Fudbalska Reprezentacija Engleske
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske
Pa to je talas nove skole modernog fudbala, menja se polako trenazni sistem, iako to jos nije nivo zadovoljavajuceg, barem je plus za Engleze. Ali dosta se kaska za ostalim zemaljama. 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
U-17 šampion Europe, U-19 i U-21 pred plasmanom na šampionat, i tu ćemo imati priliku da vidimo šta i kako, A reprezentacija puna mladih a već etabliranih igrača i sve to uprkos lihvarskoj politici FA.
The future's so bright.
The future's so bright.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ima tu par nadolazecih: Lingard, Powell, Flanagan, Wilson, Butland, Stones, Ward-Prowse,...
- Ed Woodward for Prime Minister !
Zaboravljate da je Engleska u jako teškoj grupi s reprezentacijama Urugvaja i Italije i taktike koje postavljate lijepo djeluju oku za vidjeti, ali djeluju dosta ofanzivno za ovako ozbiljne i teške mečeve.
Ruku na srce, treba reći da je Lpool odlično kontrolisao tekme tokom čitave sezone i ne bi bilo loše da Roy pokuša kopirati njihovu taktiku, gdje okosnicu veze čine Gerrard i Henderson, a kao treći izbor Wilshere. Iako mnogi stavljaju lalanu dosta ofanzivnije u ovom taktičkom prikazu, ne bi me iznenadilo da počne baš kao ovaj treći čovjek u vezi (na papiru) jer čovjek odlično čita igru i može igrati vrlo dobro skoro na bilo kojoj poziciji na terenu.
Mislim da bi mnoge ovdje mogli iznenaditi Milner i Welbeck u prvih jedanaest, jer dosta dobro kotiraju kod Roya, naročito ovaj drugi, pa me ne bi iznenadila ni formacija koja ne bi uključivala i Sturridgea u prvih jedanaest. S Royom je sve moguće.
Nešto tipa:
Gerrard---Henderson
--Wilshire (Lallana)------
Lallana(Milner)--Welbeck
---------Rooney-------
Naravno da bih Engleze volio vidjeti u sastavu:
----Gerrard---Henderson
----------Wilshere -------
Lallana---Sturridge--Rooney
Ali mislim da ovako ofanzivan sastav, u ovako teškoj grupi nećemo gledati (izuzev utakmice sa Kostarikom).
Ruku na srce, treba reći da je Lpool odlično kontrolisao tekme tokom čitave sezone i ne bi bilo loše da Roy pokuša kopirati njihovu taktiku, gdje okosnicu veze čine Gerrard i Henderson, a kao treći izbor Wilshere. Iako mnogi stavljaju lalanu dosta ofanzivnije u ovom taktičkom prikazu, ne bi me iznenadilo da počne baš kao ovaj treći čovjek u vezi (na papiru) jer čovjek odlično čita igru i može igrati vrlo dobro skoro na bilo kojoj poziciji na terenu.
Mislim da bi mnoge ovdje mogli iznenaditi Milner i Welbeck u prvih jedanaest, jer dosta dobro kotiraju kod Roya, naročito ovaj drugi, pa me ne bi iznenadila ni formacija koja ne bi uključivala i Sturridgea u prvih jedanaest. S Royom je sve moguće.
Gerrard---Henderson
--Wilshire (Lallana)------
Lallana(Milner)--Welbeck
---------Rooney-------
Naravno da bih Engleze volio vidjeti u sastavu:
----Gerrard---Henderson
----------Wilshere -------
Lallana---Sturridge--Rooney
Ali mislim da ovako ofanzivan sastav, u ovako teškoj grupi nećemo gledati (izuzev utakmice sa Kostarikom).
LUHG!
Neka se ne uvrijede navijači/simpatizeri Engleske ali Engleska je "najnapuhanija" reprezentacija na svijetu. Znači svako prvenstvo se najavljuju trofeji i smatraju je jednim od favorita a svako prvenstvo razočarenje. Rekao bih isto za Francuze, ali eto oni su igrali dva finala u zadnjih 15-ak godina pa tu neku "titulu" najizvikanije repke uzima Engleska.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
daleko od istine...Engleze ni na jednom velikom takmičenju niko ne doživljava ozbiljno već dugo vremenaFaraonTM je napisao/la:Neka se ne uvrijede navijači/simpatizeri Engleske ali Engleska je "najnapuhanija" reprezentacija na svijetu. Znači svako prvenstvo se najavljuju trofeji i smatraju je jednim od favorita a svako prvenstvo razočarenje. Rekao bih isto za Francuze, ali eto oni su igrali dva finala u zadnjih 15-ak godina pa tu neku "titulu" najizvikanije repke uzima Engleska.
