Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

BurningLegion
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la BurningLegion » 05 jun 2014, 12:59

Sta je pogresno napisano? U najkracim mogucim crtama koje i laik moze razumjeti bi to bilo to sto se tice kreatina kao suplementa, a kome trebaju dodatni eseji, elaborati, strucne studije i objasnjenja metabolickog procesa koji se desavaju u misicima, pretvorbe i iskoristivosti energije i tvari, to moze naci i na Internetu ako zeli ili u datim strucnim studijama o ucinku, sigurnosti i svemu ostalom sto se tice datog suplementa.
Ja sam se o njemu, vjeruj, vise nego dovoljno uputio jer je razmatran, ali kao sto rekoh zbog postojeceg medicinskog stanja i izuzet, sto nije razlog da netko bez mog medicinskog stanja ne bi mogao to bar razmotriti bez ikakvog kompleksa, dok god shvaca da je samo suplement, a ne zamjena za kvalitetnu prehranu i dobar trening.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 05 jun 2014, 13:13

BurningLegion je napisao/la:Sta je pogresno napisano? U najkracim mogucim crtama koje i laik moze razumjeti bi to bilo to sto se tice kreatina kao suplementa, a kome trebaju dodatni eseji, elaborati, strucne studije i objasnjenja metabolickog procesa koji se desavaju u misicima, pretvorbe i iskoristivosti energije i tvari, to moze naci i na Internetu ako zeli ili u datim strucnim studijama o ucinku, sigurnosti i svemu ostalom sto se tice datog suplementa.
Ja sam se o njemu, vjeruj, vise nego dovoljno uputio jer je razmatran, ali kao sto rekoh zbog postojeceg medicinskog stanja i izuzet, sto nije razlog da netko bez mog medicinskog stanja ne bi mogao to bar razmotriti bez ikakvog kompleksa, dok god shvaca da je samo suplement, a ne zamjena za kvalitetnu prehranu i dobar trening.
Ovo je kljucno. Svi trebaju znati da proteini,kreatini,aminokiseline,gaineri su dodaci ishrani. Znaci da bi oni odradjivali svoj posao dobro, morate i vi, to jeste morate imati kvalitetnu ishranu. U suprotnom, bacaju se pare sto je i logicno. Sta ce ti dodatak prehrani kad nemas prehrane. Sta ce ti dodatak autu, kad nemas auto.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jun 2014, 15:14

BurningLegion je napisao/la:Sta je pogresno napisano? U najkracim mogucim crtama koje i laik moze razumjeti bi to bilo to sto se tice kreatina kao suplementa, a kome trebaju dodatni eseji, elaborati, strucne studije i objasnjenja metabolickog procesa koji se desavaju u misicima, pretvorbe i iskoristivosti energije i tvari, to moze naci i na Internetu ako zeli ili u datim strucnim studijama o ucinku, sigurnosti i svemu ostalom sto se tice datog suplementa.
Nisam vidio da si ono napisao.

Slazem se sa vecinom.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 05 jun 2014, 15:39

Kevin je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Imas ga uzeti u svakom protein shopu, cijena zavi od toga koliko uzimas. Mislim da je 500 gr oko 30KM (pricam o monohidratu taj se najcesce uzima).
a sta ako ja uzmem to i pijem jedno mjesec dana..oce li se vidit razlika kasnije ako prestanem piti?
Pa ako prestanes piti kreatin a nastavis opet ici u teretanu ,sta ti moze biti? Dobro ti je momak odgovorio "ulicne price", samo nastavi piti vode, voda je jako bitna, ne samo tokom treninga piti vodu vec i u toku dana, ljudi nisu svjesni koliko malo vode piju, cim je mokraca zuta znaci da malo vode pijas a to je slucaj kod vecine..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jun 2014, 15:46

samo polahko momci s teretanom i s odredjenom suplementacijom. Sve vise susrecem raju koja ispasta na ovaj ili onaj nacin zbog suplementacije/pretjeranog treniranja...

Svaki organizam je unikatan, slusajte svoje tijelo, ne price :wave:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 05 jun 2014, 17:21

Ma na suho trenirat polako snaga se povećava, niko od nas nije profi sportaš nakon prestanka uzimanja kreatina nije to više ta snaga . Samo protein poslije treninga i to je to . Bit uporan i trenirat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 05 jun 2014, 21:27

GameFKS je napisao/la:Ma na suho trenirat polako snaga se povećava, niko od nas nije profi sportaš nakon prestanka uzimanja kreatina nije to više ta snaga . Samo protein poslije treninga i to je to . Bit uporan i trenirat

Izvini druze, nemoj sta zamjeriti, ali ja kad procitam ovakav komentar tacno se najezim. Sta ljudi ocekuju od kreatina? Da ces sa cca. 60kg benc pressa skocit na 80kg. Hoces ali malo sutra. Skocices toliko da ako si mogao raditi 8 ponavljanja po 60kg, moci ce 10 ponavljanja sa istom tom kilazom u vrh glave. I sta nije to ta snaga? Kao da je drastican pad i uspon da te sjebe maksimalno. Kreatin se treba uzimat jer dok treniras trosis ga, isto kao sto ugljikohidrati pune glikogen pa ih moras uzimati ako hoces nesto. Mozes osjetiti kik kreatina ako koristis fazu punjenja (sto pise u mom postu na prethodnoj strani iz kojeg moze se mnogo procitati) pa osjetis taj neki kik jer dajes prevelike doze kreatina. Popij litar kafe pa ces vidjet kako ces se osjecati jer je to velika doza kofeina. Onda obicno ljudi nakon mjesec prestanu piti, receptori se isprazne, pa onda uzmu opet fazu punjenja pa opet osjeti kik. Nista ne dobija, samo osjeti kik i ubjedjen je da je to prejako. Nemoj sta zamjeriti stvarno, cilj mi je da pomognem i da neko nesto nauci jer uticaj "ulicnih prica" je stravican. Tako i moja mama misli da je protein slicno nesto kokainu, a kreatin da sam joj spomenuo dobila bi epilepticni napad.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jun 2014, 21:33

Cuj nije vise ta snaga :lol:
Bitno je da si sto vise "isparao" misicne celije,a vise se misic "para" sa 10 ponavljanja nego li 8 , logicno.Te
da je veci nakon prestanka uzimanja kreatina nego li bi bio bez uzimanja.
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 05 jun 2014, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 jun 2014, 22:10

Kao sto vam vec rekoh,suplementi su kao auto good or bad :) MP assault je testiran i za bubrege i sve testove je prosao :) Inace najbolji suplement koji sam do sada koristio...

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 05 jun 2014, 22:23

Oprostite veliki strucnjaci dozvolite !!

Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 05 jun 2014, 22:26

A_d_0 je napisao/la:
GameFKS je napisao/la:Ma na suho trenirat polako snaga se povećava, niko od nas nije profi sportaš nakon prestanka uzimanja kreatina nije to više ta snaga . Samo protein poslije treninga i to je to . Bit uporan i trenirat

Izvini druze, nemoj sta zamjeriti, ali ja kad procitam ovakav komentar tacno se najezim. Sta ljudi ocekuju od kreatina? Da ces sa cca. 60kg benc pressa skocit na 80kg. Hoces ali malo sutra. Skocices toliko da ako si mogao raditi 8 ponavljanja po 60kg, moci ce 10 ponavljanja sa istom tom kilazom u vrh glave. I sta nije to ta snaga? Kao da je drastican pad i uspon da te sjebe maksimalno. Kreatin se treba uzimat jer dok treniras trosis ga, isto kao sto ugljikohidrati pune glikogen pa ih moras uzimati ako hoces nesto. Mozes osjetiti kik kreatina ako koristis fazu punjenja (sto pise u mom postu na prethodnoj strani iz kojeg moze se mnogo procitati) pa osjetis taj neki kik jer dajes prevelike doze kreatina. Popij litar kafe pa ces vidjet kako ces se osjecati jer je to velika doza kofeina. Onda obicno ljudi nakon mjesec prestanu piti, receptori se isprazne, pa onda uzmu opet fazu punjenja pa opet osjeti kik. Nista ne dobija, samo osjeti kik i ubjedjen je da je to prejako. Nemoj sta zamjeriti stvarno, cilj mi je da pomognem i da neko nesto nauci jer uticaj "ulicnih prica" je stravican. Tako i moja mama misli da je protein slicno nesto kokainu, a kreatin da sam joj spomenuo dobila bi epilepticni napad.
Sve super al znaci nakon prestanka potpunog uzimanja neces biti isto na snazi kao sa uzimanjem , ti tvrdi suprotno ok .

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 jun 2014, 22:31

Nece biti mozda na istoj snazi, ali ako je trenirao kvalitetno, a kreatin mu pritom dao jos tu dodatnu snagu za tih par forced reps vise, par kg dignutih vise, te naravno ako i samo ako je imao kvalitetnu ishranu pritom, svakako da ce mu ostati stecena misicna masa dok ga je koristio. A to i jest bit.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jun 2014, 22:38

Ne znam koji put ovo govorim , beta-alanin je po meni bolji od kreatina i daje odlicnu pumpu tokom treninga.
U kombinaciji beta-alanin sa tecnim amino(tokom treninga) kreatin se ne moze porediti.
Doduše beta-alanin je skuplji kreatina jos kad dodas tecne AK s finansijske strane gledano bolje kreatin uzeti,ali eto ko moze nek uzme sebi ovo sto sam rekao , nece se pokajati.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 05 jun 2014, 22:40

šta vi unosite u sebe :crazy:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 05 jun 2014, 22:44

Nema potrebe ni za kreatinom ni nikakvim tim glupostima moze se i bez toga kvalitetno trenirati , sve je u glavi. Osim ako niste profi bilderi hehe

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 05 jun 2014, 22:45

GameFKS je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:

Sve super al znaci nakon prestanka potpunog uzimanja neces biti isto na snazi kao sa uzimanjem , ti tvrdi suprotno ok .

Prvo glupa je teorija da neces biti na snazi jer ne daje ti kreatin snage da skocis 20kg u kilazi. Dakle sad radis 8 ponavljanja sa 60kg sa kreatinom mozda ces moci 10 ponavljanja sa istom tom kilazom. Ti hoces da kazes da kad prestanes uzimati kreatin neces moci 8 ponavljanja sa 60? Nikakvo logicko ni naucno objasnjenje nema. Dalje, kreatin je energent i kreatin prozivodi tvoje tijelo a ti ga trosis treningom tako da u kontinuitetu ako pijes 2-3 gr prije i isto toliko poslije treninga ti i neces osjetiti skok u snazi, ali ce ti puno pomoci jer punis "zalihe" kreatina koji je jako bitan. Ljudi sebi stvorili sliku da je kreatin cudo. Nista nije cudo, ali po meni kreatin i protein pod moranje, ako neko ozbiljno misli da odradi posao. Moze se i bez toga, ali su to jako bitne dvije stavke.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 jun 2014, 22:46

Jebga nekoga i kreatin ''pogodi'' tocno kako treba. Razliciti su tu ucinci, tijelo drugacije reagira, netko ima veci gain od njega, netko manji, netko maltene nikakav, mada su rijetki takvi slucajevi. Svakako da sve to ima svoju svrhu i nacin upotrebe, no eto, bez vrhunskog treninga i prave prehrane nista.
Suplementi nisu nuzni, bez ikakve sumnje, ali svakako da jako pomazu i nema apsolutno nista lose u tome.

