Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alan_kardec
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la alan_kardec » 22 maj 2014, 21:46

dubrava je napisao/la:Čude se ljudi i mijenjaju mišljenja kakvi su "Lištičani" i ostali škutori.. jer, eto, čuli su ili vidjeli druge priče. osjetili na svojoj koži etc etc... primitivci, seljaci, krkani, nacionalisti i tako dalje i tako dalje...
mogu to biti i Prijedorčani ili Trebinjci, nebitno. Ili obrnuto, Zeničani, Sarajlije.
Poanta je što nam čine odvojene škole i odvojeni obrazovni programi. A to je da se ne poznajemo ili mislimo da se poznajemo na temelju jednostranog viđenja svijeta. pa se onda naglo, za 180 stupnjeva iznenadimo kad vidimo što je realnost. A realnost je trodimenzionalna...

Živimo u mulju jednoumlja, iako je prošlo 20 i kusur godina od komunizma. U mulju predrasuda, stereotipa umjetno i namjerno stvorenih...

Obrazovanje, obrazovanje, eh, erudicijo, božice, ukaži se...

+1

Svaka čast Hercegovcima, u prvom redu Širokobriježanima koji su za ovih desetak dana razbili sve moguće predrasude o njima. :thumbup:
Mnogo normalnog, kulturnog, neiskvarenog i dobrog naroda živi i u Republici Srpskoj (kao i u Federaciji), ali mnogo je jednostavnije generalizovati, iznova i iznova nasjedati na smrdljive stereotipe i čitav jedan narod posmatrati kroz prizmu dvojice ili trojice ljudi (što se, evo vidim, radi i na ovoj temi). Biće valjda prilike (nadam se, ne ovakve nesreće) da i mi pokažemo da nismo koljači, šumari, nepismeni čobani, krkani, hitlerjugend...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 22 maj 2014, 22:15

Hercegovci su na glasu kao ljudi široke ruke i spremni pomoći, pa me čudi čuđenje nekih. Vidim da se zaboravilo ili "zaboravilo" kako je 90-ih zapadna Hercegovina primila tisuće bošnjačkih izbjeglica. Ali to nije poželjno isticati, već treba stigmatizirati te ljude kao kakve divljaka.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 22 maj 2014, 22:33

[youtube][/youtube] :bih:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 maj 2014, 22:38

Uvijek oni negativni dobijaju svojih 5 minuta, i kad se mi ostali(njihovi) ne ogradimo od njih onda jel postajemo kao oni jer odobravamo.

Niko nije sumnjao da su Hercegovci ljudi, jer jesu. Pokazali su se i svaka im cast, ali na ovom ne smije i ne moze stati. Hajmo sad mi svi pokazati da smo ljudi, hajmo pokazati da je interes nas svih napredak, a ne kao nasih politicara nazadovanje.

U nevolji se poznaju junaci, ali na nama je da iskoristimo ovo sve za nesto novo i bolje za nasu drzavu.

Mada ne bih ja samo rekao da su oni sami sve iznenadili. Ja bih rekao da smo mi svi sami sebe iznenadili. Ovakav odziv je potreban za pravu revoluciju, onu koja nece nista unistiti, a sve ce promjeniti. Svi smo mi odigrali vaznu ulogu, i bitno je da se ne vratimo opet u "Kamene Spavace".
Celik!3,2,2.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 maj 2014, 23:09

alan_kardec je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Čude se ljudi i mijenjaju mišljenja kakvi su "Lištičani" i ostali škutori.. jer, eto, čuli su ili vidjeli druge priče. osjetili na svojoj koži etc etc... primitivci, seljaci, krkani, nacionalisti i tako dalje i tako dalje...
mogu to biti i Prijedorčani ili Trebinjci, nebitno. Ili obrnuto, Zeničani, Sarajlije.
Poanta je što nam čine odvojene škole i odvojeni obrazovni programi. A to je da se ne poznajemo ili mislimo da se poznajemo na temelju jednostranog viđenja svijeta. pa se onda naglo, za 180 stupnjeva iznenadimo kad vidimo što je realnost. A realnost je trodimenzionalna...

Živimo u mulju jednoumlja, iako je prošlo 20 i kusur godina od komunizma. U mulju predrasuda, stereotipa umjetno i namjerno stvorenih...

