NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

XConTroL7
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la XConTroL7 » 08 maj 2014, 23:49

da , 2006. je puno veca sramota
hit you with so many rights you gonna beg for a left

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 maj 2014, 18:37

BREAKING: Stan Van Gundy agrees with the Detroit Pistons to become the new Head Coach & President of Basketball Operations. His deal is over 5-years, worth $35 million.
Van Gundy has the 6th highest winning percentage in NBA history.

Bravoo! Moj omiljeni HC, ocekujem finale istoka u roku od 2-3 godine :clap:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 maj 2014, 00:00

[youtube][/youtube]

Koje ikone. :bow:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 20 maj 2014, 01:26

" onclick="window.open(this.href);return false;

:D
hit you with so many rights you gonna beg for a left

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 maj 2014, 23:03

NEZALAGANJE je napisao/la:
johnnyyK je napisao/la:
lumani je napisao/la:znaci ti mislis oklahoma bi bila jaca sa rubiom koji je klasicni play :facepalm: :
ne govorim nuzno da bi bila jaca, ali puni potencijal ostalih igraca bi izasao na vidjelo, a i para bi im ostalo...Westbrook nije sila kojom ga mnogi smatraju, nego covjek jednostavno ima previse slobode u ekipi koja nema autoritativnog trenera, koji najboljem igracu na svijetu "neda" loptu, jer jedan "sminker" tako kaze.
Zaboravljas i ti,a i svi ostali koji misle da bi OKC bila bolja bez Westbrooka,jednu jako bitnu stvar.To sam objasnio milion puta do sada,ali nije mi mrsko opet.Prvo,on njima nije samo klasicni PG,vec i jako bitan scorer u njihovom sistemu(ma kakav on bio), te eksplozivan igrac koji pravi prostor svima u napadu i ZAHTIJEVA udvajanje svaki put kad napada obruc.Kad tome dodas cinjenicu da imas Duranta i da sa njega ne smijes pomagati,to ce uvijek ostavljati 3 na 2 u korist OKC-a.Odatle dolazi i najveci prostor za igraca poput Ibake da ima otvoren sut s poludistance koji je on skoro doveo do savrsenstva.Odsustvo Westbrooka(kojem u segmentu konstantnog napadanja obruca,po mom misljenju,na poziciji PG u ligi mogu parirati samo Parker i zdrav Rose)bi prouzrokovalo da ne moras udvajati na poziciji PG OKC,a to bi zatvorilo i prostor koji Ibaka ima,te bi on skoro postao bezopasan,s obzirom da ne zna spustiti loptu na parket.Dakle,da zakljucim,NIJEDAN drugi igrac u ligi ne moze zamijeniti ono sto Westbrooka radi kod njih i nema sanse da bi bili bolji,pa makar to bio i Rondo, u ovom sistemu koji oni igraju sada.Sa novim trenerom i novim idejama,mozda,ali to je opet proces od najmanje 2 god za koji cisto sumnjam da su oni spremni.Radije ce ici sa ovim sto imaju. Toliko. ;)
Nevezano za svu tu raspravu kakav bi koji tim bio bez Ronda/Westbrooka; Rondo je karijeru napravio na probijanju u reket i ostavljanju saigrača na otvorenim šutevima sa poludistance ili za 3 poena. Prije je to bio KG, a čak ove sezone koja je po mnogo čemu bila loša i za Ronda i za Boston, Bass i Humphries su izgledali kao igrači nakon što on napada reket, odbrana se zatvara, a on njima dijeli čiste i otvorene šuteve...

Dakle, čisto iz tog aspekta govoreći, Rondo nije možda najbolji dribler i ne lomi zglobove kao Rose kad krene pod obruč, ali je to njegovo najjače oružje, brz, snalažljiv i jako inteligentan.

[youtube][/youtube]

Eto tu možeš vidjeti kako odbrana reaguje na njegove napade painta, a igrao je u procesu rehabilitacije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2014, 23:15

Druze,nemoj misliti da podcjenjujem Ronda,ali ovaj klip sto si postavio je RS.PO je druga prica,posebno kad te 'secira' kvalitetna ekipa tipa MIA ili SAS.Ronda nikad nije trebalo udvajati,cak su mu se i odmicali po nekoliko metara,jer nije imao sut i ja jos uvijek govorim da ga nema,dok ne vidim kako to radi u PO-u.Druga stvar,BOS je imao pravog trenera,sistem i akcije koje su okupirale druge odbrambene igrace i dozvoljavale da Rondo radi to sto radi.Ne mozes pomagati sa Allena,ne mozes pomagati sa Piercea,Garnetta isto tako.E ,kad je toliko opasnosti,onda je lako da se desi greska ili da se veliki igraci kakvi su oni bili oslobode i da ovaj pronadje nekog od njih,a pritisak nije bio na njemu da zabija. Ne znam da li je tebi jasno,ali Rondo u OKC-u bi morao zabijati 20p i imati 10 ass skoro svaku ozbljniju utakmicu,da bi oni bili u igri.Razlog?Jedino on i Durant mogu sebi kreirati nesto,a vrlo je upitno sta to Rondo kreira za sebe,ako to mora biti KONSTANTNO.Mislis da ga odbrane ne bi tjerale da uzima 15-20 suteva,tako sto ne bi pomagale nikako?Zaista mislis da bi on mogao zabijati 20 svaku tekmu?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 maj 2014, 23:52

