Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2014, 09:22

Kevin je napisao/la:nije mi jasno na osnovu koje statistike, odnosno koje lige, koje kvalitete, po čemu su pozive dobili Buza i Vrabac? Po čemu Knežević? ove druge ne znam tipa Todorović, Alibegović itd

pa i Peršić je li-la...ajd opet je odigrao završnicu ovu dobro i bio je član repke u Sloveniji...

vjerovatno su pozvani da malo osjete pripreme,da budu u konkurenciji u slučaju povreda glavnih igrača

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jun 2014, 09:55

Kevin je napisao/la:nije mi jasno na osnovu koje statistike, odnosno koje lige, koje kvalitete, po čemu su pozive dobili Buza i Vrabac? Po čemu Knežević? ove druge ne znam tipa Todorović, Alibegović itd

pa i Peršić je li-la...ajd opet je odigrao završnicu ovu dobro i bio je član repke u Sloveniji...
Pusti statistiku, ali hajd ti reci ko je kvalitetniji od ovih igrača koji su na spisku ali nemoj gledati đuturume. Todorović neće da igra za BiH i misim da je zamjenjen sa Srbjiom za Karahodžića. Ko je Halil Kanačević? Gledam ga sinoć za ROmu igra. DObar.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2014, 10:04

zaboljisportuBiH je napisao/la:

Pusti statistiku, ali hajd ti reci ko je kvalitetniji od ovih igrača koji su na spisku ali nemoj gledati đuturume. Todorović neće da igra za BiH i misim da je zamjenjen sa Srbjiom za Karahodžića. Ko je Halil Kanačević? Gledam ga sinoć za ROmu igra. DObar.
Mladi reprezentativac Crne Gore.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 09 jun 2014, 10:27

trebali su Bosnjaka pozvatii, on je mlad i realno pokazao je vise ove sezone od Buze Knezevica I Vrapca, mozda da su pozvali B. Baraca ( znam da ima povredu), mozda Rikica, ima covjek visinu i pokazao je dosta u ovom doigravanju ( ali zna se ko je njemu da izvines na prvom mjestu) . I zaista smaras vise, pa zna se kolkiko je igraca Siroki dao reprezentaciji, pa zna se da je Buza veliki talenat i perspektiva kosarke u BIH i da zasluzuje ako nista da se nadje na sirem spisku. Mozda da se ti zapitas zasto nema igraca iz Sirokog, zasto Siroko kroz niz godina daje veliki broj igraca kako od kadeta pa do seniora, isti taj Siroki ima vise igraca u susjednoj reprezentaciji, igra se utakmica Igokea vs Siroki a samo jedan reprezentativac igra u oba klupa, sramota i onda se pitaju zasto me zaboli ona stvar kad igra Siroki ili Igokea...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2014, 10:40

mrsic07 je napisao/la:

trebali su Bosnjaka pozvatii, on je mlad i realno pokazao je vise ove sezone od Buze Knezevica I Vrapca, mozda da su pozvali B. Baraca ( znam da ima povredu), mozda Rikica, ima covjek visinu i pokazao je dosta u ovom doigravanju ( ali zna se ko je njemu da izvines na prvom mjestu) . I zaista smaras vise, pa zna se kolkiko je igraca Siroki dao reprezentaciji, pa zna se da je Buza veliki talenat i perspektiva kosarke u BIH i da zasluzuje ako nista da se nadje na sirem spisku. Mozda da se ti zapitas zasto nema igraca iz Sirokog, zasto Siroko kroz niz godina daje veliki broj igraca kako od kadeta pa do seniora, isti taj Siroki ima vise igraca u susjednoj reprezentaciji, igra se utakmica Igokea vs Siroki a samo jedan reprezentativac igra u oba klupa, sramota i onda se pitaju zasto me zaboli ona stvar kad igra Siroki ili Igokea...
Bošnjak i Barać su mladi reprezentativci Hrvatske.

Ne znam šta treba da uradi Široki, da tjera svoje igrače da igraju za BiH? Imaš tri mlada reprezentativca iz Širokog - Daria Drežnjaka, Ante Planinića i Ivu Garića ( za njih znam, možda ima još neki), Dalibor Peršića kao seniorskog i to je napredak s obzirom koliko je cijela Hercegovina okrenuta prema Hrvatskoj.

Iz Igokee nemaš mladih reprezentativaca jer oni koliko znam i nemaju neki mladi tim, od seniorskih ove sezone Jošilo, Gordić (iako sada već bivši igrač) i Knežević što je opet napredak u odnosu na prethodne godine.

Ne možeš kriviti Široki kao klub jer nisu oni ti koji donose odluku za koga će igrati određeni igrač.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 jun 2014, 10:48

mrsic07 je napisao/la:

gdje sam ja spominjao igrače Širokog ovdje igdje? samo mi je čudno da su u A repci, pazite, A repci... igrači takvi pozvani..to je to..
iako sumnjam da će igdje ići samo eto, ajde neki širi spisak..

a za Buzu, ako je to najveci talent koji sa 19 godina igra u Sparsima i najjača mu liga ova raspala bh liga, a kako stvari stoje bit će mu i slejdeće godine...hm.. :hmmmmm: pogotovo kad pogledaš statistiku.,
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 09 jun 2014, 10:54, ukupno mijenjano 3 puta.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 jun 2014, 10:51

Ethel je napisao/la:
mrsic07 je napisao/la:

Bošnjak i Barać su mladi reprezentativci Hrvatske.

Ne znam šta treba da uradi Široki, da tjera svoje igrače da igraju za BiH? Imaš tri mlada reprezentativca iz Širokog - Daria Drežnjaka, Ante Planinića i Ivu Garića ( za njih znam, možda ima još neki), Dalibor Peršića kao seniorskog i to je napredak s obzirom koliko je cijela Hercegovina okrenuta prema Hrvatskoj.

Iz Igokee nemaš mladih reprezentativaca jer oni koliko znam i nemaju neki mladi tim, od seniorskih ove sezone Jošilo, Gordić (iako sada već bivši igrač) i Knežević što je opet napredak u odnosu na prethodne godine.

Ne možeš kriviti Široki kao klub jer nisu oni ti koji donose odluku za koga će igrati određeni igrač.
Bošnjak i Barać igraju za Hrvatsku još od prije, kad ne znam je li BiH ikako i imala selekcije te :D
imaju ova trojica što je rekao Ethel, imaš Peršića kojeg je Široki gurnuo u repku, kao i Šutala u neku ruku, imaš Naletilića, imaš u juniorima mislim ovog Antu Mikulića itd

al čuj, BiH nije bilo ni na mapi do prošle godine, normalno da će tko god može ići igrati za Hr jer je to prilika da se prodaju i da im cijena naraste..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 jun 2014, 10:59

Vrabac je veci talenat od Buze,ovaj drugi ce da bude novi Danko Delibasic :!:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jun 2014, 11:23

Joj opet oni udarili po priči Široki i sl. Ko za koga igra itd. Ja pitam @kevina koga bi on stavio na spisak od ovih što žele da igraju a da su bolji od ovih što su na spisku?
Pustite bolan više Široki i igraju li igrači za Hrvatsku ili ne. Tek smo počeli raditi sa mladima i baza igrača će se proširivati. Nažalost imamo malu bazu za A repku i to je to.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 jun 2014, 11:31

zaboljisportuBiH je napisao/la:Joj opet oni udarili po priči Široki i sl. Ko za koga igra itd. Ja pitam @kevina koga bi on stavio na spisak od ovih što žele da igraju a da su bolji od ovih što su na spisku?
Pustite bolan više Široki i igraju li igrači za Hrvatsku ili ne. Tek smo počeli raditi sa mladima i baza igrača će se proširivati. Nažalost imamo malu bazu za A repku i to je to.
pa ne znam ja sad ko bi trebao biti pozvan..ali ako su prošli ovi sa ovakvom statistikom, ligom i količinom igranja, onda vjerujem da bi mogao i pronać štogod .. :lol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2014, 12:11

šta je sa sandrom gačićem,najavljivan je kao veliki talenat,sad mu je 18 godina,zar nije i on mogao biti pozvan na pripreme?

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 09 jun 2014, 14:22

filip13 je napisao/la:šta je sa sandrom gačićem,najavljivan je kao veliki talenat,sad mu je 18 godina,zar nije i on mogao biti pozvan na pripreme?
Stani ti misliš u A selekciju da njega pozovu? On će sigurno biti u Juniorima ove godine.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 09 jun 2014, 15:55

Kevin je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Joj opet oni udarili po priči Široki i sl. Ko za koga igra itd. Ja pitam @kevina koga bi on stavio na spisak od ovih što žele da igraju a da su bolji od ovih što su na spisku?
pa ne znam ja sad ko bi trebao biti pozvan..ali ako su prošli ovi sa ovakvom statistikom, ligom i količinom igranja, onda vjerujem da bi mogao i pronać štogod .. :lol:
ovo je samo siri spisak, i meni se svidja sto su pozvani ti mladi igraci. tako dajes mladim igracima do znanja da se racuna na njih, i da se prate i mladi igraci. moze se sigurno naci dosta ekipa u svijetu sporta koji imaju istu praksu. logicno je da oni nece biti na konacnom spisku, ali eto ovako ce osjetiti malo atmosferu u reprezentaciji, i imat ce par treninga sa vrhunskim igracima kao sto je npr teletovic.
da nisu pozvani onda bi opet bio problem, sto se nebrine o mladim igracima itd. u 94om i 95om godistu nemamo boljih igraca, tako da je izbor ok.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jun 2014, 17:13

kim je napisao/la:
filip13 je napisao/la:šta je sa sandrom gačićem,najavljivan je kao veliki talenat,sad mu je 18 godina,zar nije i on mogao biti pozvan na pripreme?
Stani ti misliš u A selekciju da njega pozovu? On će sigurno biti u Juniorima ove godine.

pa na pripreme,nisu ni vrabac ni buza nešto stariji

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 09 jun 2014, 19:20

filip13 je napisao/la:
kim je napisao/la:

pa na pripreme,nisu ni vrabac ni buza nešto stariji

Pozicija 1: Nemanja Gordić, D.J. Cooper, Filip Adamović, Knežević Draško, Muhamed Pašalić, Zack Wright

Pozicije 2 i 3: Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Nemanja Mitrović, Nikola Gajić, Marko Jošilo, Adin Vrabac, Nedim Buza

Pozicija 4: Mirza Teletović, Miroslav Todić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović,

Pozicija 5: Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Draško Albijanić, Jusuf Nurkić

Ovi bi trebali igrat, fale još tri igrača: ja bi voli Pašalić, Buza, Vrabac, ali će vjerovatno biti Šutalo, Peršić i još neko.

I Sandro jest talent na poziciji gdje nam škripi, ali mislim da trenutno nema šta tražiti na spisku za A selekciju, čak je i zadnji turnir u njemačkoj loše odigrao.

I kada smo već kod talenata:
5. Nurkić, Polutak,. Karahodžić, Sikiraš, Antunović,
4. Šehić, Sulejmanović,Čerkezović
2-3. Buza, Vrabac, Atić, Đedović, Gegić,
.1 Musa, Aleksić, Gačić

Ima ih sigurno još, samo neki neće igrat za nas, drugi možda u budućnosti naprave veći napredak.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 jun 2014, 00:11

Diego Kapelan je novi igrač WBC Raiffeisen Wels (Austrija).

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 10 jun 2014, 01:20

Ethel je napisao/la:Diego Kapelan je novi igrač WBC Raiffeisen Wels (Austrija).

Jos malo i nazad u Zrinjski ... :roll:

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 10 jun 2014, 04:30

Lotus je napisao/la:
lumani je napisao/la:
xxh2o je napisao/la:ko je ovaj Amar Alibegović gdje igra odnosno za koga je igrao prije posto vidim da se negdje spominje da ce mu uskoro biti zavrseni papiri

sin Teomana ,nekad igrao za Sloveniju ;)
Amar nije nikad igrao za Sloveniju..Ti vjerovatno mislis na njegovog starijeg brata tj najstarijeg sina od Teomana Mirzu on jeste igrao za mladje selekcije Slovenije.Inace Teoman ima i treceg sina Denisa koji je 99 godiste,ali ne znam da li i on igra kosarku..
Najmladji igra nogomet.
http://www.delo.si/sport/eurobasket/v-sloveniji-ti-oprostijo-vse-razen-uspeha.html je napisao/la: Nekoč izjemen igralec je zdaj oče mladih košarkarjev; 21-letnega Mirze, 18-letnega Amarja in 13-letnega Denisa. Najmlajši je tudi strasten nogometaš.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 10 jun 2014, 12:50

legenda reala je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:Ja sam očekivao Todorovića i Kapelana na spisku.
Todorović neće da igra za nas, a Kapelan nije ništa specijalno, nadam se da si zadovoljan spiskom sve je po Deytonu odrađeno :bih:
Lupetaš kao i obično. Upravo ti zagovaraš nacionalni ključ, a ja isključivo kvalitetu.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 10 jun 2014, 23:11

kim je napisao/la:
Hmmm.. Koliko si siguran? Nadam se ali ako sam dobro procitao jednom i kad malo dublje izanaliziram Bajine poteze ostacemo bez dosta talenata. Drago bi mi bilo da nisam u pravu. Cekajmo i nadajmo se najboljem. :bih: :salut:

Moje osobno misljenje - Bajic Dragan nula -cisti promasaj :bih: :salut:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []