Ofulao je taktiku, jer nije mogao drugacije igrati1988risha je napisao/la:
A TI ETO BUDI TOLIKI MAHER PA RECI DA JE LAZ DA JE U OBJE TEKME PROTIV SLOVAKA OFULAO TAKTIKU!?
Safet Sušić - Pape
- DonCorleone
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Pokazao si ti, koji visis dan-noc na forumu. Usput pokusavas dokazati kako Sajo nema pojma. Safet je kralj taktike. Jel vidis kako igra repka? Tu igru koju vidis, i koju ces vidjeti slaze Safet. Najuspjesniji BiH SELEKTOR odkad je Adam kihn'o! Da mu daju i pola para od plasmana, opet je malo jer nas je covjek odveo u Brazil1988risha je napisao/la:Pa jbg ako cemo pošteno,nije nas ni Pape htio voditi prije par godina,sam je tako rekao... Dakle gdje je bio njegov patriotizam tad,kad smo se skupljali na jedvite jade???
Kod nas su svi patrioti preko novina i preko tv-a,a u stvarnosti boli ih rinaka za repku... Sajo je došao u repku kad više nije imao izbora,malo se bilo u Perzijskom zaljevu,malo po turskim davljenicima,i to je to... Sam je rekao da je došao da proba sebi dignuti reputaciju kao treneru...
A on mozda i moze dobiti taj posao u Galatasarayu,al prije ce biti da ga nece dobit... A sve i da ga dobije nece se zadrzat dugo... jer koliko god vi pričali,on kao trener i kao taktičar nije ništa pokazao...
Mi samo možemo zahvaliti igračima.koji igraju onako kako osjećaju u tom trenutku,i to je dalo rezultat u proslom ciklusu,a uz sve to Bog nam se smilov'o u Slovačkoj,poklopila se grupa za SP i to je to...
I svi su oni mlatili pare,sve ove nase zvijezdice,al niko nije od njih rekao : Ja sam dovoljno zaradio,dajte moju platu nekome kome je potrebna,ja ovo radim iz ljubavi prema domovini... To će te se načekat,od svih patriota i selektora... Tako da ne pravite neku razliku kad je keš u pitanju između Vahe i Saje.. Sve je to isto... samo što je Vaha popularniji i ima renome u odnosu na Papeta,pa zarađuje milione,Pape da je mogao isto bi uradio ko i Vaha... A nas bi sad vodio Ivo Ištuk
Na teren je izveo najbolje igrače koje smo u tom trenutku imali na raspolaganju i Avdiju koji je igrao jer je Mujdža bio povrijeđen i Ogi bez kluba.1988risha je napisao/la:A TI ETO BUDI TOLIKI MAHER PA RECI DA JE LAZ DA JE U OBJE TEKME PROTIV SLOVAKA OFULAO TAKTIKU!?
Ostalo će ti objasniti drug Corleone, koji je jučer dobio porciju šamaranja argumentima i izlazak iz amnezije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- 1988risha
- Kontakt:
Pa eto koliko ima pojma da je dao šansu Avdiji Vršajeviću od prve minute da igra na Bilinom protiv Slovačke...apolo je napisao/la:Pokazao si ti, koji visis dan-noc na forumu. Usput pokusavas dokazati kako Sajo nema pojma. Safet je kralj taktike. Jel vidis kako igra repka? Tu igru koju vidis, i koju ces vidjeti slaze Safet. Najuspjesniji BiH SELEKTOR odkad je Adam kihn'o! Da mu daju i pola para od plasmana, opet je malo jer nas je covjek odveo u Brazil1988risha je napisao/la:Pa jbg ako cemo pošteno,nije nas ni Pape htio voditi prije par godina,sam je tako rekao... Dakle gdje je bio njegov patriotizam tad,kad smo se skupljali na jedvite jade???
Kod nas su svi patrioti preko novina i preko tv-a,a u stvarnosti boli ih rinaka za repku... Sajo je došao u repku kad više nije imao izbora,malo se bilo u Perzijskom zaljevu,malo po turskim davljenicima,i to je to... Sam je rekao da je došao da proba sebi dignuti reputaciju kao treneru...
A on mozda i moze dobiti taj posao u Galatasarayu,al prije ce biti da ga nece dobit... A sve i da ga dobije nece se zadrzat dugo... jer koliko god vi pričali,on kao trener i kao taktičar nije ništa pokazao...
Mi samo možemo zahvaliti igračima.koji igraju onako kako osjećaju u tom trenutku,i to je dalo rezultat u proslom ciklusu,a uz sve to Bog nam se smilov'o u Slovačkoj,poklopila se grupa za SP i to je to...
I svi su oni mlatili pare,sve ove nase zvijezdice,al niko nije od njih rekao : Ja sam dovoljno zaradio,dajte moju platu nekome kome je potrebna,ja ovo radim iz ljubavi prema domovini... To će te se načekat,od svih patriota i selektora... Tako da ne pravite neku razliku kad je keš u pitanju između Vahe i Saje.. Sve je to isto... samo što je Vaha popularniji i ima renome u odnosu na Papeta,pa zarađuje milione,Pape da je mogao isto bi uradio ko i Vaha... A nas bi sad vodio Ivo Ištuk
Avdiju ko je jednom gledao u repki,sve mu je jasno
Bolje igrat sa 3 štopera pozadi nego s Avdijom na beku...
A u toj tekmi na Bilinom je mogao napraviti istu taktiku kao i sad,imao je Zahirovića,samo izbacis Ibisevica,a Zahirovica na mjesto na kojem je sad Besic... na lijevom beku Salihović umjesto Kolašinca,ostale sve igrače imamo kao i sad... Al jok,Avdija ce da cuva desnu stranu,pa bolje bilo koji igrač iz odbrane nego Avdija...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Bolna mi ne bila.
- donniedarko
- Kontakt:
Ma to sad nije ni bitno. Glavni nam je problem nedostatak Zukanovica u kadru. Lijepo je to primjetio tip iz bleacherreport-a. Imamo Hadzica, Susica, Ibricica, Pjanica, Misimovica, Medunjanina a nedostaje nam stoper 
Koji moron moraš biti da raspravljaš o ovome dok naši reprezentativci očekuju svoj debitantski nastup na SP u Brazilu
Da se razumijemo, nisam ni ja za Papeta, ali njegov angažman je zadnja stvar o kojoj trenutno razmišljam. Dobar rezultat reprezentacije bi nam svima trebao biti prioritet
Da se razumijemo, nisam ni ja za Papeta, ali njegov angažman je zadnja stvar o kojoj trenutno razmišljam. Dobar rezultat reprezentacije bi nam svima trebao biti prioritet
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
- 1988risha
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Na teren je izveo najbolje igrače koje smo u tom trenutku imali na raspolaganju i Avdiju koji je igrao jer je Mujdža bio povrijeđen i Ogi bez kluba.1988risha je napisao/la:A TI ETO BUDI TOLIKI MAHER PA RECI DA JE LAZ DA JE U OBJE TEKME PROTIV SLOVAKA OFULAO TAKTIKU!?
Ostalo će ti objasniti drug Corleone, koji je jučer dobio porciju šamaranja argumentima i izlazak iz amnezije.
A ja dajem glavu da i Pandža i Zahirović koje je imao tad na klupi,u svako doba dana i noći mogu odigrati bolje od Avdije na desnom beku,i Šunjića i Hajrovića da staviš znaju bolje pokrivat prostor i braniti se od Avdije 1000%
PA SAD OPET RECI DA NI TO NIJE ISTINA???
JAHIĆ I IBRIČIĆ KOD ĆIRE IGRALI BEKOVE I NIKAD NIJE BILO TOLIKO PROPUHA KO KOD AVDIJE.... al jbg SAJO MORA ZBOG HAJDUKA AVDU TURIT/ METNUT NA TEREN...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
Čuj izbaciš Ibiševića koji je par dana ranije zabio hettrik, a igraš utakmicu koju moraš pobijediti 
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pape je bio tu kad se uspostavljala ova reprezentacija (skupa sa Mesom, Bakom, Farukom.....)1988risha je napisao/la:Pa jbg ako cemo pošteno,nije nas ni Pape htio voditi prije par godina,sam je tako rekao... Dakle gdje je bio njegov patriotizam tad,kad smo se skupljali na jedvite jade???
Velika je razlika izmedju Papetove iskrenosti ("Preuzeo sam reprezentaciju onda kad sam pomislio da postoji sansa da se nesto napravi"), i Cirinog "nemam gdje", ili bilo cijeg danas "na gotovo"....
Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Boris Pandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec, Senijad Ibričić
je ono sto je Pape zatekao..... Pape nam je dao prepoznatljiv stil igre, dovodio igrace na deficitarne pozicije, odveo nas u baraz za Evropsko i direktno na Svjetsko prvenstvo!
Malo li je...
Jednog dana mozda naucis da biti trener i selektor nije isto, i da dobar trener ne mora biti dobar selektor i obratno...
Pape ovo sto radi sa reprezentacijom BiH radi dobro, radi sistematski i ima rezultate....
Nije li to dovoljan razlog da se podrzi na Svjetskom prvenstvu?
1988risha je napisao/la:A TI ETO BUDI TOLIKI MAHER PA RECI DA JE LAZ DA JE U OBJE TEKME PROTIV SLOVAKA OFULAO TAKTIKU!?
