Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Signore
Kontakt:

Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona

Post Postao/la Signore » 13 maj 2014, 17:09

Nema to nikakve veze s parama. Imas i sad momaka koji stanuju 10-20km od grada, trener im udijeli nesto na gorivo i slicno. Stvar je u tome sto u klubu zele da igraju momci iz Zepca. To ima svoju draz, da za klub igraju domaci igraci. Ako ti kazem da je utakmice posmatralo minimalno 400-500 ljudi, da je protiv Rudara bilo preko 1000, a da je u nedjelju na utakmici koja se igrala pred praznim tribinama na ogradi visilo 100 ljudi. To je jasna stvar. Ja prvi nebi imao toliko interesovanje da za klub igraju momci iz Maglaja, Zenice, Kaknja, Sarajeva i da ne nabrajam dalje gradove. Svaka cast njima, al zanimljivije mi je gledat ove domace, pa makar gubili svaku utakmicu.

Bilo je na pripremama par igraca iz drugih klubova/mjesta, znam da su dvojica iz Nemile bili, jedan od njih je sad u Rudaru(onaj zuti duge kose), ali su u klubu rekli da jednostavno ne zele to i svi navijaci su to podrzali. Mislim da je to pametna politika kluba, jer je ova ekipa stvarno kvalitetna, a juniori takodjer imaju nekoliko odlicnih igraca koji ce pojacati ovu ekipu. Bolje te pare koje bi dali ovim na gorivo da daju domacim da popiju sok i pojedu nesto poslije utakmice.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 13 maj 2014, 17:23

Nemoj me pogrešno shvatiti, no da li se cilja na jednonacionalnost kao Široki Brijeg ili lokalnost kao recimo Athletic Bilbao (mada je i kod njih to vezano za nacionalnost/etniju)? Ovo drugo mogu podržati, prvo baš i ne.

Uostalom, zar ne reče da je Damir Hadžić tu a on je, koliko se sjećam, Sarajlija?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 maj 2014, 17:34

cilja se lokalnost. koliko znam multinacionalna su ekipa.

a Hadžić je iz Željeznog polja i sad gore živi. on je samnom išao prvi srednje u razred. inače je karijeru počeo u Čeliku.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

zlajson
Kontakt:

Post Postao/la zlajson » 13 maj 2014, 17:42

Pasha je napisao/la:cilja se lokalnost. koliko znam multinacionalna su ekipa.

a Hadžić je iz Željeznog polja i sad gore živi. on je samnom išao prvi srednje u razred. inače je karijeru počeo u Čeliku.
Damir Hadžić Išao sa tobom u prvi razred srednje :mrgreen: very very interesting a Sale Petrović :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: zlajson, dana/u 13 maj 2014, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 maj 2014, 17:46

to mu je bio prvi, prvi srednje. prije nego je otišao u Njemačku i tako izgubio tu godinu. poslije su ga protjerali, jer im više nisu davali izbjegličke vize pa je upisao mislim saobraćajnu...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 maj 2014, 19:23

drugo kolo kupa se igra 21.5.

ŽEPČE - POBJEDA
STUPČANICA - BOSNA
RUDAR BREZA - KOSMOS
NEMILA - BORAC JELAH
NK BORAC TETOVO - NK NATRON MAGLAJ

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 maj 2014, 21:35

Eborg je napisao/la:Nemoj me pogrešno shvatiti, no da li se cilja na jednonacionalnost kao Široki Brijeg ili lokalnost kao recimo Athletic Bilbao (mada je i kod njih to vezano za nacionalnost/etniju)? Ovo drugo mogu podržati, prvo baš i ne.

Uostalom, zar ne reče da je Damir Hadžić tu a on je, koliko se sjećam, Sarajlija?
Ma vise smo ko Bilbao :mrgreen: Damir Hadzic zivi u opcini Zepce. Naveo ti je Pasha da je iz Zeljeznog polja koje je u sklopu nase opcine.

Vecinu ekipe, istina, cine hrvati, ali u svim omladinskim selekcijama je tako, pa kad se islo na lokalnost bio je to neki logican slijed dogadjaja. U prvom dijelu sezone su od bosnjaka bili tu Dizdarevic, Grahic i golman Mujicic. Dizdarevic je otisao, ali u drugom dijelu je dosao navedeni Hadzic, njegov susjed Dubravic, a tu je i Preldzic koji je prosao sve nase selekcije, ali iz meni neznanih razloga nije nastupao jesenas. Zaigrao je za prvi tim jednu utakmicu i Hodzic. On je inace rodom iz Zavidovica, ali sad zivi u Zepcu, igra za nase juniore, pa je dobio 15-20 minuta u jednoj utakmici kada je Tomas koristio par juniora.

