FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

ceze
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ceze » 30 maj 2014, 20:57

GazijaKalesija je napisao/la:Molim te Bože!
[youtube][/youtube]
Bogotac :kralj:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 30 maj 2014, 21:09

povratakotpisanih je napisao/la:thulkazal gledam ove trenera koje si ti nabrojao i nemog vjerovati da si izostavio Van Gaal-a. Pa to je covjece najbolji trener na svijetu i to ne zbog titula nego zbog toga sto covjek ima viziju. On je stvorio igrace sa kojima je Pep u Barsi uzimao titule (prije svih Xavija kojeg je forisaro u Barsi kada ga niko nije htio) pa je stvorio igrace s kojima je Jupp uzeo LP (Alabu, Mullera i Badstubera, Schweinija povukao na poziciju zadnjeg veznog itd). Najsretniji mogu biti navijaci Manchester Uniteda jer za 2do 3 godine ce njihov tim harati evropskim fudbalom!

A dobro slažem se, ima tih trenera koji su u najmanju ruku škaljivi. Onda može se staviti i Wenger kojem u zadnjim godinama ne ide baš kako treba ...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 30 maj 2014, 21:28

Trener nam je zaplivao u bračne vode, nakon 2o i nesto godina veze, mora da je cekao dobar i stalan posao :urnebes:

Trener nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola oženio je svoju dugogodišnju devojku Kristinu Seru.

Ceremonija je održana u četvrtak u Barseloni, gradu u kojem je 43-godišnji stručnjak proveo najveći deo igračke, ali i dosadašnje trenerske karijere.

Pepova izabranica je vlasnica modnog brenda, a njih dvoje iz 20-godišnje veze imaju troje dece. Sada su rešili da vezu ozvaniče i odlaskom pred matičara.

U prvoj sezoni na klupi Bavaraca španski stručnjak je osvojio prvenstvo i Kup Nemačke, ali nije uspeo da odbrani titulu prvaka Evrope.

slika

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 maj 2014, 21:57

Ma Pep spada u sam vrh svjetskih trenera, nema tu puno priče.

Del Bosque, Pep, Mourinho i Ancelotti su na vrhu, ne nužno tim redom, ali ta imena su svakako na vrhu liste. Pored njih tu su još na desetine odličnih trenera kao što su Klopp, Simeone, Conte, Van Gaal, Pellegrini, Bielsa, Wenger..
Lucescu također radi odličan posao.
Pored njih tu su još treneri koji ne treniraju klubove već reprezentacije i manje su u centru javnosti, ali nikako manje vrijedni kao što su Hiddink, Hitzfeld, Lippi, Capello. Po meni i Fatih Terim.
I na kraju su tu ovi treneri koji pokazuju da bi mogli izrasti u najveće kao Rudi Garcia, Rodgers, Pochettino, Frank De Boer..

Uglavnom, razlika između prvih nekoliko trenera praktično ne postoji. Tu su neke stavke u kojima je jedan bolji od drugoga, ali sve u svemu razlika je samo u onome šta nekome više odgovara.
Del Bosque je osvojio bukvalno sve što je mogao i u klubu i u reprezentaciji i teško da će neki trener postići isto, Mourinho je pokupio sve što je mogao u četiri različite lige, odličan psiholog, Ancelotti je dugi niz godina sa svakim svojim klubom u europskom vrhu, lako i brzo se prilagodi na novu sredinu, dok je Pep najveći fudbalski inovator među njima.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 maj 2014, 00:52

ceze je napisao/la:dok je Pep najveći fudbalski inovator među njima.
Fino stavi tu zadnju rečenicu na kraju tamam za quote kad pročitaš sve jer da naleti na nju ranije dalje ne bi ni čitao...

Na osnovu čega to zaključi ? Šta je to on izmislio u fudbalu ? Tika-taku ? To se igralo u Barci i prije njega na 5-10 godina samo se u njegovo vrijeme posložilo mnogo stvari od Xavi-a, kojeg je Barca trpila veoma dugo, do Messi-a. Imao sreću da mu se ne maše bijelim maramicama kao u periodu 2000-2004 inače bi bio epic fail i smijurija velika... Ali eto to mu dajem za kredit fino je posložio gotovu ekipu i dobro je iskoristio... U Bayernu ni to nezz ...

Neki novi šut, poziciju, fazon neki ? :crazy: Da ima pozicija milion od bekova koji ulaze u sredinu, golmana koji igra libera, krila koja nisu krila nego Centralni srednji napadači bla bla i dođe Jupp koji ima 24 igrača i svaki protivnički trener unaprijed zna prvih 11 u LP i taktiku 4-2-3-1 i popije Juve i Barca po šaku golova i Bayern osvoji LP. Ako je i doživio poraz to je bilo dostojanstveno gdje bi se reklo "eto dali smo sve od sebe lopta nije želila u gol ili protivnik nas nadigrao" a ne bi plakao "eto ja pogrešku napravio u formaciji, martinez mi nije igrao od početka kme kme kme ako želite ja mogu dati ostavku, ja sam trener koji i dalje uči kme kme"

Inovativan trening ? Ja gledao možda 10tak live treninga i samo se pas igra trenira ... Rad na agilnosti i pokretnim sposobnostima slabo skroz a to kod Jupp-a bilo glavno, a njegove treninge sam gledao makar više od 20 puta. Ali šta će agilnost i brzina jer 3 igrača se moraju uštati u gol a ne biti brži od ostalih... Ionako Bayernova tranzicija iz odbrane u napad je bespotrebna kao i naši krilni igrači... Pred utakmica sa Real-om gledam snimke momak vježba dodavanja i slobodne udarce -.- Ajd možda je vježbao i neke taktike samo nisu snimljene, ne bi tu skroz da osuđujem.

Tip nema iskustva i tu se stavlja sva tačka na raspravu o njemu kao velikom treneru ... Ja stvarno nezz što ga pokušavaš odbraniti jer ja ga ne pljujem da kažem da je kloc koji nema nikakve veze sa fudbalom i da će propasti kao trener jer to je krajnost ali ti ideš u krajnost sa tim stavljanjem u "vrh".

Nego vidim i igrači počeli protiv njega ... Ribery nešto u zadnjoj utakmici arogantan stav ima prema Pepu ... Da neće i njega kao Mandžu jer nije ni Ribery nešto drugačiji po karakteru od Maria i ovaj mu se može u budućnosti smijati kad bude plakao u budućnosti radi taktike.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 maj 2014, 01:05

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 maj 2014, 01:58

Zaboravite Benatiu, Garay ce biti Bayernov novi stoper.

U ugovoru ima klauzulu od 20 miliona koja ce vrlo vjerovatno biti ispostovana od strane Bayerna.

Ako Luiz nije mogao preko Benfice u Bayern, moze Garay. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 maj 2014, 10:50

anelbavarac je napisao/la::facepalm: :facepalm: :facepalm:

Tako ćeš i naredne sezone kad u LP dođe top protivnik pa ovaj fučijaš postavi taktiku za plakati i fino staviš facepalmove ...

Uživaj u avataru i :shh: :shh:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 maj 2014, 11:13

Omerbavarac je napisao/la:Zaboravite Benatiu, Garay ce biti Bayernov novi stoper.

U ugovoru ima klauzulu od 20 miliona koja ce vrlo vjerovatno biti ispostovana od strane Bayerna.

Ako Luiz nije mogao preko Benfice u Bayern, moze Garay. :D
Sta je sa Janom Kirchhoff-om, jel se to na njega vise ne racuna?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 maj 2014, 11:54

kraljttbvb je napisao/la:
Sta je sa Janom Kirchhoff-om, jel se to na njega vise ne racuna?
Taj i kad je bio zdrav nije bio u planovima Guardiole ... Osim 5 minuta pred kraj utakmice :sick: na poziciji zadnjeg veznog :crazy:

Ja nisam pročitao nikakve izjave o njemu i sam se zapitao jel on i dalje Bayernov igrač... Onda sam provjerio i valjda je on na posudbi u Schalke-u do 2015 tj. i naredne sezone...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 maj 2014, 12:21

@thulkazal: Ima stvari u kojima si ti u pravu. Ali jednostavno skoro jedini pravi argument tvoj je taj duel protiv Reala. Na osvnovu dvije utakmice se ne može jedan trener staviti na stub srama. Ima Pep dosta osobina, koje ljudi ne vole i ti ga očigledno ne voliš.
Ali kakva god bila naredna sezona, Pep je veliki trener. Trener koji osvoji 2 x LP ne može da se ne smatra velikim trenerom (ma sa kakvim timom osvojio). Pep je razvio jednu filozofiju kojoj se većina svijeta divila. Barca s Pepom i bez Pepa nije ista Barca. Ona poslije je nešto slabija. Pep je jedan od 7 trenera koji je uspio osvojit triple i 6 titula u jednoj kalendarskoj godini. To mi je pošlo za rukom s Barcom.

Nema garancije da će njegova naredna sezona biti uspješnija od ove, ali mora se pričekati pa vidjeti kako će to izgledati. I dalje stojim kod toga, da se kod nekih bez veze uvukla nervoza nakon uspješne sezone. Stvar je u tome što je većina razmažena.
Ja npr uvijek vjerujem i nadam se uspjehu Bayerna i kada je situacija bezizlazna, ali je prosto nevjerovatno da su neki bili 100 % sigurni da će nam ekipa odbranit titulu u LP (nešto što nije bilo nemoguće, ali vrlo teško ostvarivo jer niko do sada nije uspio). Neki izgleda Bayern samo posmatraju kroz LP. Ali hajd ne čudi me kad dođu hejteri pa hoće da omalovaže uspjeh Bayerna, samo me nekad čudi kada ljudi koji navijaju za Bayern umanjuju osvojeni double.
Ne govorim sada za tebe , ti kritikuješ više neke druge stvari, pa ti nekako te osvojene titule donekle padaju u vodu. Ali ima mnogo forumaša koji su gledali na ovu sezonu tako, isto kao da samo Bayern ima jaku ekipu u Ligi prvaka, da su svi ostali buranija i da će Bayern to sve lako pregaziti.

Bayern jeste jedan moćan kolektiv, kadar nam možda nikad nije bio jači, sve pozicije su dobro popunjene, tolika je širina da svaki prvotimac (a malo je i pravih sigurnih prvotimaca, što isto govori o konkurenciji) skoro ima adekvatnu zamjenu. Ali toliko je toga osvojeno u protekle dvije sezone, da faktički ni igrači više to psihički nisu mogli izdržati, teško je biti toliko skoncentrisan, pa da ti se ne desi da se skroz poklizneš protiv jednog Reala...
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 31 maj 2014, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 maj 2014, 12:34

Ovaj je toliko zaslijepljen mrznjom prema Guardioli,da se izgubio k'o abdest.
Moracemo momciluka izvest' na pravi put.
Mada bice tesko,al' potrudicemo se. :kafa:

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 31 maj 2014, 12:45

effe_sa, izuzetan komentar svaka cast objasnio si sve, slazem se u potpunosti, pratim diskusiju vas dvojice par dana i stvarno argumentujete sve sto napisete obojica, rijetko se to ovdje gdje moze naci. Samo da jos dodam pa to su ljudi a ne masine, nemozes pepa kriviti sto smo primili protiv reala 2 gola iz prekida!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 31 maj 2014, 14:23

kakve su ovo vijesti oko Garaya navodno je već u Minhenu,a transfer bi iznosio 15 mil....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 maj 2014, 14:36

phily je napisao/la:kakve su ovo vijesti oko Garaya navodno je već u Minhenu,a transfer bi iznosio 15 mil....
Ja isto citam i izgleda da je zavrsen posao.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 maj 2014, 14:38

@effe_sa

Oko veličine trenera objasnio sam već u postu prije i smatram da ne treba dalje jer ide se u krug ...

Sve ja to razumijem i ne idem u krajnost da kažem da je kloc i volio bi ga viditi u Bayernu ali ne sa ovom generacijom ... Da je došao 2008, 2010, 2011 kada se donekle još gradio tim rekao bi ok, idemo od početka, treba igrače pripremiti za titule i to je sasvim normalno, period tranzicije ali...

Bayern ima gotov tim, ima generaciju koja može napadati još makar 2 godine a imam osjećaj da pravimo korak naprijed a onda 3 unazad sa ovim prilagođavanjem novim taktičkim zamislima Pep Guardiole... Nema tu razmaženosti nego osjećaj da se ide prema nečemu boljem, razvija se nešto a ne ovako imam osjećaj da se napušta sistem koji je po meni milion puta bolji, zanimljiviji, efektivniji, imaš igrače za to itd. za nešto što je "dosadnije i nemaš igrače za to" i još možeš podbaciti ali pravo podbaciti. Odbacuju se igrači, umanjuje se nečija vrijednost, dovode se igrači koji odgovaraju Pep Guardioli ... Lewat bi mogao biti novi Bayernov Zlatan a tu mislim na slučaj Zlatan u Barceloni kada je praktički otjeran ali ajd nemamo tako egocentrične igrače (ala Messi a ni Lewat nije kao Zlatan) pa bi ta saradnja mogla potrajati duže...

Ja sam već u julu-augustu 2013 rekao Bayern brani titulu u LP ali samo da Pep ne bude sr*o i ne bude komplikovao sa "taktikama, pozicijama itd" i to ubjeđenje sam imao sve do knockout faze LP kada je to komplikovanje i tvrdoglavost došla u prvi plan i kako se odmicalo sve sam manje se nervirao i manje ubjeđeniji bio...

Pep će 99,9% ostati u Bayernu ali ja imam pravo makar tih 0.01% da tvrdim kako je šteta što ova generacija treba trpiti taktike Guardiole i prilagođavati se nekim njegovim vizijama fudbala dok Ribery, Robben, Lahm, Bastian ulaze u pozne godine fudbala i na nekim se počinje viditi pravi pad ...

Ja svoje kritike temeljim na knockout fazi LP gdje od 6 utakmica, 1 je bila ok - prva protiv Arsenala i to je pod upitnikom radi crvenog, 3 su bile katastrofalne Arsenal-home Real-away i Man utd-away, 1 na ivici propasti Man utd-home a jedna je bila kataklizma ili apokalipsa Real kod kuće ... Ovdje je uprava, trener i ko je sve zadužen mogao da prodrma ekipu upozori trenera ali se nije želilo i bolje zažmiriti i govoriti kako je sve ok... Prolazilo se ali se vidilo da igra nije na nivou LP ...

Ne mogu se složiti da se Bayern pokliznuo samo protiv Real-a jer raniji mečevi su bili poklizivanje a protiv Real-a to je bio pad, lom ruku, nogu - paraliza koja se mogla predviditi još od početka knockout faze i spriječiti sa kritikama...

Isto mi je zasmetalo to ne ganjanje rekorda neporaženosti gdje je uzeo 4-5 rezervi i gurnuo ih protiv Augsburga a imaš skoro 22 jednaka igrača za dvije postave... Ovdje se mogla održati koncentracija što se tiče BL ali to Pep nije uvidio i nije stavio kao cilj igračima Bayerna ... Da je kojim čudom bila Barca u pitanju potrudio bi se Pep da to upiše u historiju a ovako boli njega neka stvar za Bayernom, pare u džep - iskustvo u kaput, održi press gdje govoriš "Ja sam trener koji još uči... Ako me ne želite ja mogu otići"... Jadno za tako "velikog trenera" dati takvu izjavu...

Ali ajd glupo više piliti i ići u krug ... Ja sam rekao svoje argumente vi ste rekli svoje argumente te obje strane imaju težinu e sada vrijeme treba da dokaže kojim će putem Pep i Bayern da krene ...

Jedno je sigurno, doza opreznosti nije na odmet i ja možda ne bi tako oštro reagovao da nije bilo neki forumaša koji ga dižu u nebesa i govore kako je uspješna sezona zatvarajući oči pred vrlo mogućim problemom...

@anelbavarac pozdrav bavarskoj hegemoniji aka #bavarski romariooo #bavarski pajapatak ...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 maj 2014, 15:03

Zar Garay nije skuplji :think: :?:
Ako dolazi za 15 mil.to je odlican transfer, znam da ga je Jedinstvo ganjalo dugo vremena,i da tada bila neka klauzula mislim..

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 31 maj 2014, 15:15

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 31 maj 2014, 15:19

Sa Luiza i Godina spadošte na Garaya. :kafa:
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 maj 2014, 15:21

Sapuiza je napisao/la:Sa Luiza i Godina spadošte na Garaya. :kafa:
Sad ne valja ni kada kupujemo igraca iz inostranstva. :oops:

Budite sretni sto Hummelsa nismo zaganjali, vjerujem da bi to bio najlakse odradjen posao oko jednog igraca. :kafa:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []