BH klubovi u Evropi 2014/15

sarajlija
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la sarajlija » 26 maj 2014, 15:16

gio10 je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:10.000 ljudi na Kosevu, TV prenos, reklame i ostale gluposti na koje se novci naberu ce pokrit bilo koje gostovanje od navedenih. Tako da su gluposti to sto pisete o neisplativosti.
Ma valja natjerati raju da ide protiv tima iz Malte na utakmicu. Mislim da je u takvim tekmama 6-7 milja plafon, i to samo zato što je Evropska tekma, što dođu pozeri & co.

Žalosno je ovo stvarno, ne znam šta da se više učini da se raja reanimira, ne mogu i dalje da vjerujem da živim u državi u kojoj se ljudi prave vatreni navijači Barcelone, Reala, Manchestera i tako dalje... :shifty:
Tu dodamo jos i Liverpool. :D

Salim se malo svakako da bi odaziv publike bio manji ako npr mi sad izvucemo neke levate, a vec u trecem pretkolu od malo jacih protivnika ocekuj veci broj gledalaca svakako.
04.10.2009 !!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 26 maj 2014, 15:27

gio10 je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:10.000 ljudi na Kosevu, TV prenos, reklame i ostale gluposti na koje se novci naberu ce pokrit bilo koje gostovanje od navedenih. Tako da su gluposti to sto pisete o neisplativosti.
Ma valja natjerati raju da ide protiv tima iz Malte na utakmicu. Mislim da je u takvim tekmama 6-7 milja plafon, i to samo zato što je Evropska tekma, što dođu pozeri & co.

Žalosno je ovo stvarno, ne znam šta da se više učini da se raja reanimira, ne mogu i dalje da vjerujem da živim u državi u kojoj se ljudi prave vatreni navijači Barcelone, Reala, Manchestera i tako dalje... :shifty:
Tačno Žalosno, al ne možeš ti ovom našem narodu to objasnti... I ja sam pratio Real dok je Raul igrao, od tad sam batalio taj strani fudbal, mislim gledam ga, al da navijam za neki klub i nerviram se :nene:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 26 maj 2014, 15:46

Ma normala je simpatisati strane klubove, i ja pogledam utakmice Liverpoola, Juventusa, sviđaju mi se te dvije ekipe i njih simpatišem, ali velika je razlika između simpatisanja i navijanja. Ne može niko nikad iz BiH navijati za strani klub, jedino ako ide momčina svaki vikend vani, na njihove utakmice, u redu, ali ko to radi? Svi se prave neki zaluđenici, ultra nabrijani navijači stranih klubova, umjesto da pomognu sa svojih 5KM lokalnom klubu, ali ne bolje kući gledati TV i srati o tome kako našu ligu niko ne gleda, kako je igra stoka, kako su namještene tekme a više se štima u UEFA takmičenjima nego kod nas, to odgovorno tvrdim :shifty:

Skrenuli smo malo sa teme,ali morao sam ovo napisati :)
Ja te volim, volim Željo..

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 26 maj 2014, 17:18

gio10 je napisao/la:

Ma dobro, te prve euro utakmice uvijek budu posjecene. Raja se zazeli lopte, nafura se, prve tekme poslije pauze itd. Onda nas poslije nasi ljubimci spuste na zemlju i vrate u realnost. :)
Ali svakako i tih 6-7 hiljada mislim da moze pokriti troskove gostovanja. Svi klubovi koji izađu u evropu dobiju finu fin. inekciju za nase uslove. I odmah su u prednosti na ostale klubove.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 maj 2014, 19:23

Mislim da se zamarate glupostima. UEFA daje tolike novce u ovim pretkolima da se od njih mogu pokriti svi moguci troskovi i jos pored toga da ti ostane jako dobra svota. Da nije tako nitko nebi igrao Europu. Zasto igrat natjecanje koje ti se ne isplati? Ispade da ce Zeljo, Sarajevo, Siroki i Zrinjski imat samo trosak, a vidite i sami da i Zrinjski, a i Siroki obnavljaju stadione, ulazu da bi mogli igrat Europu i to znaci da im se itekako isplati.

blend
Kontakt:

Post Postao/la blend » 26 maj 2014, 20:11

Zna li neko kad ce se odrzati ovo izvalcenje za ova pretkola :D

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 26 maj 2014, 20:15

23.06. izvlacenje 1. i 2. pretkola
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 26 maj 2014, 20:47

Znate li da je od prošle godine i tekme sa Plzenom, plačanje prema firmi koja upravlja Koševom 14 000 KM...po jednoj tekmi ( bilo je 10 milja). Kada se sve sabere troškovi organizacije jedne tekme prelaze CVAJU (oko 22 izađe). Znači ako je protivnik ćuna...teško se nešto može zaraditi..

