zubanovic89 je napisao/la:Danas sam u Oslobođenju pročitao kako će tamno plavi biti domaća garnitura, ne mogu da dočekam Europu kad izađemo teren ako ništa drama dobro obučeni

Tamno plavi su odlicni, izgledaju bas lijepo. Plavi je skroz ok, mada mi se ovaj bijeli (uostalom, svaki bijeli dres je tu i tamo DISKUTABILAN), cini "onako"... Bitno je da je dobar proizvodjac, a zaista jeste. Jos bitnije je da taj dres nose dostojanstveno, i da se za njega bore. Treba strpljenja, sve ce doci na svoje, a do tada ce DUSMANI malo likovati, malo pametovati, malo se nasladjivati. Za njihovu informaciju ima na Grbavici i vode i struje, ima i hrane, nemojte brinuti. Imaju i papiri o rijesenim imovinsko pravnim odnosima, tako da ne krademo tudje terene, i ne tjeramo tudju djecu na ledinu. Usput, ima i ponuda za nase igrace, mi ih sami napravili, naucili prije svega postenoj i fer borbi, odnosu prema igri i protivniku. Evo konkretno, NASEG ZOLOTICA trazi Bundesligas. Imamo i sampione u svim kategorijama, od pjetlica do juniora, a nasa djeca, MA KOLIKO VAM BILO KRIVO, A ZNAM DA SE ZBOG TOGA JEDETE, su okosnica mladjih reprezentativnih kategorija. U kakvoj god situaciji bili, niko i nikada se niko nije igrao sa ugledom Kluba, sto bi se za neke tamo moglo reci, i dati milion primjera. Ko zeli normalan i civilizovan dijalog, BUJRUM, a kome je do vrijadjanja, bolje je da razmisli cemu to vodi... Realno, atmosfera je takva da vecina mojih prijatelja koji nisu Zeljovci vise prati situaciju oko tudjeg nego oko svog kluba, i uz to mole Boga da bude jos gore. Bili smo i u vecim dubiozama, pa smo prezivjeli. Ili da raspravljamo, ali tek kad broj vasih I NASIH trofeja bude "tu negdje". Do tada, sve je nepotrebno. Ne kazem ja da je situacija sjajna (a gdje jeste u ovoj drzavi, i u ovom trenutku), ali opet I TO CEMO PREVAZICI. Eto imate svoj klub, svoju temu na forumu, pa tamo komentarisite koliko vam volja. Mi imamo svoje probleme, i neko ko je za to zaduzen ce ih pokusati rijesiti. Nesto se ocito desava, prave se tereni, nesto se obnavlja, ima se neki cilj koji je realan. Nadam se da ce i navijaci prepoznati prave stvari, i poceti dolaziti na utakmice, i tako napraviti i bolju atmosveru oko kluba. Mozda je glupo sto ovo spominjem, ali nekad nas je na treningu znalo biti i po nekoliko stotina. Strpljenje je kljuc uspjeha. Zivio Zeljeznicar, zivjeli Manijaci.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...