BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: BiH Talenti u Evropi
To da sam ja nekog provocirao je nigdje veze.
Druga je stvar što moje mišljenje ne odgovara mnogima pa onda ispada da nekog kao provociram.
Naravno da navijam i za BiH.
Druga je stvar što moje mišljenje ne odgovara mnogima pa onda ispada da nekog kao provociram.
Naravno da navijam i za BiH.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Necemo ih mi zaboraviti, gledacemo ih svake sedmice na evropskim terenima i na SP/EP kako igraju za druge zemljebh_fanatikos je napisao/la:Nemojmo zaboravit neke bh talente pa se kasnije kajati kao što su NIKOLA ŠARIĆ(Liverpool), IZET ZAHIROVIĆ(Mancester United)
nema potpisa
I bodrit cemo ih i govorit ovi su nasi, isto ko sad IbrahimovicaAdmir_Sa je napisao/la:Necemo ih mi zaboraviti, gledacemo ih svake sedmice na evropskim terenima i na SP/EP kako igraju za druge zemljebh_fanatikos je napisao/la:Nemojmo zaboravit neke bh talente pa se kasnije kajati kao što su NIKOLA ŠARIĆ(Liverpool), IZET ZAHIROVIĆ(Mancester United)

Kad skontam nesto pametnije napisat cu
Drzite se teme,ako neko nastavi sa raspravom oko tri prsta ,ili bilo sta na tu tematiku bice sankcionisan obecavam
AMAR OSIM!!!
csh: Ja mislim da mi imamo mnogo talenata po Europi, sta ti mislis??csh je napisao/la:Drzite se teme,ako neko nastavi sa raspravom oko tri prsta ,ili bilo sta na tu tematiku bice sankcionisan obecavam

Kad skontam nesto pametnije napisat cu
Lovac je napisao/la:csh: Ja mislim da mi imamo mnogo talenata po Europi, sta ti mislis??csh je napisao/la:Drzite se teme,ako neko nastavi sa raspravom oko tri prsta ,ili bilo sta na tu tematiku bice sankcionisan obecavam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
click!

FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.
Tema su BiH talenti.Mislim da imamo dovoljno mladih i nije potrebno bas ovoliko svadje oko Subotica.Ja stojim iza toga sta sam rekao o njemu pa neka se ljuti ko hoce.Sad bi onog malog Vranjesa pozvao na prijateljsku da odigra pa da cujem onda komentar.Neka odigraju mladji da ih se registruje pa onda neka ih zove ko hoce.E zato je vec potrebno imati skautski tim koji bi to mogao kvalitetno odraditi a mi to nemamo nazalost.Znaci savez i samo malo patriotizma(kao Pjanic npr.)i gdje bi nam bio kraj?
Ma Vranjes je vec nas buraz, igrao je se mladu repku i znaci nema vise pravo nastupati za drugu repku. Kako bi samo volio da se proslavi u Beogradu pa da ga onda zovemo
.

U inat svima.
[quote="HOS"]Ma Vranjes je vec nas buraz, igrao je se mladu repku i znaci nema vise pravo nastupati za drugu repku. Kako bi samo volio da se proslavi u Beogradu pa da
ga onda zovemo
.[/qu
Koliko godina ima taj Vranjes?
ga onda zovemo

Koliko godina ima taj Vranjes?