nedim93, tko je iole ozbiljan u vezi toga i ima znanje iza sebe, unosi kvalitetnije stvari u sebe nego 90 posto ''obicnih ljudi''.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 jun 2014, 22:50

Uzmes whey i kreatin, ishranu regulises i uz dobar trening nista ti vise i ne treba. :salut:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jun 2014, 22:52

A_d_0 je napisao/la:
Prvo glupa je teorija da neces biti na snazi jer ne daje ti kreatin snage da skocis 20kg u kilazi. Dakle sad radis 8 ponavljanja sa 60kg sa kreatinom mozda ces moci 10 ponavljanja sa istom tom kilazom. Ti hoces da kazes da kad prestanes uzimati kreatin neces moci 8 ponavljanja sa 60? Nikakvo logicko ni naucno objasnjenje nema. Dalje, kreatin je energent i kreatin prozivodi tvoje tijelo a ti ga trosis treningom tako da u kontinuitetu ako pijes 2-3 gr prije i isto toliko poslije treninga ti i neces osjetiti skok u snazi, ali ce ti puno pomoci jer punis "zalihe" kreatina koji je jako bitan. Ljudi sebi stvorili sliku da je kreatin cudo. Nista nije cudo, ali po meni kreatin i protein pod moranje, ako neko ozbiljno misli da odradi posao. Moze se i bez toga, ali su to jako bitne dvije stavke.
Nemoj se uvrijediti ,ali ovo nije tacno.
Ako nisi znao BCAA i GLUTAMIN su više rangirani nego li kreatin.
Dzaba ti sva pumpa,voda i povecan dotok krvi u misice ako nemas ugradbeni materijal(BCAA,GLUTAMIN).

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 05 jun 2014, 22:54

A_d_0 je napisao/la:
GameFKS je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la: Izvini druze, nemoj sta zamjeriti, ali ja kad procitam ovakav komentar tacno se najezim. Sta ljudi ocekuju od kreatina? Da ces sa cca. 60kg benc pressa skocit na 80kg. Hoces ali malo sutra. Skocices toliko da ako si mogao raditi 8 ponavljanja po 60kg, moci ce 10 ponavljanja sa istom tom kilazom u vrh glave. I sta nije to ta snaga? Kao da je drastican pad i uspon da te sjebe maksimalno. Kreatin se treba uzimat jer dok treniras trosis ga, isto kao sto ugljikohidrati pune glikogen pa ih moras uzimati ako hoces nesto. Mozes osjetiti kik kreatina ako koristis fazu punjenja (sto pise u mom postu na prethodnoj strani iz kojeg moze se mnogo procitati) pa osjetis taj neki kik jer dajes prevelike doze kreatina. Popij litar kafe pa ces vidjet kako ces se osjecati jer je to velika doza kofeina. Onda obicno ljudi nakon mjesec prestanu piti, receptori se isprazne, pa onda uzmu opet fazu punjenja pa opet osjeti kik. Nista ne dobija, samo osjeti kik i ubjedjen je da je to prejako. Nemoj sta zamjeriti stvarno, cilj mi je da pomognem i da neko nesto nauci jer uticaj "ulicnih prica" je stravican. Tako i moja mama misli da je protein slicno nesto kokainu, a kreatin da sam joj spomenuo dobila bi epilepticni napad.

aha ok. Volio bi da mogu da nadjem klip na yt bio e prilog o momku koji zivi na selu koji svaki dan trci 10 km i koji ide skupljat maline da zaradi nesto i poslije toga ide da trenira da vidis na sta on lici . Bolje sigurno od nas sviju zajedno tako da prica o kreatinu pod moranje je tebi mozda logicna. Kao drugo nakon prestanka uzimanja kreatina nisam reko da neces moc podic nego da nakon vremena ne mozes podic kao sto si sa kreatinom, jer tom logikom tvojom kreatin ne treeba prestat pit. Ja sam uzimao mjesec i glupost ne hvala...

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.