FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

benjamin1997
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la benjamin1997 » 11 jun 2014, 00:28

MrRiccoli je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:Zna li iko ko od juniora će potpisati ugovore mišljenja sam da je to veoma važno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
vec su potpisali od prije kjosevski i sadikovic... sada ocekujem kasica i haskovica... ostale ne znam... tu je i memija isto
To znam za sadikovica, bajica, kjosevskog i memiju da su potpisali, a i sad očekujem minimalno tri juniora. Kakav je beganovic

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Beganović je 96 godište ima još jednu godinu u juniorima.

Sent from my LT22i using Tapatalk

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 11 jun 2014, 01:23

Zna li neko jel istina ovo, igramo li definitivno tamo... Odlicna stvar za napredak igraca ali i ne bas tako dobra jer nam mogu uzeti talente...
Uskoro: Zvezda - Vardar, Partizan - Velež

Idejni tvorac Savo Milošević, uz podršku mnogih fudbalskih asova iz regiona, organizovao je turnir u Bijeljini, koji bi mogao da ima lepu budućnost.
Nešto nalik ligi bivše SFR Jugoslavije, uz gostovanje italijanskog Milana, biće održano na terenima u Bijeljini i okolini, od 16. do 21. juna.

Ideju našeg slavnog fudbalera Sava Miloševića podržali su apsolutno svi kojima se obratio, tako da će u živopisnom etno selu Stanišić u isto vreme boraviti mladi fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, Vojvodine, Rijeke, Željezničara, Sarajeva, Veleža, Vardara...

Ceo događaj pojačaće slavni Milan.

Dve utakmice dnevno biće direktno prenošene na programima TV Arena sport i već sada je poznato da će prvog dana turnira (16. juna) svoj debi pred tako velikim auditorijumom imati dečaci Zvezde i Rijeke, odnosno Partizana i Veleža.

Drugog dana na TV ekranima će biti ekipe Dinama i banjalučkog Borca, odnosno Milana i Sarajeva itd.

Obezbeđeni su takođe prenosi trećeg kola, polufinala i finala.

Treba istaći da ove godine učestvuju momci rođeni 2000. godine i kasnije, dakle četrnaestogodišnjaci, a da je ideja da u budućnosti dolaze sve starije i starije generacije, pa jednog dana - ko zna...

Jedan od promotera, TV voditelj Igor Miklja, ispričao je zanimljivu anegdotu u etno selu Stanišić.

"Kada sam rekao mom kolegi Ivanu Ivanoviću za ovaj projekat i pitao ga da li bi gledao utakmice uživo, rekao mi je 'Gledao bih Zvezda - Dinamo i da igraju bebe'".

Time je Miklja simbolično istakao značaj takmičenja, koji je nazvan "Turnirom prijateljstva" i za koji su svi govornici, a pre svih Milošević, istakli da ima pre svega zadatak da zbliži mlade fudbalere, klubove, fudbalske saveze...

Ako se pogleda lista učesnika, jasno je da se radi o "ekipi" koja je činila okosnicu nekadašnje Prve jugoslovenske lige.

GRUPA A (Bijeljina): Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar.

GRUPA B (Johovac): Partizan, Osijek, Velež, Olimpija.

GRUPA C (Stanišić): Dinamo, Vojvodina, Borac Banjaluka, Budućnost.

GRUPA D (Janja): Milan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, OFK Beograd.

Sistem takmičenja je takav da Zvezda i Partizan ne mogu da se sastanu pre finala, ali su mogući parovi Zvezda - Dinamo, Partizan - Milan i slično, pošto se ukrštaju grupe A-C i B-D.

Finale turnira je 21. juna uz direktan prenos sa stadiona u Bijeljini, a uz prisustvo, kako nam rekoše, bar 20-30 vrhunskih asova sa prostora bivše "Juge". To su: Dejan Savićević, Davor Šuker, Ivan Gudelj, Husref Musemić... možda i Nemanja Vidić.

Svi koji su pred novinarima govorili o turniru istakli su ulogu Borisa Stanišića, vlasnika istoimenog etno sela, koji ne samo da je otvorio vrata hotela za sve učesnike i goste, već je u rekordnom roku oživeo potpuno uništen teren, koji je, kao i selo, bio poplavljen 12 dana.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 11 jun 2014, 01:32

egocentrik je napisao/la:
JosipBukal je napisao/la:Znači trenutno izgledamo ovako, a za dalje čemo vidjeti :

Antolović

Čolić, Zeljković, Bogdanović, Kvesić,

Zolotić, Tomić, Hasanović

Selimović
, Turković, Stanić.

Rezerve: Lončarić, Hasanhodžić, Dedić, D. Sadiković, Svraka, Bučan, Bajić.
trenutno da,strpimo se još koji dan ;)
Einigkeit und Recht und Freiheit

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 11 jun 2014, 07:39

FKZ1921 je napisao/la:Naredna dva mjeseca ce biti najveca frka oko para.Zasto? Puno troskova:plate,pripreme,evropske utakmice,...
Pare od euro utakmica dolaze tek u decembru.
Culi ste Amara,neizvjesno je da li ce ko otici,koliko god da je frka,nece se igraci pustati ispod cijene.
Zasto ovo pisem? Evo prilike da se pokazemo! Ubrzo ce krenuti prodaja clanskih i godisnjih karata,ubrzo ce euro utakmice.Eto zeljovci,doprinesimo kupovinom clanske i godisnje karte finansijskoj stabilizaciji kluba.Nemojte razmisljati na nacin kako vasa jedna karta nece bitno promjeniti situaciju!To nikako!svaka karta je vazna.
Isto tako,koga god izvucemo u prvom pretkolu,hajmo kupiti karte i na Kosevo.
Da jos nesto napisem.Pogledajte fotogaleriju na nekom od portala, sa da danasnjeg treninga. Primjeticete kako lijepo izgledaju,jednoobrazno obuceni u trening dresovima,igraci,golmani,treneri. Amar je strucnom stabu ocito lekciju oko toga,ko odstupi snosice sankcije,za svaku sitnicu.Vidim,odmah ce biti po dzepu Jamaku i Emrahu zbog spustenih stucni.
Pa neka dignu kredit ko i proslo ljeto!

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 11 jun 2014, 09:02

RiverPlate je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:
valter22 je napisao/la:ne ne ne vi ne volite svoj klub vi volite osim-a
:rol: :facepalm:
:lol: :lol:
Ne kontam kako se ovaj uspio registrovati na forum, morao mu je neko pomoći. Ako čita kao što piše ....
Jbt nepismen čovjek totalno.

Plavi87
Kontakt:

Post Postao/la Plavi87 » 11 jun 2014, 09:02

DzoleZeljo je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Nikad neću prežaliti zlatnu boju oko grba :-(
Znam da o ukusima ne treba uopste raspravljati, ali i mene takoder ubi zlatni grb. Sve mi izgleda super, zaista, samo me u pojam ubija zlatni grb.
Jbg, ako nista, za ove kao ja, imamo ovaj bijeli. :mrgreen:

Ovaj tamno plavi grmi...

Zna li neko hoce li dresovi kostati 60 KM ili 100 KM?
Hvala
Dresovi su odlicni :thumbup: Zlatna boja ... :clap: i Chelsea je imao nesto slicno prije sezonu/dvije.
slika
https://www.youtube.com/watch?v=RxWwXlSs1nI
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 11 jun 2014, 09:05

Plavi87 je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Nikad neću prežaliti zlatnu boju oko grba :-(
Znam da o ukusima ne treba uopste raspravljati, ali i mene takoder ubi zlatni grb. Sve mi izgleda super, zaista, samo me u pojam ubija zlatni grb.
Jbg, ako nista, za ove kao ja, imamo ovaj bijeli. :mrgreen:

Ovaj tamno plavi grmi...

