FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2014, 15:20

let3 je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Nemoguće da ovoliko igrača dovodite, šta je sa La Masijom? Ugasila se? Pa vi ste poznati po tome što ne kupujete, već pravite igrače. :hmmmmm:
Prije dvije godine promovisani u prvi tim Tello i Montoya, prošle godine Bartra i Sergi Roberto, ove godine Deulofeu i Rafinha.

malo li je kume :?
ma smijesne su im provokacije za la masiju,
prosle sezone od 25 prijavljenih igraca 17 poniklo u la masiji ,malo li je :urnebes:

svake godine po dva igraca ulaze u prvi tim,dosta ,nisu ni u la masiji bas vanzemaljci pa da svake godine imamo xavija i iniestu ,djeca su talentovana sto i pokazuju rezultati da mogu usli bi u primeru lagano,ni jedan b tim nema ovakvu kvalitetnu ekipu ko barca sto ima al puno ih je premlado jos za prvog tima ,ima vremena ;)

ove godine ce pravi bum napraviti delo i rafa ;),dosta njih dvojica

vjerujem sljedece godine adama i dongue ,mozda i bagnack ,jest da bi ja i ove sezone adamu prekomandovao,
ono je moc od igraca ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 08 jun 2014, 19:57

barca_87 je napisao/la: ...ove godine ce pravi bum napraviti delo i rafa...
Hoće. napraviće pravi bum i ostaviće dubok trag... trag dupeta utisnutog u klupu za rezervne igrače!
Ta dva momka nije trebalo dirati sa pozajmice jer su mogli igrati i dalje napredovati a ovako će samo narasti njihovo nezadovoljstvo (kao kod Thiaga) dobijanjem prilika na kašičicu u nebitnim utakmicama.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2014, 20:23

pa sta treba cekat da postanu ronaldinho 1 i 2 pa da ih vratis sa posudbe :roll:
rafinha je briljirao u celti nezz sta treba vise pokazat da se vrati nazad :?
deulofeu je isto super se uklopio u everton ,malo manje je imao sanse nego rafinha al jbg ,nije lako otici bas u drugu zemlju ,u potpuno drugu ligu ,u jedan tim kao sto je everton koji je uvijek u vrhu ,s obzirom na to on je ekstra igrao .

na njima je da se dokazu,enrique vjerujem da nece oklijevati da i legende kluba i vazne igrace u proslim sezonama stavi na klupu ako se ova djeca pokazu ( xavi,pedro.. ) ,martino je imao sa time problem ,nije imao mu.da da stavi xavija,alvesa ili iniestu na klupu kad su bili najgori .
enrique mi bar ne djeluje tako ,vjerujem da ce i ove mladice gurati u vatru .
uvijek je bio ludjak i vjerujem da je i sad kao trener ,ne boji se on nikoga
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 08 jun 2014, 21:22

barca_87 je napisao/la:...martino je imao sa time problem ,nije imao mu.da da stavi xavija,alvesa ili iniestu na klupu kad su bili najgori .
enrique mi bar ne djeluje tako ,vjerujem da ce i ove mladice gurati u vatru .
uvijek je bio ludjak i vjerujem da je i sad kao trener ,ne boji se on nikoga
To kako tebi ko deluje to je nešto peto...Barsi ne treba nikakav "ludjak" već naprotiv smiren i pametan trener koji ima viziju oko tima i oko igre koju namerava sprovoditi. Ovaj prvi (Martino) nije uspeo i zato ga je zamenio ovaj drugi...glede muda ne znam ja im ih nisam zagledao ali verovaću ti na reč :lol: Enrike je trener bez ikakvih rezultata iza sebe pa ću njegovim stručnim kvalitetima otom potom kad počne nova sezona. Ali bez obzira na sve dva gore pomenuta momka će grejati klupu uglavnom, za to ne treba struka dovoljno je videti preveliku gužvu kako na sredini tako i u napadu Barse...ali videćemo

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2014, 21:35

slika

Bravo: "Preparando las maletas, que nos vamos a la bella Barcelona" fb

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2014, 21:47

[youtube][/youtube]
:)

dobar golman , jest da je navas bio bolja opcija al jbg mozda lik i nece a bude rezerva
uglavnom ovo je ekstra golman ,pouzdan

MES QUE UN CLUB !!!

MilanM93
Kontakt:

Post Postao/la MilanM93 » 08 jun 2014, 22:01

Mogao bi Bravo skinuti i Ter Stegena s gola ;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 jun 2014, 22:09

barca_87 je napisao/la:slika

Bravo: "Preparando las maletas, que nos vamos a la bella Barcelona" fb
Imbecili iz uprave ce platiti masno Bravo-a, a Ochoa sa svojim agentom se bukvalno sam nudi.....covjek bi pristao da bude rezervni golman...hem bolji golman, hem mlađi, hem bi ga doveli za 0 feninga (covjeku vec istikao ugovor).

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 jun 2014, 22:42

parangal je napisao/la:
barca_87 je napisao/la: ...ove godine ce pravi bum napraviti delo i rafa...
Hoće. napraviće pravi bum i ostaviće dubok trag... trag dupeta utisnutog u klupu za rezervne igrače!
Ta dva momka nije trebalo dirati sa pozajmice jer su mogli igrati i dalje napredovati a ovako će samo narasti njihovo nezadovoljstvo (kao kod Thiaga) dobijanjem prilika na kašičicu u nebitnim utakmicama.
Bas tako. A i inace to vracanje pozajmljenih igraca je bas pokazatelj dezorjentiranosti i nemoci uprave da pronadju adekvatna velika pojacanja za veliki klub kakav je Barcelona. Al hal' nije prelazni rok ni poceo, mada cu ga sigurno prespavati jer se nista veliko nece desiti. :(
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 08 jun 2014, 23:09

bparena je napisao/la:
Bas tako. A i inace to vracanje pozajmljenih igraca je bas pokazatelj dezorjentiranosti i nemoci uprave da pronadju adekvatna velika pojacanja za veliki klub kakav je Barcelona. Al hal' nije prelazni rok ni poceo, mada cu ga sigurno prespavati jer se nista veliko nece desiti. :(
I ovo se samo može pročitati od navijača Barcelone. :roll:

Kako je to vraćanje igrača sa posudbe pokazatelj dezorijentiranosti, po kom osnovu, molim te?! Valjda se igrač šalje na posudbu da bi pokazao svoj talenat, razvio se i, kasnije, eventualno bio od koristi za tvoj tim ako se pokaže u drugom, ako ne onda se prodaje. Samo njihovo vraćanje je znak da su oni zadovoljili upravu i trenera, koji znaju kakve igrače dobivaju (plus ih dobivaju praktično džabe), a na treneru je sad da ih ubaci u rotaciju i odredi im ulogu u ekipi. Ako on procijeni da oni još uvijek nisu u stanju biti nosioci igre - standardni članovi prvih XI (što vjerovatno i nisu), onda će potražiti druga rješenja. Ali oni će sigurno dobiti šansu i imati svoju ulogu u ovoj "novoj Barci".

Prelazni rok još nije ni počeo, SP je tek tu pred vratima kao velika tržnica igrača, i ne znam što ovdje plačete kao neke djevojčice. Dva mjeseca su još ostala da se ekipa pojača, a očigledno je da se na pojačanjima radi (doduše, treba zanemariti ove gluposti po novinama trenutno). Imate trenera predanog svom poslu koji voli ovaj klub, on vjerovatno ima viziju ekipe u svojoj glavi, svoju taktičku zamisao, a proći će i kompletne pripreme sa ekipom. Dovest će pojačanja koja njemu trebaju, gotovo svi igrači su i dalje dostupni, može ostvariti haman svaku svoju želju i ne znam koji je razlog tolike vaše sumnje. Dobro, ruku na srce nesposobna uprava je trnje na stazi, ali klub kao Barcelona će tu stazu uvijek preći, pa sad ako nekog igrača i plate više od realne cijene, vama ni u džep ni iz džepa. ;)

Zato, strpite se i ne plačite svaki dan ovdje. Komentari na dovođenje i nedovođenje igrača tek poslije augusta. Do tad, uživajte kao i sav normalan fudbalski svijet uz SP, a transferi su gotovo svima u drugom planu trenutno.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2014, 23:29

let3 je napisao/la: Imbecili iz uprave ce platiti masno Bravo-a, a Ochoa sa svojim agentom se bukvalno sam nudi.....covjek bi pristao da bude rezervni golman...hem bolji golman, hem mlađi, hem bi ga doveli za 0 feninga (covjeku vec istikao ugovor).
ne mozes imat dva golmana koja nemaju iskustvo igranja u primeri, dovest dva padobranca bez iskustva ne bi valjalo.

i sad eto ovaj ochoa da je bolji od brava nije ,jedino sto bi dzaba dosao al vidno kvalitetniji golman sigurno nije
iz primere sam volio viditi keylor navasa ili casillu al eto izbor pade na ovog iskusnog lisca,po meni ekstra golman,
veoma siguran i iskusan golman ,ima iskustvo igranja u LP,svjetskom prvenstvu .

uglavnom barca ce imati od ove sezone dva ekstra golmana,ni ter stegenu bgm mjesto prvog golmana nije sigurno.

bravo gdje god da je dosao pocinjao je kao drugi golman i uvijek se uspjevao izboriti za "jedinicu"

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 jun 2014, 23:32

slika
alexis mu donio poklone :)

slika
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 09 jun 2014, 00:47, ukupno mijenjano 2 puta.

MES QUE UN CLUB !!!

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 08 jun 2014, 23:33

Ne mogu da vjerujem da su ljudi doveli Rakitića kao zamjenu za Xavija ne mogu da vjerujem koje su to kretenčine. Bolje da su Pjanića doveli mladji, a i dosta bolji igrač.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 jun 2014, 23:47

barca_87 je napisao/la:
let3 je napisao/la: Imbecili iz uprave ce platiti masno Bravo-a, a Ochoa sa svojim agentom se bukvalno sam nudi.....covjek bi pristao da bude rezervni golman...hem bolji golman, hem mlađi, hem bi ga doveli za 0 feninga (covjeku vec istikao ugovor).
ne mozes imat dva golmana koja nemaju iskustvo igranja u primeri, dovest dva padobranca bez iskustva ne bi valjalo.

i sad eto ovaj ochoa da je bolji od brava nije ,jedino sto bi dzaba dosao al vidno kvalitetniji golman sigurno nije
iz primere sam volio viditi keylor navasa ili casillu al eto izbor pade na ovog iskusnog lisca,po meni ekstra golman,
veoma siguran i iskusan golman ,ima iskustvo igranja u LP,svjetskom prvenstvu .

uglavnom barca ce imati od ove sezone dva ekstra golmana,ni ter stegenu bgm mjesto prvog golmana nije sigurno.

bravo gdje god da je dosao pocinjao je kao drugi golman i uvijek se uspjevao izboriti za "jedinicu"
nadam se da si u pravu za Brava ;) vrijeme ce pokazati

doduše, slažem se u potpunosti sa tobom po pitanju Navasa iz Levantea...mislim da je bi on bio odlican transfer, ali eto covjek vjerovatno ne želi da bude rezervna opcija, vec siguran prvi golman (što je i sasvim razumljivo, na kraju krajeva... jer je odlican golman).

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 09 jun 2014, 00:24

Unknown Genius je napisao/la:
bparena je napisao/la:
I ovo se samo može pročitati od navijača Barcelone. :roll:

Kako je to vraćanje igrača sa posudbe pokazatelj dezorijentiranosti, po kom osnovu, molim te?! Valjda se igrač šalje na posudbu da bi pokazao svoj talenat, razvio se i, kasnije, eventualno bio od koristi za tvoj tim ako se pokaže u drugom, ako ne onda se prodaje. Samo njihovo vraćanje je znak da su oni zadovoljili upravu i trenera, koji znaju kakve igrače dobivaju (plus ih dobivaju praktično džabe), a na treneru je sad da ih ubaci u rotaciju i odredi im ulogu u ekipi. Ako on procijeni da oni još uvijek nisu u stanju biti nosioci igre - standardni članovi prvih XI (što vjerovatno i nisu), onda će potražiti druga rješenja. Ali oni će sigurno dobiti šansu i imati svoju ulogu u ovoj "novoj Barci".
@Genius-e sad si se s ovom konstatacijom vrteo, vrteo i vrteo i napisao gomilu slova da bi na kraju i ti konstatovao ono što ti je @bparena i napisao i to u onom boldovanom delu "(što verovatno i nisu)"...što ti govori o dezorjentisanosti uprave. Kad se neko pošalje na pozajmicu on se vraća ili da igra ili se kao npr. Krkić ne vraća više nikada. Oba momka su se lepo snašla što u Selti što u Evertonu i pošto je više nego evidentno da ove predstojeće sezone neće dobiti čak ni ozbiljnu šansu zašto ih sputavati u razvoju? Ja sam čak ubedjen da obojca nikada i neće dobiti ozbiljnu priliku u Barceloni ali sedenjem na klupi umesto da se dalje razvijaju ja ne znam šta dobija Barsa a pogotovo ne vidim korist za njih a momci su zbilja talenti...seti se drugog Alkantare i kako je to završilo na kraju? Pozdrav :wave:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jun 2014, 00:45

još kad bi pojedinci znali odgovoriti: Kako to da oni unaprijed znaju da ta dva momka i dragulja Barcine škole - nece dobiti šansu kod Enriquea (koji je inace vodio B tim Barce i koji voli gurati mladost) :?: nevjerovatno jbt....mora da imaju neke vidovnjacke sposobnosti :o

ja baš mislim da ce Deulofeu i Rafinha dobiti šansu kod Luisa i da ce imati finu minutažu :!: jer ih Luis ne bi ni vracao nazad sa posudbi da nema neke planove sa njima, ali yebeno je sa logikom baratati ;)

i naravno da ne mislim da ce ti momci odmah izbaciti iz prvih 11 Iniestu ili Messia.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 jun 2014, 01:04

Deulofeuov stil i igra nije uopste Barcelona nacin igre. On igra dosta drugacije i ako sagledas jos Tello nacin igre nazire ti se stil igre koji uopste nije blaugrana. Zbog toga je i Telle na izlazu i mislim da se ovih dana mnogo kocka sa promjenom i koncepcijom igre za sljedecu sezonu. Uprava nikako da pohvata konce odakle da krene. Imam osjecaj da bas zbog nejasne koncepcije igre nisu sigurni u svojoj kupovini. + Sumnjam da se Deulofeu stil uklapa sa Mesijem.
@Let3 oni i ako budu u "igri" to nece biti ni blizu onoga sto ti ocekujes. Da bi to bilo to kako ti sa njima mislis - sve bi se trebalo izmjeniti, a ekipa ce u nekoj konstrukciji ostati na ranijoj varijanti i bojim se da znam zasto je i ranije Deulofeu isao na pozajmicu. Meni stvarno nije jasno sta ova uprava radi i sta pokusaje. Zele nesto al' s ovim igracima taj veliki remont nikad nece moci napravit. :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jun 2014, 01:18

bparena je napisao/la:Deulofeuov stil i igra nije uopste Barcelona nacin igre. On igra dosta drugacije i ako sagledas jos Tello nacin igre nazire ti se stil igre koji uopste nije blaugrana. Zbog toga je i Telle na izlazu i mislim da se ovih dana mnogo kocka sa promjenom i koncepcijom igre za sljedecu sezonu. Uprava nikako da pohvata konce odakle da krene. Imam osjecaj da bas zbog nejasne koncepcije igre nisu sigurni u svojoj kupovini. + Sumnjam da se Deulofeu stil uklapa sa Mesijem.
a to cemo tek vidjeti...ne možemo unparijed nešto tvrditi na neviđeno ;)

i treba reci, da je Deulofeu mnogo veci talenat nego što je to Tello (kad ga vec sa njim poredimo)....mada se za Tella može reci da je stagnirao upravo zbog Tate Martina koji mu nije dao više od 15 minuta ukupno :thumbdown: sjeti se - Pep mu je dao šansu iz B tima, a kod pokojnog Tita je najviše igrao i bio na pragu afirmacije....mislim, Tello je loša usporedba totalno.

Mali Gerard je (uz Jesea) najtalentovaniji mladi igrac Španije trenutno i mora mu se dati šansa....hoce li je iskoristiti, ostaje da vidimo.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 jun 2014, 01:25

Nisi razumio kad sam pomenuo Tele. A i Deulofeu ima slican stil kao i on i ustvari su iz iste "sorte". Isuvise zadrzaju loptu i skloni su nekim (za Barcu) cudnim prodorima. E sad da li je njihov protok lopte ono sto se poklapa sa koncepcijom tj. zamislima igre za sljedecu sezonu vidjecemo. Ne vjerujem da se Inijesta i Mesi i imaju namjeru natezat sa tim stilom. Bojim se da smo vec imali "krsionu" u igri pa je otupljenje tog stila i ucinilo da Alexis bolje igra u Chileu nego u prilagodjenom igri blaugrane. Ovaj sad stil bez obzira sto treba ubrzati igru - ne poznaje gnjavljenje lopte i dugotrajno zadrzavanje u nogama. Iako mi je drag s ovim me je nekad Alexis dovodio do ludila. :)

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 jun 2014, 02:20

bparena je napisao/la:Nisi razumio kad sam pomenuo Tele. A i Deulofeu ima slican stil kao i on i ustvari su iz iste "sorte". Isuvise zadrzaju loptu i skloni su nekim (za Barcu) cudnim prodorima. E sad da li je njihov protok lopte ono sto se poklapa sa koncepcijom tj. zamislima igre za sljedecu sezonu vidjecemo. Ne vjerujem da se Inijesta i Mesi i imaju namjeru natezat sa tim stilom. Bojim se da smo vec imali "krsionu" u igri pa je otupljenje tog stila i ucinilo da Alexis bolje igra u Chileu nego u prilagodjenom igri blaugrane. Ovaj sad stil bez obzira sto treba ubrzati igru - ne poznaje gnjavljenje lopte i dugotrajno zadrzavanje u nogama. Iako mi je drag s ovim me je nekad Alexis dovodio do ludila. :)
nisu isti stil igre , tello nabije loptu i trci za njom i to uglavnom uz aut liniju , nikakvih driblinga nema niti zna baratat s loptom , iako je nenormalno brz i poprilicno ok sut ima .
Deulofeu je u Barci B igrao neko krilo koji se cesce nalazilo na poziciji polu-spica nego na krilu , nesto kao Ronaldo zadnjih sezona u Realu , dok je Enrique bio trener i bio je najbolji strijelac segunde , najbolji igrac .
Otisao je u Everton , nije se previse naigrao , dok je igrao regularno okretao je utakmice i bio ponajbolji igrac na terenu , onda je dosla ozljeda i nije igrao nego u 3-4 utakmice poslije toga . Ima kontrolu lopte pri brzini , puno je bolje dribler i od Pedra i Tella , pa cak i od ovog Alexisa sto gledamo u Barci ( al ne i onog u Chileu koji ima potpunu slobodu kretanju ) . Posto je jos mlad previse dribla i srlja s driblingom , nije pretjerano sklon defanzivi , ali zasigurno moze doprinijeti Barci nego sto je to Tello radio prosle i pretprosle sezone .

Za Rafinhu necu previse reci , ali mislim da ce taj momak imati minutazu kao Thiago kod Guardiole ...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.