FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JosipBukal
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JosipBukal » 27 maj 2014, 19:11

[q
Samo da se nadovežem na ovo. Jedan od razloga a ako ne i glavni što je formiran FK Torpedo su i odnosi u Jugoslaviji gdje rukovodstvu nije odgovaralo da grad Sarajevo ima toliko jak klub koji bi se ravnopravno nosio sa velikom četvorkom i tako je stvorena ta " vještačka tvorevina". Da nije bilo te odluke Željo bi u najmanju ruku bio kao Hajduk a i više gledajući samo broj stanovnika. Zbog svega toga svaki pravi navijač Želje koji poštuje svoju i istoriju svog kluba treba da ima uvijek u vidu naš sveti cilj a to je: jedan grad = jedan klub = F.K. Željezničar[/quote]
Nikad ne pisem na vasoj temi pogotova kada se vodi ovako glupa rasprava, ali ovaj @Josip Bukal je prvoklasni glupan. Kako ce Sarajevo biti osnovano iz razloga da bi se ravnopravno nosio sa velikom cetvorkom kad 1946. jos nije ni postojala velika cetvorka, ( Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk) oni su postali "velika cetvorka" tek nakon sto su se naosvajali trofeja. Ali tvoj mali mozak to nikako ne moze da shvati, vazno je samo da pljunes po Sarajevu. Zivotom garantujem da 99 % ljudi kojih ovdje pise i ne zna sta je bila UDBA, ali vazno je da se napise da je ona osnovala Sarajevo. Izvinjavam se svim normalnim navijacima Zelje[/quote]

Po tome što si napisao vidi se da si ti u stvari glup. Prvo pročitaj post koji citraš a nemoj se paliti kad prepoznaš istinu. FK Torpedo je formiran da FK Željezničar ne bi bio u rangu četiri najjača kluba u Jugoslaviji koji čim su se formirali, sem Hajduka koji je kao i Željo postojao prije drugog svjetskog rata, znalo se na osnovu stanovništva i ekonomije da če biti velika četvorka. Nekom tada nije odgovarala velika petorka i zato sad imamo fk sarajevo. Pošto ti znaš šta je udba zar to nije to.

Nervoza
Kontakt:

Post Postao/la Nervoza » 27 maj 2014, 19:15

JosipBukal je napisao/la:[q
Samo da se nadovežem na ovo. Jedan od razloga a ako ne i glavni što je formiran FK Torpedo su i odnosi u Jugoslaviji gdje rukovodstvu nije odgovaralo da grad Sarajevo ima toliko jak klub koji bi se ravnopravno nosio sa velikom četvorkom i tako je stvorena ta " vještačka tvorevina". Da nije bilo te odluke Željo bi u najmanju ruku bio kao Hajduk a i više gledajući samo broj stanovnika. Zbog svega toga svaki pravi navijač Želje koji poštuje svoju i istoriju svog kluba treba da ima uvijek u vidu naš sveti cilj a to je: jedan grad = jedan klub = F.K. Željezničar
Nikad ne pisem na vasoj temi pogotova kada se vodi ovako glupa rasprava, ali ovaj @Josip Bukal je prvoklasni glupan. Kako ce Sarajevo biti osnovano iz razloga da bi se ravnopravno nosio sa velikom cetvorkom kad 1946. jos nije ni postojala velika cetvorka, ( Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk) oni su postali "velika cetvorka" tek nakon sto su se naosvajali trofeja. Ali tvoj mali mozak to nikako ne moze da shvati, vazno je samo da pljunes po Sarajevu. Zivotom garantujem da 99 % ljudi kojih ovdje pise i ne zna sta je bila UDBA, ali vazno je da se napise da je ona osnovala Sarajevo. Izvinjavam se svim normalnim navijacima Zelje[/quote]

Po tome što si napisao vidi se da si ti u stvari glup. Prvo pročitaj post koji citraš a nemoj se paliti kad prepoznaš istinu. FK Torpedo je formiran da FK Željezničar ne bi bio u rangu četiri najjača kluba u Jugoslaviji koji čim su se formirali, sem Hajduka koji je kao i Željo postojao prije drugog svjetskog rata, znalo se na osnovu stanovništva i ekonomije da če biti velika četvorka. Nekom tada nije odgovarala velika petorka i zato sad imamo fk sarajevo. Pošto ti znaš šta je udba zar to nije to.[/quote]