Zna li neko hoce li dresovi kostati 60 KM ili 100 KM?
Hvala
Dresovi su odlicni :thumbup: Zlatna boja ... :clap: i Chelsea je imao nesto slicno prije sezonu/dvije.
slika
Al dobro brate, ono je previše. Skontaj kakvi bi dresovi bili da nema zlatnih boja, uuuuuuf... Inače bijeli ću da sebi kupim :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Plavi87
Kontakt:

Post Postao/la Plavi87 » 11 jun 2014, 09:15

Al eto, sve u svemu uvijek su mi bili dragi dresovi Željezničara u tamno plavoj nijansi. Uprava pun pogodak :thumbup:
slika
to je boja FK Željezničar :!:

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 11 jun 2014, 10:05

Prije 42 godine Željo pokorio Beograd i postao prvak Jugoslavije

http://fkzeljeznicar.ba/prije-42-godine ... vije/9075/" onclick="window.open(this.href);return false;

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 11 jun 2014, 10:21

Danas sam u Oslobođenju pročitao kako će tamno plavi biti domaća garnitura, ne mogu da dočekam Europu kad izađemo teren ako ništa drama dobro obučeni :mrgreen:
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 11 jun 2014, 10:53

fkzeljeznicarba je napisao/la:Prije 42 godine Željo pokorio Beograd i postao prvak Jugoslavije

http://fkzeljeznicar.ba/prije-42-godine ... vije/9075/" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]

Između ostalog na klipu se nalaze i golovi sa ove utakmice.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 11 jun 2014, 10:58

zubanovic89 je napisao/la:Danas sam u Oslobođenju pročitao kako će tamno plavi biti domaća garnitura, ne mogu da dočekam Europu kad izađemo teren ako ništa drama dobro obučeni :mrgreen:
Tamno plavi su odlicni, izgledaju bas lijepo. Plavi je skroz ok, mada mi se ovaj bijeli (uostalom, svaki bijeli dres je tu i tamo DISKUTABILAN), cini "onako"... Bitno je da je dobar proizvodjac, a zaista jeste. Jos bitnije je da taj dres nose dostojanstveno, i da se za njega bore. Treba strpljenja, sve ce doci na svoje, a do tada ce DUSMANI malo likovati, malo pametovati, malo se nasladjivati. Za njihovu informaciju ima na Grbavici i vode i struje, ima i hrane, nemojte brinuti. Imaju i papiri o rijesenim imovinsko pravnim odnosima, tako da ne krademo tudje terene, i ne tjeramo tudju djecu na ledinu. Usput, ima i ponuda za nase igrace, mi ih sami napravili, naucili prije svega postenoj i fer borbi, odnosu prema igri i protivniku. Evo konkretno, NASEG ZOLOTICA trazi Bundesligas. Imamo i sampione u svim kategorijama, od pjetlica do juniora, a nasa djeca, MA KOLIKO VAM BILO KRIVO, A ZNAM DA SE ZBOG TOGA JEDETE, su okosnica mladjih reprezentativnih kategorija. U kakvoj god situaciji bili, niko i nikada se niko nije igrao sa ugledom Kluba, sto bi se za neke tamo moglo reci, i dati milion primjera. Ko zeli normalan i civilizovan dijalog, BUJRUM, a kome je do vrijadjanja, bolje je da razmisli cemu to vodi... Realno, atmosfera je takva da vecina mojih prijatelja koji nisu Zeljovci vise prati situaciju oko tudjeg nego oko svog kluba, i uz to mole Boga da bude jos gore. Bili smo i u vecim dubiozama, pa smo prezivjeli. Ili da raspravljamo, ali tek kad broj vasih I NASIH trofeja bude "tu negdje". Do tada, sve je nepotrebno. Ne kazem ja da je situacija sjajna (a gdje jeste u ovoj drzavi, i u ovom trenutku), ali opet I TO CEMO PREVAZICI. Eto imate svoj klub, svoju temu na forumu, pa tamo komentarisite koliko vam volja. Mi imamo svoje probleme, i neko ko je za to zaduzen ce ih pokusati rijesiti. Nesto se ocito desava, prave se tereni, nesto se obnavlja, ima se neki cilj koji je realan. Nadam se da ce i navijaci prepoznati prave stvari, i poceti dolaziti na utakmice, i tako napraviti i bolju atmosveru oko kluba. Mozda je glupo sto ovo spominjem, ali nekad nas je na treningu znalo biti i po nekoliko stotina. Strpljenje je kljuc uspjeha. Zivio Zeljeznicar, zivjeli Manijaci.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

Plavi87
Kontakt:

Post Postao/la Plavi87 » 11 jun 2014, 11:02

Letach je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Danas sam u Oslobođenju pročitao kako će tamno plavi biti domaća garnitura, ne mogu da dočekam Europu kad izađemo teren ako ništa drama dobro obučeni :mrgreen:
Tamno plavi su odlicni, izgledaju bas lijepo. Plavi je skroz ok, mada mi se ovaj bijeli (uostalom, svaki bijeli dres je tu i tamo DISKUTABILAN), cini "onako"... Bitno je da je dobar proizvodjac, a zaista jeste. Jos bitnije je da taj dres nose dostojanstveno, i da se za njega bore. Treba strpljenja, sve ce doci na svoje, a do tada ce DUSMANI malo likovati, malo pametovati, malo se nasladjivati. Za njihovu informaciju ima na Grbavici i vode i struje, ima i hrane, nemojte brinuti. Imaju i papiri o rijesenim imovinsko pravnim odnosima, tako da ne krademo tudje terene, i ne tjeramo tudju djecu na ledinu. Usput, ima i ponuda za nase igrace, mi ih sami napravili, naucili prije svega postenoj i fer borbi, odnosu prema igri i protivniku. Evo konkretno, NASEG ZOLOTICA trazi Bundesligas. Imamo i sampione u svim kategorijama, od pjetlica do juniora, a nasa djeca, MA KOLIKO VAM BILO KRIVO, A ZNAM DA SE ZBOG TOGA JEDETE, su okosnica mladjih reprezentativnih kategorija. U kakvoj god situaciji bili, niko i nikada se niko nije igrao sa ugledom Kluba, sto bi se za neke tamo moglo reci, i dati milion primjera. Ko zeli normalan i civilizovan dijalog, BUJRUM, a kome je do vrijadjanja, bolje je da razmisli cemu to vodi... Realno, atmosfera je takva da vecina mojih prijatelja koji nisu Zeljovci vise prati situaciju oko tudjeg nego oko svog kluba, i uz to mole Boga da bude jos gore. Bili smo i u vecim dubiozama, pa smo prezivjeli. Ili da raspravljamo, ali tek kad broj vasih I NASIH trofeja bude "tu negdje". Do tada, sve je nepotrebno. Ne kazem ja da je situacija sjajna (a gdje jeste u ovoj drzavi, i u ovom trenutku), ali opet I TO CEMO PREVAZICI. Eto imate svoj klub, svoju temu na forumu, pa tamo komentarisite koliko vam volja. Mi imamo svoje probleme, i neko ko je za to zaduzen ce ih pokusati rijesiti. Nesto se ocito desava, prave se tereni, nesto se obnavlja, ima se neki cilj koji je realan. Nadam se da ce i navijaci prepoznati prave stvari, i poceti dolaziti na utakmice, i tako napraviti i bolju atmosveru oko kluba. Mozda je glupo sto ovo spominjem, ali nekad nas je na treningu znalo biti i po nekoliko stotina. Strpljenje je kljuc uspjeha. Zivio Zeljeznicar, zivjeli Manijaci.
Svaka cast na ovom postu :kafa:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 jun 2014, 11:06

a zašto je bijeli dres diskutabilan?

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 11 jun 2014, 11:17

Čeka se odgovor Joce Stokića, koji bi trebao da bude prvi špic u Želji, naravno, ako pristane.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 jun 2014, 11:26

mavi je napisao/la:Čeka se odgovor Joce Stokića, koji bi trebao da bude prvi špic u Želji, naravno, ako pristane.
Neka ba sa tim informacijama...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 jun 2014, 11:26

zar on nije više k'o polušpic?

ima dobar udarac s ruba 16, zna dati gol, dosta nam je to falilo prošle sezone.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 11 jun 2014, 11:38

pile87 je napisao/la:
mavi je napisao/la:Čeka se odgovor Joce Stokića, koji bi trebao da bude prvi špic u Želji, naravno, ako pristane.
Ma, znam za to odavno, druga je stvra što je to procurilo. Ligata objavio u današnjem Oslobođenju

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 jun 2014, 12:14

mavi je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Ma, znam za to odavno, druga je stvra što je to procurilo. Ligata objavio u današnjem Oslobođenju
izvini, nisam citao a on bi se **** za ekluzivu...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 11 jun 2014, 12:20

Znam, u pravi si, ni ja nisam, blago rečeno, poštovalac lika i djela dotične persone

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.