Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
RUD VAN NISTERLOY 
ne znam na kojoj si ti kladionici,ali ja sam vidio 1.05 možda si pogrešno pročitaoTrasimaco je napisao/la:Sanse da Ruud bude prvi strijelac EL?![]()
Kvota: 1.50
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
^ Dajte nam Eliu evo vama Maxi
To mozete samo sanjati. Uprava kluba bi ga jedino prodala ukoliko bi dosla neka ne moralna ponuda. Mislim da vise nece biti lahko dovoditi igrace iz HSV-a, jer su u upravu i nadzorni odbor usli ljudi koji zele da vrate HSV tamo gdje je bio krajem 70-tih i tokom 80-tih tj. u samom vrhu Evrope medju top 5 klubova.OTNYS_YNWA je napisao/la:^ Dajte nam Eliu evo vama Maxi![]()
HSV me poceo podsjecati u neku ruku na Barcelonu, imaju svoju vlastitu skolu, imao odlican razradjen sistem gdje dovode pretezno igrace iz Nizozemske, da u drugom timu probaju izboriti mjesto u prvom, ili odmah dovedu igrace za prvu postavu kao sto su van der Vaart, de Jong, Elia, Berg, Bouhlarouz i HSV je stekao ime u Nizozemskoj i Belgiji i igraci ce prije preci u HSV nego u neki drugi klub, jer vide da je vecini ovih igraca HSV otvorio velika vrata fudbala, odnosno doveo ih na najvecu stepenicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Urs Siegentahler je novi sportski direktor HSV-a. Nakon sto je raskinut ugovor s Beiersdorfom 23.06.09., nakon osam mjeseci poznata je konacno i posljednja karika sto se fudbala tice. Ovo je ime vecini vas nepoznato, ali Urs Siegentahler vazi kao jedan odlicana osoba za skauting, otkrivanje talenata, i da u ekipu ubaci novi filozofiju. Takodjer je na taktickom planu veoma odlican. Od 2005.godine radi kao sef-skaut Njemackog fudbalskog saveza, i za vecini tamosnjih novinara, on je glavna karika u uspjesima "Elfa" posljednjih godina. Prije toga je radio u Svicarskom savezu na razvijanju mladjih kategorija i skolovanja trenera za te kategorije, a svi znamo sta je na kraju ispalo (SP do 17 godina, i igraci u top klubovima). Ottmar Hitzfeld je za njega rekao da je on Ross Brawn fudbala. Ovo se slaze s mojim prethodnim postom sto sam napisao vezano za filizofiju i ostalo. Evo link
http://www.hsv.de/...thaler-wird-sportl ... r-des-hsv/
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sjajan izbor.Boljeg nisu mogli dovesti.Prava osoba na pravom mjestu.Sad im niti jedan talenat ne može izbjeći bar što se tiče susjednih zemalja (Svicarske i Holandije).amerosm je napisao/la:Urs Siegentahler je novi sportski direktor HSV-a. Nakon sto je raskinut ugovor s Beiersdorfom 23.06.09., nakon osam mjeseci poznata je konacno i posljednja karika sto se fudbala tice. Ovo je ime vecini vas nepoznato, ali Urs Siegentahler vazi kao jedan odlicana osoba za skauting, otkrivanje talenata, i da u ekipu ubaci novi filozofiju. Takodjer je na taktickom planu veoma odlican. Od 2005.godine radi kao sef-skaut Njemackog fudbalskog saveza, i za vecini tamosnjih novinara, on je glavna karika u uspjesima "Elfa" posljednjih godina. Prije toga je radio u Svicarskom savezu na razvijanju mladjih kategorija i skolovanja trenera za te kategorije, a svi znamo sta je na kraju ispalo (SP do 17 godina, i igraci u top klubovima). Ottmar Hitzfeld je za njega rekao da je on Ross Brawn fudbala. Ovo se slaze s mojim prethodnim postom sto sam napisao vezano za filizofiju i ostalo. Evo link
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Slazem s tobom da je sjajan izbor, isto tako mi je drago sto mu je uprava prepustila da razvije svoju filozofiju od najmladjih kategorija do prvog tima, tj. da budemo prepoznatljivi prema toj igri, ali je to dug put i to ce trajati, a ja licno imam strpljenja jer sam uvjeren da ce Siegentahler uspjeti. Isto tako ne bih se jedino s tobom slozio sto se talenata tice, da covijek ima konkecije po cijelom svijetu, ali svakako da si upravu da je podrucuje HSV-a, gdje talente pretvara u velike igrace te tri zemlje (Nizozemska, Svicarska i Belgija). Za surasnju utakmicu Elia nece biti spreman i igrat ce tek u Subotu protiv Frankfurta, razlog je taj sto jos osjeca bolove u clanku. Inace utakmicu pocinje ekipa koja je pocela i u Stuttgartu, a na klupi ce biti dvojca oporavljenih igraca Boateng i Ze Roberto.FRANK RIBERY je napisao/la:Sjajan izbor.Boljeg nisu mogli dovesti.Prava osoba na pravom mjestu.Sad im niti jedan talenat ne može izbjeći bar što se tiče susjednih zemalja (Svicarske i Holandije).amerosm je napisao/la:Urs Siegentahler je novi sportski direktor HSV-a. Nakon sto je raskinut ugovor s Beiersdorfom 23.06.09., nakon osam mjeseci poznata je konacno i posljednja karika sto se fudbala tice. Ovo je ime vecini vas nepoznato, ali Urs Siegentahler vazi kao jedan odlicana osoba za skauting, otkrivanje talenata, i da u ekipu ubaci novi filozofiju. Takodjer je na taktickom planu veoma odlican. Od 2005.godine radi kao sef-skaut Njemackog fudbalskog saveza, i za vecini tamosnjih novinara, on je glavna karika u uspjesima "Elfa" posljednjih godina. Prije toga je radio u Svicarskom savezu na razvijanju mladjih kategorija i skolovanja trenera za te kategorije, a svi znamo sta je na kraju ispalo (SP do 17 godina, i igraci u top klubovima). Ottmar Hitzfeld je za njega rekao da je on Ross Brawn fudbala. Ovo se slaze s mojim prethodnim postom sto sam napisao vezano za filizofiju i ostalo. Evo link
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
HSV prodao već više od 4000 Van Nistelrooyevih dresova
Svojom preciznošću u suparničkom šesnaestercu nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy gdjegod da je igrao sakupljao je nove navijače. Čini se da iznimka neće biti niti Hamburg...
Sjajni se strijelac proslavio u PSV-u što mu je omogućilo transfer u Manchester United, odakle je pogocima pokupio simpatije čelnih ljudi Real Madrida. Sada je u njemačkom Bundesligašu HSV-u kojem je 23. siječnja obećao 18-mjesečnu vjernost.
Da je pravi potez povučen Van Nistelrooy je već počeo pokazivati kako najbolje zna - golovima. Stuttgartu je postigao dva i riješio utakmicu pri rezultatu 1-1, premda je u igru ušao tek 25 minuta prije kraja prvenstvenog ogleda.
Odmah je kupio i ljubav navijača, pa njemački mediji pišu kako je već prodano više od 4000 dresova momčadi s njegovim brojem 22 na leđima.
Svojom preciznošću u suparničkom šesnaestercu nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy gdjegod da je igrao sakupljao je nove navijače. Čini se da iznimka neće biti niti Hamburg...
Sjajni se strijelac proslavio u PSV-u što mu je omogućilo transfer u Manchester United, odakle je pogocima pokupio simpatije čelnih ljudi Real Madrida. Sada je u njemačkom Bundesligašu HSV-u kojem je 23. siječnja obećao 18-mjesečnu vjernost.
Da je pravi potez povučen Van Nistelrooy je već počeo pokazivati kako najbolje zna - golovima. Stuttgartu je postigao dva i riješio utakmicu pri rezultatu 1-1, premda je u igru ušao tek 25 minuta prije kraja prvenstvenog ogleda.
Odmah je kupio i ljubav navijača, pa njemački mediji pišu kako je već prodano više od 4000 dresova momčadi s njegovim brojem 22 na leđima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Veceras teska utakmica, pocinjemo s istom ekipom kao i u Stuttgartu, jedino igra Tesche umjesto Trochowskog. Razlika je ta sto se na klupi nalaze Boateng, RvN, Ze Roberto, Trochowski, Pitroipa.
Nadam se pobjedi od 2-0, ali posto smo mi uvijek "dobri" da namjestimo gol protivniku onda se nadam rezultatu
3-1.
PS: Gdje su nestali oni navijaci HSV-a, dan ih ima, pa ih onda nema dva mjeseca.
Nadam se pobjedi od 2-0, ali posto smo mi uvijek "dobri" da namjestimo gol protivniku onda se nadam rezultatu
3-1.
PS: Gdje su nestali oni navijaci HSV-a, dan ih ima, pa ih onda nema dva mjeseca.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ocekujem od vas veceras pozitivan rezultat. Nadam se pobjedi, jer ste puno bolji od Holandeza. Ako jos RvN pocne iz pocetka bice dosta golova u mrezi PSV-a.
Sretno!
Sretno!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- majestic24
- Kontakt:
Tu sam amerosm...evo cekam da HSV zabije gol pa da proslavim
Steta sto nema prijenosa,na obn prate panathinaikos-roma,a na B92 unirea-liverpool. Bas bezze utakmice. Bilo bi bolje da su uzeli PSV-HSV
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Jansen 1-0, gol je postignut s 11 metara. Idemo po jos koji gol.
- majestic24
- Kontakt:
Fino Boga mi. Upravo nam je to trebalo. Jedan rani gol. Ma necu ni da cujem za rezultat manji od 3:0.amerosm je napisao/la:Jansen 1-0, gol je postignut s 11 metara. Idemo po jos koji gol.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ima li Ruda na terenu?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ispod terena mozda nisu istrazivali,na terenu za sad ne.omerbavarac je napisao/la:Ima li Ruda na terenu?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ruud je na klupi. Rekao je da je spreman za 60 minuta, pa se nadam da ce uci u igru negdje oko 55.minute i nastaviti tamo gdje je stao u Stuttgartu. Inace u prvom poluvremenu smo igrali odlicno do gola, nakon toga smo rutinski poluvrijeme priveli kraju, bilo bi dobro kad bi postigli jos jedan gol, a nadam se da ce mi Ruud tu zelju ispuniti.omerbavarac je napisao/la:Ima li Ruda na terenu?
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kazu novo otkrice. Inace je nekad bio tunel pun bogatstva. Ocekuje se da pocne isplivavati na povrsinu do kraja utakmice, da pokaze svoje vrijednosti.harishp je napisao/la:Ispod terena mozda nisu istrazivali,na terenu za sad ne.omerbavarac je napisao/la:Ima li Ruda na terenu?
Evo zavrseno je s rezultatom 1-0 (strijelac Jansen 26.minut - penal). U drugom poluvremenu HSV nije htio igrati i samo je cekao priliku iz kontre, imali smo priliku preko RvN-a u 65.minuti, i preko Petrica u 90.minuti. PSV je u drugom poluvremenu kao nesta pokusavao i imali su dvije prilike preko Taivonnena i Bakala (ali je napravio prekrsaj pa tako da nemozemo brojati kao priliku), a takodjer su nekih 50 puta poskidali ptice koje su letjeli iznad stadiona. Kad se sve sabere HSV je zasluzeno pobjedio i imao je zrelije prilike, mozda smo trebali postici jos jedan gol, ali je ovo odlican rezultat za revans gdje ce Ze, RvN, Boateng (koji su i danas igrali, biti potpuno spremni), a naravno ocekuje se i povratak Elie.
Tesko izvojevana pobjeda Hamburga. Ali s obzirom ko im je sve sjedio na klupi, i ovaj je razultat zadovoljavajuci. Bitan je KOEFICIJENT.
Ja euforije pri ulasku u igru RVN
. Kapiten Jarolim ima dvije naredne utakmice pauzu, zbog zaradjenih zutih kartona. Jednu u Bundesligi a drugu u revansu protiv PSV-a.
Mislim da ne bi trebalo biti problema za HSV u revansu, pogotovo kada se zna da ce pojedini kljucni igraci do tada biti spremni.
Ja euforije pri ulasku u igru RVN
Mislim da ne bi trebalo biti problema za HSV u revansu, pogotovo kada se zna da ce pojedini kljucni igraci do tada biti spremni.
Vom Jäger zum Gejagten
- Omerbavarac
- Kontakt:
Cestitke na pobjedi. I sami znate koliko je ova pobjeda bitna za Njemacku ligu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.