@JosipBukal
Decko samo pises nebulozu za nebulozom, neka ti neko od pametnijih kolega kaze par pametnijih stvari koje bi mozda i imale smisla, ovako samo pokazujes svoje veliko neznanje i manjak inteligencije. :salut:

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 27 maj 2014, 19:19

Jeste kao pokvarene ploce iz godine u godinu ponavljate istu pricu, pisaj to sta je bilo u proslosti sve osim ćontri koje krase vitrine, treba gledati malo u naprijed sta ce biti.

Udba , boja fesa boja dresa, ustase ovo ono.... koga zaboli vise za tim treba se okrenuti malo buducnosti, igracima, stadionu terenima kako pomocnom tako glavnom ,na kraju i kampu za podmladak.
Je da se mi za to ne pitamo, ali bolje i ljepse je o tome naprdjivati u svako slucaju nego o proslosti i konama.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 27 maj 2014, 19:20

propuh je napisao/la:Jeste kao pokvarene ploce iz godine u godinu ponavljate istu pricu, pisaj to sta je bilo u proslosti sve osim ćontri koje krase vitrine, treba gledati malo u naprijed sta ce biti.

Udba , boja fesa boja dresa, ustase ovo ono.... koga zaboli vise za tim treba se okrenuti malo buducnosti, igracima, stadionu terenima kako pomocnom tako glavnom ,na kraju i kampu za podmladak.
Je da se mi za to ne pitamo, ali bolje i ljepse je o tome naprdjivati u svako slucaju nego o proslosti i konama.
Cak ni buducnost nije vazna, da se pise o sada bilo bi dovoljno.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 27 maj 2014, 19:24

England je napisao/la:
propuh je napisao/la:Jeste kao pokvarene ploce iz godine u godinu ponavljate istu pricu, pisaj to sta je bilo u proslosti sve osim ćontri koje krase vitrine, treba gledati malo u naprijed sta ce biti.

Cak ni buducnost nije vazna, da se pise o sada bilo bi dovoljno.
Podrazumjeva se na blisku buducnost, ne daleku tj ovo sto slijedi u narednih par dana/mjeseci
Znaci okrenuti se za 180 stepeni dosta je gledanja iza maloprema naprijed ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 27 maj 2014, 19:45

Slažem se, nego pišu se svakakve neistine pa čovjek ne može izdržati da ne odgovori.

Što se tiče sadašnjosti, pored prelaznog roka mislim da nam je vrlo važan i ždrijeb za evropsku ligu koji če biti za manje od mjesec dana a vidim da malo ko o tome piše. Sinoč sam malo gledao snagu klubova koje kao nosioci možemo dobiti u prvom krugu i prilično sam se iznenadio kad sam vidio da nije sve ni tako lako kako smo mislili. Tri kluba a to su Gabala - Azerbeđan, Astana - Kazahstan i Kairat Almaty - Kazahstan su prejaka i ne bi nikako valjalo da ih dobijemo jer mislim da bi ispali. S obzirom da imamo mladu ekipu to ne bi nikako valjalo sa psihološke tačke jer bi se moglo odraziti na prvenstvo. Zato se trebamo nadati da nečemo imati sreče u ždrijebu kao prethodnih godina i da čemo za početak dobiti nekog lakšeg protivnika. O drugom pretkolu da ne pričam jer iako smo nosioci imamo veče šanse da dobijemo jači nego slabiji klub od nas.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 27 maj 2014, 19:50

@Bukal

Treba jasno odrediti prioritete, meni ta Euro takmicenja niti malo nisu vazna, i da prodjes trece pretkolo, nisi napravio nista, mislim da taj podatak ni u monografiju ne bi usao. Prvo srediti konstrukciju, da vidis sto mozes , a sto ne placati, a tu ako se nesto i napravi , napravi, znacajno se tu ne moze. Premalo se ulaze da se moze napraviti. Inter Zapresic potrosi 3 mil .€ u 2 hnl pa ne udje, a Zeljo ima duplo manje, sto ocekivati?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 27 maj 2014, 20:26

