Ambicije
Cini mi se da je ove sezone iskljucivi cilj izboriti Evropu.Nijednog trenutka Amar nije pricao o nekoj borbi za titulu ili kup,tako da i mi navijaci to moramo prihvatiti..Sve se dize iz pocetka,prave se zdravi temelji koji ce za neku godinu-dvije omoguciti da pravimo snaznijeg Zelju..Pozvani smo i mi da prepoznamo aktuelni trenutak i damo podrsku,sto ce vjerujem i biti slucaj..Ocito su ljudi u i oko kluba sjeli i napravili sistematsko i dugorocno rjesenje koje zahtjeva par godina,uslovno receno stagnacije,jer rad po principu "drzi vodu dok majstori odu" vise ne ide..I meni se to svidja..Ok,strpit cemo se sezonu-dvije,dati svoju podrsku,stati uz klub,a sve sa ciljem da kasnije dobijemo dobru bazu za pravljenje neke velike price..
Sto se Evrope tice,vjerujem da je tu cilj proci prvo pretkolo,a kasnije sta bude..
Igracki kadar
Dakle,u odnosu na trenutni igracki kadar,koji nije los,mi mozemo postati samo slabiji..Amar je to ne dvosmisleno rekao..Svi igraci su u izlogu,a najblizi odlasku su Loncaric,Selimovic i Zolotic..Cini mi se da su manje sanse za odlazak Jamaka,Svrake i Tomica,bar ih Amar nije spominjao..Nekako sam stekao utisak da Zolu malo djeli od odlaska,daj Boze da grijesim..Selimovic je ionako odigrao losu sezonu,mislim da se njemu vise ne ostaje ovdje,a i vjerujem da bi njegov odlazak najmanje osjetili..Sto se Loncarica tice,bio je jako dobar,ali tu je Antolovic tako da ostajemo na istom..Ocito je cilj pruziti sansu mladim igracima,praviti svoje proizvode od kojih bi mogli zaraditi kasnije ili eventualno dobiti okosnicu za duzi period..
Dresovi
Veoma dobri..Posebno mi se svidjaju oni tamno plavi..Nadam se da ce uskoro biti u fan shopu ( ako vec nisu ) da kupim sebi jedan..Uglavnom tu smo napredovali
Na kraju,moramo prepoznati aktuelni trenutak,i Osim je pricao o tome..Podrska i posjeta moraju biti puno bolji nego prethodne sezone,strpiti se,shvatiti da ljudi rade na jedini ispravan nacin trenutno koji nam garantuje dugorocnu stablnost u buducnosti..
Zeljeznicar za zivot cijeli!