Nasa imena

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Aga
Kontakt:

Re: Nasa imena

Post Postao/la Aga » 09 jun 2014, 19:28

Dzoni je napisao/la:Cudno je kako se za neka imena vezu isti karakteri... :hmmmmm:
Npr. znam iz vidjenja tri lika koji se zovu Mirza i sva trojica izgledaju p3derasto i feminizirano.
Dok npr. jos nisam sreo neku Lejlu a da nije dobra piccka. :hmmmmm:
Isti slucaj.Samnom u razred ide jedan Mirza isto **** i dvije Lejle koje "gore".

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 jun 2014, 19:38

Pa normalno da su feminizirani kad je Mirza maltene žensko ime.

Poserem se na muško ime koje završava na slovo a. Mirza je bosanska verzija imena Andrea, Nikola, Matija i slične **** materine.

Jedino muško ime sa ovih prostora koje mi pada na pamet, da se završava na A, a da je kul, je Noa. Mada lik je božiji poslanik, da se zove Tino-Sven bilo bi uber kul ime :kafa:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 09 jun 2014, 19:49

Ja uopste neznam ni koja su nasa imena...Muslimani vecina imaju Arapska, Pravoslavci neka ruska i Katolici dosta talijanska...Zlatan mi zvuci sa nasi prostora. Edin kao Bosnjacko Muslimansko, Pravoslavsko je Zvjezdan i Katolicko je Josip sa ovi prostora. Mario,Muhamed,Boris,Toni itd je iz drugi zemalja pa nemoze ni bas brojati kao nase.

sto se tice najdraza imena onda je Asmir,Mensur,Emir,Sead,Muhamed,Miralem,Izet,Zvjezdan,Senad i Edin :D Vedad pogotovo

najgluplje ime Tino Sven :lol:
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 09 jun 2014, 19:55

Donnie Darko je napisao/la:Pa normalno da su feminizirani kad je Mirza maltene žensko ime.

Poserem se na muško ime koje završava na slovo a. Mirza je bosanska verzija imena Andrea, Nikola, Matija i slične **** materine.

Jedino muško ime sa ovih prostora koje mi pada na pamet, da se završava na A, a da je kul, je Noa. Mada lik je božiji poslanik, da se zove Tino-Sven bilo bi uber kul ime :kafa:
Ako si musliman onda se kaz Nuha

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 09 jun 2014, 19:57

Nuh
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jun 2014, 20:00

Adnan89 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Pa normalno da su feminizirani kad je Mirza maltene žensko ime.

Ako si musliman onda se kaz Nuha
A nije :mrgreen:
Et toliko sam lijen da kucam smajlije jer mi se ne da dici ruku do misa.

Inace meni je Andrea predivno ime za đevojku.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 09 jun 2014, 20:02

Davud, Advan i Azra. :kafa:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 09 jun 2014, 20:08

Tarik,Adnan, Amar a zenska Lara,Adna i Nerma

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 09 jun 2014, 20:28

Adnan89 je napisao/la:Ja uopste neznam ni koja su nasa imena...Muslimani vecina imaju Arapska, Pravoslavci neka ruska i Katolici dosta talijanska...Zlatan mi zvuci sa nasi prostora. Edin kao Bosnjacko Muslimansko, Pravoslavsko je Zvjezdan i Katolicko je Josip sa ovi prostora. Mario,Muhamed,Boris,Toni itd je iz drugi zemalja pa nemoze ni bas brojati kao nase.

sto se tice najdraza imena onda je Asmir,Mensur,Emir,Sead,Muhamed,Miralem,Izet,Zvjezdan,Senad i Edin :D Vedad pogotovo

najgluplje ime Tino Sven :lol:
Naša imena su sva, od staroslavenskih do biblijskih i arapskih, mi smo bogat narod :D
Mislim da je npr. Zvjezdan staroslavensko ime, pošto su često davali imena po nekim pojavama u prirodi. Uglavnom Srbi njeguju slavenska i grčka imena (Ognjen, Snježana, Marko...), Bošnjaci semitska imena. Iako nije pravilo na Bliskom istoku da ta imena nose samo muslimani, tj. nose ih i pripadnici drugih religija (npr. Kemal, Jusuf i sl.). Hrvati ugl nose latinska i slavenska imena.

Kod nas je popularno i ime koje potiče negdje iz Holandije, Njemačke ili Skandinavskih zemalja - Armin.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 09 jun 2014, 20:37

Adnan89 je napisao/la:Ja uopste neznam ni koja su nasa imena...Muslimani vecina imaju Arapska, Pravoslavci neka ruska i Katolici dosta talijanska...Zlatan mi zvuci sa nasi prostora. Edin kao Bosnjacko Muslimansko..
Ovdje sam stao s čitanjem :roll:

Da li si npr. znao da u Čečeniji postoje muslimani, čije se žene npr zovu Luiza, Lara, Marija?
Vjeruješ li da sam upoznao dvije Sirijke, Ane i Rosa (Roza) koje su pokrivene? :)

I otkud ti da je Edin muslimansko, onda je i Dino? A šta ako je AlfreDino italijansko ime? :D eDIN, elmeDIN,elveDIN, almeDin, sve izvedenice poput ovoga AlfreDino :)

Zamisli zoveš se Zlatan i amerikanci prevedu ime i zovu te Golden. :rol:

A što se tiče podjele imena po vjerama, uh to je baš teško. Abraham/Ibrahim...Adam/Adem...sve je to u pet-deset deka nema jasnih granica :)

Michael, Mihael, Majkl, Mihovil, Mihajlo, Mikail..

Sve je to na fazon onoga Allah/Bog, jedno te isto, al' obzirom na različite jezike, različit izgovor
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 10 jun 2014, 01:11

Amar :cool:
Volim te Željo !

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 10 jun 2014, 01:23

@ZahaKing...znam i ja to radio sam sa pravoslavnim koptima iz Egipta, jedan se zvao Nasir i jedna u skoli iz Libanona Serina. To bi u nasoj zemlji odmah bili muslimani, razumijem sta hoces da kazes. Ima i onaj neki trener neki Slaven Musa a Musa je boziji poslanik (Musa na Arapskom ) a na englezskom (Moses).

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jun 2014, 01:42

od ženskih, ubjedljivo najljepše ime je Lejla, sviđaju mi se još Dalila, Dunja, Jasmina :D o muškim imenima nisam razmišljao, al' nameće se Sead, od milja Seo, razlog dobro poznat', još mi se živi, mlad sam :mrgreen:

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 10 jun 2014, 02:31

Kaze moj drug djevojci,cao ja sam Arnel,a ona ce njemu,drago mi je,Kemala.A blento odgovara,a de stvarno kako se zoves.ahhaha.Djevojka u zelmju da propadne.
Sarajevo ljubavi moja.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jun 2014, 02:48

Amar :kafa:

Mislim da bi puno bolja tema bila najcudnija/najruznija imena. :rol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 10 jun 2014, 03:52

Od muskih Nadir, Amar, Demir a od zenskih Hana, Aida i Dzana.
Chelsea F.C.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 10 jun 2014, 06:03

esprit24 je napisao/la:Tarik,Adnan, Amar a zenska Lara,Adna i Nerma

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
:thumbup:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 10 jun 2014, 09:49

Hamza meni najljepse musko ime. :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 jun 2014, 10:02

Amar i Hamza su mi rođaci pa vote za njih :) . Cool imena u svakom slučaju. Meni je recimo interesantno da se svaka druga djevojčica zove Sara(h). To su nekakvi fensi trendovi koji su zavladali kod nas al' je ime lijepo mora se priznat'. Prvo mjesto je Maida definitivno i to bez konkurencije, pa onda Dženana i spomenuta Sara na trećem.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 10 jun 2014, 10:58

Muradif :kafa:

Eldin muško

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 13 gostiju.