Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Premijer liga BiH - opcenito
pa sve vamje jasno, Sarajevo je pokusalo dovesti strasna imena na zimskoj pauzi, dobili su trazene uslove i sve ...
ali nece ljudi da igraju na livadama...
zamisli ti jednog igraca koji je igrao u Bundes ligi poslajes da igra na terenu u nekoj zabiti rupa do rupe...
bukvalno noga upadne u rupu.. svlačionice smrde i nema wc-a postenog a o tusevima da i ne pricam..svaka kisa kad padne bazen na terenu...
da bi se isplivalo iz sivila moraju se bolji TERENI napraviti itime podici kvalitet lige... ko ne moze uz pomoc UEFE napraviti teren normalan ne dobije licencu i zdravo!
ali nece ljudi da igraju na livadama...
zamisli ti jednog igraca koji je igrao u Bundes ligi poslajes da igra na terenu u nekoj zabiti rupa do rupe...
bukvalno noga upadne u rupu.. svlačionice smrde i nema wc-a postenog a o tusevima da i ne pricam..svaka kisa kad padne bazen na terenu...
da bi se isplivalo iz sivila moraju se bolji TERENI napraviti itime podici kvalitet lige... ko ne moze uz pomoc UEFE napraviti teren normalan ne dobije licencu i zdravo!
100 % jos ako ostane Krpic i plus 3-4 jaka igraca idu na titulukeramikr je napisao/la:siguran sam,ako Ciro ostane i sljedecu sezone da ce se Sloboda boriti za Europuzizu1991 je napisao/la:Dobrodošli nazad !![]()
nek dovedu jos melunovica
kad se sjetim krpis-a
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
i promasaja u travnikuRule_hz je napisao/la:nek dovedu jos melunovicakad se sjetim krpis-a
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Nema Sloboda sansi za nista vise od 6,7 mjesta, sa trenutnim sastavom... Ali i to na racun euforije povratka u elitu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
sloboda ce iduce godine sigurno biti u borbi za prva 4 mjesta a i u KUP-u ce daleko dogurati a razlog tome su:Baja_Zvjerka je napisao/la:Nema Sloboda sansi za nista vise od 6,7 mjesta, sa trenutnim sastavom... Ali i to na racun euforije povratka u elitu...
-agilna i sposobna uprava
-veliki broj navijača na tribinama
-dobra finansijska situacija
-dobar treener
ovo sto sam napisao ima tek nekoliko klubova u ligi
slažem se,i u 1. ligi su kupovali 50 % utakmica ovog proljeća.Baja_Zvjerka je napisao/la:Nema Sloboda sansi za nista vise od 6,7 mjesta, sa trenutnim sastavom... Ali i to na racun euforije povratka u elitu...
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
-
lafomamone
- Kontakt:
Nista nema bez sistema, klubovi koji uspiju da se ustroje na pravi nacin ce biti u vrhu
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Sloboda da bi igrala neku jacu ulogu u PL treba dovesti najmanje 7-8 provjerenih igraca koje treba uigrati. Ne sumnjam da ce u narednom periodu igrati vaznu ulogu ali sumnjam prve sezone u povratku. Volio bi da se varam ali opet ko znarammstein je napisao/la:sloboda ce iduce godine sigurno biti u borbi za prva 4 mjesta a i u KUP-u ce daleko dogurati a razlog tome su:Baja_Zvjerka je napisao/la:Nema Sloboda sansi za nista vise od 6,7 mjesta, sa trenutnim sastavom... Ali i to na racun euforije povratka u elitu...
-agilna i sposobna uprava
-veliki broj navijača na tribinama
-dobra finansijska situacija
-dobar treener
ovo sto sam napisao ima tek nekoliko klubova u ligi
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- badblueboylivno
- Kontakt:
Neće Sloboda odmah na vrh, sredina dogodine (Željo, Sarajevo, Zrinjski, Široki, Velež, Olimpic sigurno ispred), ali ako ostvare planove (imao sam priliku kratko pričati s nekim njihovim ljudima), mogli bi za 2-3 godine biti kandidati za sami vrh.
