FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mma_hz » 03 jun 2014, 18:32

fedeltafrotta je napisao/la:lahko nam je kad imamo svoju zemlju i radimo sta hocemo a ne da nam neko odredjuje kao drugima :mrgreen:
Nista bez Enverovog potpisa.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 jun 2014, 18:53

SarajlijaTM,hvala ti puno na slikama. Stvarno si me puno obradovao. Drago mi je da ce se i glavni teren lijepo srediti jer sam primijetio davno da je on daleko daleko od dobrog i da je vec bio postao smetnja za razvijanje neke lijepe igre. Nekad sam to i spominjao. Ako se i to za onaj poligon obistini onda ce biti stvarno fantasticno.

P.S. Nikad mi nece biti jasno zasto pojedine toliko zulja pitarska "akademija" pa sve u zelji pokusavaju da porede s tim. Nek ljudi rade kako misle da trebaju. Njima njihovo,a nama nase. Na kraju krajeva,vec se vide efekti svacije "akademije."
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Buu
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 03 jun 2014, 19:14

neroazzuro je napisao/la:
P.S. Nikad mi nece biti jasno zasto pojedine toliko zulja pitarska "akademija" pa sve u zelji pokusavaju da porede s tim. Nek ljudi rade kako misle da trebaju. Njima njihovo,a nama nase. Na kraju krajeva,vec se vide efekti svacije "akademije."
Tako je
Neko pravi šampione, neko vreće za udaranje. Svakom njegovo
NO PYRO NO PARTY

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 03 jun 2014, 19:17

Steta bi bila i da ne postoje. Kakvoj bi se onda hordi smijao?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 03 jun 2014, 19:28

fedeltafrotta je napisao/la:lahko nam je kad imamo svoju zemlju i radimo sta hocemo a ne da nam neko odredjuje kao drugima :mrgreen:
tacno tako , uzivaj u svojo zemlji

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 03 jun 2014, 19:31

Omladinci deklasirali Sarajevo, kadeti proslavili titulu

http://fkzeljeznicar.ba/omladinci-dekla ... tulu/8890/" onclick="window.open(this.href);return false;

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2014, 19:32

fkzeljeznicarba je napisao/la:Omladinci deklasirali Sarajevo, kadeti proslavili titulu

http://fkzeljeznicar.ba/omladinci-dekla ... tulu/8890/" onclick="window.open(this.href);return false;
:opaopa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 03 jun 2014, 19:40

Kad smo vec krenuli sa ovom pricom o Zeljinim omladincima... :thumbup:
U tebi je Grbavica škola fudbala…

Pjesma Bosno moja, divna, mila, lijepa, gizdava nastala je u narodu, a interpretirali su je mnogi. Za najbolje interpretacije slove one od Safeta Isovića, Himze Polovine ili pak od Hanke Paldum, ali sigurno najoriginalnija interpretacija je u režiji navijača sa Grbavice, Željinih Manijaka. Ne tako često navijači Plavih znaju zapjevati svoju verziju pomenute pjesme, istina malo izmijenjene, koja glasi: Bosno moja, divna, mila, lijepa, gizdava u tebi je Grbavica škola fudbala. Stihovi aludiraju na čuvenu Željinu školu fudbala koja je izbacila mnoštvo talenata, reprezentativaca te nosioca igre Željezničara.
Najsvježiji primjer Željine škole fudbala i primjer koliko se kvalitetno radi sa omladincima, stigao nam je jučer kada su kadeti i juniori Plavih predvođeni Admirom Adžemom i Edisom Mulalićem koji su također plod Grbavice, pregazili vršnjake velikog rivala Sarajeva na Koševu. Tim pobjedama obje selekcije su osigurale titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Potpunu dominaciju Željezničara u omladinskim kategorijama potvrdili su protekli vikend selekcije pjetlića, cicibana te pionira koji su nakon zadnjeg kola završili na prvim pozicijama u svojim takmićenjima.
Pored fudbalera koji su od najmanjih igračkih koraka na Grbavici, Željo uvijek pridaje pažnju talentima širom BiH. Čuvenu generaciju “Videoton” su činila Željina djeca te fudbaleri koji su dovođeni kao talenti iz manjih gradova i klubova. Berjan je stigao iz Igmana, u tadašnje vrijeme preteča današnjih bekova Mirsad Baljić je stigao kao pionir iz Sarajeva, Šabanadžović je došao iz Dečića, Komšić iz Kiseljaka, lucidni Škoro stiže iz UNIS-a, karizmatični Nikić iz gradačačke Zvijezde dok je Radmilo Mihajlović stigao iz Foče. Svi ovi fudbaleri su došli kao neafirmisani, a većina ih je poslije zaigrala za velike klubove i ostvarila velike karijere. Baljić je sa Sionom osvojio sve što se može osvojiti u Švicarskoj, Šabanadžović je sa Crvenom Zvezdom podigao trofej prvaka Evrope, Škoro je nastupao za Dinamo i Torino, a Mihajlović je ostvario odličnu karijeru u Njemačkoj igrajući za Bayern, Schalke i Eintracht. Da Željezničar nastavlja sa ovom politikom dokaz je i Edin Višća koji je stigao iz banovićke Budućnosti, a danas je prvotimac naše reprezentacije te nastupa u Turskoj, te dvojica mladića Seid Behram i Josip Grebenar koji su stigli na Grbavicu prije šest mjeseci iz Veleža i Viteza, te danas predvode svoje selekcije kadeta i juniora.
U sadašnjem rosteru Plavih čak je jedanaest fudbalera igralo za omladinske selekcije Želje. To su Kjosevski, Memija, Čolić, Zolotić, Sadiković, Svraka, Jamak, Bajić, Hasanović i Ramić.
Dominacija seniora koja je trajala pet godina na neki način je okončana ove sezone jer Plavi nisu osvojili niti jedan trofej, ali Željini omladinci nastavljaju dominirati svojim takmićenjima i sigurno da navijači Plavih, ali i navijači reprezentacije ne trebaju brinuti za svoju budućnost.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 03 jun 2014, 19:52

