LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Kobe Bryant » 23 maj 2014, 09:10

Noah Vonleh ce tesko ostati do 7 pick-a , nazalost , ali doduse jeste potencijal ali nije dokazani.
Po meni samo je Parker dokazani igrac , slicno kao Irving znas sta uzimas i Wigins i Enbid su prospekti samo takvi.
Ali opet nevidim ovdje igraca tipa Davids - franshizne , ovih 4-5 su granicni franshizni treba se puno toga pokolopiti u daljnjem razvoju. Zato meni ovo nije klasa kao 2003 ili 1996 , slabija je ali opet ima potencijala , ovaj kengur iz australije je najveca enigma cak je top 5 izbor :shock: . Nurkic bi extra dosao ekipama iz sredine tabele koje nemaju dobrog starnog centra (Phoenix i Atlanta gdje bi Al igrao opet svoju omiljenu poziciju 4 i Boston zbog Ronda pa da i igra 15 min bilo bi dosta pick and roll-a) i tu bi bio najsretniji da dodje ;)

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 23 maj 2014, 09:54

Kobe Bryant je napisao/la:Noah Vonleh ce tesko ostati do 7 pick-a , nazalost , ali doduse jeste potencijal ali nije dokazani.
Po meni samo je Parker dokazani igrac , slicno kao Irving znas sta uzimas i Wigins i Enbid su prospekti samo takvi.
Ali opet nevidim ovdje igraca tipa Davids - franshizne , ovih 4-5 su granicni franshizni treba se puno toga pokolopiti u daljnjem razvoju. Zato meni ovo nije klasa kao 2003 ili 1996 , slabija je ali opet ima potencijala , ovaj kengur iz australije je najveca enigma cak je top 5 izbor :shock: . Nurkic bi extra dosao ekipama iz sredine tabele koje nemaju dobrog starnog centra (Phoenix i Atlanta gdje bi Al igrao opet svoju omiljenu poziciju 4 i Boston zbog Ronda pa da i igra 15 min bilo bi dosta pick and roll-a) i tu bi bio najsretniji da dodje ;)
Ako je Embiid zdrav, bolji je igrac sigurno od Davisa. Davis se moze popuniti, ali i Embiid takodjer, samo ako je zdrav. Mislim da je Embiid i eksplozivniji i da je jako dobar defanzivac kao i Davis. Da je kojim slucajem Embiid igrao bar od 13. 14. godine i da je iz USA, mislim da bi se pricalo o novom Hakeemu, ali posto je Kamerunac, hype je oko Wigginsa, Parkera, a ne oko Embiida. Mnogo ljudi ovdje shvata fransiznog igraca na razlicit nacin, za mene je fransizni igrac onaj igrac oko kojeg se gradi ekipa i koji je lider te ekipe, a cini mi se da ovdje vlada da je neko fransizni igrac ukoliko osvaja titule itd. a onda bi bilo jako malo takvih igraca u ligi. Poimanje fransiznog igraca je stvar ukusa, ali niko ne moze osporiti da je ovo strasan draft u kojem ima jako mnogo talentovane djece i da ce ih bar 10 do 15 imati zapazene karijere u NBA. Strah me i zamisliti u sta ce se pretvoriti npr. A. Gordon ako se bude sa njim radilo na pravi nacin, a do prije par mjeseci ga se svrstavalo u donji dio prve runde drafta. Sto se tice Jusufa, propao bi u Atlanti, jer je Horford tamo centar iskljucivo zbog strasne sezone Milsapa.

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 23 maj 2014, 09:56

Epidaurus je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:Marcus Smart je druze desnjak, i samo visinu playa ima, po svemu ostalom on je NBA SG...
Do mene je onda, pomiješao sam ga s nekim pa sam pomislio da je ljevak :D

Ali ne slažem se da je po svemu ostalom sem visinom SG, momak definitivno pokazuje vrhunski all around potencijal, ne sumnjam da će biti vrhunski PG u NBA
Pomijesao si ga sa Kyle Andersonom koji je visok a igra PG-a, a moze igrati i SG, a cini mi se i da je ljevak. Strasne statistike je imao ove sezone i ja mislim da bi mogao biti kradja drafta.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 23 maj 2014, 10:37

Moze li se amnestirati Nash i kada?
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 maj 2014, 10:53

Celikovac je napisao/la:Moze li se amnestirati Nash i kada?
Nisam siguran, ali ja mislim da ne moze, jer smo amnestirali Svijetskog mira i prema novom CBA-u na to si imao samo jednom pravo - ali opet ponavljam nisam 100 % siguran.