Hayley <3
Normalno da nece biti u vrhu samom, mozda negdje oko 5-6 mjesta plafon. 
04.10.2009 !!
glupo je sada pričati gdje bi Sloboda mogla biti, ako se vratimo u PL
sve zavisi od toga koliko Azmir odluči da uloži po završetku sezone
ako to želi, može napraviti ekipu da se borimo za titulu odmah
čovjek iako ima keša, ne oslanja se na to, ne želi kratkoročan uspjeh, nego čovjek ima plan i program i radi se polako, čovjek želi od Slobode napraviti ponovo klub, a ne instant uspjeh takoreći 
šta je Sloboda prošla u zadnjih godinu i po, to samo mi navijači znamo, od maltene gašenja kluba do dizanja iz pepela .. dovođenje Ćire, Sloboda ulazi ponovo u domove tuzlaka i ne samo tuzlaka, nego ljudi sa područja TK, zahvaljujući Azmiru, koliko samo pametan čovjek
došli su sponzori, BSO i Tuzlanska Pivara (generalni sponzor), zatim projekat "100 firmi za Slobodu", itd, itd .. baš čovjek želi napraviti pravi klub od Slobode, a ne uložiti keš, izaći u evropu, osvojiti nešto poput Brotnja, Modriče, Leotara, itd, pa se vratiti na staro, da se ne zna ko pije a ko plaća
tako da, sve zavisi koliko i šta planira Azmir za narednu sezonu, odrediti ambicije kluba, pa shodno tome diskutovati koliko i šta može Sloboda, sve ostalo je puko i bezvezno nagađanje
ono što je sigurno, sa ovom postavom ljudi u klubu, Sloboda će uz Sarajevo biti najorganizovaniji klub u BiH (hvala Azmiru i Allahu dragom kad i to dočekasmo)
šta je Sloboda prošla u zadnjih godinu i po, to samo mi navijači znamo, od maltene gašenja kluba do dizanja iz pepela .. dovođenje Ćire, Sloboda ulazi ponovo u domove tuzlaka i ne samo tuzlaka, nego ljudi sa područja TK, zahvaljujući Azmiru, koliko samo pametan čovjek
došli su sponzori, BSO i Tuzlanska Pivara (generalni sponzor), zatim projekat "100 firmi za Slobodu", itd, itd .. baš čovjek želi napraviti pravi klub od Slobode, a ne uložiti keš, izaći u evropu, osvojiti nešto poput Brotnja, Modriče, Leotara, itd, pa se vratiti na staro, da se ne zna ko pije a ko plaća
tako da, sve zavisi koliko i šta planira Azmir za narednu sezonu, odrediti ambicije kluba, pa shodno tome diskutovati koliko i šta može Sloboda, sve ostalo je puko i bezvezno nagađanje
ono što je sigurno, sa ovom postavom ljudi u klubu, Sloboda će uz Sarajevo biti najorganizovaniji klub u BiH (hvala Azmiru i Allahu dragom kad i to dočekasmo)
-
lafomamone
- Kontakt:
Prve 2-3 sezone ako budete stabilan prvoligas trebate biti zadovoljni, kakvi crni trofeji i Evropa
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Cuj Sloboda uz Sarajevo bit najorganizovaniji klub u drzavi. Gdje ces izostaviti Siroki Zelju Zrinjski pa i Velez koji nema marke prema drzavi. Brato malo odvadi. Ja znam da vas je euforija ponijela ali nije to bas tako kako ti mislis. Nemam nista protiv Slobode i drago mi je sto ste se vratili ali lakapo brato
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- SarajlijaTM
Vec krenule furiozne najave,mnogo mi se to svidja

Tuzlu trese euforija, nista drugo. Ako nastave ovako letit mislim da ce odmah ispast. Trebaju se sabrat, odradit dobre pripreme, malo prizemljit i onda ce rezultat doci s vremenom. Ako oni nastave da ovako lete nakon 2 vezana poraza Tusanj ce bit prazan, igraci indisponirani, doci ce treci poraz i crnom nizu nece biti kraja.
Meni je drago da je Sloboda na dobrom putu, a najvise mi je drago da je pokazala da moze i bez Gracica da stane na noge. Nisu prodali klub i to je najbitnije iako bi s prodajom takodjer bili na dobiti, al vjerujem da im je ovo puno sladje. Prvu sezonu nek se zadovolje opstankom, nebitno peto il deseto mjesto, samo nek opstanu, a poslije krenut da grade momcad i opet lagano, ne na silu, kao sto netko spomenu Modricu i Leotar. Sastave ekipu za jednu sezonu i ta ekipa se naredne sezone raspada. Sto duze gradis ekipu to ce ti duze trajat. I cvrsto se nadam da ce imat sto vise igraca koji su ponikli u Slobodi.
Meni je drago da je Sloboda na dobrom putu, a najvise mi je drago da je pokazala da moze i bez Gracica da stane na noge. Nisu prodali klub i to je najbitnije iako bi s prodajom takodjer bili na dobiti, al vjerujem da im je ovo puno sladje. Prvu sezonu nek se zadovolje opstankom, nebitno peto il deseto mjesto, samo nek opstanu, a poslije krenut da grade momcad i opet lagano, ne na silu, kao sto netko spomenu Modricu i Leotar. Sastave ekipu za jednu sezonu i ta ekipa se naredne sezone raspada. Sto duze gradis ekipu to ce ti duze trajat. I cvrsto se nadam da ce imat sto vise igraca koji su ponikli u Slobodi.
druže, ja sam iznio svoje mišljenje i stav, koji mogu biti tačni, a i ne moraju
ako sam napisao da će Sloboda i Sarajevo biti najorganizovaniji klubovi u državi, ne znači da smatram da to nisu Velež, Široki, Zrinjski, Seljo, itd
a ovaj što spominje stabilnog prvoligaša, pa nisu navijači Slobode ni navikli na evropu i titule, prema tome, mi smo sretni samim igranjem u premijer ligi, a ukoliko se u budućnosti zaigra u evropi ili osvoji neka titula, biti će super
samo sam rekao da za takvo nešto sada imamo pokriće, za razliku od prethodnih godina kad se ponekad i spominjala kao evropa 
a ovaj što spominje stabilnog prvoligaša, pa nisu navijači Slobode ni navikli na evropu i titule, prema tome, mi smo sretni samim igranjem u premijer ligi, a ukoliko se u budućnosti zaigra u evropi ili osvoji neka titula, biti će super
Kad već spominjete dobru finansijsku situaciju, kako stojite s dugovima? Čini mi se da ste svojevremeno bili u vrhu po tom pitanju zajedno sa Čelikom i Borcem.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Babe ma normala ali naveo si "uz" pa me malo zaintrigiralo. Za vas je bolje da spustite loptu jer su u PL vece lisice sto puta od onih iz selendri gdje ste igrali dvije sezone. Kako god cestitam vam na povratku i lakapo s izjavama jer je pogotovo nama iz Mostara to dobro poznatoChinaglia je napisao/la:druže, ja sam iznio svoje mišljenje i stav, koji mogu biti tačni, a i ne morajuako sam napisao da će Sloboda i Sarajevo biti najorganizovaniji klubovi u državi, ne znači da smatram da to nisu Velež, Široki, Zrinjski, Seljo, itd
a ovaj što spominje stabilnog prvoligaša, pa nisu navijači Slobode ni navikli na evropu i titule, prema tome, mi smo sretni samim igranjem u premijer ligi, a ukoliko se u budućnosti zaigra u evropi ili osvoji neka titula, biti će supersamo sam rekao da za takvo nešto sada imamo pokriće, za razliku od prethodnih godina kad se ponekad i spominjala kao evropa
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
ako misliš na Slobodu, Azmir je već počeo raditi na tome i sredio je otpis nekih dugova koje su prethodne uprave napravile .. ako misliš na generalni dug, ne znam tačno koliko iznosi, bilo je skoro na FTV čini mi se, kad se pričao o otpisima dugova državi, itdEdol je napisao/la:Kad već spominjete dobru finansijsku situaciju, kako stojite s dugovima?
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.