Hvala majstore na slikama,baš si me onako obradovo i prijatno iznenadio terenom. Svaka čast za urađeno :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 jun 2014, 20:51

Micron je napisao/la:znaci kada se zavrse ovi radovi na pomocnom mi cemo imati:

2 terena sa pravom travom za trening
1 teren sa plasticnom travom za trening
1 betonski teren za trening ( i tu se planiraju radovi da se napravi travnati teren )
1 glavni teren za tekme...

znaci jos se napravi par prostorija i mi imamo svoju akademiju :shock: :shock: :shock:
Koliko sam ja shvatio, no onom betonskom terenu će biti balon. Neka me neko ispravi ako griješim.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 03 jun 2014, 20:55

Evo još slika sa pomoćnog terena:

slika
slika
slika
slika
slika

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 03 jun 2014, 20:58

Koliko je dobra trava, pa to nije normalno. Samo da se dranaža riješi, a vjerujem da hoće. BTW i ja sam čuo to da će biti balon :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 03 jun 2014, 21:13

Balon je dogovoren, ide na beton na istok.Radice se cim se zavrsi ovo oko pomoćnog. Na pomocnom se pravi jedan glavni teren, na kojem ce trenirati prvi tim i na kojem će prvenstvene utakmice igrati kafeti i juniori.
Teren je prosiren u dijelu blizem zapadnoj strani stadiona, tako da ce se dobiti vrli znacajan prostor za treniranje.
Uradjena je tzv osnovna drenaža, i kazu ljudi koji to rade da je dosta dobra. Naravno, teren ce se morati kvalitetno održavati.
Danas sam proveo par sati na pom.i gl.terenu sa jednom ekipom, teme su bile dovršetak pom.terena, marketinške aktivnosti, novi semafor...jos podosta vaznih pitanja.
Radi se punom parom.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 03 jun 2014, 21:18

Hvala na informacijama :D

:clap: :clap:
Željeznicar za život cijeli !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 jun 2014, 22:13

ma nego sta ce se nego rijesiti sve sa drenazom mislim nije niko budala da baca pare da ovo sredi koliko god kostalo pa da za dva mjeseca opet bude isto... bice to sigurno dobro i drenaza i sve, najvaznije je redovno i kvalitetno odrzavanje tako da nema brige ovaj teren ce uvijek biti dobar...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 03 jun 2014, 22:15

Danas prolazim kraj Doline i kontam jest mi drago sto se pocinje ispocetka, od temelja i sto vidim neke radove na terenima. :kralj:

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 jun 2014, 22:18

InatSilanBosanski je napisao/la:Danas prolazim kraj Doline i kontam jest mi drago sto se pocinje ispocetka, od temelja i sto vidim neke radove na terenima. :kralj:
nego sta, prvo obezbjediti uslove, a ovim su obezbjedili i za prvi tim da trenira, za kadete i juniore da igraju i vjerujem i da ce oni kombinovati treninge nekad na ovom nekad na umjetnoj jer mislim da ne bi ovaj teren mogao podnijeti sve te treninge i utakmice
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 03 jun 2014, 22:28

"FKZ1921
Balon je dogovoren, ide na beton na istok.Radice se cim se zavrsi ovo oko pomoćnog. Na pomocnom se pravi jedan glavni teren, na kojem ce trenirati prvi tim i na kojem će prvenstvene utakmice igrati kafeti i juniori.
Teren je prosiren u dijelu blizem zapadnoj strani stadiona, tako da ce se dobiti vrli znacajan prostor za treniranje.
Uradjena je tzv osnovna drenaža, i kazu ljudi koji to rade da je dosta dobra. Naravno, teren ce se morati kvalitetno održavati.
Danas sam proveo par sati na pom.i gl.terenu sa jednom ekipom, teme su bile dovršetak pom.terena, marketinške aktivnosti, novi semafor...jos podosta vaznih pitanja.
Radi se punom parom.

Tek sada se vidi koliki marketinški,politički i svaki drug promašaj je bilo ulaganje u onu dvoranu koja prdi nezavršena
Sve šatro zarad omladine,razvoja sporta ,sklanjanja djece sa "ulice" a istovremeno Željini mlađi naraštaji (jako uspješni pritom) nemaju bar pristojne uslove za sportski razvoj.Da se dio love uvalio u infrastrukturu još bi nam podmladak bio konkretniji.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 jun 2014, 22:31

vjerujem da za koldžin i izvođačev džep nije bio promašaj :mrgreen:

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 03 jun 2014, 22:33

Ovo je odlicna stvar sto se radi na terenima i opcenito uslovima za treniranje. Pisao je boccacio o ciklusima i ovo je ispravan put, mozda ne jedini, ali sigurno najispravniji. Iako svi realni ocekuju da ce potrajati ova tranzicija, ipak vec imamo strasne rezultate. Drago mi je i za ovaj tekst koji je neko stavio na prethodnoj strani, jer vidimo da nasa djeca dominiraju u svim kategorijama. Rezultati prvog tima su nam skrenuli paznju i mnogi nisu ni primjetili sta se sve desava iza, tj. u omladinskom pogonu. Uvodili smo polahko mlade momke jos od Zolotica konstantno ih ubacivali u prvi tim, a ova sada djeca imaju jos i veci potencijal i rezultati to pokazuju. Mozda nece tako brzo izrasti u odlicne igrace, ali su veliki talenti i uz pravi rad s njima bi trebali "povuci" Zelju gdje jos nije bio poslije rata. Poboljsanje uslova i veca strucnost ce uciti da djeca koja dolaze budu bolja od prethodnih i pitanje je vremena kada cemo imati nekog vanserijskog talenta ili vise njih.

Zbog svega gore napisanog sam za to da se da prilika Adzemu ili Mulalicu da vode prvi tim. Vec rade s ovim momcima i zasluzili su da vode prvi tim, jednostavno rezultati govore za njih. Nisam bas medju onima koji tvrde da nam trebaju neka posebna "pojacanja", jer vec imamo mnogo iskustva u prvom timu, mnogo su nam potrebniji talenti. Zolotic koji jos uvijek igra za mladu reprezentaciju je izuzetno iskusan igrac jer tu vec nekoliko godina, dobicemo Kvesica i Coloca spremne, pored Zeljkovica, Antolovica, Stanica, Bucana, Tomica itd. Samo nam treba trener koji ce sve ovo lijepo ukomponovati, a ne sumnjam ni najmanje u Edisa ili Adzema. Oni to mogu sigurno.

Mislim da nema razloga za neki pesimizam, prosla sezono apsolutno nista ne treba da znaci. Sigurno cemo biti bolji. Posebno ako ostanu Tomic i Stanic. Mozda jeste teska situacija u klubu, sigurno nije kako je neki pretstavljaju, ali sve to samo jaca hemiju u ekipi, i niko nas nece moci otpisati naredne sezone. Mi trebamo podrzati ove momke kao sto smo to uvijek radili, mozda je bilo i psovki i svega, ali kad je najteze mi znamo biti najbolji.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.