Pa jesi napravio, prolaskom 3 predkola dobivas oko milion maraka samo od evrope, a gdje su karte od vjerovatno punog stadiona u trecem, eventualno 4 kolu, pa tv prava, pa nalozena raja na utakmice opet...
Moze to ispasti lijepa prica, od koje se moze financijski prodisati

Nego, razmisljam nesto danas, ovo oko evrope i kontam, nikad veci pesimisti nismo bili. Pa se sjetim prosle godine kad smo isti bili, mislim mi navijaci, a zeljo na terenu casno odigra sa 5x jacom ekipom...
Bice svasta ove godine, prerano ste spustili gace ljudi :P

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

azmeiljro
Kontakt:

Post Postao/la azmeiljro » 27 maj 2014, 20:27

DzoleZeljo je napisao/la:Da malo skrenemo sa ovih sranja i prepucavanja. Vise ne znam kako raji ne ude u glavu da od toga nema nista osim stvaranja negativne energije i trosenje vremena uzalud.

Naime, konacno sam nasao jedan stadion koji je bas nesto sto nama treba.
Niti je pretjeran napucan, kao sto su mnogi projekti do sada bili, a kako vidim, mozemo komontro iskoristiti sjevernu stranu, tj samo je rekonstruisati po potrebi a ne rusiti.

Dakle, to je stadion Viking-a u Norveskoj, tocnije grad Stavanger.

Stadion ima 16.500 sjedecih mjesta, a nevjerovatno je identican nasoj sjevernoj tribini!
Kompletna izgradnja je sjatala oko 20 mil €.
slika
slika

Jos slika ima ovdje...

http://stadiony.net/stadiony/nor/viking_stadion" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.viking-fk.no/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gledam ove slike odma mi u glavi nasa Grbavica , od mog prvog odlaska na stadion evo do sada ( imam 25 godina) jedino sto se uradilo na stadionu su reflektori i stolice :( oduvjek sam masatao da ce biti sve tribine kao sjever ..ne moraju cak ni natkrivene biti samo ih napravite :( da ne igramo evropu na kosevu JEDNOSTAVNO SMO SLABI sigurno 40%

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 maj 2014, 20:35

Ima li sta novo vezano za SBF, sa kime su stupili u kontakt ? Nista ne objavljuju ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 maj 2014, 20:38

Ma nema nista od toga, osim ako ne uspostavis bas licne kontakte i ne odes licno na tajne pregovore, ovo ono, pa tek kad nesto dogovoris onda mozes u javnost...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 maj 2014, 20:40

Iskreno ja se i ne nadam nista za stadion u narednim godinama, da je barem naci sponozore za klub, igrace, obaveze ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 27 maj 2014, 22:38

Zašto ne iskoristiti ovu pauzu? Pokrenuti opet neke akcije za članske karte, pa naprimjer napraviti tour po cijeloj Bosni u neke gradova. Jedan dan, jedan grad pa za 3 dana drugi itd. Postaviti npr neki štand da raja može kupovati stvari iz fan shopa i da se može učlaniti u klub. To bi bio odličan marketinški trik, ali i kad se sve sabere mislim da bi klub mogao zaraditi jer bi to povuklo za sobom i neke druge stvari. :-)

Btw jel proradio onaj forum što je samo za članove?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 27 maj 2014, 22:50

samo mlatite praznu slamu sa pricom o stadionu... pa 20 godina je proslo od rata i nista se nije uradilo.. nazalost nece ni u sljedecih 20
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 maj 2014, 23:00

AsharaK je napisao/la:Zašto ne iskoristiti ovu pauzu? Pokrenuti opet neke akcije za članske karte, pa naprimjer napraviti tour po cijeloj Bosni u neke gradova. Jedan dan, jedan grad pa za 3 dana drugi itd. Postaviti npr neki štand da raja može kupovati stvari iz fan shopa i da se može učlaniti u klub. To bi bio odličan marketinški trik, ali i kad se sve sabere mislim da bi klub mogao zaraditi jer bi to povuklo za sobom i neke druge stvari. :-)

Ma to jedino pali kada klub napraviti dobar rezultat na euro sceni (primjer, proslogodisnji mec, tj prvi mec u Plizenu), pa kada se euforija stvori, onda tek imas izgleda da navuces clanova na tu foru.

