ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Aleksa9
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Aleksa9 » 18 maj 2014, 21:26

Zahvaljujuci Novaku i ATP donira 100K za Srbiju i Bosnu!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 maj 2014, 21:47

Kako sam ja razumio, Nole sav svoj nagradni fond iz Rima (oko 700 000 evra) poklanja kao pomoc ugrozenima od poplave u Srbiji i BiH!!! :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 maj 2014, 23:18

marconato je napisao/la:Kako sam ja razumio, Nole sav svoj nagradni fond iz Rima (oko 700 000 evra) poklanja kao pomoc ugrozenima od poplave u Srbiji i BiH!!! :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
tako kažu... inače nagrada je 550 hiljada ne 700...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 maj 2014, 23:58

DANTES je napisao/la: tako kažu... inače nagrada je 550 hiljada ne 700...
I kad se od nje odbiju porezi, bude netto oko 400 hiljada, ako i toliko. ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 maj 2014, 10:52

Na zapadu ništa novo... :kafa:

Đoković nastavlja tamo gdje je stao kada je u pitanju matchup s Nadalom, nanijevši mu još jedan bolan poraz od kojeg će se teško oporaviti na RG-u. Ipak, pošto je u pitanju najbolji šljakaš Open Ere i osoba s nevjerovatnom mentalnom snagom, ne bismo ga trebali unaprijed otpisivati. Biće on spreman za Pariz, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno za još jedan trijumf na omiljenom turniru.

Što se tiče njihovog head-to-heada, trenutno je 22-19 za Španca, a Novak je u 4-0 seriji. Nekako sam uvjeren da će No1e do kraja njihovih karijera (ako sve bude prema planu i ne bude povreda) barem izjednačiti situaciju u međusobnom omjeru.

Uskoro slijedi French Open, a ja sam nestrpljiv u isčekivanju odgovora na pitanje hoće li se moje prognoze ostvariti, tačnije hoće li Nadal po drugi put biti poražen na RG-u (odnosno prvi put od direktnog konkurenta), da li će ponovo neki clay-courter tipa Ferrer dogurati do finala, te koliko mogu Murray i Federer.

P.S. Iskoristio bih priliku da pohvalim lijepu gestu Đokovića po završetku finalnog meča u Rimu. Svi smo mi ljudi, ali rijetko ko je čovjek.

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 19 maj 2014, 12:31

Kad je Rafa uzeo 1. set mislio sam to je to.I onda opet veliki pad u igri i gotovo.

Nije mi krivo što je Nadal izgubio, radi ovoga što je Nole uradio za BIH i Srbiju.Čestitam ljudino...

Rafi ocigledno nešto šteka u glavi, vidjet cemo posle ovog odmora šta i kako.Vamos Rafa!
Manchester United!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 maj 2014, 14:35

Novaku svaka cast na potezu, licno ga nisam miriso nimalo, ali na ovome svaka cast.
Odrzao je lekciju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2014, 16:32

Novaku svaka chast na tome shto je svoj novac dao za pomoc narodu, kao i za skretanje pazhnje na ceo region pogodjen poplavama.
Ali, ne treba mu uopshte ovo shto besedi u duhu projugoslovenske politichke tradicije. :hmmmmm:
Generalno ne gotivim da gledam sportiste koji shalju politichke poruke (ma koliko se slagao-ne slagao sa istim), jer na taj nachin zloupotrebljavaju tu auru koju imaju i manipulishu masama.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 maj 2014, 19:14

Jergovic te mrko gleda i gađa kiflom

nisam pratio šta je rekao? i gdje?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 maj 2014, 21:08

DANTES je napisao/la:Jergovic te mrko gleda i gađa kiflom
Tom gospodinu sam u 4 oka rekao shta mislim o njegovom politichko-istorijskom Weltanschauungu. Mozhe samo da me povuche za kiflu.

DANTES je napisao/la:nisam pratio šta je rekao? i gdje?
Andiamo ragazzo:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.ph ... _id=850379" onclick="window.open(this.href);return false;

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 21 maj 2014, 00:58

Pregledao sam Rimsko finale i nekako, opšti utisak je prilično nedefeninisan. Svakom ko je gledao Nadala u proteklih par turnira bilo je jasno da je Đoković ogroman favorit u finalu, što se na kraju i potvrdilo, bez obzira na rezultat koji ostavlja utisak da se radilo o neizvjesnom meču. Nije, jer od momenta kada je Novak uspostavio ravnotežu, bilo je izvjesno da meč zavisi od njegovog reketa i da je u datom trenutku i stanju stvari prilično nemoguće da Nadal uradi nešto što bi to promijenilo. Njegov nivo igre ove sezone je rapidno pao, nema prepoznatljive energije, FH ne štima, naročito pri ofanzivi, BH je nekonstantan, što je i posljedica lošijeg tajminga, odnosno namještanja na udarce i generalno, igra oscilira od izrazito loše do prosječno solidne. Teško je sada navesti konkretan razlog svega toga, njih je vjerovatno više, ali rekao bih da je glavni lošija fizička sprema nastala usljed povrede leđa početkom godine, te i činjenica da će Nadalu za nepunih mjesec dana biti 28 godina, što ipak za igrača koji je sa 19 osvojio prvi GS i koji se stilski troši puno više od konkurenata igra veoma bitnu ulogu. Pored toga, nakon svega što je postigao i rekorda koje je nanizao, logično je da se čovjek prvenstveno emocionalno potroši, te da tenis, igru i mečeve ne gleda istim žarom kao prije par godina. To sve mogu biti djelimični razlozi Rafinih loših igara ove sezone, a da je Rafa samo čovjek, to su nam ovogodišnji rezultati i pokazali.Konkretno, finale nam nije dalo previše odgovora, sem što je potvrdilo ono što je i pticama na grani jasno, a to je da je gotovo izvjesno Novak pobjednik kada obojica igraju prosječan ili tek nešto više od svog prosječnog tenisa, na bilo kojoj podlozi. Nadal mora igrati agresivno i pogađati da bi se nadao pobjedi protiv Novaka, a on se sa agresivnom igrom nalik onom iz prošle sezone, ove godine gotovo nije ni susretao.

Dakle, izvjesno je da su ishodi njihovih mečeva u velikom djelu na Novakovom reketu, ali to je upravo ono što treba uzeti sa velikom dozom opreza nakon ovog meča, jer jednostavno, nismo imali priliku vidjeti Rafinu pravu snagu, a evidentno je pritom podizanje nivoa njegove igre iz turnira u turnir. Također, ne treba zaboraviti da je igrao 3 izuzetno teška, fizički i psihički iscrpljujuća meča, te da je u nedeljnom finalu bio dosta umorniji od protivnika mu. I bez obzira na sve to, bez obzira na loš servis i kompletan ofanzivni koncept svoje igre, umor i djelimično poljuljano samopouzdanje, ostavio je prilično dobar utisak, koji u konačnici ostavlja neke nedoumice pred Roland Garros. Da, istina je da je njihov match up na Novakovom reketu i da od njega najviše zavisi ishod tih mečeva, ali šljaka je šljaka, potpuno druga teritorija, a Nadal je najbolji igrač na toj podlozi ikada. Da nije šampion kakav jeste, možda bi mečevi protiv Simona, Youzhnog i Murraya imali potpuno drugačiji efekat na njegovu psihu i samopouzdanje, ali budući da znamo o kome se radi, poznata nam je i činjenica kako na taj način izvojevane pobjede imaju uticaj na Rafinu psihu, te koliko mu to znači na mentalnom planu. Mislim da su ti mečevi upravu ono što mu je trebalo, a da ni ishod finala i sve ono što je viđeno u istom, uzimajući u obzir trenutno stanje stvari i nivo na kojem su obojica, nije moglo biti bolje po Rafu, jer je shvatio i da se ovako loš, ipak pita ponešto protiv Novaka na šljaci. I to je upravo ono na što svi trebaju obratiti pažnju pred RG. Dueli Novaka i Nadala na ovoj podlozi ne zavise samo od Novaka, već i od Nadala. Gotovo podjednako. ;) Svi znamo koliko je Nadalov sistem igre kompleksan, pa bi isto tako trebali i znati da se sitnice koje ne znače ništa drugim igračima, Nadalu od gotovo krucijalne važnosti. Način na koji crpi mentalne pouke iz običnih poena, gejmova, udaraca, to nije radio nijedan igrač u toj mjeri, a mnogo njih ni ne shvata takav pristup poenu, igri i mečevima. Svaka duža razmjena koju dobije, svaki neizvjestan gejm koji izvuče, svaki težak i dug meč u kojem pobjedi, sve to se izuzetno pozitivno afektuje na Rafinu psihu. Odbaci ono što je loše, uzme ono što je dobro, izvuče pouku i nastavi dalje. Dakle, da otklonim nedoumoci onima što se pitaju kako će se ovaj poraz reflektovati na Rafu ? - Izuzetno pozitivno. On će izvući sve ono što je dobro iz ovog meča i turnira i nastojati akomulirati to na predstojećem Grand slamu. Hoće li i u kojoj mjeri uspjeti podići nivo igre i uraditi sve što je potrebno da bi ostvario konačni cilj, niko ne može garantovati. Međutim, da će dati sve od sebe u tom nastojanju, sigurno da hoće. Ne zna drugačije.

Mečevi na Pariškoj šljaci između njih dvojice su dijametralno drugačiji od njihovih okršaja na ostalim turnirima, jer je u pitanju 'best of five' format, a vremenske i svake druge okolnosti igraju veoma bitnu ulogu u određivanju favorita i momentumu jednog i drugog igrača. Ako je sunce, favorit je Rafa, ako je oblačno, favorit je Novak. Međutim, breme favorita u suštini ne igra nikakvu bitnu ulogu u konceptu meča i njegovom ishodu, već potpuno druge stvari, tipa nivo igre obojice igrača u datom trenutku, samopouzdanje, forma i momentum, te mentalni pristup i taktički gameplan. Rafa je u u protekla dva susreta na ovom turniru pošteno zaHebao Novaka ili drugim riječima, taktički ga nadmudrio. Prije svega, moj utisak je bio da je u oba susreta Novak ušao ubijeđen da je bolji od Rafe i da će ga ako bude igrao najbolje što može pobijediti. To je možda istina, ali pogriješio je u tome što nije prepoznao ili bolje rečeno bio svjestan svog baga u tempiranju forme i pronalaženju peak tenisa kada je najpotrebnije, te i vremenskog ograničenja u trajanju njegovog najboljeg tenisa. Pored toga, nije se obazirao i nije bio spreman na taktičke varijable Rafaela Nadala, koji su u mnogo čemu doprinijeli ishodu tih mečeva, jer da je Rafa u finalu 2012 nije igrao agresivno i u prošlogodišnjem polufinalu iskoristio momentum i bolju igru u 5-om setu nakon trećeg gejma, te mečeve bi dobio Novak Đoković. Međutim, Rafa je šampionskim karakterom i velikom željom nošenom adrenalinskim nanosom, koja kada je on u pitanju čini da i nemoguće udarce učini mogućim, uspjevao prebacivati momentum na svoju stranu, te tako zaustavljati Novaka u naletu i okretati mečeve u svoju korist. Dakle, on je te mečeve dobijao, nije ih Novak gubio. Zato je nemoguće reči da od Novaka sve zavisi na šljaci u njihovim mečevima. Daleko od toga.

Druga, a ništa manje važna stvar jeste činjenica da Novak u Parizu ima određeni strah od Nadala. On zna koliko je teško održavati visok nivo igre u meču na 3 dobijena protiv Rafe, a ako sunce uprži, to onda dodatno otežava stvari. Činjenica da će svaki manji pad gotovo izvjesno biti kažnjen od strane Nadala mu također nimalo ne pomaže. Sve su to sitnice koje se vrzmaju po glavi normalnog čovjeka i stvaraju podsvijesni strah koji ispolji onda kada se mečevi lome. Novak je prošle godine pukao u 16 gejmu petog seta, kada je sve što je moguće poizbacivao u out. Nije pukao zato što je pao fizički, već zato što ga je Nadal iziritirao kontinuiranim pogađanjem mogućeg i nemogućeg punih pola sata. Mislim da je i prestao vjerovati da može dobiti, nakon svega što je Rafa pogodio u tom setu. Ako ovaj put uđe u njihov potencijalni meč sa uvjerenjem da je sigurno bolji, uvjeren sam da će se opet zayebati. A tek ako to utemelji na 4 vezane pobjede nad Rafom, onda je definitivno zaglibio. Jer, ni u jednom od prethodna 4 meča, Rafa nije bio ni na 50% svojih mogučnosti. A ako na RG-u to popravi, itekako će se osjetiti. Rafa bez servisa, FH paralele i BH-a koji može izdržati sve nalete, nije Rafa. A Rafa sa samo dva od 3 navedena segmenta, je potpuno novi igrač. Ako mu dodaš i FH paralelu, onda je to mašina protiv koje niko ne može garantovati pobjedu, pa čak ni Novak u najboljem izdanju. Jer je šampionski karakter ono što njega izvlači i bez obzira što nema Novakovih 6 brzina, svoju najveću, petu, duže drži i koristi je onda kada je to najpotrebnije. Zato je defakto najveći šampion ikada.

U konačnici, Rimsko finale nam nije ponudilo nijedan novi odgovor kada su u pitanju njih dvojica. Više nam je zamaglilo, nego što nam je otvorilo oči. Ono što je sigurno jeste to da će Nadal na RG-u biti definitivno bolji nego na prethodnim turnirima, a koliko i u kojoj mjeri, to ćemo vidjeti. S druge strane, konstantno pojavljivanje u medijima i baziranje na katastrofu koja se dešava na balkanu je ono što Novaku neće donijeti ništa dobro pred Roland Garros. Mora se mislima 100% posvetiti turniru, jer mu je ovo najveća šansa da osvoji isti, uzimajući u obzir konkutenciju i stanje u kojem se trenutno nalazi Rafael Nadal.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 maj 2014, 01:01

pa malo širi ljubav u ove teške dane...
nije to ništa strašno...
nego znaš Miljenka? zanimljivo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 maj 2014, 01:25

Šta reći formance nego svaka cast.Kapa dole :tokralju:

formance je napisao/la: Druga, a ništa manje važna stvar jeste činjenica da Novak u Parizu ima određeni strah od Nadala. On zna koliko je teško održavati visok nivo igre u meču na 3 dobijena protiv Rafe, a ako sunce uprži, to onda dodatno otežava stvari. Činjenica da će svaki manji pad gotovo izvjesno biti kažnjen od strane Nadala mu također nimalo ne pomaže. Sve su to sitnice koje se vrzmaju po glavi normalnog čovjeka i stvaraju podsvijesni strah koji ispolji onda kada se mečevi lome. Novak je prošle godine pukao u 16 gejmu petog seta, kada je sve što je moguće poizbacivao u out. Nije pukao zato što je pao fizički, već zato što ga je Nadal iziritirao kontinuiranim pogađanjem mogućeg i nemogućeg punih pola sata. Mislim da je i prestao vjerovati da može dobiti, nakon svega što je Rafa pogodio u tom setu. Ako ovaj put uđe u njihov potencijalni meč sa uvjerenjem da je sigurno bolji, uvjeren sam da će se opet zayebati. A tek ako to utemelji na 4 vezane pobjede nad Rafom, onda je definitivno zaglibio. Jer, ni u jednom od prethodna 4 meča, Rafa nije bio ni na 50% svojih mogučnosti. A ako na RG-u to popravi, itekako će se osjetiti. Rafa bez servisa, FH paralele i BH-a koji može izdržati sve nalete, nije Rafa. A Rafa sa samo dva od 3 navedena segmenta, je potpuno novi igrač. Ako mu dodaš i FH paralelu, onda je to mašina protiv koje niko ne može garantovati pobjedu, pa čak ni Novak u najboljem izdanju. Jer je šampionski karakter ono što njega izvlači i bez obzira što nema Novakovih 6 brzina, svoju najveću, petu, duže drži i koristi je onda kada je to najpotrebnije. Zato je defakto najveći šampion ikada.
:cool: :geek:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 maj 2014, 09:28

formance je napisao/la:Jer je šampionski karakter ono što njega izvlači i bez obzira što nema Novakovih 6 brzina, svoju najveću, petu, duže drži i koristi je onda kada je to najpotrebnije. Zato je defakto najveći šampion ikada.
Ovo za petu brzinu mi se najviše svidjelo :clap: a posljednju rečenicu neću komentarisati :cool:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2014, 12:12

DANTES je napisao/la: nego znaš Miljenka? zanimljivo
Zhivot chesto pishe romane. ;)
Na srecu/zhalost (kako chiju) smo imali priliku da se upoznamo. Ne znam da li mi je ime zapamtio, jer ja sam mali obichan filozof u pokushaju, a on je nagradjivani pisac, ali nema te matematike da je uspeo da nadje odgovore na postavljena mu pitanja. Dakle, 1 klasichni demagog koji to zna da materijalizuje...

formance je napisao/la: To je možda istina, ali pogriješio je u tome što nije prepoznao ili bolje rečeno bio svjestan svog baga u tempiranju forme i pronalaženju peak tenisa kada je najpotrebnije, te i vremenskog ograničenja u trajanju njegovog najboljeg tenisa. Pored toga, nije se obazirao i nije bio spreman na taktičke varijable Rafaela Nadala, koji su u mnogo čemu doprinijeli ishodu tih mečeva, jer da je Rafa u finalu 2012 nije igrao agresivno i u prošlogodišnjem polufinalu iskoristio momentum i bolju igru u 5-om setu nakon trećeg gejma, te mečeve bi dobio Novak Đoković.
Djokovic 2012e nije bio bolji u sezoni shljake od Nadala. Mogao je da dobije jedino ako je finale nastavljeno po kishom natopljenoj zemlji, gde spin ne porolazi. Medjutim, organizatori to nisu dozvolili.

Djokovic 2013. je imao igru za Nadala, imao je i padova, imao je i srece, imao je i Nadala koji dozhivljava 1 brainfart (kraj 4. seta)...ali, Djokovic nije imao BH u tom mechu i to ga je koshtalo poraza. Kad imash toliki negativni ratio winnera i greshaka iz svog najboljeg udarca, protiv Nadala na shljaci - jbga, ne mogu tu ni koncentracija, ni 1o pecanje na mrezhi, ni neshto bolja igra protivnika od 3. gema, ni 2 sudijske greshke...da budu objashnjenje za poraz.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 maj 2014, 14:22

MaGiCa je napisao/la:Dakle, 1 klasichni demagog koji to zna da materijalizuje...
To zanimanje je uzelo maha, mnogo ih je...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 maj 2014, 17:07

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Dakle, 1 klasichni demagog koji to zna da materijalizuje...
To zanimanje je uzelo maha, mnogo ih je...
ajde bar zna pisati kako tako skoro sam na jednom drugom forumu imao "čast" da jedan pisac dođe i napada članove foruma zbog kritika svog romana... kritike su bile na mjestu... ja kao pisac u natajanju bih ih prihvatio... nikakve zlobe ništa samo par članova(sve školovani ljudi tačnije cure magistri srpskog, engleskog i španskog jezika i književnost) iznijelo kritiku jednog popularnog romana... on ih je izvrijedao samo tako... naravno nije dao reći da je on pisac već fan(dokazali smo da jeste pisac)... čovjek piše ko ladlam, baldaci, braun, a drma ga i misli da je to neki klasik, puca da bude Ćosić, ne, ne Crnjanski, Sabato, Kami... kaže nagrađivan... e moje nagrade tako ste nisko pale
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 maj 2014, 23:01

Dobar je Miljenko, ali mnogo je podlozhan svojim idealima. Od choveka koji ima skoro 5 banki u krshtenici se ochekuje veca ograda prema tome. ;)

:arrow:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 jun 2014, 15:28

Trava :tokralju:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 09 jun 2014, 15:29

slika

Ugodna promjena za oko :D
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.