BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Saurman
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2014, 23:43

Immobile can't replace Lewandowski, says Matthaus

"He is a player with skill and potential, but I'm sorry, he can't replace Lewandowski," he told Sky Sport Germany.

"He is not a striker like Robert, who runs long distances, Immobile stays in the centre more, but Lewandowski is not a classical penalty area striker."
1974---1975---1976---2001---2013---2020

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 jun 2014, 00:44

Odmah se skupljaju "strucnjaci" da popljuju i ospore kvalitet NAJBOLJEG STRIJELCA Serie A...
Koji je to bolji spic Juventusa..Tevez,Llorente,Vucinic,Giovinco,Osvaldo,Quagljarela...ma daj.. :roll: :roll: nijedan niti je bolji,a pgt nije perspektivniji..sve dede haman :D ajde da covjek skine kapu Tevezitu,ovo ostalo buranija..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 jun 2014, 00:54

A gotiFe kad Juvarima maznes igraca, ha @Chappi. :urnebes:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 03 jun 2014, 01:04

Meni je jos uvijek misterij tko je ovog eksperta sto prvo mjesto u Serie B broji u titule stavio za moda.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 jun 2014, 01:12

:lol:

Niti Immobile ima šta da traži pored Teveza i Llorentea, niti je Dortmund njega "maznuo" Juventusu. On se apsolutno niti u jednom trenutku nije dovodio u kontekst povratka u Juventus i to je činjenica. Da nije bilo Dortmunda, ili bi Torino otkupio njegovu polovicu ili Juventus pa ga preprodao odmah nekome.

Borriello je bio najbolji strijelac lige, Matri je zabijao oko 20 komada, itd. itd. pa nikad ništa nisu napravili vrijedno spomena. Ne kažem da će Immobile njihovim putem, ali ništa on još nije dokazao. Na SP će vjerovatno debelom Cassanu i ludom Balotelliju grijati klupu...

I opet, kao što sam i prije rekao, dostići će on određenu kvotu golova jer će biti pod Kloppovom palicom. Koliko će se razviti u neku zvijer, tek ostaje da vidimo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 03 jun 2014, 01:18

Ciro je za ove hazbiniche Teveza i Llorentea Pele. :kafa: Odi trolati negdje drugo.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 jun 2014, 01:23

IlCapitano je napisao/la::lol:

Niti Immobile ima šta da traži pored Teveza i Llorentea, niti je Dortmund njega "maznuo" Juventusu. On se apsolutno niti u jednom trenutku nije dovodio u kontekst povratka u Juventus i to je činjenica. Da nije bilo Dortmunda, ili bi Torino otkupio njegovu polovicu ili Juventus pa ga preprodao odmah nekome.

Borriello je bio najbolji strijelac lige, Matri je zabijao oko 20 komada, itd. itd. pa nikad ništa nisu napravili vrijedno spomena. Ne kažem da će Immobile njihovim putem, ali ništa on još nije dokazao. Na SP će vjerovatno debelom Cassanu i ludom Balotelliju grijati klupu...

I opet, kao što sam i prije rekao, dostići će on određenu kvotu golova jer će biti pod Kloppovom palicom. Koliko će se razviti u neku zvijer, tek ostaje da vidimo.
I Boriello i Matri da su imali iole kvalitetne trenere razvili bi se u zvijer igrace... :kafa:
FK SARAJEVO.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2014, 01:29

Dortumndovci uzeli ste dobrog igrača, mislim da će dostojno zamjeniti Lewu ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la JoseMourinho » 03 jun 2014, 03:21

IlCapitano je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Cestitke i od mene na dovodjenju nepokretnog iako sam mislio da ce i ovaj posao propasti no uprava je to dobro odradila i ugrabila sjajnog igraca.

Lijepo je vidjeti da najbolji strijelac Serije A dolazi u Bundesligu i to u tim koji se ne zove Bayern.

Lagano ih ubijamo i na ovom polju. :cool:
Da je Conte i na sekundu poželio da ovaj ostane, nikud on ne bi mrdnuo iz Torina.

Ovako uz kombinaciju boljih napadača od njega + netrpeljivosti sa klubom i igračima, on odlazi.
ojjj kakvih boljih napadača? Haj da kažemo da je et tevez bolji od njeg iako su drugačija tipa skroz, od ostalih je svih boljih...
to sto ga niste zadržali sto je u svadji sa konteom ne mora te ga osporavat nit one svoje napadače sad dizat u nebesa jer nisu nista posebno ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 jun 2014, 10:55

Čuj nema šta tražiti pored Teveza i Llorenta, dva igrača u poznim godinama koji su davno prošli zenit svoje karijere.Tevez je najbolje godine svoje karijere dao za Utd i City a Llorente nikad i nije bio WC napadač.
Mladi Immobile ih je ove godine prekucao igrajući za prosječni Torino i nema sumnje da će kod Kloppa biti još bolji.

Iz Juventusa se ne mogu pomiriti sa činjenicom da im je Dortmund maznuo mladog i kvalitetnog igrača.Ako je istina da ga Conte nije htio jer ima već "kvalitetan" napad onda je luđi nego što sam mislio.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jun 2014, 11:44

Ne blamirajte se momci.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 jun 2014, 11:48

Pogba je napisao/la:Ne blamirajte se momci.
Dobro,sve priznajemo ,imate najbolje spiceve svijeta samo ne dolazite ovamo.. :D
FK SARAJEVO.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la JoseMourinho » 03 jun 2014, 11:49

znaš i sam da je tako da bi Ćiro imo mjesta kod vas, al ja kažem jbg nije moglo nije uzeto deset miliona nije ni to lose ;)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jun 2014, 11:51

mma_hz je napisao/la:
Dobro,sve priznajemo ,imate najbolje spiceve svijeta samo ne dolazite ovamo.. :D
Jah, da ne diramo vasu babovinu.
Ja koliko vidim pise se o dvije igracine Juventusa i poredi se igracic koji ima 1 dobru sezonu u zivotu. Doduse, trolanje Sarme je ocekivano.

#MaxOUT

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 03 jun 2014, 11:53

Ovo klipane s Jubeova topica treba ignorirati. To su balavci koji veze sa zivotom nemaju. Tamo izuzev advokata i ramirala nema normalnog forumasa, barem od ovih meni poznatih.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jun 2014, 11:58

Ali zato je tu balvan Ksivletroll. Forumska luda ce kvalificirati nekoga.
JoseMourinho je napisao/la:znaš i sam da je tako da bi Ćiro imo mjesta kod vas, al ja kažem jbg nije moglo nije uzeto deset miliona nije ni to lose ;)
Ciro bi bio zamjena Llorenteu. Cijena mu je skočila i to se moralo iskoristiti. Juventus kontroliše još 3-4 igrača vrlo sličnih karakteristika (Gabbiadini kojeg je BvB takodjer zelio, doduse, allrounder je i bolji igrač u polju, Boakye, Zaza), a kupit ce Moratu kao back-upa Fernandu. Dakle, nista se ne gubi. Conte ga nije htio, a cijena je dobra.

Nemojmo se lagati, nije isto igrati za Torino i Juventus. Pritisak je neuporediv. Zato je blam porediti spomenute igračine sa njim, ali nači će se Sarma ili već koji troll da pogleda statistiku, a Ciru u zivotu nije pogledao.
Ambijent BvB-a je savršen za njega, a niko, vjeruj mi, ne žali za njim.

Ja pratim sve Juventusove igrače pa mi ne mogu soliti pamet. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti, već je neki njemački stručnjak jučer spominjao da on nije zamjena za Lewu. Nema veliki radijus kretanja, više je oportunista, ali napredovati se da.