Ne, ni ne govorim ja ništa o tome koliko bi on mogao i morao zabijati da igra za OKC.

Samo sam se osvrnuo na konkretno ovaj dio tvog prvog posta oko udvajanja Westbrooka i ostavljanja Ibake na poludistanci otvorenog i rekao da je Rondo karijeru napravio od napadanja obruča gdje ga odbrana udvaja i on isto tako ostavlja igrače otvorenim.

Shvatam i da je ovo RS, ali isto tako je poznato da Rondo kao malo ko podiže drastično svoju igru u PO. Zadnji PO prije ozljede, tj. 2012. godine gdje su ta trojica bili već u padu, on je imao 17 poena i 12 asistencija u prosjeku uz 47% šuta iz igre, što je, mislim složit ćeš se, odlično za ofanzivno limitiranu ekipu gdje su Allen i Pierce šutali ispod 40% iz igre i sigurno je puno manje fokusa išlo na njih trojicu, a više na Ronda.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 00:12

Sto se tice zadnjeg Rondovog Playoffa moram se sloziti sa @Il_Capitano jer je tada njegova igra bila vrhunska i on je prakticno nosio Boston u Playoffu, a sut je bio vise nego dobar, i dosta se tada o tome i pricalo.

Sa kolegom @NEZALAGANJE se slazem da u sistemu koji Oklahoma igra, koliko god Westbrook imao mana i nepromisljenih poteza, on je PG koji tom sistemu najvise odgovara u cijeloj NBA. Upravo zato jer je scorer, i jer Oklahoma nema nikog osim Duranta i Westbrooka da možeš računati na 15-20 poena svaku noć.

Da se umjesto Ibake tamo nalazi recimo Kevin Love onda bi Rondo za njih bio fantastican, ovako je to druga prica..
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 23 maj 2014, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 23 maj 2014, 00:12

IlCapitano je napisao/la:Ne, ni ne govorim ja ništa o tome koliko bi on mogao i morao zabijati da igra za OKC.

Samo sam se osvrnuo na konkretno ovaj dio tvog prvog posta oko udvajanja Westbrooka i ostavljanja Ibake na poludistanci otvorenog i rekao da je Rondo karijeru napravio od napadanja obruča gdje ga odbrana udvaja i on isto tako ostavlja igrače otvorenim.

Shvatam i da je ovo RS, ali isto tako je poznato da Rondo kao malo ko podiže drastično svoju igru u PO. Zadnji PO prije ozljede, tj. 2012. godine gdje su ta trojica bili već u padu, on je imao 17 poena i 12 asistencija u prosjeku uz 47% šuta iz igre, što je, mislim složit ćeš se, odlično za ofanzivno limitiranu ekipu gdje su Allen i Pierce šutali ispod 40% iz igre i sigurno je puno manje fokusa išlo na njih trojicu, a više na Ronda.
Za sve se slažem potpuno, još bih nadodao i playoff gdje nije bilo KG-a, Rondo je bio skoro na triple-double učinku što je fascinantno. Znači Rondo diže brojke, samim time i svoju igru u playoffu. Jednostavno je, Rondo je pass-first play, Westbrook je šuter na poziciji PG-a. Što bi OKC-u značio Rondo? Ha, može se unedogled raspravljati i diskutirati. Ipak, zbog stila košarke kakvu preferira ovaj trener, mišljenja sam da im Eastbrook bolje odgovara.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 23 maj 2014, 00:20

Amar Dzeko je napisao/la:Sto se tice zadnjeg Rondovog Playoffa moram se sloziti sa @Il_Capitano jer je tada njegova igra bila vrhunska i on je prakticno nosio Boston u Playoffu, a sut je bio vise nego dobar, i dosta se tada o tome i pricalo.

Sa kolegom @NEZALAGANJE se slazem da u sistemu koji Oklahoma igra, koliko god Westbrook imao mana i nepromisljenih poteza, on je PG koji tom sistemu najvise odgovara u cijeloj NBA. Upravo zato jer je scorer, i jer Oklahoma nema nikog osim Duranta i Westbrooka da možeš računati na 15-20 poena svaku noć.

