FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 03 jun 2014, 09:16

mma_hz je napisao/la:Pa onaj pomocni je bas katastrofa...vise lici na gradiliste nego na pomocni teren najtrojenijeg kluba u BIH...
dobro su se sjetili ono raditi.. :oops: :oops:
pa kume vidis i sam da se gradi :lol: :shock:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 03 jun 2014, 09:25

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja cu samo prokomentarisati da Gredic mora napustiti Zelju, svojevoljno, makar nek ga bude toliko stid. Njegov ostanak bi i previse uticao na dalji rad kluba.

Kako ide izbor predsjednika kluba? Jel to bira skupstina, direktor, upravni odbor ili ko?

Može li mi neko na pp reči šta se dešava, nisam u toku. Novine ne čitam.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jun 2014, 09:26

fedeltafrotta je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Pa onaj pomocni je bas katastrofa...vise lici na gradiliste nego na pomocni teren najtrojenijeg kluba u BIH...
dobro su se sjetili ono raditi.. :oops: :oops:
pa kume vidis i sam da se gradi :lol: :shock:
:lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 03 jun 2014, 09:27

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja cu samo prokomentarisati da Gredic mora napustiti Zelju, svojevoljno, makar nek ga bude toliko stid. Njegov ostanak bi i previse uticao na dalji rad kluba.

Kako ide izbor predsjednika kluba? Jel to bira skupstina, direktor, upravni odbor ili ko?

Može li mi neko na pp reči šta se dešava, nisam u toku. Novine ne čitam.
I meni molim vas, vidim svi pišu o tome, a niko da kaže o čemu se zapravo radi..
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 jun 2014, 09:32

Moraš malo Aco zavesti red. Češće biti tu. forumi i ove ostale mogućnosti da se svi izraze a da se ne zna ko su su užas. Svega ima. Onaj dođe nabraja ove iz Želje koji su bili članovi stranke, pa kad ovja spomene Karadžića onda o+drugi dolazi nemoj vrijeđati pa onda onak objašnjava kako je Osim irap finale kupa. Katastrofa majke mi. Sve je glupo a odgovorit ću samo za OSima.
Ovdje u Sarajevu ko je bio zna vrlo dobro da ni ljudi koji su bili tu nisu bili svjesni da će rat trajati dugo i da će izaći tolike žrtve. Znam vrlo dobro da su i moji kući i većina raje mislili da će se sve završiti za dva tri mjeseca. Osim je dao ostavku kad je shvatio čemu to vodi i tu prestaje priča sva. Pogotovo u Srbiji gdje su informacije bile totalno drugačije nego ovdje. Znači balavci, šupci i sl papci malo razmislite, malo se raspitajte pa pišite. Sram vas bilo sve odreda. Čuj sad počeli pričati da je trebao OSim dati ranije ostavku. Sram vas bilo ponovo. JA bi banovao svakog koji pomene bilo šta slično. I ove naše što Karadžića spominju i ove što nabrajaju Dželu, Bukija i sl. a pogotovo ovo za OSima. Njemu treba da ruke ljubite papci sa Koševa. Smradovi jedni. Banuj me aco slobodno.
DJeca igrala, Željina dobila i to je to. Može li normalna rasprava. Ovi bili mlađi, ovi umorni itd itd. I kod Želje su koliko ja znam mlađi i Behram i Žerić i još ih ima drugih. Svi ti rezultati u mlađim kategorijama su relativni. Znače da se raid dobro, ali ako ne izbaciš igrača za prvi tim džaba sve. I tu je Željo uz Široki najbolji do sada u BiH. To su činjenice. Sutra može biti Sarajevo. Ko zna. Planovi mogu biti svakakvi, lijepo napsani i sl ali onaj ko provodi te planove je bitan.

Adžem ili Sablja. Činjenica je da treba obojica da dobiju šansu. Ja bi je dao onome ko je duže u trenerskom poslu i za koga se procijeni da je trenutno bolje rješenje. KOliko vidim Sablja odlično radi sa mladima i ima čvrstu ruku i po meni bi trebalo da jedan takav i ostane sa mladima. Samo korektno i neće se sigurno nijedan ljutiti. Također umjesto Adžema mora doći neko ko opet ima smisla za rad sa djecom.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 jun 2014, 09:46

Evo lijepo 25min odvojite,pa cujte odgovore na vecinu pitanja koja se iz dana u dan vrte u krug ovdje.Vazi i za jufke,koji prednjace sa pitanjima...
[youtube][/youtube]

CARSON

Post Postao/la CARSON » 03 jun 2014, 10:11

SarajlijaTM je napisao/la:Evo lijepo 25min odvojite,pa cujte odgovore na vecinu pitanja koja se iz dana u dan vrte u krug ovdje.Vazi i za jufke,koji prednjace sa pitanjima...
[youtube][/youtube]
Veceg i jaceg lika u drzavi nema u to sam siguran treba ce jos vremena da to nas glupi narod skonta sve dok je on u klubu ja mogu da mirno spavam .
:salut: :salut: :salut:

Plavi87
Kontakt:

Post Postao/la Plavi87 » 03 jun 2014, 10:15

Jel ima neko koju fotografiju da vidimo kako napreduju radovi na pomocnom terenu :?: :kafa:
https://www.youtube.com/watch?v=RxWwXlSs1nI
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 jun 2014, 10:47

Vidjet cu ja da odem danas popodne pa cu slikati
Zadnja izmjena: SarajlijaTM, dana/u 03 jun 2014, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 03 jun 2014, 11:58

Apsolutno svaka Amarova rijec je na mjestu. Kad ljudima kazes jedno, oni ti ne vjeruju, a on je i rekao, i objasnio, i nacrtao svu situaciju oko Kluba, sve je jasno. Posteno je i ovako, nemamo para, imamo planove, osloni se na mlade igrace, probaj od njih napraviti profesionalce, rezultati moraju doci. Nazalost, po ovoj njegovoj prici, cini mi se da je jedini covjek koji jos uvijek drzi Klub na temeljima je on. Uprava kao da ne postoji. Nadam se da ce cim prije i situacija oko finansija biti bolja. Ovo za Gojaka je ziva istina. Realno, kraj koga je u tom trenutku mogao igrati... Nadati se boljim vremenima. Usput, svijetla strana su nasi pioniri, kadeti i juniori, svi PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE u svojim kategorijama... Dokaz da se u Klubu dobro radi. Sezona pocinje 9. augusta (ako se ne varam), a na nama je da konacno u vecem broju pocnemo dolaziti na utakmice, i podrzimo ovu nasu djecu. ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 12:00

Ne znam kome to treba 15 godina da skonta da Amar ima znanje, viziju i da voli iskreno ovaj klub... kakav otac, takav i sin...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 jun 2014, 12:04

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne znam kome to treba 15 godina da skonta da Amar ima znanje, viziju i da voli iskreno ovaj klub... kakav otac, takav i sin...
Svi koji su realni slažu se sa AMarom. Ostali ili namjerno izvrću činjenice ili su da ne kažem glupi. Čovjek je najotvoreniji i najiskreniji frajer u bh sportu.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 03 jun 2014, 12:06

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne znam kome to treba 15 godina da skonta da Amar ima znanje, viziju i da voli iskreno ovaj klub... kakav otac, takav i sin...
glupom bosnji treba ne 15 vec 100 godina ja sam siguran da je u ovoj nasoj smjesnoj drzavi najjaci lik

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 03 jun 2014, 12:10

" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo jedna legendarna utakmica :D
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 jun 2014, 12:44

jaludovolimte je napisao/la:

Evo jedna legendarna utakmica :D
Ovo je bilo kao finale lige prvaka! :D

Jebote koja energija, radost... :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 03 jun 2014, 13:33

U dva intervjua Amara Osima,ovaj sada i onaj za zvanicnu stranicu,on je zaista rekao sve onako kako jeste i bio je realan u svojim odgovorima na postavljena pitanja. Sve zapravo i jeste tako.
Zeljo je usao u novi ciklus.Prve cetiri godine su bile jedan ciklus,a brojim taj ciklus od Amarovog dolaska.
Kada je Amar napomenuo u ovom razgovoru da su se neke stvari gradile u samom pocetku skoro od samog krova,a bez realnog temelja,ja razmisljam kako je takav potez bio vrlo realan i normalan u to vrijeme.