Trebao je igrat i Krdzalic. On nije prosao ni nase selekcije, nije ni iz Zepca, ali je igrao u PL za Zepce. Na kraju nije dobio papire, a vidim ga s vremena na vrijeme da bude na treningu. Mozda nastupi narednu sezonu. Znaci, princip je sljedeci. Igraju svi koji su prosli omladinske kategorije, oni koji su sa podrucja opcine Zepce ili oni koji su nekada ostavili nekog traga u klubu. Ja, a i velika vecina ljudi koji prate klub podrzavaju ovaj princip rada. Imamo mi kvalitetnih igraca koji kroz 3-4 sezone mogu doci do Prve Federalne. Samo je pitanje volje.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 maj 2014, 17:14

http://www.nszdk.com/?p=2373

II KOLO KUP-A NSZDK

Odlažu se utakmice II kola KUP-a NSZDK koje su se prema rasporedu trebale igrati 21.05.2014. godine, zbog elementarnih nepogoda i problema sa putnim komunikacijama u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Novi termin odigravanja utakmica je 28.05.2014. godine.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 maj 2014, 21:20

Kako sam cuo na TV-u Rudar Breza odustao od takmicenja,tako da Kosmos ide dalje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 maj 2014, 22:19

Taj Kup ionako malo tko igra. Igra onaj tko ima para i tko ima neku ambiciju da osvoji i izbori neki jaci susret sa klubom iz PL, da pruzi malo radosti navijacima, a i zaradi koju tisucu od ulaznica.

Mene brine sto je taj Rudar Breza u tolikim problemima, bas se pitam sta ce bit s njima naredne sezone. Ispast nece, jer ispada samo jedan, a to ce bit Hrid. Netko je na nasoj temi objasnio to, tri trebaju uci, a nitko iz Prve lige nece ispast pa se ispadanje smanjuje na dva i nitko iz BPK nece uci pa ce na kraju ispasti samo jedan klub.

Pitanje je jel Rudar moze izmoci jos jednu sezonu u Drugoj ligi ili ce pauzirat godinu ili mozda igrat Kanton? I onda se javlja pitanje, tko ce igrati Drugu ligu ako oni odustanu prije pocetka natjecanja? Ocel se liga mozda igrati sa 15 timova ili mozda nas bace u neko razigravanje :mrgreen: :mrgreen:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 28 maj 2014, 07:54

Signore je napisao/la:Taj Kup ionako malo tko igra. Igra onaj tko ima para i tko ima neku ambiciju da osvoji i izbori neki jaci susret sa klubom iz PL, da pruzi malo radosti navijacima, a i zaradi koju tisucu od ulaznica.

Mene brine sto je taj Rudar Breza u tolikim problemima, bas se pitam sta ce bit s njima naredne sezone. Ispast nece, jer ispada samo jedan, a to ce bit Hrid. Netko je na nasoj temi objasnio to, tri trebaju uci, a nitko iz Prve lige nece ispast pa se ispadanje smanjuje na dva i nitko iz BPK nece uci pa ce na kraju ispasti samo jedan klub.

Pitanje je jel Rudar moze izmoci jos jednu sezonu u Drugoj ligi ili ce pauzirat godinu ili mozda igrat Kanton? I onda se javlja pitanje, tko ce igrati Drugu ligu ako oni odustanu prije pocetka natjecanja? Ocel se liga mozda igrati sa 15 timova ili mozda nas bace u neko razigravanje :mrgreen: :mrgreen:
fk hrid je več ispao jer su odustali od takmičenja a razlog su finansije.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 maj 2014, 13:52

Kup

Stupcanica - Bosna 0-3
Rudar - Kosmos 0-3
Borac T. - Natron 3-0
Nemila - Borac J. 0-3

Stupcanica, Rudar, Natron i Nemila su odustali. Danas ce igrati

Zepce - Pobjeda
TOSK - Proleter

Tek sad primjetih. Zasto se u Kupu ne takmici Krivaja?

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 maj 2014, 16:45

Signore je napisao/la:Kup

Stupcanica - Bosna 0-3
Rudar - Kosmos 0-3
Borac T. - Natron 3-0
Nemila - Borac J. 0-3

Stupcanica, Rudar, Natron i Nemila su odustali. Danas ce igrati

Zepce - Pobjeda
TOSK - Proleter

Tek sad primjetih. Zasto se u Kupu ne takmici Krivaja?
Pretpostavljam da je većina odustala zbog katastrofe, ali NSZDK treba ubuduće (pratim detaljno prošli i ovaj kup, previše je odustajanja) upućivati upite i tražiti obećanja od klubova da će igrati do kraja, odnosno da neće istupiti kad dođe jači protivnik. Ako će igrat dva kluba, neka igraju dva kluba, nema smisla prijaviti se, upasti u ždrijeb pa odustati.