Da se umjesto Ibake tamo nalazi recimo Kevin Love onda bi Rondo za njih bio fantastican, ovako je to druga prica..
Meni kod Westbrooka smeta što koliko god dobro igrao, može usrati utakmicu u svakom trenutku sa par svojih nepromišljenih poteza. Baš sam jučer gledao reprizu drugog poluvremena protiv SA i u onom periodu kad je SA prelomio i otišao na dvocifrenu prednost, on je imao toliko glupe poteze gdje ide na pull-up čim pređe centar, 3-4 napada Durant nije pipnuo loptu.

Što se samog KD-a tiče, njemu bi bolje odgovarao play kao Rondo koji će mu uvijek napraviti nešto čak i kada sam ne može, ali Oklahoma kao ekipa je posložena da im treba još jedan 25 ppg scorer kao Russ, bar za playoff.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 00:25

IlCapitano je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Sto se tice zadnjeg Rondovog Playoffa moram se sloziti sa @Il_Capitano jer je tada njegova igra bila vrhunska i on je prakticno nosio Boston u Playoffu, a sut je bio vise nego dobar, i dosta se tada o tome i pricalo.

Meni kod Westbrooka smeta što koliko god dobro igrao, može usrati utakmicu u svakom trenutku sa par svojih nepromišljenih poteza. Baš sam jučer gledao reprizu drugog poluvremena protiv SA i u onom periodu kad je SA prelomio i otišao na dvocifrenu prednost, on je imao toliko glupe poteze gdje ide na pull-up čim pređe centar, 3-4 napada Durant nije pipnuo loptu.

Što se samog KD-a tiče, njemu bi bolje odgovarao play kao Rondo koji će mu uvijek napraviti nešto čak i kada sam ne može, ali Oklahoma kao ekipa je posložena da im treba još jedan 25 ppg scorer kao Russ, bar za playoff.
Gle, Russel je igrac koji da promasi 10 suteva u nizu bi bio 100% uvjeren da 11. ulazi. Ako taj promasi, onda bi tako razmisljao za svaki iduci..
Samim tim to je igrac kojeg moras kontrolisati, pogotovo kada u ekipi imas hebenog MVP-a.
A cija je uloga da ga kontroliste nego trenerova ?
Druga je stvar sto taj ljigo ne zna nacrtati kvalitetne akcije nego samo pustiti Duranta i Westbrooka da improviziraju i igraju solo napade cijelu utakmicu, a kamo li da on kontrolise nekog..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 23 maj 2014, 00:31

Da, trenera sam zaboravio spomenuti.

Na pomenutoj reprizi koju sam gledao, samo se smješkao na sudijske odluke, a akcije su im izgledale kao da je raspuštena banda izašla na teren. :roll:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 00:38

IlCapitano je napisao/la:Da, trenera sam zaboravio spomenuti.

Na pomenutoj reprizi koju sam gledao, samo se smješkao na sudijske odluke, a akcije su im izgledale kao da je raspuštena banda izašla na teren. :roll:
Ma ocajan, najgori trener u ovim top Playoff timovima bez premca.

Vogel takodjer ima ocajne napadacke akcije, ali sada igraju protiv Miamija za kojeg imaju sve isplanirano pa se to toliko i ne primjeti..
Ako si gledao prijasnje serije, pogotovo protiv Atlante ono je bilo cudo nevidjeno kako oni ocajno igraju u napadu :roll:
Ali dobro, makar za odbranu zna znanje.
Ronaldo - Isco - Bale

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 maj 2014, 08:35

tek sad se vidi koliko je spo ustvari trenercina, a?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 11:58

LenBias je napisao/la:tek sad se vidi koliko je spo ustvari trenercina, a?
Sto uvijek tjeras vodu sebi na mlin ? :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 maj 2014, 12:03

Amar Dzeko je napisao/la:
Sto ti drzis Duranta na avataru? Nemoj mi reci da za OKC navijas. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 23 maj 2014, 12:09

Greivis je napisao/la:
Sto ti drzis Duranta na avataru? Nemoj mi reci da za OKC navijas. :mrgreen:
Ne, Raptors fan. :kafa:
Ronaldo - Isco - Bale

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 maj 2014, 12:09

ni blizu koliko svi pokusavaju osporiti majstora na klupi heata :kafa:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 maj 2014, 17:28

LenBias je napisao/la:
ni blizu koliko svi pokusavaju osporiti majstora na klupi heata :kafa:
Neznalice...
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 maj 2014, 15:54

slika

Hajd malo da se igramo :mrgreen:

Moja: Parker-Harden-James-Griffin-Bosh :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.