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 26 maj 2014, 20:56

Signore...ti novci se dobiju tek u novembru. Do sada je savez kreditirao klubove pa lova legne na račun saveza i klubovi ne vide marke više.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 maj 2014, 21:15

Od evrope se velike pare mogu zaraditi samo ako se dobije neko veliko ime pa privuce gledaoce, plus tv prava. Naprimjer ekipa iz engleske,njemačke ili italije bi donijela milion samo od tv prava za utakmicu. A te ekipe se mogu samo u play offu dobiti tako da tesko da ce ko od evrope velike pare zaraditi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 maj 2014, 21:27

terabajt je napisao/la:Od evrope se velike pare mogu zaraditi samo ako se dobije neko veliko ime pa privuce gledaoce, plus tv prava. Naprimjer ekipa iz engleske,njemačke ili italije bi donijela milion samo od tv prava za utakmicu. A te ekipe se mogu samo u play offu dobiti tako da tesko da ce ko od evrope velike pare zaraditi.
Lyon, PSV, Sociedad, Partizan, Hajduk, eto ih pet koji su u trecem pretkolu ili bi trebali dospjet do njeg. Mislim da nebi trebalo bit neki problem napunit stadion ako gostuje netko od njih. Istina, od nekih i nebi bilo nekih velikih para za TV prava, al vjerujem da bi se od tih utakmica jako dobro zaradilo iako ne znam zasto se opterecujete zaradom od pojedinacne utakmice kad UEFA daje dodatne pare i nema sanse da se bude u minusu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 jun 2014, 14:04

Update:
HSK Zrinjski je obezbjedio nastup u drugom pretkolu LP i potencijalni protivnici su:
Steaua(Rumunjska)
Celtic(Skotska)
BATE Borisov(Bjelorusija)
Sparta Praha(Ceska)
Dinamo Zagreb(Hrvatska)
Ludogorets(Bugarska)
Maccabi Tel-Aviv(Izrael)
Sheriff Tiraspol(Moldavija)
Maribor(Slovenija)
Legia Warsaw(Poljska)
DVSC Debrecen(Madjarska)
Red Star Belgrade(Srbija
Slovan Bratislava(Slovacka)
FK Aktobe(Kazahstan)
FK Ventspils(Latvija)
Garabag Agdam (Azerbajdzan)
HJK Helsinki(Finska)
NK Siroki Brijeg i FK Zeljeznicar su obezbjedili nastup u prvom pretkolu EL i potencijalni protivnici su:
Diósgyöri Miskolc(Madjarska)
Shkendija Tetovo(Makedonija)
CS Fola Esch(Luxemburg)
Crusaders Belfast(Sjeverna Irska)
Sant Julià(Andora)
Gabala FK(Azerbajdzan)
Veris Chisinau (Moldavija)
Shirak Gyumri(Armenija)
Mika Ashtarak(Armenija)
Sioni Bolnisi (Gruzija)
Hiberninas(Malta)
Sliema(Malta)
Celik Niksic(Crna Gora)
FK Astana(Kazahstan)
Fram Reykjavik(Island)
FK Jelgava(Latvija)
Víkingur(Farski otoci)
Kairat Almaty(kazahstan)
KF Laçi (Albanija)
FK Turnovo(Makedonija)
Derry City FC(Irska)
Dundalk(Irska)
VPS Vaasa(Finska)
Stjarnan FC(Island)
Banga Gargzdai(Litva)
Daugava Riga(Latvija)
Lovcen Cetinje(Crna Gora)
B36 Torshavn(Farski otoci)
UE Santa Coloma(Andora)
Kalev Sillamäe(Estonija)
Atlantas Klaipeda(Litva)
IF Fuglafjørdur(Farski otoci)
Airbus UK Broughton(Wales)
Glenavon(Sjeverna Irska)
Libertas(San Marino)
Aberystwyth Town(Wales)
Santos Tartu(Estonija)
Folgore(San Marino)
College Europa(Gibraltar)
FK Sarajevo je obezbjedio nastup u drugom pretkolu EL i potencijalni protivnici su:
Shakhtior Saligorsk(Bjelorusija)
ETO Györ(Madjarska)
St. Johnstone(Skotska)
Zawisza Bydgoszcz(Poljska)
Neman Grodno(Bjelorusija)
MFK Kosice(Slovacka)
Nova Gorica(Slovenija)
RoPS Rovaniemi(Finska)

Ovoj listi pridruzit ce se jos 32 tima iz prvog pretkola, a potencijalni su:
Spartak Trnava(Slovacka)
Differdange 03(Luksemburg)
RNK Split(Hrvatska)
Linfield Belfast(Sjeverna Irska)
Inter Baku(Azerbajdzan)
Pyunik Yerevan(Armenija)
Aberdeen(Skotska)
Siroki Brijeg(BiH)*
Botev Plovdiv(Bugarska)
Honka Espoo(Finska)
Sligo Rovers(Irska)
Birkirkara(Malta)
Buducnost Podgorica(Crna Gora)
FC Vaduz(Lihtenstajn)
FK Jagodina(Srbija)
NK Koper(Slovenija)
Bangor City(Wales)
IF Brommapojkarna(Svedska)
AS Trencín(Slovacka)
Zimbru Chisinau(Moldavija)
MyPa-47(Finska)
FK Haugesund(Norveska)
Kalju Nomme(Estonija)
Ferencváros(Madjarska)
Daugava Daugavpils(Latvija)
Jeunesse d'Esch(Luksemburg)
Rudar Velenje(Slovenija)
FK Kukësi(Albanija)
Metalurg Skopje(Makedonija)
Chikhura Sachkhere(Gruzija)
KS Flamurtari Vlorë(Albanija)
FC Tiraspol(Moldavija)

Ovo su slabiji nositelji iz prvog pretkola koji u drugom pretkolu nece biti nositelji ako prodju dalje. Svi oni ce igrati s nekim od potencijalnih protivnika Sirokog i Zeljeznicara u prvom pretkolu. U slucaju da netko od navedenih ispadne onda ce njihovo mjesto popuniti netko od potencijalnih protivnika Zeljeznicara i Sirokog iz prvog pretkola. Takodjer, Zeljeznicar ce biti nositelj u drugom pretkolu ukoliko prodje dalje i ovo su i njihovi potencijalni protivnici.

PS. Zeljeznicar i Sarajevo nece moci igrati sa Sirokim Brijegom
NK Siroki Brijeg u slucaju da prodje u drugo pretkolo nece biti nenositelj i njihovi potencijalni protivnici su:
Spartak Moscow(Rusija)
Hapoel Tel-Aviv(Izrael)
CFR Cluj(Rumunjska)
Lech Poznan(Poljska)
Slovan Liberec(Ceska)
Partizan Belgrade(Srbija)
Esbjerg fB(Danska)
Zulte Waregem(Belgija)
IF Elfsborg(Svedska)
Omonia Nicosia(Cipar)
Hajduk Split(Hrvatska)
Molde FK(Norveska)
FC Luzern (Svicarska)
CSKA Sofia(Bugarska)
NK Rijeka(Rijeka)
FC Groningen(Nizozemska)
Asteras Tripolis(Grcka)
Motherwell(Skotska)
Zorya Luhansk(Ukrajina)
Mladá Boleslav(Ceska)
Eskisehirspor(Turska)
AIK Stockholm(Svedska)
Neftchi Baku(Azerbajdzan)
Petrolul Ploiesti(Rumunjska)
Vojvodina Novi Sad(Srbija)
Dinamo Minsk(Bjelorusija)
SV Grödig(Austrija)
St. Pölten(Austrija)
FC Zestafoni(Gruzija)
Ruch Chorzow(Poljska)
FK Sarajevo(BiH)*
Hapoel Beer-Sheva(Izrael)

Ovoj listi pridruzit ce se jos 8 timova iz prvog pretkola, a potencijalni su:
Rosenborg BK(Norveska)
Tromsø IL(Norveska)
Litex Lovech(Bugarska)
Ekranas Panevezys(Litva)
FH Hafnarfjardar(Izrael)
IFK Göteborg(Svedska)
Zeljeznicar Sarajevo(BiH)*
Shakhtyor Karaganda(Kazahstan)

Ovo su najbolji nositelji iz prvog pretkola koji ce u drugom pretkolu biti nositelji ako prodju dalje. Svi oni ce igrati s nekim od potencijalnih protivnika Sirokog i Zeljeznicara u prvom pretkolu. U slucaju da netko od navedenih ispadne onda ce njihovo mjesto popuniti netko od potencijalnih protivnika Zeljeznicara i Sirokog iz prvog pretkola.

PS. Zeljeznicar i Sarajevo nece moci igrati sa Sirokim Brijegom.

Ovdje moze doci do minimalnih promjena, jer u Madjarskoj jos nije gotovo, ali 99,99% ostaje ovako.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 jun 2014, 14:20

Gledam ove protivnike od Zrinjskog sve su to odlicne ekipe, mozda da dobiju ovaj FK Ventspils iz Latvije ili HJK Finska, ostali su klasa za kompletnu nasu ligu.