Inace sinoc se javio Scott sa svojim izjavama:
Bryon Scott on if he coaches the Lakers: @kobebryant will "have to change his game"
Byron Scott on Kobe: 'He's gonna have to change his game.. and he knows that. He knows me and Im an old-school type of guy'
:lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 maj 2014, 10:57

Alan24 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:Marcus Smart je druze desnjak, i samo visinu playa ima, po svemu ostalom on je NBA SG...
Do mene je onda, pomiješao sam ga s nekim pa sam pomislio da je ljevak :D

Ali ne slažem se da je po svemu ostalom sem visinom SG, momak definitivno pokazuje vrhunski all around potencijal, ne sumnjam da će biti vrhunski PG u NBA
Pomijesao si ga sa Kyle Andersonom koji je visok a igra PG-a, a moze igrati i SG, a cini mi se i da je ljevak. Strasne statistike je imao ove sezone i ja mislim da bi mogao biti kradja drafta.
Nisam vjeruj mi :D Znam ko je Kyle Anderson, podsjeca mozda malo po igri na Hedu Turkolglua, onako kombinacija SF/PG, odlican dodavac, dobar suter ali izrazito neatletican i ima sto bi se reklo olovne noge ...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 23 maj 2014, 11:12

Sto se tice amnestije , mi smo svoje ispucali do slijedeceg CBA :cry:

Imaju pravo jos : Atlanta (Horford), Boston (Rondo) , Chicago (Boozer ili Noah) , Memphis (Conley ili Ze-Bo) , Oklahoma (Durant ili Perkins ili Colison) i San Antonio (Parker)

Nadao sam se SVG , sad vise stvarno neznam , Scott je isto rizik jer mi se stvarno nije proslavio u Clevelandu , a u NO ;)

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 23 maj 2014, 16:30

Alan24 je napisao/la: Ako je Embiid zdrav, bolji je igrac sigurno od Davisa.
Jesi ti pogledao Davisa vise od jednog puta ? :hmmmmm:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 23 maj 2014, 16:35

:urnebes:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 23 maj 2014, 16:44

BABADZO je napisao/la:
Alan24 je napisao/la: Ako je Embiid zdrav, bolji je igrac sigurno od Davisa.
Jesi ti pogledao Davisa vise od jednog puta ? :hmmmmm:
Naravno da jesam i kada je bio na koledzu a i u NBA ligi. Embiid je zvijer kao i Davis s tim da je Embiid pravi centar i ima vise mase. Ako ne bude imao problema sa zdravljem to ce i pokazati. Moj komentar se odnosio na to da je Davis fransizni igrac a da nema fransiznog igeaca na ovom draftu. Ja ipak mislim da je Embiid taj fransizni igrac ukoliko ne bude nekih vecih problema sa ledjima i bolji mi je igrac nego Davis kada je dolazio sa koledza.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 23 maj 2014, 16:50

Prijatelju,Embiid ima veliki potencijal to stoji,mozda i najveci u ovom draftu.Ali Davis ti se u svojoj drugoj sezoni pretvorio u 20 10 igraca,i vec sad imas ljudi koji bi ga uzeli prije bilo kojeg PF-a u ligi.U ligi ponavljam.Vec sam to napisao,KG ove generacije samo sa jos vecim potencijalom u napadu i odbrani.

Embiid je isto tako vjerovatno i najsiroviji od ove big 3 ovog drafta,i trebace sigurno 3-4 ako ne i vise godina dok sve to ne poslozi,a mozda i nikad.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 maj 2014, 16:52

drugo je majstore sta si mislio a sasvim drugo sta si napisao, napisao si da je bolji embiid a ne da embiid ima potencijal biti bolji ukoliko sve bude kako treba negdje i nekad (i to je pitanje ali hajde bar bi se moglo raspravljati malo oko toga)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 23 maj 2014, 16:54

Da Cleveland ima sansu draftovati Davisa, a ne Embiida, drugu bi pricu adriano pricao... :oops:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 17:03

Adriano ne znam da li si se pogresno izrazio ili sta ali pretjera ga ti i to momacki..

Cuj Embiid ako je zdrav je sigurno bolji igrac od Davisa ? Kuku :urnebes:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 23 maj 2014, 20:10

Pred nama je da vidimo, bilo ko da ga draftuje, on ce meni biti najdrazi igrac s ovog drafta. Momak je strasan igrac i prepun je potencijala, a to ce pokazati ako ne bude imao hronicnih problema s ledjima. To je ipak nesto na sto se tesko moze uticati. Mnogim igracima su povrede zeznule karijere. Ja se nadam da je zdrav i da ce pokazati NBA ligi ko je i sta je. Btw. po kriterijumima vecine forumasa ni Davis ne spada u fransizne igrace, ali eto svrstava ga se tu...

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 23:50

Pa eto po meni on jeste fransizni igrac.

Slazem se za kriterije koje si ti naveo da bi neko bio fransizni igrac i Davis ih itekako ispunjava.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 24 maj 2014, 09:43

Amar Dzeko je napisao/la:Pa eto po meni on jeste fransizni igrac.

Slazem se za kriterije koje si ti naveo da bi neko bio fransizni igrac i Davis ih itekako ispunjava.
Evo, po tebi, sta treba imati neki igrac da bi bio fransizni igrac?

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 24 maj 2014, 11:52

Alan24 je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Pa eto po meni on jeste fransizni igrac.

Evo, po tebi, sta treba imati neki igrac da bi bio fransizni igrac?
Amar Dzeko je napisao/la:Slazem se za kriterije koje si ti naveo da bi neko bio fransizni igrac i Davis ih itekako ispunjava.
Ronaldo - Isco - Bale

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 24 maj 2014, 12:55

Ako Davis nije franchise player,onda nije niko u NBA..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 maj 2014, 15:39

BABADZO je napisao/la:Ako Davis nije franchise player,onda nije niko u NBA..
+1
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []