Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

MaGiCa
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2014, 23:45

Sprem'te se, sprem'te ljubitelji Azzurra, silna ce blamazha da bude... :facepalm:

Bez Montoliva - koji je out, sa Pirlom - koji vishe ne lichi na sebe, gomilom polovnjaka i ludim Balotellijem, Prandellijem - koji se gubi ponekad... tachno ce da bude ruzhnog sexa u Brazilu. :zviz:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 jun 2014, 00:13

@Magični pričaš o Italiji,a ne reprezentaciji Pakistana.
embrace the chaos

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 01 jun 2014, 00:34

Hahaha, magu :rol: :rol: ti si previse gledao inter zadnje 2,3 godine pa ti sve lici na debakl !
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 jun 2014, 01:00

Napolitanac je.
A imamo identican stav, krah Italije je na vidiku.
Klupski nogomet u Evropi dobija samare, a repka ce biti sol na ranu. Valjda grijesim, ali sumnjam, trebat ce cudo za neki ozbiljan rezultat kao na zadnjem Euru.

:thumbdown:
[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 01 jun 2014, 11:41

Žao mi Montoliva, mogao je bit važna karika. Evo možda prilike za Verattija, ne znam :hmmmmm:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 jun 2014, 12:22

zavisi koliko mognu fizicki podnijeti napore SP-a jer vecina igraca talijanskih klubova su nespremni ove sezone, koliko je liga pala da vise ni fizicki nije na najvisim standardima...cak ni takticki, prije su talijani bili inovatori raznih taktickih sitnica, sada igraju arhaican fudbal..

recimo ocekujes jaku odbranu, koja to po imenima i jeste, a odbranu ti cine igraci koji godinama igraju u sustavu sa 3 nazad, sad ocekujes da se preko noci presaltaju u sustav sa 4 nazad i osvoje SP..

imas igrace iz domacih timova koji se vuku po terenu nakon 80. minute svakog derbija jer svi disu na skrge...

uskoro ce spas za talijansku reprezentaciju biti sto veci broj igraca iz inostranstva...dobro @Pogba rece moglo bi ovo biti konacno osvjestenje gdje je talijanski fudbal i mozda je i dobro donekle da se to desi jer bi ih to onda prisililo da preduzmu neke korake...inace ako se opet zamazu oci kao onda na euru slijedit ce dalji pad kao sto je slijedio i nakon eura.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 01 jun 2014, 14:24

Tako to obicno bude kad se igraju pripremene tekme protiv mesara,Spanija je po meni najbolja ljudi svoje pripremene tekme igraju protiv najslabijih repki, jer su uigravaju, mogucnost povrede je svedena na minimium...sta reci zao mi Monotovliva, jer uz Pirla jedini ima viziju u glavi da se nesh ofanzivno napravi...sad ce biti teze jer ne vidim da ima neko u repki da ga moze zamjeniti...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 14:33

Rijetko kada Talijani razočaraju na prvenstvima. Po meni velika je razlika između reprezentacije i nacionalnog prvenstva. Živi bili pa vidjeli.

Mada prvi put od rođenja neću navijati za Italiju na velikim takmičenjima :nene: , bolje rečeno padaju na drugo mjestu navijačke liste :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 01 jun 2014, 19:58

slika
Montolivo, Pasqual, Maggio, Romulo, Destro & Rossi are not going to the World Cup! Ranocchia going to Brazil only in case of injury
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 jun 2014, 20:02

Koji je to debil, Rossia nije zvao, bitno je da su tu Aquilani, Paletta, Parolo i Darmian. Verratti bi otpao da je Monto tu, po ovom zalizanom mungosu. :sick:
Bolji je igrač od svakoga u napadu, i ovako nespreman.

Ispast će u grupi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 01 jun 2014, 20:07

E cuj Romulo mu ne ide a ide mu ona bezglava kokos Abate i Darmian, Romulo mozda najjaci bek u Serie A prema prosloj sezoni, Rossi ne ide :facepalm:

p.s. jbo ga Cassano debeli, dabogda odmah ispali.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 01 jun 2014, 20:09

E nmg verovati da Romulo ne ide, pa ova ekipa nema beka jbt.
Rossi verovatno ne ide zbog slabe spreme, rizik je, na tome mu ne moze mnogo prigovoriti.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 jun 2014, 20:10

ma meni je gori Akvilani, jedna od najvecih prevara od igraca
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Reprezentacija Italije

Post Postao/la JoseMourinho » 01 jun 2014, 20:13

Jel vi stvarno Veronu nikako niste gledali pa pricate o Romulu ko beku??? Coek igrao haman uvijek veznog igrača...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 jun 2014, 20:14

Romulo i Rosi su po meni trebali ic umjesto Abatea i Cassana.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Paradajz
Kontakt:

Re: Odg: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Paradajz » 01 jun 2014, 20:18

JoseMourinho je napisao/la:Jel vi stvarno Veronu nikako niste gledali pa pricate o Romulu ko beku??? Coek igrao haman uvijek veznog igrača...
Covek univerzalac, moze da pokrije to, svakako bolja opcija od ovih trkaca i De Sciglia koji je u kanalu.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 01 jun 2014, 20:38

Ni najmanje me ne bi iznenadilo ispadanje u grupi. Čak imam već dosta vremena takav osjećaj. Ali eto, nada je što su Englezi takvi kakvi jesu, Urugvajci odavno ne liče na sebe iz 2010., pa bi se i mogli provući...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 01 jun 2014, 20:47

Paradajz je napisao/la:E nmg verovati da Romulo ne ide, pa ova ekipa nema beka jbt.
Rossi verovatno ne ide zbog slabe spreme, rizik je, na tome mu ne moze mnogo prigovoriti.
Cassano je išo bez pola srca 2012, pa je bio jedan od boljih. Totti je 2006 bio u gipsu pola godine i sa šipkama u nozi, pa je igrao u prvih 11 u finalu. Rossi se oporavio i prije mjesec dana zabijao golove, po meni njegova slaba sprema nije nikakav razlog, pa nije on Tevez ili Rooney da ore teren.
Ali nek je on vodio Insignea, koji je zabio 6 puta manje golova od Rossija u više utakmica :clap:

Romulo kao bek je vjerojatno najbolje što Italija trenutno ima, Sciglio kao da je zaboravio igrat nogomet, Abate nikad i nije bio za beka, ni za reprezentativca, mada ni ovaj Darmian nije loš :thumbup:

Parolo je odličan, svakako ništa lošiji od Marchisija ili Motte, šteta što ne igra u nekom jačem klubu, bio bi u prvih 11 garantirano.

Napad po klubovima nikad slabiji: Milan, Napoli, Torino, Torino, Parma...

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 01 jun 2014, 21:23

Ne znam cemu toliki pesimizam, meni ovaj tim djeluje dosta bolje nego prije 2 godine, kada je mjesto imao cak i Borini, a ovdje su svih 5 napadaca bolji od njega. Prijateljski mecevi nisu nikakav pokazatelj, s obzirom da Italija ima jednu pobjedu u u zadnjih 15 prijateljskih susreta. Bice oni dobri na svjetskom, zao mi je Rossija, bas nema srece, ali Prandelliju se nista tu ne moze zamjeriti, jer svih 5 u napadu je zasluzilo poziv, sto se tice trileme Romulo/Darmian/De Sciglio, Darmian je bio bas dobar protiv Irske, De Sciglio moze igrati na obe strane (bez obzira sto je bio blijed, doce on sebi na prvenstvu), a na kraju krajeva Prandelli sigurno ima bolji uvid u situaciju od nas, a ima i dobar kredit, s obzirom na rezultat od prije 2 godine i sa kupa konfederacija, tako da nema potrebe za teskim rijecima. Ja sam uvjeren da ce Italija otici daleko, prodje li grupu, ta pocetna faza im je uvijek bila boljka, bez obzira na kvalitet tima koji je otisao na takmicenje.
Uz onakvog Verrattija+Pirlo+DDR, mozes i panj staviti uz njih, opet ces dobiti jedan od najjacih veznih redova na prvenstvu. Napad sasvim solidan, dosta ce zavisiti od toga koliko ce Balotelli biti priseban, izgleda da ce im domet zavisiti najvise od odbrane, ali Italijani su to eto njih u 1/2 minimum :nedam:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 01 jun 2014, 21:54

Ima tu dosta mana, a po meni je sramota da je nekad najjači dio ekipe, odbrana, sada najslabiji.

Barzagli i Chiellini su tu na nivou od prošlog prvenstva, Bonucci ostao ista kiksara, samo što je sada i u goroj formi nego prije dvije godine. Palettu ne bi da komentarišem.

Bekovi su opet tu negdje, s tim da mislim da je Romulo univerzalac koji je morao ići jer čovjek može pokriti gotovo sve i svakako je bolji od Abatea. De Sciglio stagnira, možda čak i nazaduje dosta, Darmiana nisam puno ni gledao, mada mi se sviđa kao igrač. Pasqual je imao odličnu sezonu i mislim da je i on trebao ići.

U veznom redu, Aquilani je prevara od igrača, Parolo je imao dobru sezonu i on se može progutati. Marchisio je tek u drugom dijelu ove sezone počeo nazirati formu iz 2012., a Pirlo je daleko, daleko nazadovao. Od njega se ozbiljan i konstantan doprinos ne može očekivati, osim nekog slobodnjaka. Ostaje nada da će pronaći snage za formu života na vjerovatno zadnjem prvenstvu koje igra. Candreva i Verratti su svakako velika pojačanja i osvježenja u odnosu na Nocerina npr., mada mi se čini da Prandelli nije pokazao da previše računa na njih, možda se varam.

Što se napada tiče, kao što sam rekao prije par dana, Rossi je morao ići, makar sa jednom nogom. Očekujem od Insignea puno, nadam se da će dobiti ozbiljnu rolu, a ne debeli Cassano.

Kako god, ja ne očekujem nešto previše kao na Euru. Ne bi me iznenadilo da ispadnu, a ne bi me iznenadilo ni da osvoje sa sve Abateom i De Scigliom na bekovima i Cassanom u napadu. Talijani su to, mada mi miriše na fijasko kao sa Slovačkom prije par godina.

Ako ništa drugo, bar mogu odigrati kvalitetan Catenaccio.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.