Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la harishp » 14 feb 2010, 05:39

Offside je napisao/la:Neka Vedo održava prosjek između 10-15 golova po sezoni u bundesligi i bog te veselio. A to sigurno može. Taj prosjek mogu imati samo vrhunski napadači, a Vedad je vrhunski. Pa to je bio otprilike i Berbatovov prosjek dok je igrao u Njemačkoj. To što neko nije klasa za Manchestera i Barcelone ne mora značiti da nije vrhunski napadač, tu se već radi o extra klasama. Za dosta forumaša imam osjećaj da plaču kad Vedo zabije gol :roll: , ali to nije ništa novo kad su Bosanci u pitanju. :oops:
Najnelogicnijesto to Vedo nije zasluzio ako nista zbog makar nacina odnosa prema BIH repci.
Ali kao sto rece nista novo.Dizace u nebesa ove dvolicnnjake koji su preko one stvari se na kraju zadesili u toj istoj repci.
Ja sam rekao da ce Vedo biti najbolji strelac u ekipi.A pokraj onih garavih i nije bas tako lako izvesti.
Njegovo je da se povreda ne vrati a za ostalo ce nadoci.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 14 feb 2010, 06:26, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 14 feb 2010, 06:05

sahbaz2509 je napisao/la: pa upravu si, to nije nista novo al fenomen jeste jer takvi ljudi zbilja nema niti u jednoj naciji svjeta,nigdje vala.I onda se cudimo i pitamo se nekad sta smo mi to bogu skrivili pa ovako prosli u nasoj skoroj proslosti, sve smo mi to zasluzili bas sve.Kad bi bilo koja nacija imala Vedu za svog reprezentativca, ti bi ga hvalili na sva usta, pa kad cujes kako srbi zigica hvale pomislio bi neki obican covjek da je Zigic Maradona i za Dzeku i Vedu .Al kod nas je ziasta tako kao sto ti kazes, kad vedo zabije gol neki nasi ljudi palcu od muke.Eto gledaj samo sada kako "kriticara" uopste nema da komentarisu danas na ovoj stranici, naprosto mora da ljudi zale pa ce se javiti kad sebi malo dodju.
Ima brate toga svugdje pičim ja i po ovim stranim forumima, od ovih susjednih, pa sve do engleskih, talijanskih. Svugdje se nađe pametnjakovića koji će pljuvati, ali ono pljuju zbog lokalno-regionalnih razmirica. Tako naprimjer Milanisti i Interisti udruženo djeluju protiv Buffona, pretpostavljajući mu jednog Abbiatia. :o Buffon koji je najbolji golman svijeta, ne samo Italije. Kod nas je to više do kompleksa malog naroda, kad nas svi pljuju, onda ćemo i mi pljuvati sami sebe. Dobro si primjetio ovo za Žigića, pa Hrvati od Dudu-a napravili novog Šukera a momak ništa nije kvalitetniji ako jeste ikako kvalitetniji od Vede, ali eto. ;)
harishp je napisao/la: Najnelogicnijesto to Vedo nije zasluzio ako nista zbog makar nacina odnosa prema BIH repci.
Ali kao sto rece nista novo.Dizace u nebesa ove dvolicnajke koji su preko one stvari se na kraju zadesili u toj istoj repci.
Ja sam rekao da ce Vedo biti najbolji strelac u ekipi.A pokraj onih garavih i nije bas tako lako izvesti.
Njegovo je da se povreda ne vrati a za ostalo ce nadoci.
Ja nisam Harise ni za kakve podjele kad je riječ o igračima koji su debitirali u reprezentaciji. Mada ni to ništa novo, dijelimo se na Bosance, Hercegovce, Bošnjake, Hrvate, Srbe, Krajišnike, Babine, ove, one, pa jeli što onda ne bi i po mjernoj jedinici patriotizma. Mada ja lično uvijek imam veći respekt prema Pjaniću i Ibričiću nego prema Begoviću i Medunjaninu. Trudim se da to ne potenciram. Vedu ne treba cijeniti zbog korektnog odnosa prema reprezentaciji, lijepoj frizeru i velikoj ćuni već zbog njegovih igara a one su u posljednje dvije sezone iznad svih očekivanja. Vidio si i na Džekinoj temi da postoje dežurni koji kad ne mogu o igri, manevrom će naći prostora za kritike, pa ako ništa preispitivaćemo Džekinu kulturu i elokvenciju. :roll: Šta da ti velim, kakvi smo, takvi smo. :oops:
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Ahmed.S
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed.S » 14 feb 2010, 10:14

Ma jesmo mi takvi ,neka Vedo zabije jos jedan eventualno dva gola i ode u nebesa...Nemojte molim Vas koment Dzekinu kulturu..Trebo je onog konja zavalit bar,ko je on da ikako mu se obraca...

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 feb 2010, 16:40

Nek je konacno zabio gol mada ga to necini odmah svijetska klasa. :roll: Kada bude zabio vise od 15 golova onda mozemo govoriti da je to onaj stari Vedo. Do tada, sva prica o njemu je suvisna. :|

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 feb 2010, 21:39

Tarik14 je napisao/la:Nek je konacno zabio gol mada ga to necini odmah svijetska klasa. :roll: Kada bude zabio vise od 15 golova onda mozemo govoriti da je to onaj stari Vedo. Do tada, sva prica o njemu je suvisna. :|
Nisam te dugo citirao, pa evo ovaj put cu morati. :mrgreen:

Sta cemo ciniti ako Vedo zabije "samo" 14 golova?? Onda cemo ovakve face slagati :| :|

Bas si nepopravljiv, o svakom nasem igracu se moze pricati, o nekom manje o nekom vise. Malo po zaslugama, malo po simpatijama...ali davati nekakve ultimatume, da bi se o nekom igracu prodiskutovalo je smjesno.

P.S. Jelde da sam ovo bukvalno shvatio :D , hajde sad ti nastavi po starom. :| :|
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 feb 2010, 21:45

geronimo je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Nek je konacno zabio gol mada ga to necini odmah svijetska klasa. :roll: Kada bude zabio vise od 15 golova onda mozemo govoriti da je to onaj stari Vedo. Do tada, sva prica o njemu je suvisna. :|

Sta cemo ciniti ako Vedo zabije "samo" 14 golova?? Onda cemo ovakve face slagati :| :|

Bas si nepopravljiv, o svakom nasem igracu se moze pricati, o nekom manje o nekom vise. Malo po zaslugama, malo po simpatijama...ali davati nekakve ultimatume, da bi se o nekom igracu prodiskutovalo je smjesno.

P.S. Jelde da sam ovo bukvalno shvatio :D , hajde sad ti nastavi po starom. :| :|
@Gero Vedo se ''zahebo sto je sam postavio onakvu visoku normu,pa ga ''poslovodje''gledaju poprijeko.Ako zakine koji :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 feb 2010, 21:48

geronimo je napisao/la:

Ja nedajem nikome ultimatume. Samo kazem da to sto je sad zabio gol protiv Bochuma nemora znaciti da je izasao iz golgerterske krize i da je odmah postao vrhunski napadac. Vrijeme ce pokazati ko je bio upravu! Netrebamo podcjeniti Ibisevica ali isto tako netrebamo ga prehvaliti pogotovo ne sada kad lik igra ovako slabo! Ako zabije jos 6-7 golova za Hoffenheim do kraja sezone, ja cu ga prvi pohvaliti, budi siguran u to!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 feb 2010, 22:11

Sve je to u redu, druskani moji, ali trebamo shvatiti da mi pored Dzeke nemamo boljeg centarfora od Ibisevica.

Hareta podrzavam, iako ga mnogi kritikuju u posljednje vrijeme. 8-) Ko ga razumije, shvatice ga. :)

One forumase koje smatram za ozbiljne, niko nije prenapuhavao partije Ibisevica. Nego se jednostavno prate njegovi nastupi, sa zebnjom se ocekuje ili ocekivalo kako ce se on vratiti nakon vraske teske povrede.
Ja sam prvi bio skeptican po pitanju toga, sto se naravno moze provjeriti iz prijasnjih postova.

Eh, sad da je nama neko drugi iskrsnuo sa takvim predstavama, kao sto je Ibi radio minule jeseni, ja bih prvi rekao dajte nam toga igraca, dok se ovaj ne vrati u pravu formu. Na zalost nije takav slucaj, sta nam ostaje nego da se nadamo da ce Vedo koliko toliko vratiti staru formu, i da ce konacno i u reprezentaciji pokazati svoje realizatorske sposobnosti.

Ja vjerujem u Vedu :P
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 feb 2010, 23:28

geronimo je napisao/la:Sve je to u redu, druskani moji, ali trebamo shvatiti da mi pored Dzeke nemamo boljeg centarfora od Ibisevica.

Hareta podrzavam, iako ga mnogi kritikuju u posljednje vrijeme. 8-) Ko ga razumije, shvatice ga. :)

One forumase koje smatram za ozbiljne, niko nije prenapuhavao partije Ibisevica. Nego se jednostavno prate njegovi nastupi, sa zebnjom se ocekuje ili ocekivalo kako ce se on vratiti nakon vraske teske povrede.
Ja sam prvi bio skeptican po pitanju toga, sto se naravno moze provjeriti iz prijasnjih postova.

Eh, sad da je nama neko drugi iskrsnuo sa takvim predstavama, kao sto je Ibi radio minule jeseni, ja bih prvi rekao dajte nam toga igraca, dok se ovaj ne vrati u pravu formu. Na zalost nije takav slucaj, sta nam ostaje nego da se nadamo da ce Vedo koliko toliko vratiti staru formu, i da ce konacno i u reprezentaciji pokazati svoje realizatorske sposobnosti.

Ja vjerujem u Vedu :P
@Gero znas kako to ide raja navikla da se titra ako se krene u suprotnom smjeru eto belaja :roll:
A posto ja znam umjesto titranja i da opalim zidarsku pa zaboli :mrgreen: ,onda se nadju neke uvrijedjene neviste kome je zaboga ego narusen.I dok on skonta o cemu se pise,dobije ban :mrgreen:
Eto u tome je ''nesporazum-cic'' 8-)
U vezi Vede.ja bih bio najsretniji da ne zabije ako treba ni jedan u BL.Ali zato da zakarika u repci makar 10.
Iako par nas gotivi BL i klubove,ruku na srce mi nemamo nikakvog hajra od toga.Kad na kraju Svabo to maslo pokupi.Dok je repka druga prica i dio svakog od nas.A ako prorade Vedo i Dzeko zajedno ,gace na stapu i francuska nosi garantovano.
Kako @Gero rece ko razumije,shvatice. ;)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 feb 2010, 00:28

Gero, nisam navikao od tebe da praviš greške u koracima. Ovaj put si ih napravio.

Vedad je neko ko je u BL u polusezoni 2008/2009 stvarno pokazao jako puno, samim tim je trebao da bude predodređen za prvu postavu reprezentacije. Međutim, u ovo nastupa što je imao za reprezentaciju, nije puno toga pokazao.

Za razliku od njega Muslim je pokazao jako puno u reprezentaciji. Stoga, on bi po meni za sada trebao da bude u prvoj postavi dok bi Vedad trebao da ulazi sa klupe nekih 30 minuta dok ne pokaže prave nastupe. Šta bi nama vrijedilo i kad bi u svakoj utakmici BL zabijao Hat-Trick ako je neefikasan u reprezentaciji.

Ja sam jedno 10 puta pitao na ovoj temi, koji bi to trebao da bude razlog da se Muslim stavi na klupu a Vedad u početni sastav? Po kom kriteriju?

Sve u svemu, dobro je da imamo 3-4 kvalitetna napadača tako da možemo kvalitetnije i kombinirati u utakmicama reprezentacije.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2010, 15:32

Nego danas nam igraju Hoffovci tekmu protiv Borusie.
Imali kakvih sa ''osjecajima'' :mrgreen:
Moj osjecaj sve govori da mi je trbuh prazan i da valja smazati porciju cevapa.Eto toliko od mene. 8-)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

felipe-s
Kontakt:

Post Postao/la felipe-s » 19 feb 2010, 16:13

harishp je napisao/la:Nego danas nam igraju Hoffovci tekmu protiv Borusie.
Moj osjecaj sve govori da mi je trbuh prazan i da valja smazati porciju cevapa.Eto toliko od mene. 8-)
hehehe mene osjecaji ponovno gone u halu... a drugi govore da bi onaj moj juve napokon mogao nesto uciniti ove godine... seto culo mi jos nis ne govori za vedu... prokleto bilo

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2010, 16:33

felipe-s je napisao/la:
harishp je napisao/la:Nego danas nam igraju Hoffovci tekmu protiv Borusie.
hehehe mene osjecaji ponovno gone u halu... a drugi govore da bi onaj moj juve napokon mogao nesto uciniti ove godine... seto culo mi jos nis ne govori za vedu... prokleto bilo
Ti osjecaji su pogotovo gadni ako nestane vode :mrgreen: Tariguz je samo za zavrsnih radova :lol:
P.S Ovdje im ni cetdeset cetvrto culo nece pomoci.Ako su i prije bili pokrpani sad su sa ekipom u totalnom behutu.
Nema Salihovica zuti,Luis Gustava crveni,Ibertspergera,-Becksa,Ba,Obasija,Weisa od prije.Znaci kompletna ekipa.
Sto je previse,previse je.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 19 feb 2010, 16:33

Vedini fanovi zasto uopste obracate paznju na ove sto govore o Vedi kao o losem igracu. Kad je zabijao,za sviju je bio idol."Dzeko,sta Dzeko,ko je taj???" Niko nije govorio o njemu. A sad vecina ga uzdize,porede ga s Ibrahimovicem,Rooneyem i Torresom. A sutra kad prestane zabijati nece ga se uopste sjecati. Onda ce poceti govoriti o Zecu,Pjanicu ili nekom desetom.... Ja sam Vedin fan i za mene ce uvjek biti najbolji. Za mene je bio odlican igrac i dok je igrao u II ligi,a kamoli sada.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 feb 2010, 17:30

majestic24 je napisao/la:Vedini fanovi zasto uopste obracate paznju na ove sto govore o Vedi kao o losem igracu. Kad je zabijao,za sviju je bio idol."Dzeko,sta Dzeko,ko je taj???" Niko nije govorio o njemu. A sad vecina ga uzdize,porede ga s Ibrahimovicem,Rooneyem i Torresom. A sutra kad prestane zabijati nece ga se uopste sjecati. Onda ce poceti govoriti o Zecu,Pjanicu ili nekom desetom.... Ja sam Vedin fan i za mene ce uvjek biti najbolji. Za mene je bio odlican igrac i dok je igrao u II ligi,a kamoli sada.
slazem se s tobom inace ali lakse malo sa ovim generalizacijama, ima nas koji smo i tada govorili da Dzeko mora igrati u prvih 11 jer je nas najkompletniji napadac dok su nas ostali ismijavali "kakav Dzeko nezna on".
ali ipak mnogi na ovom forumu se okrecu kako vjetar puse, dok je zabijao na svakoj utakmici bilo je popularno uzdizat Ibisevica, sada ga je popularno kritikovat jer ne zabija svaku utakmicu.
ali 7 golova ipak nije lose, mislim da je najbolji strijelac u Hoffenheimu. nije lako biti napadac u ekipi koja je u krizi...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2010, 18:48

BoSna_pLayA je napisao/la:hocel igrati ibisevic danas ??
Itekako profesoreeeee :mrgreen:sto bi Dragan Saulic rekao.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 feb 2010, 19:20

Ovdje su mnogo links za utakmicu Hoffenheim : Mönchengladbach:

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=65034&part=sports

Ibisevic igra pokraj Ba, steta da Obasi danas nemoze, nikako da se njih troje popune. Valjda igraju ovako:
Hildebrand - Raitala, Simunic, Nilsson, Eichner - Compper, Vorsah - Carlos Eduardo, Maicosuel - Ibisevic, Ba

Salihovic ne igra ovu utakmicu zbog svog pokusaja da obori rekord Bundeslige u zutim kartonima. :D

Sto se tice ove utakmice i mog osjecaja, koji me nikada ne vara, mogu vam sto postotno i apsolutno sigurno (i za kladionicu) reci, da ce Hoffenheim...momenat imam problema sa strujom....zzzttt :P
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2010, 19:24

Principatus je napisao/la:Ovdje su mnogo links za utakmicu Hoffenheim : Mönchengladbach:

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=65034&part=sports

Ibisevic igra pokraj Ba, steta da Obasi danas nemoze, nikako da se njih troje popune. Valjda igraju ovako:
Hildebrand - Raitala, Simunic, Nilsson, Eichner - Compper, Vorsah - Carlos Eduardo, Maicosuel - Ibisevic, Ba

Salihovic ne igra ovu utakmicu zbog svog pokusaja da obori rekord Bundeslige u zutim kartonima. :D

Sto se tice ove utakmice i mog osjecaja, koji me nikada ne vara, mogu vam sto postotno i apsolutno sigurno (i za kladionicu) reci, da ce Hoffenheim...momenat imam problema sa strujom....zzzttt :P
Ipak je Ba u igri.Bolje da nije.Poslije ovoliko pauze samo ce im smetati.Daj boze da grijesim.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 feb 2010, 19:25

Heh, neka igra Carlos Eduardo. Ako bude igrao Vedo, a nadam se da hoće, onda mu želim puno sreće te ako Bog da da zabije koji gol.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 feb 2010, 19:29

Ma da, ali kada igras kao Vedo nekoliko utakmica pored Terrazzino i Vukcevica (koji jeste motiviran ali neiskusan), onda ti je i jedan Ba na stakama zajedno sa Maicosuelom drasticna razlika. Cak se ne bojim toliko da Hoffenheim nece danas zabiti gol ili dva, vise me brine njihova sadasnja defenziva..., ali eto ja cu da cutim, da ne naslutim ponovo nesto. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada, Meshko91 i 12 gostiju.