U najgorem slucaju Celtic, Bate ili Steaua pa uzeti pare od TV-prava i slicno.

Siroki, Zeljo mogu proci prvo pretkolo, a onda mozda cak i drugo zajedno sa Sarajevom, s time da ce Sirokom biti tesko jer ima bas nezgodnih ekipa u nosiocima drugo pretkola, sreca pa su Sarajevo i Zeljo nosioci inace bi bilo tesko.

Jedva cekam ovo zdrjebanje i naravano sretno nasim klubovima, samo da podizemo ovaj koeficjent pa za jedno 10 godina ako dođemo pameti mozda i napravimo nesto.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 jun 2014, 16:12

Ma sad ce taj zdrijeb, tri tjedna ostala do njeg. I ja jedva cekam pa da onda analiziramo kako dalje :mrgreen:

Dobra stvar je i to sto se trece pretkolo izvlaci prije nego se odigra drugo. Tad moze nekog zapast luda sreca. Npr. U drugom pretkolu bude par Zulte - Koper i tko god od njih prodje bit ce nositelj u trecem, a Koper napravi iznenadjenje i eto nam prilike da se netko domogne play offa :mrgreen: .

Sve u svemu, tesko ce itko od nasih napraviti neko vrsno iznenadjenje, samo sreca u zdrijebu moze da pomogne, a nadat cemo joj se svi.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 16:15

Signore je napisao/la:Ma sad ce taj zdrijeb, tri tjedna ostala do njeg. I ja jedva cekam pa da onda analiziramo kako dalje :mrgreen:

Dobra stvar je i to sto se trece pretkolo izvlaci prije nego se odigra drugo. Tad moze nekog zapast luda sreca. Npr. U drugom pretkolu bude par Zulte - Koper i tko god od njih prodje bit ce nositelj u trecem, a Koper napravi iznenadjenje i eto nam prilike da se netko domogne play offa :mrgreen: .

Sve u svemu, tesko ce itko od nasih napraviti neko vrsno iznenadjenje, samo sreca u zdrijebu moze da pomogne, a nadat cemo joj se svi.
Ja mislim da je takvu situaciju imalo Sarajevo pretprošle godine kada su igrali sa Levskim a već su znali da će biti nositelji u trećem?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 jun 2014, 16:27

Upravo to. Poredeci moj primjer, Levski je bio Zulte, a Sarajevo je bilo Koper. U tom slucaju usrecila se Zeta. Sad se nadajmo da ce se netko od BiH timova tako usrecit :mrgreen:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 02 jun 2014, 12:00

Sta mislite hocemo li popraviti državni koeficijent ove godine ? Gledam protivnike za 1 i 2 pretkolo Europa lige , ima dosta zeznutih klubova , tako da nam je svaka pobjeda ili nerijesen rezultat potreban za popravljanje koeficijenta
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 02 jun 2014, 12:13

Suki46 je napisao/la:Sta mislite hocemo li popraviti državni koeficijent ove godine ? Gledam protivnike za 1 i 2 pretkolo Europa lige , ima dosta zeznutih klubova , tako da nam je svaka pobjeda ili nerijesen rezultat potreban za popravljanje koeficijenta
Teško čemo popraviti jer gubimo 1.750, valja nakucati to. najbolji rezultat u zadnjih 5 sezona je 1.850.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 jun 2014, 13:02

Svaka pobjeda u kvalifikacijama nosi 0.250, a remi 0.125. Dakle, sedam pobjeda za zadrzavanje koeficijenta. U prijevodu, Siroki i Zeljeznicar moraju izginut i uzet sve cetiri pobjede u prvom pretkolu. Ukoliko se to ne desi ceka nas teska sudbina, odnosno Finska, a vrlo vjerojatno i Island ispred nas. Sreca pa Latvija gubi 2.250.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 jun 2014, 13:06

Signore je napisao/la:Svaka pobjeda u kvalifikacijama nosi 0.250, a remi 0.125. Dakle, sedam pobjeda za zadrzavanje koeficijenta. U prijevodu, Siroki i Zeljeznicar moraju izginut i uzet sve cetiri pobjede u prvom pretkolu. Ukoliko se to ne desi ceka nas teska sudbina, odnosno Finska, a vrlo vjerojatno i Island ispred nas. Sreca pa Latvija gubi 2.250.
Znači nasa 3 prestavnika moraju ukupno ostvariti 7 pobjeda u evropi (ne racunam zrinjski posto ce njima biti izuzetno tesko u ligi prvaka)?. Mislim da to nije problem i da cemo uspjeti.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Grk1234, Imamkarbarum, tutankamon1905, TylerBurey i 72 gosta.