Rekonstrukcija stadiona u BiH

Pappy
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Pappy » 30 maj 2014, 19:40

AdiFKS je napisao/la:Ovo za Lukavicu, jel samo teren u pitanju, il ce se nesto raditi i sa tribinama?
Samo teren, koji i jeste glavni problem našeg stadiona. Tribine su realno u sasvim zadovoljavajućem stanju. Za nekih 150 000 može se napraviti odličan teren.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 30 maj 2014, 19:45

Pappy je napisao/la:
AdiFKS je napisao/la:Ovo za Lukavicu, jel samo teren u pitanju, il ce se nesto raditi i sa tribinama?
Samo teren, koji i jeste glavni problem našeg stadiona. Tribine su realno u sasvim zadovoljavajućem stanju. Za nekih 150 000 može se napraviti odličan teren.
dokle se doslo sa onom famoznom realizacijom projekta NFSBIH o ulaganju u terene na svim stadionima Premijer Lige BiH.?Cini mi se da se baratalo neim ciframa od oko 90 000 Eura po jednom stadionu.
BosnaE

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 maj 2014, 20:05

newton_heath_lyr je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
dokle se doslo sa onom famoznom realizacijom projekta NFSBIH o ulaganju u terene na svim stadionima Premijer Lige BiH.?Cini mi se da se baratalo neim ciframa od oko 90 000 Eura po jednom stadionu.
O tome se i radi u ovom slučaju. Slavija čeka još samo dokumentaciju iz Opštine pošto je ona vlasnik stadiona. Otprilike to je nekih 175 000 KM, dok se odbije sve ostalo vjerujem da će ostati nekih 150 000 za teren.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 maj 2014, 21:28

Pappy je napisao/la:Slavija čeka još samo dokumentaciju iz Opštine pošto je ona vlasnik stadiona.
E ovo nisam znao. Mislio sam da je Zeljo jedini klub u ligi koji je vlasnik stadiona. Jel zna netko tko je jos vlasnik svog stadiona?

Po meni ti stadioni imaju veci potencijal za ulaganje, jer klubovi rade sta njima najvise odgovara i lako se dogovaraju sa investitorima koji zele prostore i slicno. Puno je teze ovim koji nisu vlasnici stadiona na kojim igraju. Problem broj jedan je taj sto vlasnici ne zele uloziti niti ih nesto slicno zanima, a problem broj dva sto klub nema neku ovlast da radi tu nesto, mora opet na vlasnika i tako u krug.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 maj 2014, 21:49

Nije Slavija vlasnik, nego Opština Istočno Novo Sarajevo, nisi dobro razumio. :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 maj 2014, 21:54

E ja razumio da ceka Opcinu jer je ona vlasnik, pod ovim 'ona' sam kontao na Slaviju, jer govoris da Slavija ceka Opcinu. Jbg, lapsus :mrgreen:

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 30 maj 2014, 23:46

Ravnomjerni su sektori u Vitezu na tribini. 28x8 stolica = 224 u sektoru.
A ovo ovamo na suprotnoj tribini jos nije skroz gotovo, ne mozes postaviti 8 redova i tu jer donji red ce vidjeti 20% terena, ostalo se ne vidi od klupa (donji red je u visini od zemlje negdje oko metar i po).

Jos se ne vidi ovako na slikama, a ni uzivo ne mozes primjetiti je li ovaj srednji dio bez klupa za ložu ili za prenos utakmice. Treba jos te neke sitnice zavrsiti. Trava između tribine i terena, ograda dole do terena, tamo se ravna zemlja iza jednog gola (mozda ce travu posaditi), a iza drugog ce se reklame sredit´ i pokositi trava (ne vjerujem da ce tamo saditi umjetnu). Ono sto je fino jest da kad sjednes na tribinu, imas jos pola metra ispred noge, nije tijesno, komotno moze hodati neko ko hoce izaci.

Iskihat ce to opcina, negdje oko 500 000 KM je sve izaslo, ne znam samo sta kontaju sa reflektorima, hoce li to ili ne. Npr. manji klub iz Viteza, NK Rijeka, ima reflektore, doduse i manji stadion.

Kakvo je stanje sa onim zakonom za reflektore za iducu sezonu, nesto se spominjalo da se moraju imati ubuduce?
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 maj 2014, 12:44

caseres je napisao/la: Kakvo je stanje sa onim zakonom za reflektore za iducu sezonu, nesto se spominjalo da se moraju imati ubuduce?
To nazalost jos uvijek nije potrebno u PL, a tko zna i kad ce bit. I kad bude vjerojatno ce bit kao u Srbiji. Ligu igra 16 klubova, 5 prvoligasa ima reflektore i pravilo se odgadja za narednu sezonu, naredne sezone ih 10 ima reflektore i opet se odgadja, onda ih 13 ima reflektore i opet se odgadja :lol: :lol: Pa daj im ukini licence i gotovo.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 31 maj 2014, 12:51

Ludost je sada tražiti reflektore. Imamo drugih problema, a za cijenu reflektora se može napraviti puno korisnijeg.
Hayley <3