- CheGuevara
- Kontakt:
ko kaze da nema vise pravo nastupiti za drugu repku?? i Subotic je igro za Ameriku pa eto ga sad ce zavrsiti u Srbijanskoj repki..zasto to nebi moglo i sa Vranjesom?? ...daj boze da nebude, ali moguce je definitivno!!HOS je napisao/la:Ma Vranjes je vec nas buraz, igrao je se mladu repku i znaci nema vise pravo nastupati za drugu repku. Kako bi samo volio da se proslavi u Beogradu pa da ga onda zovemo.
Subotic nikada nije igrao za U-21 repku Amera, zato i moze nastupati za Srbe sada. Posto je ovaj Vranjes vec igrao za nasu U-21 repku(protiv Francuza je igrao od prve minute), on je nas igrac.CheGuevara je napisao/la: ko kaze da nema vise pravo nastupiti za drugu repku?? i Subotic je igro za Ameriku pa eto ga sad ce zavrsiti u Srbijanskoj repki..zasto to nebi moglo i sa Vranjesom?? ...daj boze da nebude, ali moguce je definitivno!!
Zadnja izmjena: HOS, dana/u 06 jan 2009, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
U inat svima.
Meni se cini da sam negdje procitao da mu je tek 19 godina. Evo jednog videa gdje je igrao protiv Sarajeva izgleda, za nase uvjete izgleda kao solidan igrac, cvrst i brz.slatki je napisao/la: Koliko godina ima taj Vranjes?
U inat svima.
- CheGuevara
- Kontakt:
ma sta to ima veze jeli on igrao za drugu zemlju sa 15 godina ili sa 20 godina..bitno je da je on ipak igrao za drugu zemlju i da je do 21 godine imao pravo da bira gdje ce da igra..on je se odlucio za srbiju..i tako isto se moze desiti sa vranjesom!HOS je napisao/la:Subotic nikada nije igrao za U-21 repku Amera, zato i moze nastupati za Srbe sada. Posto je ovaj Vranjes vec igrao za nasu U-21 repku(protiv Francuza je igrao od prve minute), on je nas igrac.CheGuevara je napisao/la: ko kaze da nema vise pravo nastupiti za drugu repku?? i Subotic je igro za Ameriku pa eto ga sad ce zavrsiti u Srbijanskoj repki..zasto to nebi moglo i sa Vranjesom?? ...daj boze da nebude, ali moguce je definitivno!!
Nova pravila su u toku, ako jedan igrac sada nastupa za U-21 repku neke drzave naprimjer, vise NEMOZE mijenati zemlju.CheGuevara je napisao/la: ma sta to ima veze jeli on igrao za drugu zemlju sa 15 godina ili sa 20 godina..bitno je da je on ipak igrao za drugu zemlju i da je do 21 godine imao pravo da bira gdje ce da igra..on je se odlucio za srbiju..i tako isto se moze desiti sa vranjesom!
1. Any player who is a naturalized citizen of a country in virtue of that country’s laws shall be eligible to play for a national or representative team of that country.
2. If a player has been included in a national or representative team of a country for which he is eligible to play pursuant to paragraph 1, he shall not be permitted to take part in an international match for another country. Accordingly, any player who is qualified to play for more than one national association (i.e. who has dual nationality) will be deemed to have committed himself to one association only when he plays his first international match in an official competition (at any level) for that association.
U inat svima.
- CheGuevara
- Kontakt:
Ako je, prije nego sto je zaigrao za tu mladu repku, imao drzavljanstvo te zemlje za koju je se kasnije odlucio igrati u prvi timu, onda moze...HOS je napisao/la:Nova pravila su u toku, ako jedan igrac sada nastupa za U-21 repku neke drzave naprimjer, vise NEMOZE mijenati zemlju.CheGuevara je napisao/la: ma sta to ima veze jeli on igrao za drugu zemlju sa 15 godina ili sa 20 godina..bitno je da je on ipak igrao za drugu zemlju i da je do 21 godine imao pravo da bira gdje ce da igra..on je se odlucio za srbiju..i tako isto se moze desiti sa vranjesom!
1. Any player who is a naturalized citizen of a country in virtue of that country’s laws shall be eligible to play for a national or representative team of that country.
2. If a player has been included in a national or representative team of a country for which he is eligible to play pursuant to paragraph 1, he shall not be permitted to take part in an international match for another country. Accordingly, any player who is qualified to play for more than one national association (i.e. who has dual nationality) will be deemed to have committed himself to one association only when he plays his first international match in an official competition (at any level) for that association.
najbolji dokaz: slucaj subotic...prije nego sto je zaigrao za njihovu u-20 imao je drzavljanstvo bih..to znaci da je do 21 godine mogao da se odluci da igra za BiH...ALI..to bi bilo u normalnim slucaju..ALI posto BiH nema normalnih slucajeva ima valjda nekih zakona, zato sto bosna kao ima 3 razlicite nacije/religije u naciji, tako da je Subotic ipak mogao da se odluci za Srbiju!!!
Pa nemoze onda vise covjek ni znati sta je sta, pogledaj samo ta pravila sto sam ja naveo s stranice FIFE plus to sto ti kazes. I ova FIFA i njihova **** pravila vise su mi se popeli na ****.
U inat svima.
- CheGuevara
- Kontakt:
pa eto..ja ti samo kazem kako je..valjda je i subotic htjeo da igra za njemacku ali bas iz tog razloga nebi imao pravo, to su mu objasnili da samo moaze igrat za USA, Bosnu i Srbiju, i zato je se odlucio za Srbadiju!!HOS je napisao/la:Pa nemoze onda vise covjek ni znati sta je sta, pogledaj samo ta pravila sto sam ja naveo s stranice FIFE plus to sto ti kazes. I ova FIFA i njihova **** pravila vise su mi se popeli na ****.
Nista ja vise ovoj FIFA-i nevjerujem, kad su ova pravila uveli pricali su kako hoce da prestane ovakvo "mijenjanje drzava", a na kraju ispada da im ova pravila nista nevrijede.CheGuevara je napisao/la: pa eto..ja ti samo kazem kako je..valjda je i subotic htjeo da igra za njemacku ali bas iz tog razloga nebi imao pravo, to su mu objasnili da samo moaze igrat za USA, Bosnu i Srbiju, i zato je se odlucio za Srbadiju!!
U inat svima.
Sadasnji zakoni su ako igras za U-21 za jednu drzavu a predao si papire o drzavljanstvu i zahtijev da igras za drugu repku imas pravo da ostvaris sve dok ne napunis 21 godinu.
A za subotic cijela istina je da je morao da ima pet godina boravka u njemackoj da bi ostvario pravo na drzavljanstvo i naravno poslije da zaigra za Njemacku ali posto Low nije htio da ceka toliko dugo odustao je od toga.Taj zakon vrijedi za njemacke okolnosti bez obzira na fifu.
To bi bila cijela prica.
A za subotic cijela istina je da je morao da ima pet godina boravka u njemackoj da bi ostvario pravo na drzavljanstvo i naravno poslije da zaigra za Njemacku ali posto Low nije htio da ceka toliko dugo odustao je od toga.Taj zakon vrijedi za njemacke okolnosti bez obzira na fifu.
To bi bila cijela prica.
Znaci **** se nije dalo cekati, sad naka slusa baju malog knindzu, sto je navodno izjavio da voli da slusa od muzike iz BiH. 

Vom Jäger zum Gejagten