Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
-
vladedivac
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Zar još takvi ljudi vode neku našu reprezentacijuEthel je napisao/la:Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
[youtube][/youtube]
10.6.2014.
Cedevita 87 - 76 Cibona / Jusuf Nurkić - 9 minuta, 5 poena, 2 skoka, index 3
Cedevita 87 - 76 Cibona / Jusuf Nurkić - 9 minuta, 5 poena, 2 skoka, index 3
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Ko je pratio? Na kojem turniru? Pratio sam ja na 6.april i uopšte ništa diskutabinlo nije pravio. DObili svi priliku. Možda je to sad subjektvino trebao je oavja ili onaj više a onaj manje, ali čovjek je trener i treba da ih proba. Isto tako na turniru u Manhajmu žalio se koliko čujem najviše mali Sandro, ali isto tako izgleda da je mali došao kao zvijezda malo dignu ti tako to. Poslije prvenstctva je izgleda rekao da neće igrati za BIH što je glupost za tako mladog momka. Navodno je to na fejsu napisao i sad je pitanje da li će ga zvati. VIdjet ćemo. Čuj on balavac fol neće igrati.Ethel je napisao/la:Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Ko je pratio? Na kojem turniru? Pratio sam ja na 6.april i uopšte ništa diskutabinlo nije pravio. DObili svi priliku. Možda je to sad subjektvino trebao je oavja ili onaj više a onaj manje, ali čovjek je trener i treba da ih proba. Isto tako na turniru u Manhajmu žalio se koliko čujem najviše mali Sandro, ali isto tako izgleda da je mali došao kao zvijezda malo dignu ti tako to. Poslije prvenstctva je izgleda rekao da neće igrati za BIH što je glupost za tako mladog momka. Navodno je to na fejsu napisao i sad je pitanje da li će ga zvati. VIdjet ćemo. Čuj on balavac fol neće igrati.[/quotezaboljisportuBiH je napisao/la:Ethel je napisao/la:Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Bajo strucnjak, od njega nikada trenera nece bit veze on nema , Danas je rodjendan jednom od najboljih prijatelja iz reprezentacije, i inace. Sretan rodjendan buraz moj sve najbolje i nadam se da cemo se uskoro vidjeti, voli te brat tvoj! Aleksandar Lazic
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
S razlogom se i zalio, i ne izvaljuj bezveze za te izjave da nece igrati za BiH i odmah bacas tu neke osude na njegov racun "balavac" itd. Tebi je ocigledno uredu da lik koji o reprezentaciji BiH prica kao da se radi o reprezentaciji Australije, a ne zemlje u kojoj i on sam zivi, koji izjavljuje da selektor BiH treba da bude iz BiH, a on je ne smatra drzavom a da ne pricam o tome da li se smatra bosancem bude selektor mlade reprezentacije. I takvom liku dati da vodi ovakvu generaciju je samoubistvo.zaboljisportuBiH je napisao/la:Ko je pratio? Na kojem turniru? Pratio sam ja na 6.april i uopšte ništa diskutabinlo nije pravio. DObili svi priliku. Možda je to sad subjektvino trebao je oavja ili onaj više a onaj manje, ali čovjek je trener i treba da ih proba. Isto tako na turniru u Manhajmu žalio se koliko čujem najviše mali Sandro, ali isto tako izgleda da je mali došao kao zvijezda malo dignu ti tako to. Poslije prvenstctva je izgleda rekao da neće igrati za BIH što je glupost za tako mladog momka. Navodno je to na fejsu napisao i sad je pitanje da li će ga zvati. VIdjet ćemo. Čuj on balavac fol neće igrati.Ethel je napisao/la:Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Ali zato nije uredu sto se Sandro zalio zbog ociglednih diskutabilnih odluka Bajica. Najbolje bi bilo izbaciti Sandra iz reprezentacije i staviti Bajica i takve kao on da vode sve moguce selekcije BiH.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
S kojim razlogom?
I Nemoj mi izvrtati riječi. Naravno da mi nije drago da jedan takv čovjek vodi repku, ali to ne mora značiti da će on sad uništavati talente. Kako će ih uništiti? Tako što će ga prikovati za klupu pet šest temi na EP. Nidje veze. Na kraju krajeva igrao je Sandro gore u Mnahajmu po 20 min po tekmi. Novi je selektor i logično da će sve isprobavati i da neće svi igrati stalno. Ako neko ne voli BiH ne mora značiti da će sebi kao treneru skakati u stomak i izbaciti najboljeg igrača, mada nekad i to treba ako se ponaša ružno, a Sandro je bio malo prepotentan i jeste rekao da neće igrati za BiH (ne znam jel mislio za stalno ili sada). On je igrač i ima da dođe i da daje maksimum a na treneru je da pusti da igraju oni koji zasluže. Baja nikad prije priprema nije gledao nijedno dijete i glupo ga je kriviti za spiskove. Spiskove je pravio vjerovatno Begović. Jeste balavac jer apsolutno nema razloga da se žali. Baja nije nikog vrijeđao na pripremama kao što je to radio nekad onaj iz Leotara. Sad to što mali misli da treba igrati 35 a Baja 20 min to nije razlog da se napada trener. Rezultat će pokazati, ali ne treba pljuvati po čovjkeu odmah u tom kontekstu. TO što on ne voli BiH je druga stvar, ali takva nam je država i srbi moraju imati i svoje trenere i to ne možemo promijeniti. Eto ovaj DUle je voli u pm, ali će sigurno raditi profesionalno. Baja je od svih srba najbolji trener i jedini možda koji ima autoritet nad tom djecom. Sandro treba da dođe i da radi i daje max i ne sumljam da će igrati i više.
I Nemoj mi izvrtati riječi. Naravno da mi nije drago da jedan takv čovjek vodi repku, ali to ne mora značiti da će on sad uništavati talente. Kako će ih uništiti? Tako što će ga prikovati za klupu pet šest temi na EP. Nidje veze. Na kraju krajeva igrao je Sandro gore u Mnahajmu po 20 min po tekmi. Novi je selektor i logično da će sve isprobavati i da neće svi igrati stalno. Ako neko ne voli BiH ne mora značiti da će sebi kao treneru skakati u stomak i izbaciti najboljeg igrača, mada nekad i to treba ako se ponaša ružno, a Sandro je bio malo prepotentan i jeste rekao da neće igrati za BiH (ne znam jel mislio za stalno ili sada). On je igrač i ima da dođe i da daje maksimum a na treneru je da pusti da igraju oni koji zasluže. Baja nikad prije priprema nije gledao nijedno dijete i glupo ga je kriviti za spiskove. Spiskove je pravio vjerovatno Begović. Jeste balavac jer apsolutno nema razloga da se žali. Baja nije nikog vrijeđao na pripremama kao što je to radio nekad onaj iz Leotara. Sad to što mali misli da treba igrati 35 a Baja 20 min to nije razlog da se napada trener. Rezultat će pokazati, ali ne treba pljuvati po čovjkeu odmah u tom kontekstu. TO što on ne voli BiH je druga stvar, ali takva nam je država i srbi moraju imati i svoje trenere i to ne možemo promijeniti. Eto ovaj DUle je voli u pm, ali će sigurno raditi profesionalno. Baja je od svih srba najbolji trener i jedini možda koji ima autoritet nad tom djecom. Sandro treba da dođe i da radi i daje max i ne sumljam da će igrati i više.
I sad treba gledati nase najvece talente da sjede po klupama zato sto je Bajic selektor, nece on njega unistiti, ali necemo ostvariti rezultate kakve zelimo, nemamo mi u mladoj reprezentaciji 12 supertalentovanih momaka pa da je svejedno ko igra 20 a ko 35 minuta, Sandro Gacic je tu svako ljeto sa reprezentacijom, izabrao je BiH iako je sigurno mogao igrati za Hrvatsku i to treba postovati, nemamo mi toliku bazu igraca da mozemo sebi priustiti lukzuz da ulazimo u neke "svadje" sa talentovanim igracima kao sto je Sandro i to sve zbog toga da bi Dragan Bajic pokazao da je on selektor. Nije isto biti dobar seniorski trener i dobar trener sa mladim igracima, sigurno se mogao naci neki "srbin" koji ce bolje voditi mladu reprezentaciju nego Bajic. "Baja" ima zato pomocne trenere koji ce ukazati na talentovane momke u reprezentaciji i pomocnike koji su gledali tu djecu. Sandro dolazi i dolazio je svake pripreme i davao svoj maximum i on je svoje mjesto u reprezentaciji zaduzio davno.zaboljisportuBiH je napisao/la:S kojim razlogom?
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Sve to stoji ali nije čovjek nni otišao na prvenstvo ti donosiš zaključke. Koliki og d Sandro bio talenat i koliko god ih malo imali ne smije to biti razlog da se bilo ko od njih ponaša nonšalantno. On je još balavac i nikakvo on nije mjesto zaslužio. Kvalitetom treba biit među 12, ali sa 70% snage nije bolji od Aleksića, Garića i dr koji će igrati sa 100% i ne smije se dopusiti nijednom djetetu da ima povllašten položaj ako želimo da gradimo reprezentacije na svim nivoima u budućnosti. Svaka čast dečku na svemu do sada ali u sportu nema minulog rada. Pogotovo to nema kod djece. Hajd sutra Mirza u 33-oj da igra pod ručnom to je ok donekle, ali dijete od 18 nema šanse. Nemoj molim te. Mora i on sam biti svjestan tih stvari. Ja go volim više od 90% mladih reprezentativaca ali ima da svi ginu na terenu kao na prošlom prvenstvu. Bez izuzetka. I mali Garić, pa Aleksić i sl su odnosom zaslužili mjesto, slažeš li se? Pa ima ih još ihiihihihi takvih.
