Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
Podolski jede malu djecu 
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Dobar Podolski 
Šta je bilo s Reusom
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- anton 1983
- Kontakt:
Ode Reus u 3 PM. Ne da se ne nadam nego ono...Nadam se sam da mogu zamjenu uzet!
Inače Ak Low ne stavi Poldija u prvih 11, Bog se za to pogine!
**** švabe će ozlijede uništiti. Od top favorita jednostavno će postat mitfavorit i ovo nisu nikakve izlike već realnost na koju se nemre utjecati.
Inače Ak Low ne stavi Poldija u prvih 11, Bog se za to pogine!
**** švabe će ozlijede uništiti. Od top favorita jednostavno će postat mitfavorit i ovo nisu nikakve izlike već realnost na koju se nemre utjecati.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Sapuiza je napisao/la:Effe luzerski mentalitet imaju Lahm, Svinja i Oezil.
Sto se Ozila tice, veceras sjajna partija i ovakav on treba Elfu.A generalno da veceras Nijemci nisu ni pobijedi, po meni to ne bi bio neki negativni znak. Ionako ce na Sp igrat puno ozbiljnije i kompaktnije.
Steta velika zbog povrede Reusa, a vidjet cemo koliko je ozbiljno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Od ozila im i zavisi uspjeh,bez njega u formi nece ni grupu proci
I vcrs je bio pokretac akcija kod 5 golova 
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Steta zbog povrede Reus-a...
Iako se u DFB-u nadaju da bi isti mogao nastupiti na SP-u ja licno mislim da su sanse da se to dogodi svedene na minimum i nadam se da ce Joakim pozvati Volland-a kao njegovu zamjenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- bistrikboy
- Kontakt:
Poldi i Schurlle moraju igrati od pocetka,jesnostavno moraju!
Inace nadam se ovom sastavu:
-------------Neuer--------------
Lahm--Merte---Hummels---Durm
--------Kroos---Schweini---------
Schurlle------Ozil-------Podolski
------------Klose------------------
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Otpadanjem Reusa Elf bi ostao bez trenutno najboljeg igraca. S obzirom na sve nedace Loewu se nece moci zamjeriti eventualno novo ispadanje u recimo polufinalu.
effe lani su Bayern nosili Rib i Rob svojim najboljim nogometom u karijeri, a muda su im donijeli Mandzo i Javi. U Elfu se ova 3 luzera smatraju kljucnim igracima i predvodnicima, a to mi ne sluti na dobro. Da je u kadru Gundo ja bih Svinju otpisao kao Jogi Ballacka nakon 2010. Ovako je preriskantno oslanjati se na neiskusne Kramera i Ginteta, pa ce Svinja dobiti priliku otici na svoje zadnje veliko natjecanje. Jako me zanima u kohem statusu.
Kad predvodnicke role preuzmu Hummy, Reus, Mulla, Badstuber (ako se oporavi) i goFance (ako ga ne sjebete dotad) Elf ce opet osvojiti veliku titulu.
effe lani su Bayern nosili Rib i Rob svojim najboljim nogometom u karijeri, a muda su im donijeli Mandzo i Javi. U Elfu se ova 3 luzera smatraju kljucnim igracima i predvodnicima, a to mi ne sluti na dobro. Da je u kadru Gundo ja bih Svinju otpisao kao Jogi Ballacka nakon 2010. Ovako je preriskantno oslanjati se na neiskusne Kramera i Ginteta, pa ce Svinja dobiti priliku otici na svoje zadnje veliko natjecanje. Jako me zanima u kohem statusu.
Kad predvodnicke role preuzmu Hummy, Reus, Mulla, Badstuber (ako se oporavi) i goFance (ako ga ne sjebete dotad) Elf ce opet osvojiti veliku titulu.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a
muller umjesto klosea i gotze umjesto podolskog ,realno !bistrikboy je napisao/la:Poldi i Schurlle moraju igrati od pocetka,jesnostavno moraju!
Gdje su te zvijezde gece i draxler. Na klupu ce ih poslat Poldi i Schurrle. 
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nazalost prve informacije kazu da ce Reus propustiti SP sto u ovom trenutku djeluje toliko zastrasujuce, jer njegovu zamjenu je nemoguce naci kao i igraca sa takvom formom.
Puno ce se improvizovati po tom lijevom krilu, od Podolskog, preko Draxlera do vrlo vjerovatno Schurrlea.