Obrazovanje, obrazovanje, eh, erudicijo, božice, ukaži se...

+1

Svaka čast Hercegovcima, u prvom redu Širokobriježanima koji su za ovih desetak dana razbili sve moguće predrasude o njima. :thumbup:
Mnogo normalnog, kulturnog, neiskvarenog i dobrog naroda živi i u Republici Srpskoj (kao i u Federaciji), ali mnogo je jednostavnije generalizovati, iznova i iznova nasjedati na smrdljive stereotipe i čitav jedan narod posmatrati kroz prizmu dvojice ili trojice ljudi (što se, evo vidim, radi i na ovoj temi). Biće valjda prilike (nadam se, ne ovakve nesreće) da i mi pokažemo da nismo koljači, šumari, nepismeni čobani, krkani, hitlerjugend...
Dok god je u RS-u na vlasti svima poznata licnost, zna se kakva je vecina tamo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 maj 2014, 23:13

:bow: :tokralju: Svaka joj cast.
[youtube][/youtube]
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 22 maj 2014, 23:37

Svaka cast Pinku na ovoj akciji veceras. :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 maj 2014, 00:58

Greivis je napisao/la:Dok god je u RS-u na vlasti svima poznata licnost, zna se kakva je vecina tamo.
:clap:
Upravo si potvrdio ono što sam i ja rekao. Čestitam. :thumbup:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 23 maj 2014, 01:04

Cital ko banjalukaforum , strasno. Ima i normalnih ,ali **** me ako ondje nema nekolicina placenika da truje raju.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 maj 2014, 01:23

Pa kao i na svim portalima i forumima, SDP je prvi počeo s tim plaćenicima po portalima, ali svi su počeli kopirati to od njih sad pa sve stranke imaju po par ljudi raspoređenih po najposjećenijima forumima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 maj 2014, 02:24

slika

:tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 02:33

Joj kad se pocnu hvatati tita :lol:

Zlocinac koji je pravio narod toliko zatucanim da je to u rangu danasnjeg naroda Sj. Koreje. :roll:

Ne bih da ulazim u nikakve politicko/historijske rasprave ali nije ni mjesto, ni tema a sigurno ni trenutak da on dobije svojih 5 minuta. ;)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 23 maj 2014, 02:33

Ne zapocinji bogati , cuj odbranu i zastitu.

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 23 maj 2014, 02:36

Postujem Titu i sve sto je uradio, ali ta slika je apsolutna glupost zatucanih mozgova.
Chelsea F.C.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 23 maj 2014, 02:38

Consigliere je napisao/la:slika

:tokralju:

Izgleda da Tito nije bio pametan koliko ga predstavljaju i velicaju.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 23 maj 2014, 02:51

nedim93 je napisao/la:kako se lahko prodajete na te priče o stotinama mrtvih. Ljudi jel vi stvarno mislite da se u Bosni može tako nešto sakriti, a toliko ljudi je svjedičilo tome a svako od njih u džepu ima telefon kojim može pristupiti internetu. Nije to neko mozganje, čista logika.
Možda se krije ukupan broj žrtava al da su stotine plutale il šta već daj ba.
Obrati paznju na minut 5:20 pa slusaj sta covjek govori......

[youtube][/youtube]
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 23 maj 2014, 03:02

Strasno brate,kakva ce samo zaraza nastati u Doboju, rizicno je ici i pomagati tamo.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 maj 2014, 06:05

Pink BH je napravio odlicnu akciju sinoc :clap:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 23 maj 2014, 07:19

legenda reala je napisao/la:Pa kao i na svim portalima i forumima, SDP je prvi počeo s tim plaćenicima po portalima, ali svi su počeli kopirati to od njih sad pa sve stranke imaju po par ljudi raspoređenih po najposjećenijima forumima
Ciji si ti ? :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 23 maj 2014, 08:06

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ja nisam ni sekunde sumnjao u Siroki ali citava drzava pomaze,svaki grad,svaka opstina e sad koliko je ko u mogucnosti. Ne treba gledati na kolicinu pomoci vec dali je ona poslana s halalom ili preko qurca
naravno, svi su dali od sebe..samo sto ja ne citam okolne portale pa ljepim ovdje samo za mostar, citluk, siroki, grude..znaci sto vidim na ovim portalima sto pregledavam inače :thumbup:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 6 gostiju.