Mojih 11 su: Buffon-Abate,Barzagli,Chiellini,De Sciglio
Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
Od 23 igrača, 3 iz Torina, 2 iz Parme...
Ne kažem da ne zaslužuju biti na spisku, ali nije isto igrati slabu seriu A i utak. SP. Jel' ovo prvo SP u kojem je Italiji jači dio tima napad, a Brazilu jači dio tima odbrana
Nikad mi neće biti jasno kako se u ovako slaboj konkurenciji bekova Santon nije našao na spisku za Brazil. Pa čovjek odlično igra u 3x jačoj ligi od naše Serie A. Bit će teško proći grupu, a ako uspijemo u tome, sigurno ćemo doći do 1/4f jer se ukrštamo sa "slabom" grupom C. Najjači adut Italije je srčanost i borba za sveti dres svoje repke, samo ako igrači budu imali pristup kao na prošlom EP, možemo se nečemu nadati.
-Pirlo,De Rossi,Verratti-Cassano,Balotelli,Cerci.
- 10DelPiero
- Kontakt:
Sjecam se ja De Sciglia i njegove one jedne tekme sa centarsutevima kakvih kod bekova jos nisam vidio 
Ma sve se bojim da ce Italija zavrsit svoju pricu jos u grupi, samo kad se sjetim onog ofiranja 2010 jos sada ih je zadesila najjaca grupa eto mozda se nece opustat ali kvalitetom im opet ne gine zadnje mjesto
Ma sve se bojim da ce Italija zavrsit svoju pricu jos u grupi, samo kad se sjetim onog ofiranja 2010 jos sada ih je zadesila najjaca grupa eto mozda se nece opustat ali kvalitetom im opet ne gine zadnje mjesto
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Proćiće se grupa siguran sam u to , a u ostalom svi će podcijeniti Italiju baš zbog imena i tu je šansa opet daleko da se dogura
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Ni meni nije jasno kako Santon nije dobio poziv, trenutno je bolji i od Abatea i od Silje
Il Club più titolato al mondo!
-
neroazzurni
- Kontakt:
sve ce zavisiti od tate Pirla, ako se njemu bude igralo talijani imaju velike sanse
najlosiji dio ekipe je odbrana(
) i po meni su tu morali biti Zabac i Santon, ako nista vise su zeljni dokazivanja u drzavnom dresu
generalno mislim da su malo prezasiceni, zna se kako to ide kod nas juznjaka, tek kad te svi popljuju onda radis ko lud, probudi se neki inat...s obzirom da su odigrali dobro EP pa i kvalifikacije, eto belaja
al da ne bude sve crno, skromno prognoziram reprizu 2006 i finale vs Francuske, izbacivanje Brazila u polufinalu
Insigne-a ce slavit Italija

najlosiji dio ekipe je odbrana(
generalno mislim da su malo prezasiceni, zna se kako to ide kod nas juznjaka, tek kad te svi popljuju onda radis ko lud, probudi se neki inat...s obzirom da su odigrali dobro EP pa i kvalifikacije, eto belaja
al da ne bude sve crno, skromno prognoziram reprizu 2006 i finale vs Francuske, izbacivanje Brazila u polufinalu
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- Alen Škoro
- Kontakt:
Nisam mrzitelj Milana, nego igrači Milana nemaju pobjednički mentalitet + očajna sezona iza njih, i zato mislim da im nije mjesto u prvoj postavi Azzurra.IlPrincipe je napisao/la:Ti neki pravi mrzitelj MilanaHajd što bi ti Verattija ispred Montoliva, pa izbacio Šilju i Abatea, al nema ti u sastavu najboljeg Italijanskog napadača
![]()
Darmian neće nikad ispred Abatea kod Prandellija jer Abate ima iskustvo velikih takmičenja.
NON MOLLARE MAI
Potpis ti je vrhneroazzurni je napisao/la:sve ce zavisiti od tate Pirla, ako se njemu bude igralo talijani imaju velike sanse
najlosiji dio ekipe je odbrana() i po meni su tu morali biti Zabac i Santon, ako nista vise su zeljni dokazivanja u drzavnom dresu
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
[youtube][/youtube]

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- IlPrincipe
- Kontakt:
Italy's XI vs. Luxembourg (4-3-2-1): Buffon; Abate-Barzagli-Chiellini-De Sciglio; Verratti-Pirlo-De Rossi; Candreva-Marchisio; Balotelli.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- IlCapitano
- Kontakt:
Odličan sastav, mogli bi ovo gledati i na otvaranju prvenstva...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Po meni samo Insignea umjesto Marchisia
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Jedva cekam vidjeti Verrattija i Pirla zajedno na terenu, pa to je najgenijalniji i najkreativniji vezni red na prvenstvu, uz Spance, naravno. Generalno, nastupila je velika susa takvih igraca, zamijenile su ih savrsene trkacke masine sa upitnim intelektualnim sposobnostima, cak je i jedan Brazil pokleknuo pod tim trendom (Paulinho, Willian, Luis Gustavo, Fernandinho
).
Gledao sam Urugvajce u prijateljskoj, igraju kao obezglavljeni, sve sam uvjereniji da ce se Italija prvi put otkad je pratim prosetati kroz grupu, iako je na papiru nikad teza (nakon one iz eura 2008.). Forza Azzurri
Gledao sam Urugvajce u prijateljskoj, igraju kao obezglavljeni, sve sam uvjereniji da ce se Italija prvi put otkad je pratim prosetati kroz grupu, iako je na papiru nikad teza (nakon one iz eura 2008.). Forza Azzurri

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Samo 1-0 na poluvremenu.
Verratti
, oslobađa Pirla nekih zadataka koji je više slobodan. Italija igra 4-1-4-1, pomalo su se pogubili poslije gola jer se vidi da se to nije igralo. Nejasno je šta zalizani želi s ovom formacijom i to par dana do Mundiala.
Marchisio
, taktički jedan od najpotkovanijih fudbalera, vidi se ta talijanska škola, a sposobnost za davanje golova iz drugog plana je kod Contea usavršio do perfekcije.
Verratti
Marchisio
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Grande Luxemburg 
Koji majstor moraš biti da igraš X sa Luxemburgom...
Dok je Prandeli vodio Fiorentinu, baš mi je drag trener bio, pa i ranije kao selektor Italije, nije igrao ovako defanzivno. Pa kad on protiv Luxemburga igra s jednim napadačem, jednim krilom, a ostalo vezni igrači i odbrambeni, šta će tek protiv Urugvaja ili Engleske.
Upozoravam od kvalifikacija na ovo.
Vidjet ćemo je li ovo standardna očajna Italija kada ne treba i izvrsna kada bude trebalo.
Kako god, ne idu daleko. Prandelli se gubi odavno, ali neki su ga u zvijezde zakivali, nikada nisam bio impresioniran njegovim umijećem iskreno.
Vidjet ćemo je li ovo standardna očajna Italija kada ne treba i izvrsna kada bude trebalo.
Kako god, ne idu daleko. Prandelli se gubi odavno, ali neki su ga u zvijezde zakivali, nikada nisam bio impresioniran njegovim umijećem iskreno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- masteRofPoker
- Kontakt:
Jbt zakon ovo je dno dna. Kada se samo sjetim da ja branim ovu repku u razgovorima sa drugim. Pu gamad jedna odvratna. Sve sam se lagao o napretku Seria A ali ovo je pravi primjer. Kako limitirana ekipa. Kako limitirano prvenstvo sa limitiranim igracima.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.