SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

fixator
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la fixator » 07 jun 2014, 16:57

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:
ennis je napisao/la: Nije on digao ruku na tu "bracu",ja nisam tako historiju ucio ili sam zaboravio :? :?
Pa druze to ti je moderna novo Bosnjacka historija sto se uci po dzamijama.
Tu je Huesin izdajnik a Turska je nasa bratska drzava.
Evo vidim i nasi fudbaleri prave ulizivacke video snimke "braci".

Podanicki mentalitet je tesko izkorijeniti.
ne prave nasi ZMAJEVI video snimke (eto njima je bas do snimaka sada :crazy: ) nego su ih ljudi sa 442 TURSKOG portala zamolili da se to snimi jer imamo POSEBNE veze sa Turskom jer dosta nasih igraca igra tamo jer imamo ljude u strucnom stabu koji su igrali i trenirali te klubove...te ljudi (442) smatzraju da ce nasi imati mnostvo simpatizera u Turskoj s obzirom da se oni nisu plasirali
----------------------------------------------------
a sto se tice ljiljana da razjasnimo:
ovaj ljiljan koji svi furamo je anžujski ljiljan i on je simbol monarhije bio u francuskoj tako i kod nas jer se nalazio na grbu porodice Kotromanic(znaci cista Heraldika)
kako nesto sto je simbol kraljevske, monarhske, carske, banske ili bilo koje druge titule moze biti narodno i nesto sto pripada narodu - NE MOŽE.

Isto kao sto kruna iz Britanije Belgije Francuske itd nikad ne moze biti simbol naroda niti ce ikada i biti.

Prema tome ZMAJ od BOSNE je nase i potpuno je legitimno i ispravno vlasnistvo Bosne i Hercegovina i svih njenih gradjana.
Semper Fidelis

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 07 jun 2014, 16:58

koji majstori ne vjerujem, o cemu vi pricate :tokralju: :facepalm:

bolje vam je mislite na sea a ne na historiju :bih:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 07 jun 2014, 17:03

Nema ni nista draze nego kad vidim kolko su jugonostalgicari podivljali na ovu poruku.

Treba svaki dan snimat nove poruke na Turskom samo da izlude ove jugonostalgicare :bih: :bih: :bih:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 07 jun 2014, 17:04

Chapman je napisao/la:koji majstori ne vjerujem, o cemu vi pricate :tokralju: :facepalm:

Je li se možda treba dopustiti da neko našu bosansku historiju isključuje i ubacuje nam tamo neki Japan kao podlogu za naš nadimak?

Ako ti smeta, zaobiđi..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 07 jun 2014, 17:06

Amar Dzeko je napisao/la:
Chapman je napisao/la:koji majstori ne vjerujem, o cemu vi pricate :tokralju: :facepalm:

Je li se možda treba dopustiti da neko našu bosansku historiju isključuje i ubacuje nam tamo neki Japan kao podlogu za naš nadimak?

Ako ti smeta, zaobiđi..
pa ne buraz, i ja sam vjecno za ljiljane i dan danas je to jedina zastava za mene, evo je na zidu u sobi okacena dok pisem ovu poruku, ali neces to rijesiti pricom na sportskom forumu o nasoj historiji, samo cete dzaba bit banovani svi..

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 07 jun 2014, 17:08

1.trening (Pape i kacket iz St.Louisa :) )
[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 jun 2014, 17:09

Kako me nervira ova muzika koju stavljaju na ove klipove.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 07 jun 2014, 17:09

Chapman je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:

Ako ti smeta, zaobiđi..
pa ne buraz, i ja sam vjecno za ljiljane i dan danas je to jedina zastava za mene, evo je na zidu u sobi okacena dok pisem ovu poruku, ali neces to rijesiti pricom na sportskom forumu o nasoj historiji, samo cete dzaba bit banovani svi..
Upravo zato što volim BiH i Ljiljane ne mogu dopustiti ovakve priče.

Ali shvatam te, izvinjavam se na reakciji malo sam prenaglio.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 07 jun 2014, 17:10

Nevezano za temu
Šta mislite da se na gaucose krene bez misketa

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 07 jun 2014, 17:12

Jos nesto da napisem iz licnog iskustva!

Bio sam na odmoru u Antaliji, Turska dakle. Bezveze onako u jednom od vodenih parkova sam se zezao sa nasom rajom koja je zajedno stigla na taj odmor i nailazimo na obicne turske gradjane u tom parku. Nesto smo htijeli da pitamo, ne sjecam se sada tacno sta. Pitaju oni nas odakle smo, a mi ko iz topa sa osmijehom na licu: Bosna i Hercegovina. Blijedo nas gledaju i ono zbunjeno pitaju: a gdje je to? :shock:
Meni upitnik iznad glave kao i ovima samnom zajedno. Pokusavamo i nogama i rukama objasnit poveznice sa BiH. Ne ide nikako!

Samo u par gradova vecih Turci znaju za BiH i istina ima tamo naseg naroda pofino. Ali ovaj moj primjer je dokaz da se Turska ne bavi sa nama koliko se mi bavimo sa njima.

Glavu mi odsjeci ako u nas u bilo kojoj zabiti BiH mognes naci nekoga ko ti nece znati gdje je Turska i ko je Turska kada pitas za istu.

Toliko o toj "braci" turskoj.

Braca my ass. :puke:

I sa ovim postom izlazim iz ovog off topica.

Dajte nam ENVER SPORT da gledamo Safeta i ZMAJEVE protiv Santosa :bih: :bih: :bih: :bih:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 jun 2014, 17:13

don_burza je napisao/la:Nevezano za temu

Ne spamaj temu
SLOBODA NAVIJAČIMA

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 07 jun 2014, 17:13

Elvir Rahimic: "Lijepo su nas dočekali, kao da smo kući"
[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 07 jun 2014, 17:15

ennis je napisao/la:
don_burza je napisao/la:Nevezano za temu

Ne spamaj temu
:rol: :rol: :rol: :rol:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 jun 2014, 17:15

Ja ne mogu da vjerujem kako neki prvo neznaju da čitaju, drugo kako su nekulturni.
Prvo, ovo za čitanje, četiri reprezentativca su objavila klip u kojem pozivaju Turke da navijaju za Bosnu. Odmah su se javili jugonostalgičari sa pričom nisu oni naša braća, iako na klipu niko ne poziva nikakvu braću da navija za nas, niti je osoba koja je postavila klip nazvala Turke braćom. Jedini koji su Turke nazvali braćom su dušebrižni jugonostalgičari.
Drugo za kulturu. Mi smo ljiljani već hiljadu godina, a zmajevi nismo nikad bili. Husejn je Zmaj od Bosne jer je ustao protiv Autrougarske, ali od je iz Gradačca a dalje nas niko poslije toga nije zvao zmajevima. Naprotiv, i prije i poslije njega mi smo bili ljiljani. Sada će se javiti Visočani i tražiti da se zovemo mesari ili Tuzlaci da se zovemo zemlja soli...
Treće, ja sm sasvim siguran da Marjanu nije ni na kraj pameti palo da repku zove zmajevima zbog Husejna.

E sad lekcija iz historije. Zastava sa ljiljanima je preuzeta od Tvrtka Kotromanića i datira od 14. vijeka. Dakle, mi smo uvijek bili ljiljani a ne zmajevi, aždahe, zmije.
slika

Bio sam na odmoru u Antaliji, Turska dakle. Bezveze onako u jednom od vodenih parkova sam se zezao sa nasom rajom koja je zajedno stigla na taj odmor i nailazimo na obicne turske gradjane u tom parku. Nesto smo htijeli da pitamo, ne sjecam se sada tacno sta. Pitaju oni nas odakle smo, a mi ko iz topa sa osmijehom na licu: Bosna i Hercegovina. Blijedo nas gledaju i ono zbunjeno pitaju: a gdje je to? :shock:
Meni upitnik iznad glave kao i ovima samnom zajedno. Pokusavamo i nogama i rukama objasnit poveznice sa BiH. Ne ide nikako!
Lažeš lažove, lažeš. ;)
Zadnja izmjena: Henderson, dana/u 07 jun 2014, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 07 jun 2014, 17:17

@IronMany,
meni više, druže, djeluje da si tu naišao na neupućene, kao što i kod nas ima takvih pa ne znaju o historiji BiH, nevezano radilo se o periodu za vrijeme Kralja, Osmanlija ili Safeta Sušića. :)

@Burza,
nema govora. Ko ti daje takve ideje na tim kruzerima tvojim? :mrgreen:

Idemo ludo, idemo jako! :bih: :bih: :opaopa: :opaopa:
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 07 jun 2014, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 07 jun 2014, 17:17

JoeCelt je napisao/la:1.trening (Pape i kacket iz St.Louisa :) )
[youtube][/youtube]
Pape gotivi Ramse :lol: Dohvatio se okog kacketa i nece ga skidat do kraja SP :mrgreen:

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 17:19

Henderson je napisao/la: Drugo za kulturu. Mi smo ljiljani već hiljadu godina, a zmajevi nismo nikad bili. Husejn je Zmaj od Bosne jer je ustao protiv Autrougarske, ali od je iz Gradačca a dalje nas niko poslije toga nije zvao zmajevima. Naprotiv, i prije i poslije njega mi smo bili ljiljani.
Grb sa ljiljanima je grb porodice Kotromanic i to tek dolaskom Tvrtka I na celo te porodice i grb koji se koristio u periodu 1992-1998. Kulin Ban nije imao grb sa ljiljanima npr. itd itd.

Neki trebaju malo uciti historiju.

A drugo Zmaj se digao protiv Osmanskog carstva, a ne Austrougarske :lol: :lol:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 07 jun 2014, 17:21

E svašta. :urnebes:
Ronaldo - Isco - Bale

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 17:23

Npr Zmaj se digao protiv Osmanlija, a gavrilo Princip i Mlada Bosna protiv AU.

Ovo samo malo da obrazujem raju. :mrgreen:

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 07 jun 2014, 17:24

Henderson je napisao/la:

Lažeš lažove, lažeš. ;)
Ne pada mi na pamet da tebi nesto vise dokazujem. Zvuci ovo gore neistinito, znam i sam, medjutim tako je bilo!

Napisao sam stvarni dogadjaj, a zaboli me moj qrac hoces li ti povjerovati. :kafa:

A ovo sto me nazivas lazovom, ostavi za ćaće u sebe ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.