-
vladedivac
- Kontakt:
Kad neko napiše ovako gnusnu laž, onda tek vidiš u kakvoj državi živimo, i ko reprezentaciji želi dobro a ko ne. Dragan Bajić nije sam sebe imenovao selektorom, tako da ako treba nekog napadati, to sigurno nije on. A ako je nacionalista, vjerovatno su mu sve Srbi u ekipi, zar ne? Naravno, i to što je bio trener godine u ABA ligi vjerovatno govori o njegovoj nestručnosti, što je sa onakvom ekipom napravio čudo, nešto što od nastanka lige nijedan klub iz BiH nije napravio u jednoj sezoni.Ethel je napisao/la:Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Umjesto da u fokusu ove teme, i ovog foruma uopšteno, bude sport, i konkretno košarka, ljudi se konstantno hvataju politike i nacionalizma, i onda se čude što nam je tako kako jeste. I treba da nam bude tako.
Treniras drzavu koju ne priznas i koju ne mozes reci da je moja reprezentacija a guzica ti zinula ? Sta je nego nacionalizam ?vladedivac je napisao/la:Kad neko napiše ovako gnusnu laž, onda tek vidiš u kakvoj državi živimo, i ko reprezentaciji želi dobro a ko ne. Dragan Bajić nije sam sebe imenovao selektorom, tako da ako treba nekog napadati, to sigurno nije on. A ako je nacionalista, vjerovatno su mu sve Srbi u ekipi, zar ne? Naravno, i to što je bio trener godine u ABA ligi vjerovatno govori o njegovoj nestručnosti, što je sa onakvom ekipom napravio čudo, nešto što od nastanka lige nijedan klub iz BiH nije napravio u jednoj sezoni.Ethel je napisao/la:Bajic je nacionalisticki opredijeljen i kao lik i kao trener, tokom proslog turnira je pravio blago receno diskutabilne poteze kojima svjedoce oni koji su pratili te utakmice uzivo, od izuzetno talentovane generacije on na turniru nije pokazao nista, drzale su nas dobre individualne partije pojedinaca.vladedivac je napisao/la:Neko napiše prvi post tako što se lijepo predstavi, pozdravi one koji su tu puno duže od njega, a neko odmah zatroluje i glumi većeg katolika od pape.
Umjesto da u fokusu ove teme, i ovog foruma uopšteno, bude sport, i konkretno košarka, ljudi se konstantno hvataju politike i nacionalizma, i onda se čude što nam je tako kako jeste. I treba da nam bude tako.
A ko je Baju izabrao izabrao ga KSRS jer i oni moraju imati svog covjeka, zao mi Dragoljuba sto ne odgovara tamo celnicima KSRS ko zna mozda on nije Srbin.
Nedo Bog da su mu dali u 20 mislili bi da je Etore Mesina. Ovako samo pokazuje koliko ne zna, a to sto je bio trener godine i to okaci macku o rep, sa onakvom ekipom kod mene bi nena vodila isto. Sta je Igokea imala od toga , sta je kosarka u BiH imala od toga ? Koliko je igraca igralo u Igokei te godine koju mogu konkurisati za repku slovom i brojem 1. Filip Adamovic, znamo ja ti a i dobro svi kada Miletu dosadi igracka Potkozarje ce se vratiti gdje mu je mjesto.
Tako da je Baja strucnjak to nekome drugome ko ga nije vidio mozete prosipati, on je tu jer KSRS jednostavno mora imati predstavnika.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Baja je sto posto nacionalista, al' dajte molim vas ne diskredituje on nikog i ne unistava... Ne zivite u tom svijetu, a i njemu je u interesu sto duze ostati na klupi juniora jer tu uzima pare na ime plata....
Igraju mu sve najbolji i poziva najbolje osim one kosarkaske analfabete Jovanovica koj je zavrsio na priprema repke nekim cudom....
Radi Baja sve sto je u interesu repke, jos samo da smanji minutazu Predicu (on mu igra najvise a realno samo je solidan igrac, nista vise od toga) al' ne sumnjam dolaskom kenana karahodzica da ce se i to desiti...
Igraju mu sve najbolji i poziva najbolje osim one kosarkaske analfabete Jovanovica koj je zavrsio na priprema repke nekim cudom....