#MaxOUT

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 jun 2014, 12:45

Pogba je napisao/la: Bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti, već je neki njemački stručnjak jučer spominjao da on nije zamjena za Lewu.
Strucnjak zvani L.Matthaus :? ...a ako cemo vec pricati o strucnjacima onda bi svi mi trebali vise cijeniti znanje J.Kloppa kojem je Ciro bio velika zelja-dosad se pokazalo da uglavnom zna koga dovodi.

Jasno je da Juventus nije planirao s njim zbog nekih nesuglasica koje nemaju veze sa njegovom kvalitetom...Tevez i Llorente su vec u tridesetim i vrijeme je da traze nesto mladje.Pise se dosta o Morati a ne vidim u cemu je to on sigurniji izbor od Cire.

U svakom slucaju ostaje da se vidi kako ce se uklopiti...i mnogo bolji od njega su padali pri promjeni kluba ali u Dortmundu je klima takva da igraci uglavnom pokazu svoj maksimum.Mozda zabije i 30 golova u sezoni ali to opet ne znaci da bi bio dobar i Juventusu da su ga zadrzali...

U svakom slucaju,ja sam zadovoljan sa dovodjenjem njega i Ramosa...2 razlicita profila napadaca,obojica sposobna da zabiju 15+ golova u ponajboljim svjetskim ligama.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jun 2014, 13:03

Nije bitno ime, nisam u toku da se ne cijeni previše mišljenje dotičnog, nebitno.

Ja kao neko ko prati Seriu A i spomenutog ti isto kažem. Isto tako je vjerovatno da će napredovati i u tom pogledu, da ne bude isključivo igrač kaznenog.

Glupo je miješati sada priču o tome da li bi igrao ili ne, ja ti kažem da ne i da bi bio ono što će biti Morata ili ko već. Juventus ima 2 sigurna napadača, jedan 29 i jedan 30 godina i obojica će igrati na visokom nivou par godina jer im fizikalije dopuštaju.
Priča oko svađe se provlači mada nikada nije potvrđena što prvenstveno znači da je patka medija u Italiji.

Da su smatrali da može pomoći ekipi, vjeruj mi da ga ne bi pustili. Istina, ima tu nešto i njegovo porijeklo, napolitanac je i tu uvijek ima animoziteta, ali isto tako je činjenica da je dijete Juventusa i sumnjam da ima loše krvi tu kako se u medijima provlači.

Juventusu u ovom momentu treba određeni izvor prihoda jer ne zarađuju od prodaje igrača, rijetko se desi da prodaju igrača za više od par miliončića i ovo se moralo iskoristiti kako bi se dovodila ciljana pojačanja u klub, bekovi i krila, napadač uopće nije prioritet kluba jer je napad bio ponajbolji dio ekipe.

Ponavljam, dobro za sve strane u priči.

Ne osporavam kvalitet, vidi se iz priloženog, 1 vrhunska sezona u Seriji A, 1 u seriji B takodjer, bit će nešto od njega, to je neupitno.

#MaxOUT

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 jun 2014, 13:14

Prodavanje Teveza i Llorentea kao WC igrača više ne prolazi ni na temi Serie A :roll:

Vrlo kvalitetan igrač,okretan,jak na nogama i "mozgom" u završnici.Ako ga zaobiđu povrede mogao bi ostvariti veliku karijeru.Super transfer :thumbup:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 jun 2014, 13:30

Ne moraju oni biti WC igrači, smatrajte ih čime hoćete. I opet kao takvi su obojica, u ovom trenutku, za koplje bolji od Immobilea.

E sad, šta će biti sljedeće sezone, to niko ne zna. Može se desiti da Ciro eksplodira kao Lewandowski, Tevez poludi kao u najboljim danima, Llorente se ozlijedi itd. Ali u ovom trenutku, kad Juventus ima njih dvojicu kao prve opcije, Ciro niti u jednom trenutku nije doveden u kontekst vraćanja u tim.

Da bilo kojeg od ove dvojice nema, Immobile bi se vjerovatno vratio, ili bar bio u priči oko vraćanja u Juventus.

Toliko od mene.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.