Bio je to normalan potez jer je trebalo nesto odmah napraviti.Bili smo dugo bez ikakvog rezultata u nasoj ligi,navijaci su bili rezignirani i nisu do tog momenta vidjeli nikakvu sansu za nesto bolju buducnost.Politika je bila da se odmah podrzi prvi tim,da se dovedu igraci,uz ostanak nekih koji su do tada bili u timu i da se odmah pokusa izboriti evropa.Sjecam se da je tada cak 16 igraca dobilo ispisnice iz kluba,a dovedeni su malo i na rizik,neki nama nepoznati iz Srbije ( Lazo,Radovanovic,Culum),plus iskusni Alen Mesanovic,plus tada Bekric,Beslija,povratak Svrake nekada tada,mozda i sezonu prije,ne sjecam se,ulazak Visce u puni pogon...i eto ti fine ekipice koja je racunala na izlazak u evropu.Tada nam se posrecilo i da cak osvojimo prvo mjesto,sto je bilo i nerealno za nase ambicije.
Sve se ulagalo u igrace i ninasta se drugo nije mislilo.Nama je kao navijacima to godilo,stvorila se ta povratna navijacka euforija,isao je trofej za trofejom i sve je bilo za deset.
Medjutim,svi smo mi znali da temelji tog uspjeha ne leze u dobroj organizovanosti kluba,da su uspjesi bez pravog postavljenog temelja.Ali zasto bi to nekome smetalo kad imas trofeje.
Vrlo je tacno da smo kao klub i isli u rizik davanja para i velikih plata,a da nismo imali toliko da ih trosimo.To naravno na dugorocno ima svoju cijenu,i mi smo se i mogli sa tim nekako provuci da smo uspjeli napraaviti taj evropski iskorak.Imali smo niz pehova kod izvlacenja prejakih protivnika,pa kroz jedno evropsko kolo nismo uspjeli namaci tu kolicinu novca koji je bio potreban da se taj nivo igraca odrzi,a da uz to postavljas i temelje kluba,jer je to moralo kad tad doci na red.

Pocetkom ovog drugog ciklusa,ove se stvari sada stavljaju na mjesto.I ja mislim da je pravo vrijeme za to.Nismo vise toliko gladni trofeja,uzeli smo ih pet u ove cetiri godine,i sada imamo mogucnost neke vrste strpljenja da kao navijaci izdrzimo ovaj period tranzicije iliti klupske stabilizacije.
Svi cemo priznati da smo kao klub radili naopako,jer ne mozes ocekivati da dugorocno imas ovakve rezultate,ako u samom klubu organizacijski nisi na tom nivou.Ali stvarno mislim da je bilo neminovno napraviti prvo taj korak,da se napravi neki rezultat,pa da sad pocnemo neki novi ciklus,koji ce nas malo rezultatski unazaditi,ali ce nam eventualno dati prave temelje za konacnu stabilnost i napredak po rezonu korak po korak.Prema naprijed.

Nas igracki kadar sam po sebi u ovoj sezoni je izgledao skromno po znanju,ali su ti mladici uspjeli podici trenutak borbenosti na maksimum.
Ove godine,slika igrackog kadra ce mozda biti jos siromasnija,a mozda ce biti i slicna ovoj proslogodisnjoj.
Medjutim,opet se slazem sa Amarom,da je vec prednost za ovu godinu,ta sto i Bajic i Sadikovic vec sada nemaju potrebu da se prilagodjavaju.Oni mogu sada bas da napreduju i ovo bi trebala biti njihova puna kapacitetna sezona.Mozda se moze vec na to i racunati.Usput,bitna je cinjenica da ce naredne pripreme biti osnova povratka u prave igre Antolovica,Colica i Kvesica,te da treba ocekivati vrhunsku sezonu Zolotica.To je dobijanje na kvalitetu sto se tima tice.Zabrinut sam za napad i iskreno se nadam da cemo tu naci neko dobro rjesenje.
Vidjecemo koliko ce ove pripreme donijeti povreda,jer smo vec navikli da s takvim situacijama imamo puno problema.Nadam se da ce uz punu analizu svega toga u klubu postojati opcija koja ce imati rjesenje u buducnosti,nesto kao plan b,ukoliko se ove povrede nastave.

