Sead Kolašinac
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sead Kolašinac
Poslije odgledanog jos jednom drugog poluvremena. Dosao sam do zakljucka da bi SEO trebao da bude nas drugi stoper protiv Argentine ako ne bude mogao Bicakcic. Mislim da je malo bolji od Ogija i bolji od Sunjica. Salihovic moze itekako dobro odigrati ljevog beka kao protiv Meksika. Gdje je odigrao jako kvalitetno.
- DonCorleone
- Kontakt:
Tako ce i biti 99,9 %, nije Safet slucajno izbacio Sunjica na poluvremenu a Kolasinca ubacio na njegovu poziciju. Spahic i Kolasinac se jako dobro slazu na terenu kao i van njega, sto je jako bitno za stoperski duo. Kolasincu ide u prilog da je utakmica zavrsila bez primljenog gola a da su Mekse napadali poprilicno puno.Ajax je napisao/la:Poslije odgledanog jos jednom drugog poluvremena. Dosao sam do zakljucka da bi SEO trebao da bude nas drugi stoper protiv Argentine ako ne bude mogao Bicakcic. Mislim da je malo bolji od Ogija i bolji od Sunjica. Salihovic moze itekako dobro odigrati ljevog beka kao protiv Meksika. Gdje je odigrao jako kvalitetno.
Ja sam svakako za, a mislim da je ta opcija Kolasinac-Spahic mozda cak opcenito bolja od opcije Bicakcic-Spahic.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
I ja sam svakako za. Mada znao je Pape i kiksat u proslosti kod svojih odluka. Nadam se da ce nastaviti svoj niz pravih odluka i zaigrati sa Kolasincem. Sve vise razmisljam da bi protiv Argentine suprostavio isti napad a u zadnjoj lini stoperi Spahic - SEO. Salihovic naravno lijevi bek. I mozda cak Ogija kao desnog beka. Jer je bolji u defanzivi a to nam treba da zaustavimo di Mariu. A i na taj nacin sacuvamo Mujdzu zdravog za dvije najvaznije utakmice. Sto se tice Misketa on 99 % pocinje protiv Argentine. Ali to nije toliko kriticno jer igramo sa jednim napadacem i krilima i Besicem kao korektorom veznog reda.DonCorleone je napisao/la:Tako ce i biti 99,9 %, nije Safet slucajno izbacio Sunjica na poluvremenu a Kolasinca ubacio na njegovu poziciju. Spahic i Kolasinac se jako dobro slazu na terenu kao i van njega, sto je jako bitno za stoperski duo. Kolasincu ide u prilog da je utakmica zavrsila bez primljenog gola a da su Mekse napadali poprilicno puno.Ajax je napisao/la:Poslije odgledanog jos jednom drugog poluvremena. Dosao sam do zakljucka da bi SEO trebao da bude nas drugi stoper protiv Argentine ako ne bude mogao Bicakcic. Mislim da je malo bolji od Ogija i bolji od Sunjica. Salihovic moze itekako dobro odigrati ljevog beka kao protiv Meksika. Gdje je odigrao jako kvalitetno.
Ja sam svakako za, a mislim da je ta opcija Kolasinac-Spahic mozda cak opcenito bolja od opcije Bicakcic-Spahic.
- DonCorleone
- Kontakt:
Upravu si. Samo ne znam oko Vranjesa, on i Sunjic su jednostavno limitirani po pitanju tehnicki podkovanih igraca. Jednostavno vozaju ih jaki igrac koliko oni borbeni bili, stim da ce biti jako bitno slobodan prostor naprijed iskoristiti na najbolji moguci nacin a tu je Vranjes daleko iza Mujdze. Pogledaj prvo poluvrijeme saradnju izmedju Hajrovica i Mujdza, pa ono je svijetski nivo bio, kao da igraju zajedno 10 godina fudbal.
Zamisli da ostane rezultat do drugog poluvremena u egalu, pa ARG ce krenuti svim silama naprijed da nas srusi, a to je sansa da ih zavalimo u tragediju, a za to ce trebati igraci koji znaju organizovati napad, a Vranjes to nije.
Zamisli da ostane rezultat do drugog poluvremena u egalu, pa ARG ce krenuti svim silama naprijed da nas srusi, a to je sansa da ih zavalimo u tragediju, a za to ce trebati igraci koji znaju organizovati napad, a Vranjes to nije.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Goalgetter
- Kontakt:
Seo prelako u nekim situacijama ispada, sto je pokazao i u Schalkeu. Uz to jos je previse agresivan, i rizicno ulazi u duele, za mene mac sa dvije ostrice, i nisam za njega na poziciji stopera. Radije ga protiv Argentinaca na poziciju lijevog beka.
Pa Vranjes prvih 45-60 min da zaustavi nalete di Merie. Jer momak ide u kost. A onda u zadnjih 45-30 min Mujdza da ih probija kada/ako budu ganjali rezultat. Ja bi protiv Argentine igrao tako da primimo cim manje golova. I na kontra napade. To bi ih iznenadilo do kraja. A sve sto utakica bude vise odmicala. Vise bi se otvarao sa novim svjezim igracima. Bitno je da nam Argentina ne zabije gol ili golove prvih 30 min. pa makar i bunker odigrali. Mislim da ce Spaha i SEO zaustaviti sve puteve ka golu.DonCorleone je napisao/la:Upravu si. Samo ne znam oko Vranjesa, on i Sunjic su jednostavno limitirani po pitanju tehnicki podkovanih igraca. Jednostavno vozaju ih jaki igrac koliko oni borbeni bili, stim da ce biti jako bitno slobodan prostor naprijed iskoristiti na najbolji moguci nacin a tu je Vranjes daleko iza Mujdze. Pogledaj prvo poluvrijeme saradnju izmedju Hajrovica i Mujdza, pa ono je svijetski nivo bio, kao da igraju zajedno 10 godina fudbal.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 jun 2014, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
- DonCorleone
- Kontakt:
Moguce je i to. Moje misljenje je da bi se mi mogli nositi sa svim reprezentacijama svijeta, ukljucujuci i ARG, NED, ITA, ENG, BRA da imamo drugog stopera na nivou Spahica. Trenutno smo u formaciji 4-2-3-1 na svim pozicijama izuzetno popunjeni, izuzev tog drugog stopera. Za mene je Bicakcic daleko od dobrog rijesenja, za nijansu je bolji od Sunjica i Vranjesa, ali nije to, to.Goalgetter je napisao/la:Seo prelako u nekim situacijama ispada, sto je pokazao i u Schalkeu. Uz to jos je previse agresivan, i rizicno ulazi u duele, za mene mac sa dvije ostrice, i nisam za njega na poziciji stopera. Radije ga protiv Argentinaca na poziciju lijevog beka.
Goalgetter je napisao/la:Seo prelako u nekim situacijama ispada, sto je pokazao i u Schalkeu. Uz to jos je previse agresivan, i rizicno ulazi u duele, za mene mac sa dvije ostrice, i nisam za njega na poziciji stopera. Radije ga protiv Argentinaca na poziciju lijevog beka.
Nego za koga si AKO Bicakcic ne bude mogao ? Vranjesa ili Sunjica ??
Kolasinac i Besic su mladi i zeljni dokazivanja, ali su previse agresivni u nekim situacijama...nisam gledao tekmu protiv Meksika ali protiv Obale pogotovo Besic je bio previse agresivan mnogo puta.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
mislim da seo ne posjeduje dovoljno defanzivne inteligencije za dobrog stopera.. pozicija lijevog beka mu je taman, uzimajući u obzir njegovu brzinu, snagu i borbenost.. bez obzira na sve, protiv argentine drugog stopera treba igrati vranješ.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dobra ideja, samo ja se bojim da ce oni njega vozati i kroz njegovu stranu i ulaziti u nas 16terac a onda hala gori. On jeste pravo borben, ali fali mu spretnost u oduzimanju lopte tehnicki jakim igracima. Di Maria ce vozati tu desnu stranu svakako, samo sa Vranjesom jos vise, ne zna on njih zaustaviti.Ajax je napisao/la:
Pa Vranjes prvih 45-60 min da zaustavi nalete di Merie. Jer momak ide u kost
- Goalgetter
- Kontakt:
To je to. Ima sigurno i svojih doprinosa staviti Sea na poziciju stopera, ali za mene ima vise negativnih aspekta. Momak je ludjak, uletice jednom Messiju ili Aguera kad bude zadnji igrac, razvaliti ga, dobiti crveni i penal za njih. Isto tako, njegova brzina, mogla bi biti kljucna na toj poziciji, jer je momak brzi nego Vranjes i Bicakcic zajedno.DonCorleone je napisao/la:Moguce je i to. Moje misljenje je da bi se mi mogli nositi sa svim reprezentacijama svijeta, ukljucujuci i ARG, NED, ITA, ENG, BRA da imamo drugog stopera na nivou Spahica. Trenutno smo u formaciji 4-2-3-1 na svim pozicijama izuzetno popunjeni, izuzev tog drugog stopera. Za mene je Bicakcic daleko od dobrog rijesenje, za nijansu je bolji od Sunjica i Vranjesa, ali nije to, to.Goalgetter je napisao/la:Seo prelako u nekim situacijama ispada, sto je pokazao i u Schalkeu. Uz to jos je previse agresivan, i rizicno ulazi u duele, za mene mac sa dvije ostrice, i nisam za njega na poziciji stopera. Radije ga protiv Argentinaca na poziciju lijevog beka.
Nadam se da ce Pape to procjeniti kako treba, gleda ih svaki dan na treninzima, gledao je Sea onih 45 minuta protiv Mexika na toj poziciji, donijece pravu odluku.
Po mome misljenju, zadnja linija bi trebala izgledati kao i zamisljena:
Mujdza - Spahic - Bicakcic - Kolasinac
@Ajax, ako Bicakcic ne bude mogao, naravno, Vranjes. Sunjica niposto. Mada Sunjic i Vranjes su tu negdje.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 05 jun 2014, 16:21, ukupno mijenjano 2 puta.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ovdje se mnogi zavaravaju... Vranjes, Sunjic, igraci u 5 deka. Ovdje se jedan predstavlja kao Stam, drugi kao neki levat. Sunjic je sporiji, ali vise razmislja, dok Vranjes ima dobre fizicke predispozicije, ali glava mu ne sluzi za nista drugo osim za šišanja...Ajax je napisao/la:Pa Vranjes prvih 45-60 min da zaustavi nalete di Merie. Jer momak ide u kost. A onda u zadnjih 45-30 min Mujdza da ih probija kada/ako budu ganjali rezultat. Ja bi protiv Argentine igrao tako da primimo cim manje golova. I na kontra napade. To bi ih iznenadilo do kraja. A sve sto utakica bude vise odmicala. Vise bi se otvarao sa novim svjezim igracima. Bitno je da na, Argentina ne zabije gol ili golove prvih 30 min. pa makar bunker odigrali. Mislim da ce Spaha i SEO zaustaviti sve puteve ka golu.DonCorleone je napisao/la:Upravu si. Samo ne znam oko Vranjesa, on i Sunjic su jednostavno limitirani po pitanju tehnicki podkovanih igraca. Jednostavno vozaju ih jaki igrac koliko oni borbeni bili, stim da ce biti jako bitno slobodan prostor naprijed iskoristiti na najbolji moguci nacin a tu je Vranjes daleko iza Mujdze. Pogledaj prvo poluvrijeme saradnju izmedju Hajrovica i Mujdza, pa ono je svijetski nivo bio, kao da igraju zajedno 10 godina fudbal.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Slazem se. Isto tako sam upratio da Kolasinac poludi kad neko njega ili suigraca faulira. I onda krene u one rusilacke faulove. Mislim da ako ga Spahic i Susic dobro upozore da malo iskulira i da se ne sveti na terenu, da bi mogao odrzati hladnu glavu na terenu. A kao takav je neprelazan stoper. On bi zaustavio teskasa Higuaina a Spaha bi probao zasutaviti Aguera + Vranjes na desnoj strani sa malo jacim startovima. Jer Aguero uvijek vuce na tu stranu.Goalgetter je napisao/la:
@Ajax, ako Bicakcic ne bude mogao, naravno, Vranjes. Sunjica niposto. Mada Sunjic i Vranjes su tu negdje.
- DonCorleone
- Kontakt:
Zaboravio si Messija jaraneAjax je napisao/la:Slazem se. Isto tako sam upratio da Kolasinac poludi kad neko njega ili suigraca faulira. I onda krene u one rusilacke faulove. Mislim da ako ga Spahic i Susic dobro upozore da malo iskulira i da se ne sveti na terenu, da bi mogao odrzati hladnu glavu na terenu. A kao takav je neprelazan stoper. On bi zaustavio teskasa Higuaina a Spaha bi probao zasutaviti Aguera + Vranjes na desnoj strani sa malo jacim startovima. Jer Aguero uvijek vuce na tu stranu.Goalgetter je napisao/la:

Seo jeste borben, al nije glup da napises da ce uletit klizeci kao zadnji igrac, napravit penal i dobit crveniGoalgetter je napisao/la: To je to. Ima sigurno i svojih doprinosa staviti Sea na poziciju stopera, ali za mene ima vise negativnih aspekta. Momak je ludjak, uletice jednom Messiju ili Aguera kad bude zadnji igrac, razvaliti ga, dobiti crveni i penal za njih. Isto tako, njegova brzina, mogla bi biti kljucna na toj poziciji, jer je momak brzi nego Vranjes i Bicakcic zajedno.
Nadam se da ce Pape to procjeniti kako treba, gleda ih svaki dan na treninzima, gledao je Sea onih 45 minuta protiv Mexika na toj poziciji, donijece pravu odluku.
Po mome misljenju, zadnja linija bi trebala izgledati kao i zamisljena:
Mujdza - Spahic - Bicakcic - Kolasinac

Svakako da je Seo najbolja opcija protiv Argentine.
Prvo ljudi podcjenjuju Salihovica na beku, stalno se pise da je los bek a ja ne znam kad smo mi zadnji put primili gol preko njegove strane.
Drugo, Kolasinac je dosta jaci i brzi od preostale dvojice, sto bi moglo biti krucijalno u borbi sa argentinskim kepecima. Svakako tu nece biti puno vazdusne borbe.
Probao sma zaboraviti Messija jer je i ovako komplikovano. Sto se tice Messija tu nema pravila. Udvajat ga kad god je to moguce i davati mu cim manje slobode. Pa ako upali upali. Mozda se i ne razigra u prvoj utakmici. Vecina velikih igraca tempira formu za finis prvenstva. Staviti Besica kao flastera na Messiju bi se vjerovatno pokazala kao ogromna greska.DonCorleone je napisao/la:
Zaboravio si Messija jarane.
- BeyKopites
- Kontakt:
Protiv Mexica Seo i Spaha su izgledali malo neuigrano, ali npr. ja bi ih stavio protiv Santosa na štopere jer takvim klasama treba samo malo da se uigraju i onda će da bude strogo prekucende, inače mislim na Sea a i našeg Princa.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
- DonCorleone
- Kontakt:
Ma ima i Messi svoje mane, u defanzivi ne postoji, tako da se to treba iskoristiti
.

Ako Pape stavi Besica kao flastera na Messiju, onda je skroz pao na ispitu. Hem ce momak dobit zuti, mozda i crveni, hem ce nekoliko puta ispast budala i na kraju nista nisi postigao.
Zatvorit im krila i pustit Messija da organizuje napade. Sto dalje od gola manje je opasan.
Zatvorit im krila i pustit Messija da organizuje napade. Sto dalje od gola manje je opasan.