FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
@bocaccio nisi dugo napisao nešto duži post i sada se u potpunosti slažem sa tobom. Čak sam i sam ove stvari nekoliko puta govorio, a jutros sam i ja rekao skoro isti stav po pitanju Adžem ili Sablja. Prije pet godina kad je AMar došao moralo je onako ići to je prirodni put i naravno sada ide lagani zaokret. Uopšte nisam pesimista, a većina u tom pesimizmu i pretjeruje.
- SarajlijaTM
NavratioSarajlijaTM je napisao/la:Vidjet cu ja da odem danas popodne pa cu slikati

Znaci prosireno,ocisceno smece i ono rastinje pored terena,promjenjena trava gdje fali.Jako fino izgleda teren generalno.Kako cujem bice valjda 2 terena tu i neka tribina se spominje,al ne drzite me za rijec.

@letač - nemoj vjerovati svemu sto procitas,mislim na dinu.kako bokačo rece "ako sam ja znao prije mjesec..." , znas,malo mi to smrdi na suplju da se saznalo od novinara.e sad ko supljira vise nije ni bitno. ostatak posta se slazem,pogotovo za karte i posjetu!
Bokačo,aferim,po obicaju odgovori na brojna pitanja i nedoumice.Dovoljno je i najvecim neznalicama samo da pregledaju intervju sa amarom i procitaju tvoj post,pa nece imati vise nikakvih podpitanja

znaci kada se zavrse ovi radovi na pomocnom mi cemo imati:
2 terena sa pravom travom za trening
1 teren sa plasticnom travom za trening
1 betonski teren za trening ( i tu se planiraju radovi da se napravi travnati teren )
1 glavni teren za tekme...
znaci jos se napravi par prostorija i mi imamo svoju akademiju

1 betonski teren za trening ( i tu se planiraju radovi da se napravi travnati teren )
znaci jos se napravi par prostorija i mi imamo svoju akademiju

-
- Kontakt:
sve u svojoj avliji mozemo abd izgradit, to je Željo 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Po meni najbolji od juniora juce su Kašić, fkt je momak maestralan, odlican smisao za prostor, dribling, pas, brzina, bas je dobar, zatim Hasković, napadac, dobro se otkriva i bas fino prima loptu, ima fin dribling i sut, moglo bi biti nesto od njega, slican je Hodzicu pravo sto se tice prijema lopte i otkrivanja, vidi se da je to ista skola. Memija odlican u odbrani, jednostavno pitari nisu imali ni jedan napad kako treba juce, nasi ih pojeli a Memija i Sadikovic bas odskacu jer vidi se da treniraju sa prvim timom... Kjosevski djeluje sigurno i dosta fino... Hiroš po meni treba jos malo raditi na pasu, a sto se tice otkrivanja i osjecaja za igru tu je dobar kao i ovaj Beganovic kojeg bas i nisam toliko primjetio juce... I ja ovo sve iznosim na osnovu par utakmica tako da mozda i nije bas mjerodavno jer svi mogu imati los i ne tako dobar dan i sigurno da ce Mulalic i Osim donijeti prave odluke ko moze i treba preci da trenira sa prvim timom...
Pored svega mi se moramo pojacati sa 2,3 starija i iskusnija igraca od kojih bi ta djeca mogla uciti iako sada imamo oporavljene stare odlicne igrace ali isto tako izgubili smo u napadu puno toga... Selimovic vise nije onaj stari, nekako se to primjeti, Hodzica nema a Bucana pritiscu godine pa je po meni to prioritet... Ako se ostvari i pola onoga sto se nagadja za sam napad moglo bi to biti dobro, ali otom potom...
Pored svega mi se moramo pojacati sa 2,3 starija i iskusnija igraca od kojih bi ta djeca mogla uciti iako sada imamo oporavljene stare odlicne igrace ali isto tako izgubili smo u napadu puno toga... Selimovic vise nije onaj stari, nekako se to primjeti, Hodzica nema a Bucana pritiscu godine pa je po meni to prioritet... Ako se ostvari i pola onoga sto se nagadja za sam napad moglo bi to biti dobro, ali otom potom...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
rammstein je napisao/la:to sto si napisao , nnije akademijaMicron je napisao/la:znaci kada se zavrse ovi radovi na pomocnom mi cemo imati:
znaci jos se napravi par prostorija i mi imamo svoju akademiju![]()
![]()
odes ukucas na google i vidis sta je akademija i sta sve treba za akademiju...
bez obzira, imamo dovoljno zemlje da sami sebi gradimo...
- SarajlijaTM
bagrcavi je napisao/la:@SarajlijaTM hvala ti za slike

Prema ovim slikama nije rijeseno odvodenje vode odnosno drenaža ili grijesim. Prva kisa i bice bezuslovan nazalost.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Da li je po tebi vrijeme da se Kjosevski promovira u prvi tim (da ne kažem kao prvi golman)?Baja_Zvjerka je napisao/la:Po meni najbolji od juniora juce su Kašić, fkt je momak maestralan, odlican smisao za prostor, dribling, pas, brzina, bas je dobar, zatim Hasković, napadac, dobro se otkriva i bas fino prima loptu, ima fin dribling i sut, moglo bi biti nesto od njega, slican je Hodzicu pravo sto se tice prijema lopte i otkrivanja, vidi se da je to ista skola. Memija odlican u odbrani, jednostavno pitari nisu imali ni jedan napad kako treba juce, nasi ih pojeli a Memija i Sadikovic bas odskacu jer vidi se da treniraju sa prvim timom... Kjosevski djeluje sigurno i dosta fino... Hiroš po meni treba jos malo raditi na pasu, a sto se tice otkrivanja i osjecaja za igru tu je dobar kao i ovaj Beganovic kojeg bas i nisam toliko primjetio juce... I ja ovo sve iznosim na osnovu par utakmica tako da mozda i nije bas mjerodavno jer svi mogu imati los i ne tako dobar dan i sigurno da ce Mulalic i Osim donijeti prave odluke ko moze i treba preci da trenira sa prvim timom...
Hvala za fotografijeSarajlijaTM je napisao/la:NavratioSarajlijaTM je napisao/la:Vidjet cu ja da odem danas popodne pa cu slikatiEvo slika.
Znaci prosireno,ocisceno smece i ono rastinje pored terena,promjenjena trava gdje fali.Jako fino izgleda teren generalno.Kako cujem bice valjda 2 terena tu i neka tribina se spominje,al ne drzite me za rijec.
@letač - nemoj vjerovati svemu sto procitas,mislim na dinu.kako bokačo rece "ako sam ja znao prije mjesec..." , znas,malo mi to smrdi na suplju da se saznalo od novinara.e sad ko supljira vise nije ni bitno. ostatak posta se slazem,pogotovo za karte i posjetu!
Bokačo,aferim,po obicaju odgovori na brojna pitanja i nedoumice.Dovoljno je i najvecim neznalicama samo da pregledaju intervju sa amarom i procitaju tvoj post,pa nece imati vise nikakvih podpitanja

https://www.youtube.com/watch?v=RxWwXlSs1nI
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html
Hvala Bogu pa se priča vratila izvornoj temi.Ponovo je sve rečeno i ponovljeno i u ovom drugom Amaraovom razgovoru sa novinarom.Odmjereno i realno.Sada mi i procjene forumaša fkz1921 izgledaju mnogo realnije nego najave o nekim pojačanjima.Inače je ovo vrijeme za insajdere pa ovakvi Amarovi istupi dođu pravo dobro.Jedino mi je žao što nije elaborirao ovo oko pomoćnog.Po slikama i najavama trebala bi biti dva terena. Hvala na slikama,ovi radovi na skenderiji i kovačićima me odvlače od odlaska tamo.Nije mi samo jasno hoće li to biti dva terena iste orjentacije ili ih okreću kao što je i glavni teren.Nikako mi ne ide u glavu da tamo ima toliko prostora za dva adekvatna terena koji će odgovarati i kvalitetom i dimenzijama.Ako je tako rješenja su nam bila pod nosem godinama-Sumnjam da te radove vode nestručna lica oa će se računati valjda sa problematikom odvodnje vode i drenažom.
Bice dva terena od toga jedan manji ne treba se smarati drenazom i tim stvarima jer ima ko da misli o tome idu radovi i na glavnom terenu sto se drenaze tice tako da sve ljudi znaju i upuceni su!reks je napisao/la:Hvala Bogu pa se priča vratila izvornoj temi.Ponovo je sve rečeno i ponovljeno i u ovom drugom Amaraovom razgovoru sa novinarom.Odmjereno i realno.Sada mi i procjene forumaša fkz1921 izgledaju mnogo realnije nego najave o nekim pojačanjima.Inače je ovo vrijeme za insajdere pa ovakvi Amarovi istupi dođu pravo dobro.Jedino mi je žao što nije elaborirao ovo oko pomoćnog.Po slikama i najavama trebala bi biti dva terena. Hvala na slikama,ovi radovi na skenderiji i kovačićima me odvlače od odlaska tamo.Nije mi samo jasno hoće li to biti dva terena iste orjentacije ili ih okreću kao što je i glavni teren.Nikako mi ne ide u glavu da tamo ima toliko prostora za dva adekvatna terena koji će odgovarati i kvalitetom i dimenzijama.Ako je tako rješenja su nam bila pod nosem godinama-Sumnjam da te radove vode nestručna lica oa će se računati valjda sa problematikom odvodnje vode i drenažom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
boccaccio je napisao/la:U dva intervjua Amara Osima,ovaj sada i onaj za zvanicnu stranicu,on je zaista rekao sve onako kako jeste i bio je realan u svojim odgovorima na postavljena pitanja. Sve zapravo i jeste tako.
Zeljo je usao u novi ciklus.Prve cetiri godine su bile jedan ciklus,a brojim taj ciklus od Amarovog dolaska.
Kada je Amar napomenuo u ovom razgovoru da su se neke stvari gradile u samom pocetku skoro od samog krova,a bez realnog temelja,ja razmisljam kako je takav potez bio vrlo realan i normalan u to vrijeme.
Bio je to normalan potez jer je trebalo nesto odmah napraviti.Bili smo dugo bez ikakvog rezultata u nasoj ligi,navijaci su bili rezignirani i nisu do tog momenta vidjeli nikakvu sansu za nesto bolju buducnost.Politika je bila da se odmah podrzi prvi tim,da se dovedu igraci,uz ostanak nekih koji su do tada bili u timu i da se odmah pokusa izboriti evropa.Sjecam se da je tada cak 16 igraca dobilo ispisnice iz kluba,a dovedeni su malo i na rizik,neki nama nepoznati iz Srbije ( Lazo,Radovanovic,Culum),plus iskusni Alen Mesanovic,plus tada Bekric,Beslija,povratak Svrake nekada tada,mozda i sezonu prije,ne sjecam se,ulazak Visce u puni pogon...i eto ti fine ekipice koja je racunala na izlazak u evropu.Tada nam se posrecilo i da cak osvojimo prvo mjesto,sto je bilo i nerealno za nase ambicije.
Sve se ulagalo u igrace i ninasta se drugo nije mislilo.Nama je kao navijacima to godilo,stvorila se ta povratna navijacka euforija,isao je trofej za trofejom i sve je bilo za deset.
Medjutim,svi smo mi znali da temelji tog uspjeha ne leze u dobroj organizovanosti kluba,da su uspjesi bez pravog postavljenog temelja.Ali zasto bi to nekome smetalo kad imas trofeje.
Vrlo je tacno da smo kao klub i isli u rizik davanja para i velikih plata,a da nismo imali toliko da ih trosimo.To naravno na dugorocno ima svoju cijenu,i mi smo se i mogli sa tim nekako provuci da smo uspjeli napraaviti taj evropski iskorak.Imali smo niz pehova kod izvlacenja prejakih protivnika,pa kroz jedno evropsko kolo nismo uspjeli namaci tu kolicinu novca koji je bio potreban da se taj nivo igraca odrzi,a da uz to postavljas i temelje kluba,jer je to moralo kad tad doci na red.
Pocetkom ovog drugog ciklusa,ove se stvari sada stavljaju na mjesto.I ja mislim da je pravo vrijeme za to.Nismo vise toliko gladni trofeja,uzeli smo ih pet u ove cetiri godine,i sada imamo mogucnost neke vrste strpljenja da kao navijaci izdrzimo ovaj period tranzicije iliti klupske stabilizacije.
Svi cemo priznati da smo kao klub radili naopako,jer ne mozes ocekivati da dugorocno imas ovakve rezultate,ako u samom klubu organizacijski nisi na tom nivou.Ali stvarno mislim da je bilo neminovno napraviti prvo taj korak,da se napravi neki rezultat,pa da sad pocnemo neki novi ciklus,koji ce nas malo rezultatski unazaditi,ali ce nam eventualno dati prave temelje za konacnu stabilnost i napredak po rezonu korak po korak.Prema naprijed.
Nas igracki kadar sam po sebi u ovoj sezoni je izgledao skromno po znanju,ali su ti mladici uspjeli podici trenutak borbenosti na maksimum.
Ove godine,slika igrackog kadra ce mozda biti jos siromasnija,a mozda ce biti i slicna ovoj proslogodisnjoj.
Medjutim,opet se slazem sa Amarom,da je vec prednost za ovu godinu,ta sto i Bajic i Sadikovic vec sada nemaju potrebu da se prilagodjavaju.Oni mogu sada bas da napreduju i ovo bi trebala biti njihova puna kapacitetna sezona.Mozda se moze vec na to i racunati.Usput,bitna je cinjenica da ce naredne pripreme biti osnova povratka u prave igre Antolovica,Colica i Kvesica,te da treba ocekivati vrhunsku sezonu Zolotica.To je dobijanje na kvalitetu sto se tima tice.Zabrinut sam za napad i iskreno se nadam da cemo tu naci neko dobro rjesenje.
Vidjecemo koliko ce ove pripreme donijeti povreda,jer smo vec navikli da s takvim situacijama imamo puno problema.Nadam se da ce uz punu analizu svega toga u klubu postojati opcija koja ce imati rjesenje u buducnosti,nesto kao plan b,ukoliko se ove povrede nastave.
Vezano za strucni stab,Dini hvala za sve.Meni je licno jasan stav uprave,a ni meni licno Dino ne lezi kao sef strucnog staba.Sumnjam da bas Dino nije znao sta ga ceka,i da je ova njegova objava kako je iznenadjen ,te kako nije imao pojma,realna sa njegove strane.Pa ja sam to znao ima mjesec dana,eto on nije.Ja bi volio kada bi on nastavio da radi u klubu,jer je nas covjek,srcem je vezan,a uradio je i iskren posao u skladu sa svojim mogucnostima.
Vrijeme je da se mozda napravi rizik po pitanju postavljanja nekog mladog trenera.U vremenu tranzicije,kada klub nece imati sampionske ambicije,po meni je dobra stvar da se oproba jedan od ova dva mlada trenera koja se spominju u javnosti.Mozemo puno dobiti time,a velika je stvar kada u svom kadru imas dijete koje postaje trener a citav zivot je dijete tvog kluba.Mozda ovaj eksperiment i nece uspjeti,ali ako uspije,onda cemo na duge staze dobiti kvalitet i mladost.Mnogo sam pricao sa rajom oko ovoga izbora i ljudi su nekako mahom za Mulalica umjesto za Adzema.Ja sam opet za ovog drugog.Ne znam tacno kako da objasnim razloge,zasto sam ja za Adzema,pa eto,neka bude ono po hijerarhiji ili po starini.Adzem je duze u klubu i kao igrac i kao trener sada.Mozda je red da se krene od njega.Ja bi ih volio obojicu u strucnom stabu,ali bilo bi to nerealno,jer su obojica napravili uspjeh u mladim kategorijama,pa bi bilo dobro da jedan od njih tu i ostane,i da nastavi sa svojim dobrim radom.
Napokon neko da snimi situaciju kako treba, pitar sam do koske ali slučajno znam neke stvari u željezničaru i ovo napisano je otprilike skenirana situacija u vašem klubu.
pile87 je napisao/la:Bice dva terena od toga jedan manji ne treba se smarati drenazom i tim stvarima jer ima ko da misli o tome idu radovi i na glavnom terenu sto se drenaze tice tako da sve ljudi znaju i upuceni su!reks je napisao/la:Hvala Bogu pa se priča vratila izvornoj temi.Ponovo je sve rečeno i ponovljeno i u ovom drugom Amaraovom razgovoru sa novinarom.Odmjereno i realno.Sada mi i procjene forumaša fkz1921 izgledaju mnogo realnije nego najave o nekim pojačanjima.Inače je ovo vrijeme za insajdere pa ovakvi Amarovi istupi dođu pravo dobro.Jedino mi je žao što nije elaborirao ovo oko pomoćnog.Po slikama i najavama trebala bi biti dva terena. Hvala na slikama,ovi radovi na skenderiji i kovačićima me odvlače od odlaska tamo.Nije mi samo jasno hoće li to biti dva terena iste orjentacije ili ih okreću kao što je i glavni teren.Nikako mi ne ide u glavu da tamo ima toliko prostora za dva adekvatna terena koji će odgovarati i kvalitetom i dimenzijama.Ako je tako rješenja su nam bila pod nosem godinama-Sumnjam da te radove vode nestručna lica oa će se računati valjda sa problematikom odvodnje vode i drenažom.
znal se sta oko pojacanja prical se staa ocemo sta dovesti

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Jel sa Kuzmanovicem i Nuspahic sve zavrseno... 

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
S jednim jeste ne znam ni ja koji je kojimma_hz je napisao/la:Jel sa Kuzmanovicem i Nuspahic sve zavrseno...

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
E svasta ,onda je Nuspahic jer je Mico nezaboravan...pile87 je napisao/la:S jednim jeste ne znam ni ja koji je kojimma_hz je napisao/la:Jel sa Kuzmanovicem i Nuspahic sve zavrseno...

FK SARAJEVO.
Evo, ko se bolje razumije, možda se fakat napravi u orjentaciji (jug-sjever golovi).pile87 je napisao/la:Bice dva terena od toga jedan manji ne treba se smarati drenazom i tim stvarima jer ima ko da misli o tome idu radovi i na glavnom terenu sto se drenaze tice tako da sve ljudi znaju i upuceni su!reks je napisao/la:Hvala Bogu pa se priča vratila izvornoj temi.Ponovo je sve rečeno i ponovljeno i u ovom drugom Amaraovom razgovoru sa novinarom.Odmjereno i realno.Sada mi i procjene forumaša fkz1921 izgledaju mnogo realnije nego najave o nekim pojačanjima.Inače je ovo vrijeme za insajdere pa ovakvi Amarovi istupi dođu pravo dobro.Jedino mi je žao što nije elaborirao ovo oko pomoćnog.Po slikama i najavama trebala bi biti dva terena. Hvala na slikama,ovi radovi na skenderiji i kovačićima me odvlače od odlaska tamo.Nije mi samo jasno hoće li to biti dva terena iste orjentacije ili ih okreću kao što je i glavni teren.Nikako mi ne ide u glavu da tamo ima toliko prostora za dva adekvatna terena koji će odgovarati i kvalitetom i dimenzijama.Ako je tako rješenja su nam bila pod nosem godinama-Sumnjam da te radove vode nestručna lica oa će se računati valjda sa problematikom odvodnje vode i drenažom.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
lahko nam je kad imamo svoju zemlju i radimo sta hocemo a ne da nam neko odredjuje kao drugima 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Proximic i 30 gostiju.