No i pored ove povrede Njemacka je jos uvijek jedan od favorita za osvajanje trofeja.
Puno ce se improvizovati po tom lijevom krilu, od Podolskog, preko Draxlera do vrlo vjerovatno Schurrlea.
No i pored ove povrede Njemacka je jos uvijek jedan od favorita za osvajanje trofeja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Pozvao Mustafija umjesto Reusa
Ova ekipa ako uzme titulu ja prestajem pratiti fudbal
Ova ekipa ako uzme titulu ja prestajem pratiti fudbal
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jel fakat?
E moj Jogi, povrijedi ti se napadac ti pozivas stopera, stvarno nidje veze.
Hajmo BiH!
E moj Jogi, povrijedi ti se napadac ti pozivas stopera, stvarno nidje veze.
Hajmo BiH!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Velika je šteta što je otpao Reus, ali pokazalo se da je na poziciji ili pozicijama na kojima igra/može igrati, dosta dobar izbor. Tako da bi se moglo bolje kompenzirati, nego što mnogi očekuju. Ali generalno bi mogao biti gubitak veliki.Sapuiza je napisao/la:Otpadanjem Reusa Elf bi ostao bez trenutno najboljeg igraca. S obzirom na sve nedace Loewu se nece moci zamjeriti eventualno novo ispadanje u recimo polufinalu.
Za Ribery i Robbena stoji i ovo što si rekao za Mandžu i Javija, ali ne možeš ti tvrditi da bi Bayern sigurno došao do te titule LP i drugih titula bez Schweinija i Lahma. Schweini je strateški super jak igrač, u top formi je veliko oružje. A s obzirom da je Lahm i sada fizički na sjajnom nivou, on je toliko bitan segment Elf-a i Bayerna, da se prosto obje te ekipe bez njega ne mogu zamisliti. Ako ćemo realno jedino prave zamjene za Lahma nema, niti je skoro u svijetu fudbala za njega možeš pronaći.Sapuiza je napisao/la: effe lani su Bayern nosili Rib i Rob svojim najboljim nogometom u karijeri, a muda su im donijeli Mandzo i Javi. U Elfu se ova 3 luzera smatraju kljucnim igracima i predvodnicima, a to mi ne sluti na dobro. Da je u kadru Gundo ja bih Svinju otpisao kao Jogi Ballacka nakon 2010. Ovako je preriskantno oslanjati se na neiskusne Kramera i Ginteta, pa ce Svinja dobiti priliku otici na svoje zadnje veliko natjecanje. Jako me zanima u kohem statusu.
Sulude su tvoje tvrdnje, ali rekao sam ja tebi prije, nakon finala LP si ti počeo udarat po Bayernovim igračima, preobrazio si se koliko te taj poraz pogodio....
A kako god prvenstvo završi, status Schweinija se neće promijeniti, može ostati nedorečen s repkom, ali s klubom je pokupio sve. BUKVALNO SVE. I to kao jedan od lidera tima. Neće Schweini, kao i Lahm nositi stalno sav teret, cijelog njemačkog fudbala. I Effenberg je bio jedan od najvećih lidera, pa je na klubskom nivou uzeo sve, s repkom se iz različitih razloga nije proslavio.
A ako ćeš igrače lako etiketirat, onda luzerima moraš nazvat: Nedveda, v. Nistelrooya, Ibrahimovića. Po tebi bi i Roberto Baggio onda ispao luzer.....
A ovo što se Ballacka tiče, to što ga je Loew tada otpisao, upitno je jako, koliko je to pametno bilo. Ballack je bio odličan lider, ali on je dugo vremena predvodio jedan Elf koji i nije bio vrh. Lakše je osvojiti titulu kada su u ekipi Voller, Moller, Klinsi, Brehme, a puno je drugačije kada igraš jedno SP 2002. godine s igračima kao što su Bode, Ramelow, Metzelder (i to tada jako mlad i tek postajao bitniji faktor - a respekt i ostalim nabrojanim, dobri fudbaleri ali ipak par levela ispod onih prije nabrojanih). Koliko je jedan igrač postigao s repkom, uvijek se određuje i prema okolnostima i vremenu u kojem je igrao. A jedna njemačka reprezentacija iz 2002. je bila solidna , ali je bila taraba naspram timova iz 1996. godine (koji je osvojio EURO) i tima iz 1990. (koji je osvojio SP).
Kod ovih igrača se od prilike slažem da mogu biti dobri predvodnici. S tim da je Reus više umjetnik, pa bi prije kao nekog liderskog tipa stavio Svena Bendera. Hummels ima potencijal da ide naprijed i da predvodi.Sapuiza je napisao/la: Kad predvodnicke role preuzmu Hummy, Reus, Mulla, Badstuber (ako se oporavi) i goFance (ako ga ne sjebete dotad) Elf ce opet osvojiti veliku titulu.
I jesam li te gore shvatio dobro, da ti smatraš da bi Gundo bio bolji lider od Schweinija?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ja mislim da Reusa trenutno može samo Draxler barem malo mjenjat na lijevom krilu.Gotze igra u sredini, a Podolski nek igra kao napadač jbg. teška situacija
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Lahm je top bek i tu nema dileme, ali on nije lider. Pita Knjaz Mandzu tko je najtisi u svlacionici Bayerna, a on ce ko iz topa - Lahm. Nije isto biti predvodnik i biti odlican igrac. On nije onaj koji ce podici ili povuci momcad kad je stani-pani.
Svinje je klasicni choker u kljucnim trenucima, a ima ego ko Effe, Lotthar i Andy Moller skupa, te tako sputava druge, tj. mladje, a bolje u Elfu.
Gunda nisam naveo kao vodju vec kao igraca koji bi presisao Svinju igracki da ga nije sjebla ozljeda. Nije bezveze da Pep ne ferma Svinju kao kljucnog igraca.
Svinje je klasicni choker u kljucnim trenucima, a ima ego ko Effe, Lotthar i Andy Moller skupa, te tako sputava druge, tj. mladje, a bolje u Elfu.
Gunda nisam naveo kao vodju vec kao igraca koji bi presisao Svinju igracki da ga nije sjebla ozljeda. Nije bezveze da Pep ne ferma Svinju kao kljucnog igraca.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jogi poziva Mustafija, umjesto Reusa.
Trebao je pozvati Vollanda.
Trebao je pozvati Vollanda.
Modni-guru opet pokazuje svoje neznanje...
Povrijedi ti se igrac iz napada i on kao zamjenu poziva stopera.
Iako volim ovu reprezentaciju, nadam se da ce se obrukati u Brazilu i da ce od Augusta Heynckes sjesti na klupu Elf-a i donijeti taj toliko dugo ocekivani trofej.
PS: Sreca u nesreci kod povrede Reus-a je ta sto Modni-guru ima 5 igraca u ekipi koje mogu igrati na toj njegovoj poziciji.
PPS: @ bistrikboy ne mogu Kroos i Schweinsteiger igrati skupa na poziciji zadnjeg veznog. Kao prvo Kroos je los defanzivac i odbrana bi bila ostavljena na cjedilu, a kao drugo mislim da on gusi Özil-a u napadu i time Elf nista ne bi dobio.
Povrijedi ti se igrac iz napada i on kao zamjenu poziva stopera.
Iako volim ovu reprezentaciju, nadam se da ce se obrukati u Brazilu i da ce od Augusta Heynckes sjesti na klupu Elf-a i donijeti taj toliko dugo ocekivani trofej.
PS: Sreca u nesreci kod povrede Reus-a je ta sto Modni-guru ima 5 igraca u ekipi koje mogu igrati na toj njegovoj poziciji.
PPS: @ bistrikboy ne mogu Kroos i Schweinsteiger igrati skupa na poziciji zadnjeg veznog. Kao prvo Kroos je los defanzivac i odbrana bi bila ostavljena na cjedilu, a kao drugo mislim da on gusi Özil-a u napadu i time Elf nista ne bi dobio.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Kod Ballacka je problem bio taj sto je, kao i Svinja danas, svojim statusom i ulogom kocio druge da se razmasu.
Reusa i goFance sam naveo kao igracke lidere, a ovu trojicu kao karakterne. Manni nije za vodje, ali on bi mogao biti ono sto je Elits bio 1996., znaci spona iz sjene koja daje sigurnost ovima ispred sebe.
Reusa i goFance sam naveo kao igracke lidere, a ovu trojicu kao karakterne. Manni nije za vodje, ali on bi mogao biti ono sto je Elits bio 1996., znaci spona iz sjene koja daje sigurnost ovima ispred sebe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.