A.F.C. Bournemouth!
to već postaje stereotip
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Hmm nisam baš siguran. Nikada nisu izraženi kandidati za trofej ali uvijek je tu neki strah od njih, a oni iz prvensta u prvenstvo dokazuju da su ustvari neki europski prosjekrambo16 je napisao/la:daleko od istine...Engleze ni na jednom velikom takmičenju niko ne doživljava ozbiljno već dugo vremenaFaraonTM je napisao/la:Neka se ne uvrijede navijači/simpatizeri Engleske ali Engleska je "najnapuhanija" reprezentacija na svijetu. Znači svako prvenstvo se najavljuju trofeji i smatraju je jednim od favorita a svako prvenstvo razočarenje. Rekao bih isto za Francuze, ali eto oni su igrali dva finala u zadnjih 15-ak godina pa tu neku "titulu" najizvikanije repke uzima Engleska.
Engleska liga, sve mi se više čine da se zove Engleska samo zato jer se igra na tlu te države. Komotno se može zvati internacionalna jer tu ima svih samo ne Engleza. To je i možda najveći problem reprezentacije.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
neki zaokret u politici saveza i repke u Engleskoj se vidi...i dalje je to daleko od optimalnog ali napredak je evidentan...Engleska kao nikad prije ima puno mladih igrača koji stvarno obećavaju...ee sad ja mislim da oni na ovom svjetskom neće ništa ozbiljno napraviti,ali u nekoj bližoj budućnosti svakako očekujem rapsodiju Engleskog nacionalnog tima
A.F.C. Bournemouth!
Ma bilo bi to dobro za fudbal općenito. To je još jedna velika i jaka ekipa koja se bori za trofej, ali vidjet ćemo šta će biti od te djece, imali su po meni Englezi i boljih generacija..
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Pa normalno da ce biti strah, jer nisu neka tamo Andora. Sta znaci taj evropski prosek, ako oni na poslednja tri SP-a ulaze medju osam najboljih na svetu, i 16, na poslednjem ? Osim ako se nisi ogranicio na poslednji EURO.FaraonTM je napisao/la:
Hmm nisam baš siguran. Nikada nisu izraženi kandidati za trofej ali uvijek je tu neki strah od njih, a oni iz prvensta u prvenstvo dokazuju da su ustvari neki europski prosjek![]()
Bas zbog prevelikih ocekivanja i nosenja tereta zvanog "prvaci sveta 1966." ranijih godina, i nemanja nijednog veceg trofeja od tada, niko i ne ocekuje nista poslednjih 5-6 i vise godina, pogotovo ne ove godine, ali se istice mladi talenat koji polako izlazi na scenu, i menja "staru" gardu.
Dovoljno je reci da ce u odnosu na pre dve godine, Engleska imati 12 novih igraca, 11 starih, od cega 4 igraca koji su tada otisli na EURO kao mladi bez uloge, 2 iz Evertona koji su bili tada rezerve, i 5 koji su bili standardni igraci, Hart, Glen, Gerrard, Milner i Rooney.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Joj ove priče o napuhanim Englezima, pa da li ima većeg stereotipa u historiji svemira.
A zbog cega je stereotip ? Oni su "najjaci" " najmocniji" i slicno a 50 godina bez rezultata vrijedna pomena, ili grijesim ?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
To si ti rek'o. Znači dođeš ovdje i izmišljaš neke izjave, trpaš ljudima u usta i na osnovu toga ih prezireš.Guarin14 je napisao/la:A zbog cega je stereotip ? Oni su "najjaci" " najmocniji" i slicno a 50 godina bez rezultata vrijedna pomena, ili grijesim ?
Nema prepotentnije osobe na svijetu od prosječnog stanovnika BiH.
Ko ih bolan prezire
prvi put uopste da pisem na ovoj temi 
Nisi odgovorio zbog cega je stereotip ?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Zato što je netačno. Prosječan navijač Engleske ne smatra da će Engleska proći grupu, a prosječan navijač BiH smatra, a smatrao bi i da je u grupi sa Italijom i Urugvajem. Priča kako se tamo misli da su oni najjači nema veze s realnošću, to je izmislio prosječni Balkanac, kao što smišlja razne teorije zavjere, nema pametnijeg posla valjda.Guarin14 je napisao/la:Ko ih bolan prezireprvi put uopste da pisem na ovoj temi
Mozda bi i povjerovao u nebuloze koje si napisao da jedan prosjecan Bosanac nema internet i mogucnost da cita Engleske medije
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Daj da vidimo to što si pročitao, evo postavi link.Guarin14 je napisao/la:Mozda bi i povjerovao u nebuloze koje si napisao da jedan prosjecan Bosanac nema internet i mogucnost da cita Engleske medije
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Tako sam i mislio...
Prosječan stanovnik BiH uglavnom ne čita ništa pa tako ni engleske medije izuzev članaka o mogućim transferima.
Prosječan stanovnik BiH uglavnom ne čita ništa pa tako ni engleske medije izuzev članaka o mogućim transferima.
-
imperator10
- Kontakt:
Duke, dobro je što forum ima tako pametne i tako realne ljude kao što si ti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.