezone prvih 8 kola a ostatak sezone je bilo zaista za pohvalu ali to je Ruska liga strava i užas  naravno po kvaliteti mislim
 naravno po kvaliteti mislim 

gdje si ti rio_ferdy gledao tabelu za diviziju Ural-Povolozye
  gdje si ti rio_ferdy gledao tabelu za diviziju Ural-Povolozye  nije valjda na soccerway-u
 nije valjda na soccerway-u  .Zbog manjka klubova koji se takmiče u toj grupi od ove sezone je odlučeno da 12 timova igraju regularni dio sezone i da odigraju onoliko koliko trebaju
 .Zbog manjka klubova koji se takmiče u toj grupi od ove sezone je odlučeno da 12 timova igraju regularni dio sezone i da odigraju onoliko koliko trebaju  a nakon zavrsetka regularne sezone prvih 6 timova igraju u promotion grupi s tim da im se zbraja bodovni skor regularne sezone sa zbirom  5 utakmica promotion grupe a također to vazi i za relegation
  a nakon zavrsetka regularne sezone prvih 6 timova igraju u promotion grupi s tim da im se zbraja bodovni skor regularne sezone sa zbirom  5 utakmica promotion grupe a također to vazi i za relegation  tako je uvijek i bilo.Pa ne može jedan Zenit Izevsk koji je odigrao jednu prosječnu sezonu za sebe i svoj rejting i sakupio 33 boda da bude u istom polozaju kao npr.Tyumen koji je bio prvak nakon regularne sezone sa 53 boda,3 vise od Volge Ulyanovsk
 tako je uvijek i bilo.Pa ne može jedan Zenit Izevsk koji je odigrao jednu prosječnu sezonu za sebe i svoj rejting i sakupio 33 boda da bude u istom polozaju kao npr.Tyumen koji je bio prvak nakon regularne sezone sa 53 boda,3 vise od Volge Ulyanovsk  .Tako da nakon 4 kola za grupu promotion stanje izgleda ovako 1Tyumen 60 bodova-2 Volga Ulyanovsk 57 bodova s tim da je  u zadnjem meču tyumen u Ulyanovsku savladao Volgu sa 2-0 tako da je 99 posto siguran učesnik fnl-a
 .Tako da nakon 4 kola za grupu promotion stanje izgleda ovako 1Tyumen 60 bodova-2 Volga Ulyanovsk 57 bodova s tim da je  u zadnjem meču tyumen u Ulyanovsku savladao Volgu sa 2-0 tako da je 99 posto siguran učesnik fnl-a  a na 3 poziciji je Kamaz koji ima zbir bodova 49znači evidentna razlika
  a na 3 poziciji je Kamaz koji ima zbir bodova 49znači evidentna razlika  .Inače zadnje vijesti fnl-a su da Spartak Naljčik  poslao pismo ruskom fudbalskom savezu da žele isključenje kluba za sezonu 2014-15 naravno zbog financijskih problema
 .Inače zadnje vijesti fnl-a su da Spartak Naljčik  poslao pismo ruskom fudbalskom savezu da žele isključenje kluba za sezonu 2014-15 naravno zbog financijskih problema  nije neka novost što se tiče ruske lige posebno nizi rangovi
 nije neka novost što se tiče ruske lige posebno nizi rangovi  .Do 5 juna će se razmatrati što će se dogoditi sa klubovima Sevastopoll i Tavriyom koji žele da se takmiče u ruskoji ligi s tim da Sevastopoll nema pravo da igra u elitnom rangu ruske lige a za Tavriyu se razmatra da učestvuje u fnl-u s tim da se još uvijek ne zna ako se ovo usvoji koliko će timova da učestvuje u ruskoj 1 i 2 ligi
 .Do 5 juna će se razmatrati što će se dogoditi sa klubovima Sevastopoll i Tavriyom koji žele da se takmiče u ruskoji ligi s tim da Sevastopoll nema pravo da igra u elitnom rangu ruske lige a za Tavriyu se razmatra da učestvuje u fnl-u s tim da se još uvijek ne zna ako se ovo usvoji koliko će timova da učestvuje u ruskoj 1 i 2 ligi  toliko od mene za sada
  toliko od mene za sada 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.