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 31 maj 2014, 12:56

Jedino sto savez treba traziti je pomocni teren,i to sa umjetnom travom.
Samo tako ce se sacuvati glavni teren,omladinci ce imati adekvatne uslove za treniranje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 maj 2014, 13:25

samo_lijevo je napisao/la:Jedino sto savez treba traziti je pomocni teren,i to sa umjetnom travom.
Samo tako ce se sacuvati glavni teren,omladinci ce imati adekvatne uslove za treniranje.
Zar takvo sta ne postoji? :? :? To mi je nekako po svim mjerilima zdrave pameti potrebno za imati, odnosno nametnuti pravilnikom. Sad provjerih, radi se o sezoni 2006./07. kada je NK Sibenik trebao uci u 1.HNL. Jedino im je za licencu nedostajao pomocni teren i nisu ju dobili dok ga nisu napravili i nebi igrali Prvu ligu da ga nisu napravili.

Dzabe se nama nadati da ce PL infrastrukturno i nogometno jacati, ali nece sve dok Savez ne namtetne pravila kojih 90% klubova ne ispunjava. Savez namece novo pravilo tek kada ga sve i jedan klub ispunjava. Ako ga ispunjava 15 i onaj 1 ne ispunjava oni nece da nametnu, jer ovi majmuni odmah prijete istupanjem iz svih natjecanja i slicno. Cirkus treba okoncat makar igrali ligu sa 6 klubova i tako izgubili licencu za eurotakmicenja, al bi ju makar doveli u neki red.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 31 maj 2014, 13:59

Znam da sa umjetnom ima Zeljo,Sarajevo,Zrinjski,Olimpik,Siroki
Pomocni teren sa prirodnom imaju Zvijezda,Celik(stadion Kamberovica polje),Velez(uslovi su grozni,katastrofalni,treniraju na glavnom),Borac(slicno kao u Veleza)
Vitez trenira na glavnom,Travnik ima neki minijaturni pomocni tamo iza dvorane(ali on je u fazi adaptacije).
Za ostane ne mogu reci sa sigurnoscu.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 31 maj 2014, 16:04

samo_lijevo je napisao/la:Znam da sa umjetnom ima Zeljo,Sarajevo,Zrinjski,Olimpik,Siroki
Pomocni teren sa prirodnom imaju Zvijezda,Celik(stadion Kamberovica polje),Velez(uslovi su grozni,katastrofalni,treniraju na glavnom),Borac(slicno kao u Veleza)
Vitez trenira na glavnom,Travnik ima neki minijaturni pomocni tamo iza dvorane(ali on je u fazi adaptacije).
Slavija ima jedan i po pomocni. :D Plus jedan manji sa vjestakom. Nije bas neko stanje, ali koriste se.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 31 maj 2014, 21:40

samo_lijevo je napisao/la:Znam da sa umjetnom ima Zeljo,Sarajevo,Zrinjski,Olimpik,Siroki
Čelik ima i pomocni sa plasticnom travom i sa prirodnom...i oba se koriste...
::::SAMO ČELIK::::

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 31 maj 2014, 21:54

eto odlicno za Celik,nisam to znao.Kada god sam bio u Zenici trenirali su na K. polju.Hajmo neka se i ostali jave pa da ustanovimo kakvo je stanje.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 01 jun 2014, 13:38

samo_lijevo je napisao/la:eto odlicno za Celik,nisam to znao.Kada god sam bio u Zenici trenirali su na K. polju.Hajmo neka se i ostali jave pa da ustanovimo kakvo je stanje.
Na Kamberovica polju i jesu oba, i prirodna i umjetna. Prijasnji B teren je pretvoren u teren sa umjetnom travom, a A teren je ostala prirodna.
Na umjetnoj travi igraju omladinci svoje tekme, a na A terenu je igrao Vitez.
Celik koristi oba za treninge.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 jun 2014, 13:55

romeo je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:eto odlicno za Celik,nisam to znao.Kada god sam bio u Zenici trenirali su na K. polju.Hajmo neka se i ostali jave pa da ustanovimo kakvo je stanje.
Na Kamberovica polju i jesu oba, i prirodna i umjetna. Prijasnji B teren je pretvoren u teren sa umjetnom travom, a A teren je ostala prirodna.
Na umjetnoj travi igraju omladinci svoje tekme, a na A terenu je igrao Vitez.
Celik koristi oba za treninge.

ja zaboravio na teren do pjesackog mosta. :damn:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 01 jun 2014, 16:02

Ima i Sloboda :mrgreen:
Mes Que Un Club

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 01 jun 2014, 16:39

Stadion Sloge simin han ( 2. liga FBIH ) da napomenem da je predsjednik Slobode Azmir Husic vlasnik ovog kluba i ovog stadiona

slika
slika
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Kandi GSK
Kontakt:

Post Postao/la Kandi GSK » 01 jun 2014, 16:53

zar kod nas moze klub u privatne ruke u potpunosti, pa tek tako reci, klub tog i tog ?
Super Lig: ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Turkiye Kupasi: ★★★★★★★★★★★★★★★
Uefa Cup: ★
Uefa Super Cup: ★

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.