Liga Zeničko-Dobojskog Kantona
Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona
Kup ZDK
Jucer
TOSK - Usora 3-0
Danas
Borac Tetovo - Borac Jelah
Bosna - Kosmos
Slobodno: Zepce
Jucer
TOSK - Usora 3-0
Danas
Borac Tetovo - Borac Jelah
Bosna - Kosmos
Slobodno: Zepce
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nije niko uspio,neki su zavrsili u opcinskoj ligi,rijetki igraju u 1. ligi FBIH,neki su ostavili loptu,jedan je otisao u Austriju igrati(2. ili 3. liga) itd.Signore je napisao/la:E svasta. Nego, vasi juniori su one jedne sezone bili u samom vrhu zajedno s nasim, ali nasi na polusezoni presli svi u prvi tim pa se to raspalo. Jel itko od tih vasih igraca ista uspio? Cak sam cuo da je dobar dio njih ove sezone igrao za Bosnu i da Bosna uz pomoc njih pokusava da se vrati u Prvu ligu. Ja evo gledam bas sad tko je za nas sve igrao, od te generacije cak sedam igraca je igralo ove sezone.
Sada su skoro svi nasi igraci,mozda 2-3 iz Sarajeva,Zenice.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ma dobro, mislio sam na tu generaciju. I kod nas su sve i jedan igrac nasi. Jedino Damir Hadzic nije prosao omladinske selekcije, al je nastanjen u Zepcu
Kao sto netko par stranica prije rece, ko Athletic Bilbao smo
. Da nam je situacija drugacija vjerojatno bi imali 50-100 ljudi na utakmicama, ovako kad igraju domaci skupi se 400-500, svatko dodje pogledat svog komsiju
I ti si vjerojatno upucen. De nam reci nesto vise o Kosmosu. Kakva su ekipa? Kakve su im ambicije? Jel bi mogli da nam zakompliciraju naredne sezone? Izbacise Rudar iz Kupa, pa pomislih da nisu losi kao sto sam ispocetka ocekivao.

I ti si vjerojatno upucen. De nam reci nesto vise o Kosmosu. Kakva su ekipa? Kakve su im ambicije? Jel bi mogli da nam zakompliciraju naredne sezone? Izbacise Rudar iz Kupa, pa pomislih da nisu losi kao sto sam ispocetka ocekivao.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nemam pojma,neki dan sam ih prvi put gledao .Mislim da je bila srijeda kada su trebali igrati sa Brezom,ali ovi odustali pa oni igrali prijateljsku sa Dijamantom(ONL Visoko).Zivim u gradi tako da su oni daleko od mene,pa nisam uopce upoznat sa situacijom.
Sto se tice igraca,barem ovi sto su igrali u prijateljskoj,vecinom mladji igraci(20-25) godina,bivsi omladinci Bosne,i par privatnih skola nogometa.Svi su igrali u opcinskoj ligi.
Ja se pitam gdje ce igrati svoje meceve,u tom njihovom mjestu se nekada igrala kantonalna liga,ali teren je kao u Mrkonjic gradu(ima prirodni pad
)
Sto se tice igraca,barem ovi sto su igrali u prijateljskoj,vecinom mladji igraci(20-25) godina,bivsi omladinci Bosne,i par privatnih skola nogometa.Svi su igrali u opcinskoj ligi.
Ja se pitam gdje ce igrati svoje meceve,u tom njihovom mjestu se nekada igrala kantonalna liga,ali teren je kao u Mrkonjic gradu(ima prirodni pad

Nadam se da nece pruzit neki otpor
I jel znas tko ce jos iz Visokog igrat Kanton?

I know what you meansamo_lijevo je napisao/la: Ja se pitam gdje ce igrati svoje meceve,u tom njihovom mjestu se nekada igrala kantonalna liga,ali teren je kao u Mrkonjic gradu(ima prirodni pad)

- samo_lijevo
- Kontakt:
Ne znam,imam posla preko glave tako da me nema u Visokom nikako.Sve sto saznam je preko portala.
Samo ja imam zelju da igraju Zanatlije.
Posebno jer nece u ONL posto nisu dobri odnosi sa vlastima.
Samo ja imam zelju da igraju Zanatlije.
Posebno jer nece u ONL posto nisu dobri odnosi sa vlastima.
A taj Zanatlija je klub neke srednje skole il kako vec? Davno sam bio u Visokom i kad mi je netko pricao da oni igraju neki veliki derbi, jos mi je nesto o njima spominjano, al sam zaboravio.
Kosmos ce igrat u Kasarni, neki dan sam isao trcat tamo, teren je ok al svlacionica je podaleko, tako da bi u slucaju belaju sluzbena lica lako dohvatljiva
Zanatlija ce valjda igrat na plasticnom ako se popravi, tako mi je nekako najlogicnije. Mostre i B Mahala imaju svoje stadione i iskustvo u kantonu
Ima odavde, iz ovog djela još Rudar, koji će vjerovatno dobit novu upravu tj vratiće se normalniji ljudi u klub, normalno ako trenutna vlast u Brezi nadje shodno da pomogne Rudaru da se vrati u Drugu ligu, ako ne onda bi moglo lahko se desiti da se Rudar ugasi totalno. A u Brezi je to zamršeno kad je Rudar bio prvi prije godinu i po neki lokalni idioti su lažirali skupštinu i smjenili tadašnje rukovodstvo i trenutno u Brezi je stanje očaja do kojeg su doveli ti što su izmalverizirali i lažirali skupštinu. Iduće godine valjdaa i Žepče će pnovo ići da uđe al ako se vrati ovi stari ljudi u Rudar i normalno za njima igrači, Rudar će se odma vratiti u Drugu ligu ako se to nešto ne promjeni vrlo je vjerovatno da će se ugasit.

Ja dzabe govorim da Rudar nece ispast, jer iz BPK nitko nece uci. Jedino ako Rudar istupi iz lige
I cek, na kraju iz Visokog cetiri kluba? Zanatlija, Kosmos, Mostre i B.Mahala?

I cek, na kraju iz Visokog cetiri kluba? Zanatlija, Kosmos, Mostre i B.Mahala?
Mora uci iz BPK jedan klub jer im je Gorazde uslo u Prvu ligu FBiH, pa moraju to sad iznivelisat da rad službenih lica imaju više klubova, za ova tri B Mahalu, Moštre i Kosmos sam siguran, za Zanatliju ne znam, ja mislim da će oni jer su ovo mahom klubovi koji nisu ista politička opcija ko trenutna vlast u Visokom, al šta će biti sa ovim klubovima što su pogođeni poplavama, hocel se nastavit takmičiti i hocel Novi Šeher se ponovo priključit
- samo_lijevo
- Kontakt:
odlicno ako ce KOsmos igrati u kasarni.
Mogu onda pratiti njihove meceve.
Lisander,odakle si?
@Signore,evo ti Zanatlija.To su ti oni sa harmonikom na Maksimiru.
Ako volis aksamlum,volis i Zanatlije.
jos ima reportaza iz Tirane,Zagreba ...

Mogu onda pratiti njihove meceve.
Lisander,odakle si?
@Signore,evo ti Zanatlija.To su ti oni sa harmonikom na Maksimiru.

Ako volis aksamlum,volis i Zanatlije.
Mora uci? A ocel i mozel itko? Za sad je NK Kolina prva, u nedjelju im je 12. kolo od 14.lisander je napisao/la:Mora uci iz BPK jedan klub jer im je Gorazde uslo u Prvu ligu FBiH, pa moraju to sad iznivelisat da rad službenih lica imaju više klubova, za ova tri B Mahalu, Moštre i Kosmos sam siguran, za Zanatliju ne znam, ja mislim da će oni jer su ovo mahom klubovi koji nisu ista politička opcija ko trenutna vlast u Visokom, al šta će biti sa ovim klubovima što su pogođeni poplavama, hocel se nastavit takmičiti i hocel Novi Šeher se ponovo priključit
Sto se poplava tice, ovi klubovi koji su igrali kanton su bili poplavljeni par dana, znam da su tereni unisteni Nemiloj i Proleteru. Kakav je teren Proleter imao, dodje mi da placem kad se sjetim slike kako sad izgleda. Zaista izuzetak u ovim nizim ligama. Liga krece u devetom mjesecu i mislim da bi bilo smjesno da ne uspiju sredit terene do tad, a vec sam vidio da Proleter renovira svoje prostorije, za Nemilu ne znam nista. Znam samo da su imali 20 metara drva na terenu, a vjerujem i devastirane prostorije kluba.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Je li par forfe?Signore je napisao/la:Kup ZDK
Jucer
TOSK - Usora 3-0

Hayley <3
kako je krenulo ova ce liga brojati 12 klubova i bit ce pravo interesantna
Navedoh ti na tvojoj temi da nijebadblueboylivno je napisao/la:Je li par forfe?Signore je napisao/la:Kup ZDK
Jucer
TOSK - Usora 3-0

- samo_lijevo
- Kontakt:
Auuu kada ovi iz Zenice dodju u Visoko.
Tamam smo se pozeljeli.
Tamam smo se pozeljeli.

ovako je izgledao stadion NK Nemila dva-tri dana poslije poplave. napravio sam više slika, al' mislim da je i ova jedna dovoljna...
a doći će Rudar, sa njima niste imali nekih problema.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- samo_lijevo
- Kontakt:
salim se ja malo,kakvi crni problemi.
Makljenovac

Al prve donacije su davno stigle i vjerujem da ce do pocetka sezone sve renovirat i opet zaigrat na svom stadionu

Ova slika ni priblizno ne moze docarati koliko je taj teren savrsen. Ja sam ostao zapanjen kad sam stigao dole.

Al prve donacije su davno stigle i vjerujem da ce do pocetka sezone sve renovirat i opet zaigrat na svom stadionu

Ova slika ni priblizno ne moze docarati koliko je taj teren savrsen. Ja sam ostao zapanjen kad sam stigao dole.
Za Makljenovac ne sumnjam da ce se oporaviti, al Nemila jarane je stradala totalno, ne znam kako je u Kosovi, a bice liga dobra iduce godine, ovi visocki klubovi nisu losi, jos plus vidim da ce Sarajevo davat Bosni igrace sto znaci da ce ovi igraci Bosne vecinom igrat za ove kantonalce jer fakat imaju ljudi u MOstru i B Mahali imaju naknade sto igraju. I realno to je to od Visokog ono ostalo klubova sto ima i nije za kantona.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.