NBA draft
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Re: NBA draft
Kendall Williams, New Mexico, Senior, PG.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Najtuznije je sto ce taj tim i sljedece sezone dozivjeti fijasko pa ces opet za sezonu poslije te najavljivati neku revoluciju i vladavinu ligom.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dario Saric, I'm told, has let it be known he plans to go to NBA next season if drafted by Celtics or Lakers.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Vec pravi glupe poteze...rio_Ferdy88 je napisao/la:Dario Saric, I'm told, has let it be known he plans to go to NBA next season if drafted by Celtics or Lakers.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bolje mu je i to nego da hoda po Realu, Barci, Olimpijakosu..
Tu vise igraca propadne nego sto se razvije u onim glupim minutazama gdje igras 20 minuta..
Tu vise igraca propadne nego sto se razvije u onim glupim minutazama gdje igras 20 minuta..
Sad jel' dobro za njega to je sto je napravio neznam, al' znam da ga zelim odmah u NBA, a ne da ceka jer zbilja ne vidim razloga da ceka i igra u Europi vise...
A Kelti su mi onako, vrhunska opcija za njega, a sada i oni znaju na cemu su
A Kelti su mi onako, vrhunska opcija za njega, a sada i oni znaju na cemu su
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
svaki igrac treba ici odmah u nba ako moze, nema sanse da mu vise moze koristiti neka druga opcija
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nije istina.Bolje je kao mlad igrac igrati Euroligu(ako si vec toliki talenat),skupljati iskustvo i razvijati se pravilno,nego sjediti na klupi nekog NBA tima i neigrati nikako...Nema tog treninga koji moze zamijeniti igranje.LenBias je napisao/la:svaki igrac treba ici odmah u nba ako moze, nema sanse da mu vise moze koristiti neka druga opcija
EDIT:NBA je masinerija i ako 'ne upadnes' odmah u nju,ona ti moze unistiti karijeru.Brojni su primjeri.
nema tog napretka koji moze dat euroliga i koji ce na kraju biti jednak nba standardima, ako si dobar izboriti ces se, ako neces dovidjenja
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Itekako ima.Svaki nivo na kojem si ti profesionalac te unapredjuje ako igras i vise znaci od neigranja.Primjer ti je i nas Mirza koji ne bi uspio da nije imao mirnocu ,iskustvo i da nije znao za sta je sposoban.Mlad igrac,bez iskustva lako pocne da sumnja u svoje mogucnosti,ako ne dobije priliku da igra brzo.LenBias je napisao/la:nema tog napretka koji moze dat euroliga i koji ce na kraju biti jednak nba standardima, ako si dobar izboriti ces se, ako neces dovidjenja
slozit cemo se onda da se ne slazemo, nema druge
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
U NBA-u moras odmah producirati i niko te nece cekati da se ti razvijas,osim ako nisi lottery pik ili si 'upao' u ekipu koja je u totalnom remontu i koja provjerava svakog igraca u rosteru ponaosob,kao sto je to npr. PHI radila ove godine.Ne moramo se slagati,ali je realnost da,ako neces imati sigurnih barem 10min u NBA ekipi kao mlad igrac,male su sanse da ces tu ostati.Jednostavno,bez minuta se neces moci razviti,a igraci sa 18-24 god su daleko od zavrsenih produkata.
pa da li je sramota trenirati i razvijati se u svakom smislu po nba standardima, otici nekad u razvojnu ligu? naravno da racunam da momci o kojima pricamo, hipoteticki, nisu debili koji ce dici nos odmah i umisliti se da su neko i nesto prije nego sto su zakoracili u svijet, ponavljam, evo ovako, da preformulisem, ako si dobar u glavi, spreman trenirati i boriti se za nesto sto mislis da svojim talentom zasluzujes dobiti onda idi trkom u nba i ostavi se naseg kontinenta, treniraj, trci, dizi tegove, upijaj sta i kako ko radi, sve moguce vezano za nba kosarku kao jedan vrhunac tog sporta koji nikad i nigdje nece biti prekucan, eto tako, nadam se da je sad jasnije malo
potpisNEZALAGANJE je napisao/la:U NBA-u moras odmah producirati i niko te nece cekati da se ti razvijas,osim ako nisi lottery pik ili si 'upao' u ekipu koja je u totalnom remontu i koja provjerava svakog igraca u rosteru ponaosob,kao sto je to npr. PHI radila ove godine.Ne moramo se slagati,ali je realnost da,ako neces imati sigurnih barem 10min u NBA ekipi kao mlad igrac,male su sanse da ces tu ostati.Jednostavno,bez minuta se neces moci razviti,a igraci sa 18-24 god su daleko od zavrsenih produkata.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prvo,teza ti ne stoji dobro i ona nema nikakve veze sa treniranjem mladog igraca u NBA-u i njegovom eventualnom umisljenoscu.Takodje,jako je velikih broj igraca koji nisu zreli i to je sasvim normalno za ljude u tim godinama ,pa nije iskljuceno i da se umisle ili rade neke gluposti kakve godinama rade mladi igraci u NBA-u.Oni koji su sazreli u tim godinama i razmisljaju trezveno su izuzeci.Zato je bolje negdje igrati i sazrijevati i kao igrac i kao osoba.Drugo,u NBA-u se jako malo ekipno trenira,a sam individualni rad mladom igracu nije dovoljan.I trece,ja napisah ranije da je bolje igrati negdje drugo i sticati iskustvo,pa doci spremniji,a onda ti pomenes D ligu.Jel to ona bolja od Eurolige?Ni blizu.Uostalom,igraci koji odrade 4 god na koledzu u SAD-u dodju u NBA kao jako,jako spremni i primjera je mnogo.Naravno,izuzev onih freakova koji imaju mega talenat,a takvi se mogu nabrojati na prste jedne ruke.LenBias je napisao/la:pa da li je sramota trenirati i razvijati se u svakom smislu po nba standardima, otici nekad u razvojnu ligu? naravno da racunam da momci o kojima pricamo, hipoteticki, nisu debili koji ce dici nos odmah i umisliti se da su neko i nesto prije nego sto su zakoracili u svijet, ponavljam, evo ovako, da preformulisem, ako si dobar u glavi, spreman trenirati i boriti se za nesto sto mislis da svojim talentom zasluzujes dobiti onda idi trkom u nba i ostavi se naseg kontinenta, treniraj, trci, dizi tegove, upijaj sta i kako ko radi, sve moguce vezano za nba kosarku kao jedan vrhunac tog sporta koji nikad i nigdje nece biti prekucan, eto tako, nadam se da je sad jasnije malo
rekoh ti necemo se sloziti po ovom pitanju, dzaba sve, previse nam se misljenja razilaze ovde
Igrati Euroligu je milion puta bolje nego grijati klupu nekom NBA timu i nabijati statistiku kada je utakmica već odavno riješena. Od novijih primjera, odmah mi pada na pamet "evropski Rose" - Nedović, za kojeg je čini mi se Krstić rekao da je možda trebao još malo razmisliti i ostati sezonu-dvije u Evropi. Očigledno je čovjek bio u pravu.
Na kraju krajeva, prije polufinalne utakmice ABA lige, gost je između ostalog bio i Aco Petrović koji je doslovno preklinjao roditelje, menadžera i koga sve ne od Dariju bližih ljudi da ne žuri i da je ostanak u Evropi pod must. Isto vrijedi i za Juku, bez obzira na manjak big mana u NBA. Za momke od 18-19-20 godina, ogroman psihološki udarac može biti neigranje i da presjede sezonu u NBA. Pomenuti dvojac je još uvijek mlad, i nemjerljivo bolje za njih je igranje najjače evropske lige sezonu-dvije-tri, nego da sjede i "treniraju" u NBA.
Na kraju krajeva, prije polufinalne utakmice ABA lige, gost je između ostalog bio i Aco Petrović koji je doslovno preklinjao roditelje, menadžera i koga sve ne od Dariju bližih ljudi da ne žuri i da je ostanak u Evropi pod must. Isto vrijedi i za Juku, bez obzira na manjak big mana u NBA. Za momke od 18-19-20 godina, ogroman psihološki udarac može biti neigranje i da presjede sezonu u NBA. Pomenuti dvojac je još uvijek mlad, i nemjerljivo bolje za njih je igranje najjače evropske lige sezonu-dvije-tri, nego da sjede i "treniraju" u NBA.
LUHG!
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Sarica nikako ne vidim da ima uspjesnu NBA karijeru.
On je PF a sa onakvom konstitucijom cisto sumnjam da moze nesto napraviti..
U Evropi moze biti sila.
Sto se tice napretka, naravno da je bolje ostati i imati sigurne minute sto je najbitnije za mladog igraca, a Euroliga je opet visi nivo od recimo D-lige, a on za NBA jos nije spreman. A eto po meni, cisto sumnjam da ce ikad i biti, u smislu da uradi stvari koje se od njega ocekuju..
On je PF a sa onakvom konstitucijom cisto sumnjam da moze nesto napraviti..
U Evropi moze biti sila.
Sto se tice napretka, naravno da je bolje ostati i imati sigurne minute sto je najbitnije za mladog igraca, a Euroliga je opet visi nivo od recimo D-lige, a on za NBA jos nije spreman. A eto po meni, cisto sumnjam da ce ikad i biti, u smislu da uradi stvari koje se od njega ocekuju..
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
hm...
Po meni je bolje da X dodje sto prije (posebno Nurkic) ako se radi o jakom talentu, da se navikne i sta sve ne. Nego da dodje sa 27 pa da izgleda kao srna ispred auta na putu i provode par godina navikavajuci se.....
Jak talent ce uspjeti, ali da, razlicita se misljenja
Po meni je bolje da X dodje sto prije (posebno Nurkic) ako se radi o jakom talentu, da se navikne i sta sve ne. Nego da dodje sa 27 pa da izgleda kao srna ispred auta na putu i provode par godina navikavajuci se.....
Jak talent ce uspjeti, ali da, razlicita se misljenja
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.