Lani je od 16 mogućih utakmica osam ostalo neodigrano zbog odustajanja, a fenomen je bio Rudar Breza koji je prošao dva kola zbog odustajanja dva kluba pa u trećem kolu i sam odustao, ili recimo Usora, odigrali dvije doma, obje dobili, od trećeg kola i gostovanja Rudaru Kakanj odustali. :rol:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 maj 2014, 22:41

Najveci je fenomen bio Rudar Zenica po meni koji je odigravsi jednu utakmicu usao u finale :lol: :lol:

Danas

Zepce - Pobjeda 4-0
TOSK - Proleter 7-1

Ja ne znam u kakvom je sastavu Pobjeda dosla, al ono je strasno. Ako onakva ekipa opstane u Drugoj ligi, jos bude na sredini tablice, pa onda pola ove lige ZDK moze da igra tu ligu. Kod nas nije bilo vise od pola ekipe. Ni jedan od glavnih igraca nije igrao, igrali momci koji su uglavnom sjedili na klupi il na tribinama i oni koji su u najmanju ruku zamjenjivi. Igrao jedan junior da popuni broj od 11, jer nitko nije dosao, nismo ni zamjene imali. Ja kad sam sve to vidio pomislio sam se vratit radit, jer sam otisao ranije s posla da bi pogledao utakmicu, al na terenu nasi djelovali kao da su Real Madrid :lol: :lol: Ne znam jel Pobjeda imala ijedan sut u okvir gola :?

Jel itko zna kad se izvlaci trece kolo?

EDIT:
Sto se tice odustajanja zbog katastrofe. Znam da je Olovo jako tesko stradalo pa to opravdava Stupcanicu, Maglaj je bio danima pod vodom pa to opravdava Natron, a u Nemile sam vidio da je stadion u strasnom stanju nakon poplava. Pitanje je zasto je Rudar Breza odusta? Koji je njihov problem bio?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 maj 2014, 12:55

Trece kolo

TOSK - Usora
Borac Tetovo - Borac Jelah
Bosna - Kosmos
Slobodno: Zepce

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2014, 12:24

http://www.sportzdk.ba/nova-sezona-u-1- ... 6-augusta/
Iz ZE-DO kantona u “Centru” će igrati: Borac iz Jelaha, TOŠK iz Tešnja, Bosna iz Visokog, Natron iz Maglaja, Pobjeda iz Tešanjke, Usora, Krivaja iz Zavidovića, Stupčanica iz Olova i novi drugoligaš, prvak ZDK Rudar iz Zenice!
Ne uvrstise ovdje Rudar iz Breze. Zar na ovom forumu nema bas nitko iz Breze? Sta je s tim klubom? Ocel odustat od natjecanja il sta vec? Oni bi spletom sretnih okolnosti trebali da ostanu u ligi, ali tko zna, i ovaj portal je nebrojeno puta dao netocne informacije.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jun 2014, 10:44

Signore je napisao/la:Trece kolo

TOSK - Usora
Borac Tetovo - Borac Jelah
Bosna - Kosmos
Slobodno: Zepce
Mogao bi Kosmos vrlo lako proci dalje,Bosna ce tesko sastaviti tim za utakmicu. :oops:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jun 2014, 11:18

Nemoj rec da ce se raspast nakon ovog neuspjeha. Ocekivao sam da oni udju naredne sezone

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jun 2014, 11:21

ma nece,jos ako se ovo ostvari sa Sarajevom sigurno se ulazi naredne godine.
Ove sezone nije ni bio cilj ulaziti u veci rang.
Ali trenutno je skroz losa situacija,zadnju utakmicu je rezervni golman igrao beka,nemamo rezervnih igraca par kola. :oops: :oops:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jun 2014, 11:39

E svasta. Nego, vasi juniori su one jedne sezone bili u samom vrhu zajedno s nasim, ali nasi na polusezoni presli svi u prvi tim pa se to raspalo. Jel itko od tih vasih igraca ista uspio? Cak sam cuo da je dobar dio njih ove sezone igrao za Bosnu i da Bosna uz pomoc njih pokusava da se vrati u Prvu ligu. Ja evo gledam bas sad tko je za nas sve igrao, od te generacije cak sedam igraca je igralo ove sezone.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.