Imas sve 3.000 onih pravih navijaca, a ostalo sve zavisi od nekog iskoraka.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 27 maj 2014, 23:07

AsharaK je napisao/la:Zašto ne iskoristiti ovu pauzu? Pokrenuti opet neke akcije za članske karte, pa naprimjer napraviti tour po cijeloj Bosni u neke gradova. Jedan dan, jedan grad pa za 3 dana drugi itd. Postaviti npr neki štand da raja može kupovati stvari iz fan shopa i da se može učlaniti u klub. To bi bio odličan marketinški trik, ali i kad se sve sabere mislim da bi klub mogao zaraditi jer bi to povuklo za sobom i neke druge stvari. :-)

Kakvi ovi naši, oni su nesposobni! Tako bar djeluje obzirom da nam je budžet svake godine sve manji i manji. Samo znaju kukati, nema para, nema para. Ništa ne pokušavaju kako bi ih obezbjedili. Trebaju napraviti akciju, ko dovede bilo kakvog sponzora (ne mora biti generalni) imaće određen procenat od toga. Ko zna, možda ima sposobnih ljudi koji to mogu i kojima bi ovo bilo primamljivo. Motiv imaju (procenat), mogao bi dobre pare zgrnuti ko je sposoban. Dobro nama, dobro njemu ...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Plavi87
Kontakt:

Post Postao/la Plavi87 » 28 maj 2014, 08:44

Mislim da je klub napravio veliki promašaj sa novim sportskim direktorom :crazy:
Šta je taj čovjek uradio od kako je imenovan za direktora :?:
Anes Nuspahić je nas novi igrac. Obavljeni razgovori sa Kuzmanovicem i Pandzom. :kafa:
https://www.youtube.com/watch?v=RxWwXlSs1nI
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 maj 2014, 09:09

Plavi87 je napisao/la:Mislim da je klub napravio veliki promašaj sa novim sportskim direktorom :crazy:
Šta je taj čovjek uradio od kako je imenovan za direktora :?:
Anes Nuspahić je nas novi igrac. Obavljeni razgovori sa Kuzmanovicem i Pandzom. :kafa:
Nemoj sviju ti opet počinjati priču šta je novi direktor uradio. Vrati se malo nazad pa ćeš sve pročitati.
Što se tiče igrača pisao sam jučer o tome na kojim pozicijama bi nam trebali igrači. Ono što sam ja ali ja vidio gledajući našu ligu volio bi ako bi mogli dovesti Bogija i BEkrića od iskusnijih u slučaju odlazaka. Bekrića bi doveo na of veznog i pustio Jamaka odmah sad nek nađe negdje angažman kad je onako javno izgubio volju da igra ovu ligu.
Od ostalih po meni Kuzmanović i Pandža su sigurno jedni od onih koje bi volio vidjeti kod nas. TO su još. Zec, Rahmanović i Šivšić iz Olimpica, Seferović iz Travnika, Obradović (RAdnik), Komarčević (Mladost- ne znam samo koliko godina ima tj samo ako je mlad bi ga doveo), MEšanović, Gojković (Čelik), DIno Hajdarović, Letić, HEbibović (VElež), BEvap (Zagreb)...iz Borca ima pet šest ovih mladih. Nisam spominjao Zrinjski, Široki i SArajevo jer bi sad bilo teško očekivati da njihovi igrači pređu u ŽElju. Znači moje mišljenje, mada ne sumljam da će Amar naći nekoga kofa ja nisam vidio ili ko mi se svidio a ne znam mu ime. Amar uvijek izvuče nekoga koga niko ne primjeti kao Mladena prošle goine, TOmu pretprošle itd itd.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 28 maj 2014, 09:14

Mislim da je klub napravio veliki promašaj sa novim sportskim direktorom :crazy:
Ko je vama uopste sportski direktor :?:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2014, 09:21

evo ja nigdje ne mogu da nađem koje je godište komarčević. dobar igrač.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.