NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

R.J.W.G.
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la R.J.W.G. » 29 maj 2014, 23:57

Amar Dzeko je napisao/la:Sarica nikako ne vidim da ima uspjesnu NBA karijeru.
On je PF a sa onakvom konstitucijom cisto sumnjam da moze nesto napraviti..
Dario ima fantastičnu motoriku i kontrolu lopte sigurno može nadomjestiti neke nedostatke. Šta će biti, to ne možemo znati, ali da se radi o ogromnom talentu, to je sigurno.
alemsa je napisao/la:hm...

Po meni je bolje da X dodje sto prije (posebno Nurkic) ako se radi o jakom talentu, da se navikne i sta sve ne. Nego da dodje sa 27 pa da izgleda kao srna ispred auta na putu i provode par godina navikavajuci se.....

Jak talent ce uspjeti, ali da, razlicita se misljenja
Ne govorim o ostanku pet godina. Smatraš li da je kasno da, evo pomenuti, Dario i Jusuf, dođu u NBA s 22 godine? A to znači još dvije godine igranja najbolje evropske košarke?
LUHG!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 maj 2014, 00:04

R.J.W.G. je napisao/la:
Ne govorim o ostanku pet godina. Smatraš li da je kasno da, evo pomenuti, Dario i Jusuf, dođu u NBA s 22 godine? A to znači još dvije godine igranja najbolje evropske košarke?
Ne, nije kasno, ali smatram da za 2 godine moze izboriti solidnu minutazu posebno ako bude kao sto se predvidja pick prve runde, i zavisno ko ga drafta, vecina trenera ne daju sansu rookijima daljim pikovima eo Terrance Jones-a prve godine uopste nije igrao, druge starter. Nista on izgubio nije zbog te godine, Kobe Bryant, T-Mac mizernu minutazu imali rookie godine itd.

Ali smatram da mu je bolje da kroz to prolazi sad i gradi se na NBA nivou nego da to radi 2 godine kasnije

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 30 maj 2014, 00:09

Sve to stoji, ali mišljenja sam da Evropljani ipak imaju drugačiji tretman u NBA. Na kraju krajeva, navika na sam stil života, sistem igre, sleng i šta sve ne. Osim igrački, sigurno da bi postali i dosta mentalno jači s dodatne dvije godine. Ipak čovjek smirenije i razumnije podnosi neke situacije s 22, nego s 19.
LUHG!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 30 maj 2014, 00:09

R.J.W.G. je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Sarica nikako ne vidim da ima uspjesnu NBA karijeru.
On je PF a sa onakvom konstitucijom cisto sumnjam da moze nesto napraviti..
Dario ima fantastičnu motoriku i kontrolu lopte sigurno može nadomjestiti neke nedostatke. Šta će biti, to ne možemo znati, ali da se radi o ogromnom talentu, to je sigurno.
Da, ali u NBA je trenutno vrijeme super jakih PF-ova, i stvarno njega ne vidim medju tom elitom.
Iskreno se nadam da se varam.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 maj 2014, 00:17

R.J.W.G. je napisao/la:Sve to stoji, ali mišljenja sam da Evropljani ipak imaju drugačiji tretman u NBA. Na kraju krajeva, navika na sam stil života, sistem igre, sleng i šta sve ne. Osim igrački, sigurno da bi postali i dosta mentalno jači s dodatne dvije godine. Ipak čovjek smirenije i razumnije podnosi neke situacije s 22, nego s 19.
Jak talent je jak talent, sve zavisi ko te drafta, i kakva ti je konkurencija, eto Dirka, Dirk je starto pola utakmica prve godine, ne znam da se plaho naigro u Europi. Tony Parker isto starto prve godine, ni za njeg ne znam da se plaho naigro profesionalno u Europi itd. Oni su dosli sa nekih 20ak godina.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 30 maj 2014, 00:23

alemsa je napisao/la:
R.J.W.G. je napisao/la:Sve to stoji, ali mišljenja sam da Evropljani ipak imaju drugačiji tretman u NBA. Na kraju krajeva, navika na sam stil života, sistem igre, sleng i šta sve ne. Osim igrački, sigurno da bi postali i dosta mentalno jači s dodatne dvije godine. Ipak čovjek smirenije i razumnije podnosi neke situacije s 22, nego s 19.
Jak talent je jak talent, sve zavisi ko te drafta, i kakva ti je konkurencija, eto Dirka, Dirk je starto pola utakmica prve godine, ne znam da se plaho naigro u Europi. Tony Parker isto starto prve godine, ni za njeg ne znam da se plaho naigro profesionalno u Europi itd. Oni su dosli sa nekih 20ak godina.
Pričaš o dva najbolja Evropljanina u NBA ikad. :mrgreen: Pitanje je koliki talent posjeduju Jusuf i Dario? :)
No, ne moramo se oko ovog složiti, ali mislim da ćeš se složiti da neće puno izgubiti ako i ostanu dvije godine u Evropi i da im želimo sve najbolje u ostatku karijera. :thumbup:
LUHG!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 30 maj 2014, 00:23

juka ce ih sve u dzep stavit :D
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 30 maj 2014, 00:25

Rule_hz je napisao/la:juka ce ih sve u dzep stavit :D
Juka će da bude bijeli Cousins! Temperamentom sigurno, a ako bude ofanzivno dobar kao DeMarcus, biće fantastično! :mrgreen:
LUHG!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 maj 2014, 00:29

R.J.W.G. je napisao/la:
Pričaš o dva najbolja Evropljanina u NBA ikad. :mrgreen: Pitanje je koliki talent posjeduju Jusuf i Dario? :)
No, ne moramo se oko ovog složiti, ali mislim da ćeš se složiti da neće puno izgubiti ako i ostanu dvije godine u Evropi i da im želimo sve najbolje u ostatku karijera. :thumbup:
Pa dobro, ali u to vrijeme nisu bili najbolji Europljani ikad, Dirk igro (ispravi me) u nekom lijevom klubu, siguran sam da su fanovi obojice govorili tad sto i ti sad govoris, da nisu spremni za NBA.

Po meni nemaju sta izgubiti da dodju dapace, sto prije to bolje (tog Sarica stvarno ne znam) Juku znam :)

Ja mislim da ce se Jusuf brzo probit, u 2-3 godine bi trebao biti najgore solidan, to je moje misljenje. A ako ne uspiju mogu se vazda vratiti u Europu.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 maj 2014, 09:13

alemsa je napisao/la:A ako ne uspiju mogu se vazda vratiti u Europu.
:thumbup:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 maj 2014, 14:25

slika

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 maj 2014, 18:46

alemsa je napisao/la:

Dirk je iz druge njemacke lige otisao u nba,tacnije uveo je klub sa jos 2,3 dobra igraca u prvu ligu.
Jusuf i Dario mogu uspjeti jer imaju ono nesto ludo u sebi,igraju vec malo amercki ne boje se ni jedan.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 05 jun 2014, 23:38

BernardBarnjak je napisao/la:slika

slika
Ko je ovaj :D ?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 jun 2014, 23:46

Julius Randle.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 11 jun 2014, 00:25

Ko je gledao Stauskasa i Harrisa moze li mi reci koji je bolji igrac od njih dvojice (bar po dosad viđenom)? Stauskasa sam gledao i nije me odusevio, posto je atletski prosjecan do ispod prosjecan.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 11 jun 2014, 00:56

Harris ti ima sve osim idealne visine.Bio je top 8 lock prije mjerenja,u kojima je ispao nizi nego se to mislilo.Po meni jedan solidan contributor od prvog dana,neki ceiling mu je mozda 18-20 poena to pokoji ASG.Realnije je dvocifren scorer i solidan two way player.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 jun 2014, 01:51

Woj kaže da će Randle vjerovatno morati na operaciju stopala i da bi mogao biti odsutan i 2 mjeseca nakon toga što je zabrinulo mnoge timove i postoji mogućnost da dobro "sklizne" u konačnom izboru...
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 13 jun 2014, 01:57, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 jun 2014, 01:52

IlCapitano je napisao/la:Woj kaže da će Randle vjerovatno morati na operaciju stopala i da bi mogao biti odsitan i 2 mjeseca nakon toga što je zabrinulo mnoge timove i postoji mogućnost da dobro "sklizne" u konačnom izboru...
Moguce je da mu se desi ono sto je i Perry Jonesu i Sullingeru. Zaista steta za jednog tako dobrog mladog igraca. Ja se ipak nadam da ce otici u top 10. Randle je vec sada zaista dobar igrac.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 jun 2014, 17:22

[youtube][/youtube]

Kakva atleta. :)
LUHG!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 18 jun 2014, 12:33

NBA objavila spisak prijavljenih za draft 2014.

Među njima, biće i trojica srpskih košarkaša, članova Mega Vizure: Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nemanja Dangubić.

Prema propozicijama, na draftu će biti dve runde, a u NBA ligu ovim putem stiže 60 igrača. Po 30 iz svake runde drafta. Ne treba sumnjati da će biti još kandidata za odlazak u svet "letećeg cirkusa".

Igrač, Koledž
Džordan Adams, UCLA
Vilijam Alston, CC of Baltimore County Dundalk
Kajl Anderson, UCLA
Ajzea Oustin, Baylor
Čejn Behanan, Louisville
Sim Bullar, New Mexico State
Kem Birč, UNLV
Džabari Braun, Missouri
Džaji Karson, Arizona State
Semaj Kriston, Xavier
Džordan Klarkson, Missouri
Deandre Danijels, Connecticut
Spenser Dinvidi,, Colorado
Džoel Embiid, Kansas
Tajler Enis, Syracuse
Aron Gordon, Arizona
Džerami Grant, Syracuse
Pi Džej Herston, Texas (NBA D-League)/North Carolina
Geri Haris, Michigan State
Rodni Hud, Duke
Nik Džonson, Arizona
Aleks Kirk, New Mexico
Zek Lavin UCLA
Džejms Majkl MekAdu, North Carolina
Kej Džej MekDenijels, Klemson
Mič MekGeri, Michigan
Erik Morelend, Oregon State
Džoni O'Brajant III, LSU
Džabari Parker, Duke
Elfrid Pejton, Louisiana-Lafayette
Džulijus Rendl, Kentucky
Glen Robinson III, Michigan
LaKvinton Ros, Ohio State
Antonio Raker, Clinton JC (SC)
DžaKar Sampson, St. John's
Markus Smart, Oklahoma State
Roski Smit, UNLV
Nik Štauskas, Michigan
Džarnel Stouk, Tennessee
Noa Vonle, Indiana
Ti Džej Voren, North Carolina State
Endru Vigins, Kansas
Džejms Jang, Kentucky
Ta'Kvan Zimerman, Thompson Rivers (Canada)

Internacionalni kandidati:
Igrač, Klub (Zemlja)
:

Bruno Kaboklo, Pinheiros (Brazil)
Klint Kapela, Chalon (France)
Nemanja Dangubić, Mega Vizura (Serbia)
Dante Eksum, Australia
Demjen Ingliš, Roanne (France)
Nikola Jokić, Mega Vizura (Serbia)
Mikelis Kamperidis, Filathlitikos (Greece)
Artem Klimenko, Avtodor (Russia)
Lukas Marijano, Vivo Franca (Brazil)
Vasilije Micić, Mega Vizura (Serbia)
Jusuf Nurkić, Cedevita (Croatia)
Dario Sarić, Cibona (Croatia)
Ojars Silins, Reggio Emilia (Italy)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []