Zna li neko koju formaciju preferira, možemo li se nadati nekoj drugoj formaciji npr. 4-4-2, ili ćemo i dalje po starom Amarovom receptu?
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
zubanovic89 je napisao/la:Hajmo sad ko prati ove mlađe kategorije malo bolje, kakva nam je formacija sa Adžemom, šta forsira sredinu, krila, sidraša naprijed ko amar? Imam neki feeling da ćemo bit drama dobri naredne godine, da će nam tim bit nabrijan maksimalno, ko prve godine kad se Amar vratio, samo ako ne izgorimo previše. Liči sve na ozbiljan projekat, trebamo dat podršku maksimalno.
Sve si dobro napisao osim formacije,to ne može biti 4-5-1,već je to 4-2-3-1..delpiero502 je napisao/la:Kadeti su igrali 4-5-1
Ćutahija
Rizvanović-Osmanković-Džuho-Selak
Palić-Hadžiahmetović
Ajkunić(Plakalo, Sarač)-Žerić-Behram
Mujagić
Takav je otprilike sastav bio zadnjih 10-15 utakmica. Fino su momci igrali, ali stvarno imaju i dosta, dosta kvaliteta i potencijala. Pogotovo ovih par igrača: Ćutahija, Osmanković, Hadžiahmetović, Žerić, Behram, Mujagić i još tu treba dodati Durakovića koji se tek nedavno vratio u tim, jer je bio povrijeđen, a inače je zimus bio među onima koji su potpisali ugovore. Uglavnom bekovi dosta igraju gore u napadu i stalno se ubacuju. Na sredini Hadžiahmetović dijeli lopte nenormalno i organizuje napade, Palić uglavnom siječe protivničke napade i obavlja one "prljave" poslove na sredini. Ovamo desno krilo većinom igraju Ajkunić ili Plakalo koji se jedino brzinom mogu pohvalit. Mujagić je centarfor, ima ja mislim preko 190cm u njemu, a 98. je godište. Mislim da je jedinu grešku napravio što je Behrama stavio tamo na lijevo krilo, iako on i tu igra dobro, ali mislim da bi Žerić tu bio bolji jer je nekako pokretljiviji od Behrama, dok je Behrama trebao staviti da igra desetku, jer zna sve sa loptom i može svakog na guzicu bacit sa nekim driblinzima. Nekako mi liči na Misimovića i po konstituciji i po potezima, ali neka brža verzija, jer ima neku određenu brzinu i eksplozivnost.
Na to sam i mislio, ali u žurbi sam napisao...Željooooo je napisao/la:Sve si dobro napisao osim formacije,to ne može biti 4-5-1,već je to 4-2-3-1..
Ne ulazim u to šta nas je natjeralo na ovo, ali smo pristupili ozbiljno, za početak poboljšali uslove za treniranje, doveli mladog i ambicioznog trenera koji je pravi željovac i imamo dobar omladinski pogon. To je extra osnova za optimizam. KK Bosna ti je na primjer isto podmladila tim jer su u dugovima pa vidi na šta su spali, a mi s druge strane pravimo temelje bez da se ruši krov. Nemoj zaboraviti da nas je ove polusezone jedino Široki nadigrao na Grbavici, a isto to Sarajevo je bilo zrelo za poraz i u kupu na Koševu i derbiju na Grbavici. Vratiće se Kvesić, Čolić, Antolović, ostaće Zeljković u sredini imamo Hasanovića (sjeti se kako je igrao protiv Viktorije dok se nije povrijedio)i minimalno jednog od dvojice Zolu ili Tomu a i Sadikovića, očekuje se ove godine da Bajić pokaže sve što zna, Stanić još nigdje nije otišao, nije to baš tako crno kao što se predstavlja.CARSON je napisao/la:zubanovic89 je napisao/la:Hajmo sad ko prati ove mlađe kategorije malo bolje, kakva nam je formacija sa Adžemom, šta forsira sredinu, krila, sidraša naprijed ko amar? Imam neki feeling da ćemo bit drama dobri naredne godine, da će nam tim bit nabrijan maksimalno, ko prve godine kad se Amar vratio, samo ako ne izgorimo previše. Liči sve na ozbiljan projekat, trebamo dat podršku maksimalno.
Brate da se mi ne lazemo ali to sto govoris jedosatvno nije moguce sam Amar je priznao da ovo podmladjvanje radimo iz razloga sto nemamo para i da je to jedini ispravan put znaci nevolja nas je natjerala sljedece sezone ce 3 ekipe biti dosta kvalitetnije od nas zrinjski ,siroki i sarajevo najpozitivnije u ovome svemu jest sminkanje terena i ostanak Amara .
FKZ1921 je napisao/la:Ramic vjerovatno ide u Istru, i tu se trazi rijesenje.
Znači, bez promjena!Željooooo je napisao/la:Sve si dobro napisao osim formacije,to ne može biti 4-5-1,već je to 4-2-3-1..
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Lekqqq1921 i 47 gostiju.