Vezano za strucni stab,Dini hvala za sve.Meni je licno jasan stav uprave,a ni meni licno Dino ne lezi kao sef strucnog staba.Sumnjam da bas Dino nije znao sta ga ceka,i da je ova njegova objava kako je iznenadjen ,te kako nije imao pojma,realna sa njegove strane.Pa ja sam to znao ima mjesec dana,eto on nije.Ja bi volio kada bi on nastavio da radi u klubu,jer je nas covjek,srcem je vezan,a uradio je i iskren posao u skladu sa svojim mogucnostima.
Vrijeme je da se mozda napravi rizik po pitanju postavljanja nekog mladog trenera.U vremenu tranzicije,kada klub nece imati sampionske ambicije,po meni je dobra stvar da se oproba jedan od ova dva mlada trenera koja se spominju u javnosti.Mozemo puno dobiti time,a velika je stvar kada u svom kadru imas dijete koje postaje trener a citav zivot je dijete tvog kluba.Mozda ovaj eksperiment i nece uspjeti,ali ako uspije,onda cemo na duge staze dobiti kvalitet i mladost.Mnogo sam pricao sa rajom oko ovoga izbora i ljudi su nekako mahom za Mulalica umjesto za Adzema.Ja sam opet za ovog drugog.Ne znam tacno kako da objasnim razloge,zasto sam ja za Adzema,pa eto,neka bude ono po hijerarhiji ili po starini.Adzem je duze u klubu i kao igrac i kao trener sada.Mozda je red da se krene od njega.Ja bi ih volio obojicu u strucnom stabu,ali bilo bi to nerealno,jer su obojica napravili uspjeh u mladim kategorijama,pa bi bilo dobro da jedan od njih tu i ostane,i da nastavi sa svojim dobrim radom.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 03 jun 2014, 14:07

Meni nekako i nije jasan taj stav uprave da se covjeku da otkaz, a da za to saznaje preko novina. Dino je zrtvovan u trenutku kada je bilo najteze, kada smo imali vise povrijedjenih nego zdravih igraca, kada se nije znalo ni hoce li se imati para za pripreme, i uz sve to, izvukao je dobar rezultat na kraju. Da je bilo samo malo srece, ko zna kako bi sve ovo zavrsilo. Ja (koji radim blizu stadiona Grbavica) odem na skoro pa svaki popodnevni trening sam vidio da je Dino bio i autoritet na treningu, da je znao dreknuti, biti onako zaj..an kada igrac napravi gresku. Uz to, covjek ja bio i ostao vrijedan radnik. Ali, ako su to potezi koji ce doprinijeti klubu, i to cu pozdraviti. Ono sto meni smeta je samo to sto niko nije razgovarao sa njim, vec tek tako, pa OTKAZ. Sa druge strane, mislim da ljudima u UPRAVI treba pustiti da rade, ako ustvari rade ista, a raji bi bilo pametnije da manje filozofira, a vise dolazi na utakmice. S ovog foruma znam dosta raje koji su ove sezone propustili vise od deset utakmica prvenstva i kupa, a komentarisu na sav glas, kao da su u najmanju ruku na klupi sa rezervnim igracima. Samo budali nije jasno kakva je situacija u Klubu, kakva nam je infrastruktura, kakve su svlacionice, pomocni tereni, itd. Pitajte jednog i jedinog Dinu Pekica, velikog gospodina, u kakvim uslovima radi. Bujrum, ko moze neka donese u klub donese milion maraka, pa onda neka prica price. Ja sam ovdje svasta udrobio, ali ima milion problema. Jedini nacin da se ova situacija bar malo ublazi je da manje gledate Real, Atletiko, Bayern, Milan, a da vise dolazite na utakmice kluba. 4000 ljudi na Jugu puta 5 km karta, plus 4000 na sjeveru puta 10km, eto kako cemo pomoci klubu. Ne treba puno filozofije. (KO SE LJUTI, UVALIM MU .....)
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 03 jun 2014, 14:17

Ja bi vise volio Adzema za sefa pa da opet cujem pjesmu sa Juga
Volim te Adzeme volim te ja voli te Adzeme joint .......

Rios

Post Postao/la Rios » 03 jun 2014, 14:38

A dobro,Amar je potvrdio ono sto se moglo vidjeti i u praksi,a to je da se pocinje neka nova prica na Grbavici..Najgore je sto smo mi "razapeti" izmedju ambicija koje treba da ima klub sa takvim reneomeom i cinjenicnog stanja koje ne ide bas tome u prilog..Kako sad uskladiti to dvoje pitanje je..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 jun 2014, 14:54

Ako klub do pocetka nove sezone ne dobije generalnog sponzora lose ce biti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 29 gostiju.