Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

viKK
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la viKK » 09 jun 2014, 17:44

šta mislite o radeon 7770?

inače što se tiče procesora, razmišljao sam o i5-ici, međutim obzirom da nisam naročito zahtjevan korisnik bilo bi mi žao da uzmem takav procesor a da igram samo par igri koje i ovaj AMD može podržati bez problema..

ima i još nekih kombinacija u kojima bih uzeo 4GB rama, ali opet ne znam je li to više nego dovoljno za današnje igre..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jun 2014, 18:03

viKK je napisao/la:šta mislite o radeon 7770?

inače što se tiče procesora, razmišljao sam o i5-ici, međutim obzirom da nisam naročito zahtjevan korisnik bilo bi mi žao da uzmem takav procesor a da igram samo par igri koje i ovaj AMD može podržati bez problema..

ima i još nekih kombinacija u kojima bih uzeo 4GB rama, ali opet ne znam je li to više nego dovoljno za današnje igre..
7770 bi bio neki best buy za tebe, ja kad sam kupovao racunar skoro ona mi je bila 1. opcija medjutim "izletila" mi je HD 7850 2GB jako povoljno i nju sam pokupio
ako zelis ustediti kesa svakako idi sa AMD razliku u gamingu nije vrijedna tih para(narocito za one nezahtjevne gamere), i5 jeste prica za sebe ali ta prica ima i cijenu :mrgreen:
sto se tice RAM-a idi na 8 GB, trenutno je jako mali % igrara koje koriste vise od 4 GB ali sad sa ovim next-gen sranjima uskoro bice ti potrebno vise od 4 GB
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 09 jun 2014, 18:18

upravo sam spomenuo 7770 jer sam naletio na istu konfiguraciju kao ova što sam ju napisao, razlika je bila ta grafička i 1000GB HDD.. http://mickey84.pi.k.ba/artikal/1278804 ... 0ghz-novo/" onclick="window.open(this.href);return false;

doduše kada već spominješ HD 7850, šta misliš o ovoj konfiguraciji (koja ima tu grafičku), obzirom da je šestojezgrani AMD a ne ovaj osmojezgrani koji je u ovom gornjem linku: http://mickey84.pi.k.ba/artikal/1278808 ... d-fx-6300/" onclick="window.open(this.href);return false; ovo mi se definitivno uklapa u budžet a , samo ne znam kako stoji taj procesor..
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 09 jun 2014, 19:03, ukupno mijenjano 2 puta.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 09 jun 2014, 18:49

Pozdrav,htio bi igrat Football Manager 2012 a ne kužim se u torente i traženje za dowload..provjerio sam na Can You Run It i mogu pokrenit ovu igru na max :) Pa ako mi netko može naći neki link da radi (torent link) kako bi skinuo igricu..bio bi vam mnogo zahvalan.Hvala :)

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 10 jun 2014, 17:18

Rosicky je napisao/la:Pozdrav,htio bi igrat Football Manager 2012 a ne kužim se u torente i traženje za dowload..provjerio sam na Can You Run It i mogu pokrenit ovu igru na max :) Pa ako mi netko može naći neki link da radi (torent link) kako bi skinuo igricu..bio bi vam mnogo zahvalan.Hvala :)
http://baymirror.com/torrent/6786273/Fo ... 12-SKIDROW" onclick="window.open(this.href);return false;
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 12 jun 2014, 11:23

Ima l' neko da zna oko ovog nod32? Ukucala sam jedno 20-ak usera i passworda, i nece seljak da prihvati. kuknjava
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 12 jun 2014, 15:09

koji je nod32? koja verzija?
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 12 jun 2014, 15:53

E da vas pitam jel postoje neki sajtovi koji djele džaba kodove za steam? Takmičim se sa drugom pa mi je hitno..
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 12 jun 2014, 15:56

AsharaK je napisao/la:E da vas pitam jel postoje neki sajtovi koji djele džaba kodove za steam? Takmičim se sa drugom pa mi je hitno..
Na gejmerskom portalu gamers.ba svako malo izbace stranice koje dijele steam i origin kodove

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 12 jun 2014, 16:04

uschtipak je napisao/la:Ima l' neko da zna oko ovog nod32? Ukucala sam jedno 20-ak usera i passworda, i nece seljak da prihvati. kuknjava
trazi ih po facebook stranicama, meni uvijek rade...probaj ovu, ako ti je 6-ica :

TRIAL-0113352219
64b86dh8h6

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 12 jun 2014, 16:13

ako vam je WIndows 7, instalirajte ovaj
http://windows.microsoft.com/hr-hr/wind ... s-download" onclick="window.open(this.href);return false;

odma je registrovan i radi bez problema, nema peglanja sa kodovima ;)

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la AsharaK » 12 jun 2014, 16:19

xinxee je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:E da vas pitam jel postoje neki sajtovi koji djele džaba kodove za steam? Takmičim se sa drugom pa mi je hitno..
Na gejmerskom portalu gamers.ba svako malo izbace stranice koje dijele steam i origin kodove
Gdje izbace?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 12 jun 2014, 16:33

Mozilla mi nonstop krahira kad tek upalim racunar i salje report, pa je moram resetovat. Ubrzo potom uopste ne reaguje kad zelim da je pokrenem. Probao sam ponovo instalirat ali onda mi javlja interrupted ili coruppted file pri instaliranju a ikona izgleda kao da je deinstalirana. S IE imam iste probleme, podigne se na home page i onda ne moze nista da pretrazuje kad bilo sta ukucam (npr. da skinem mozillu)

Kad jednom prodje onda nemam problema sve dok ne ugasim komp.(jedva sam nekako instalirao mozillu, nasao stariju verziju)

Inace sam neki dan zamijenio maticnu plocu (zbog spasavanja starih fileova), xp mi je windows, P4...
Avira mi detektuje ovo:

slika

od ektenzija nema nista osim ad blocka, a pod plugins ovo
slika

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 12 jun 2014, 23:28

slika

Da li je neko imao slucajno ovakav problem na svom kompu?

Kako ga rijesit? Ako neko zna.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 jun 2014, 11:49

IronMany je napisao/la:slika

Da li je neko imao slucajno ovakav problem na svom kompu?

Kako ga rijesit? Ako neko zna.
Samo ukucaj taj kod (error code: 0x0000001) u google, i izbacit ce ti rjesesnja...
Vidi moze li ti ovo sta pomoci

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: anell, dana/u 13 jun 2014, 19:45, ukupno mijenjano 1 put.
Pld W D L
38 26 12 0

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jun 2014, 16:32

SiamoNoi je napisao/la:Kako maknut je*ene reklame na mozilli?Koju god stranicu otvorim odmah se pet,sest prozora otvara.Popizdit cu.Imam adblock aktiviran,al ku*ca ne vrijedi.
EDIT: Evo sad tek vidim malo iznad isto netko pitao :mrgreen: Probat cu tako pa cemo vidjet...
OnlyUnited je napisao/la:Trazi u extenzijama neke toolbare i idi na disable. Ako ne nadjes, skini http://www.iobit.com/advanceduninstaller.html" onclick="window.open(this.href);return false; i deinstaliraj sve sto nadjes pod toolbars...
Nije upalilo ovo.Obrišem sve i nakon pol sata mi se opet stvore :silent:
Ima li tko neko drugo rješenje?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 jun 2014, 16:56

Idi na add-on, pronadji nezeljeni dodatak i iskljuci, zatim idi na opcije i restore to default.
- Ed Woodward for Prime Minister !

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 14 jun 2014, 11:02

gledam sad u biosu na laptopu mi ne pronalazi HDD uopšte, piše ne postoji . wtf :roll:

a i stalno mi se zamrzava laptop inače ia :roll: ko ga koristim normalno
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 jun 2014, 11:23

Prvo vidi u device manager, pod IDE ATA/ATAPI controlers Primary i secundary IDE chanel da li su pod DMA oba (znaci desni klik, properties i vidi)... Onda imas skini everest i vidi koja je marka HD... Pokusaj skinuti neki program i updejtuj ga, ako pisalo koristis zadnju verziju, updjetuj BIOS, tj. flesuj ga.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 jun 2014, 11:37

Nabavio sam wireless router TP Link... nesto. :D I poceo me zezati... Svaki put kad na mobu otvaram neku malo tezu stranicu, konekcija puca... On njega prepoznaje, ali samo pise authentication problem i ne moze se vise konektovati. Konekciju mogu samo vratiti restartom rutera, ali onda sve ispocetka... Sta mu je?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, ASD, bavariapivo, enobarca i 14 gostiju.