Radi Baja sve sto je u interesu repke, jos samo da smanji minutazu Predicu (on mu igra najvise a realno samo je solidan igrac, nista vise od toga) al' ne sumnjam dolaskom kenana karahodzica da ce se i to desiti...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
vladedivac
- Kontakt:
TaRgEt_ je napisao/la: Treniras drzavu koju ne priznas ...
TaRgEt_ je napisao/la: ... a to sto je bio trener godine i to okaci macku o rep, sa onakvom ekipom kod mene bi nena vodila isto.
Mislim da je bespredmetno dalje raspravljati s nekim ko je u stanju iznijeti ovakve dvije interpretacije, pogotovo ovu drugu...
vladedivac je napisao/la:TaRgEt_ je napisao/la: Treniras drzavu koju ne priznas ...TaRgEt_ je napisao/la: ... a to sto je bio trener godine i to okaci macku o rep, sa onakvom ekipom kod mene bi nena vodila isto.![]()
![]()
![]()
Mislim da je bespredmetno dalje raspravljati s nekim ko je u stanju iznijeti ovakve dvije interpretacije, pogotovo ovu drugu...
Ajde realno ako su argumenti sve sto imas ti smajliji onda stvarno ? Ocekivao sam od nekoga kao ti , ovdje normalnog forumasa da me demantujes.
Jeli istina da Baja ne moze prevaliti preko jezika moja reprezentacija BiH ko i Bajo veliki ? A postao je trener godine jer Veliki Bajo je okupio legiju stranaca od Hamonda Edwardsa i ostalo, sto u konacnici nista nije dobro donjelo BH kosarci, ekipa koja ne dopusta da se stavi zastava BiH u dvoranu, sto je normalno na otvaranju dvorane znas i sam sto je bilo da ti ne spominjem, pa onda ove provokacije ove godine sa izdvojenom R.S na grbu ja nigdje nisam vidio da pise BiH , a ti ? I ti meni kazes da nije istina, moj Vlade....I jos jedno pitanje ti mislis da nije imao Jorovica koji je igrao sezonu karijere, Hamonda Edwardsa i ostale te sezone da bi bio trener godine ?
Vidilo se sta zna odmah iduce kada su otisli doticni ...
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
@target nemoj miješati nacionalnu notu sa kvalitetom tenera. Čovjek je osvojio ABA, a relano su im davane šanse od 5-8 mjesta prij epočetka. Bez obzira na Jorovića i ostale čovjek je napravio nešto. Tek je na početku karijere i vidjet ćemo gdje će dogurati ali stvarno nema nijednog razloga da ga kao stručnjaka pljujete bar što se tiče svega što je do sada postigao u karijeri. To nacionalno na drugu stranu tj nepoštovanje države, ali ni MIle ti je ne poštuje a bio je čini mi se i u predsjedništvu KSBiH. Takva nam je država jbg. Iapk nije lako tamo raditi i pričati moja BiH i sl pa i ne bio nacionalista. Ne branim ga nego dajte malo reale.
Koliko znam te godine je bio Partizan prvak a Igokea prva u regularnom djelu tako da je on osvojio nesto nisam siguran. Koja kvaliteta koje sta, da selektor bude neko bolan ko drzavu ne priznaje daj ? Kazes nesto je uradio, pa ako je tako kvalitetan sto iduce godine nije priblizan rezultat ponovio kada su otisli ti silni stranci ? Daj molim te, o Miletu drugi put, P.S Sta je to konkretno postigao dovoljno da nam vodi pardon unistava jednu od najboljih nasih generacija mladjih kosarkasa ? Nista...zaboljisportuBiH je napisao/la:@target nemoj miješati nacionalnu notu sa kvalitetom tenera. Čovjek je osvojio ABA, a relano su im davane šanse od 5-8 mjesta prij epočetka. Bez obzira na Jorovića i ostale čovjek je napravio nešto. Tek je na početku karijere i vidjet ćemo gdje će dogurati ali stvarno nema nijednog razloga da ga kao stručnjaka pljujete bar što se tiče svega što je do sada postigao u karijeri. To nacionalno na drugu stranu tj nepoštovanje države, ali ni MIle ti je ne poštuje a bio je čini mi se i u predsjedništvu KSBiH. Takva nam je država jbg. Iapk nije lako tamo raditi i pričati moja BiH i sl pa i ne bio nacionalista. Ne branim ga nego dajte malo reale.
@Baja je nula od covjeka, a jos veca nula od trenera, da je imalo strucan kao sto ti kazes, zaposlili bi ga odmah nakon Potokozarja negdje, a ne zaradas sto ga KSRS predlozio pa da se pokusa prodati negdje
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.