1988risha je napisao/la:
Nije mi mrsko ponovit:
Trener/selektor par dana ima igrace na raspolaganju na treningu!
Medju tim igracima ima i dva klasicna destruktivca na pozicijama zadnjeg veznog igraca (Rahimic i Medunjanin), koji nisu standardni u svojim ekipama....
Svjestan je da nam u dvomecu protiv Slovacke trebaju najmanje 3 boda (ne dva remija, vec najmanje jedna pobjeda)....
Posmatrajuci igrace na treningu odluci da igra bez destruktivca na mjestu zadnjeg veznog i da rizikuje, vjerujuci u napadacki potencijal svoje ekipe.... Cak je i javno vise puta naglasio kako se mora ici na pobjedu, i da zna da je rizik igrati bez zadnjeg veznog, ali da vjeruje da ce lopta biti u nasem posjedu i da ce time neutralisati Slovake....
I takvom igrom smo u obje utakmice stvorili nekoliko sansi/polusansi... Prvu izgubili drugu dobili i kraj price!
Zasto konstantno presucujete cinjenicu da je Slovacka dobra ekipa?
Hajd ti budi posten pa reci, ako je vec totalni levat kakvim ga predstavljate, koji forsira igru bez destruktivca na poziciji zadnjeg veznog, zasto je sve do Slovacke igrao sa Rahimicem/Zahirovicem uz Medunjanina???
damir_82 je napisao/la:Pape nam je dao prepoznatljiv stil igre, dovodio igrace na deficitarne pozicije, odveo nas u baraz za Evropsko i direktno na Svjetsko prvenstvo!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jesi li gledao prijateljsku protiv SAD-a u Avgustu prosle godine? Znas li ko je igrao desnog beka cijelo prvo poluvrijeme? (Priprema za Slovacku)1988risha je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Na teren je izveo najbolje igrače koje smo u tom trenutku imali na raspolaganju i Avdiju koji je igrao jer je Mujdža bio povrijeđen i Ogi bez kluba.1988risha je napisao/la:A TI ETO BUDI TOLIKI MAHER PA RECI DA JE LAZ DA JE U OBJE TEKME PROTIV SLOVAKA OFULAO TAKTIKU!?
A ja dajem glavu da i Pandža i Zahirović koje je imao tad na klupi,u svako doba dana i noći mogu odigrati bolje od Avdije na desnom beku,i Šunjića i Hajrovića da staviš znaju bolje pokrivat prostor i braniti se od Avdije 1000%
PA SAD OPET RECI DA NI TO NIJE ISTINA???
JAHIĆ I IBRIČIĆ KOD ĆIRE IGRALI BEKOVE I NIKAD NIJE BILO TOLIKO PROPUHA KO KOD AVDIJE.... al jbg SAJO MORA ZBOG HAJDUKA AVDU TURIT/ METNUT NA TEREN...
- 1988risha
- Kontakt:
Dobro si rekao,moraš pobijediti,a da bi se pobijedilo moraš biti yebeni taktičar pa skontat kako... A on nije skonto kako,igra nam je s tim istim Vedom ličila na racku... i na kraju smo izgubili,to što se moralo dobiti...Virtu4l je napisao/la:Čuj izbaciš Ibiševića koji je par dana ranije zabio hettrik, a igraš utakmicu koju moraš pobijediti
Jer je uradio ono sto je radio tokom cijelih kvalifikacija,igrao bez DM...
BEŠIĆA je bio tu i tad..Ali važnije je da se Jagodiću ide uz muda,nego da se pobijedi Slovačka...
I trener koji ima muda,Džeku može poslat na klupu,a Ibiševića gurnut u napada,ako je već zabio 3 gola prije okupljanja... Na kraju je valjda bitnija repka od DŽEKE ili Jagodića...
To ti se pokazalo i na Ibričićevom slučaju,morao ga je pozvat u BRAZIL... Jer nema autoritet kod glavna dva igrača u repki,DŽEKE I SPAHIĆA...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
Koje crno gledanje utakmica, mene jedan jučer ubjeđuje da smo samo protiv Francuske igrali sa dva zadnja vezna i da smo tek sad 'procvjetali', a Pape još 2011. godine igrao sa dva zadnja vezna i jednim napadačem.damir_82 je napisao/la:Jesi li gledao prijateljsku protiv SAD-a u Avgustu prosle godine? Znas li ko je igrao desnog beka cijelo prvo poluvrijeme? (Priprema za Slovacku)
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nije mi jasno zasto se tri gola Ibisevica postavljaju kao argument da covjek mora igrati. Sta bi mi radili da imamo 4-5 dobrih napadaca, sve ih ubacili na teren. Naravno da Susic zna bolje od svakog od nas pojedinacno, inace valjda ne bi bio selektor. Ali da smo imali srece protiv Slovaka svako tko je gledao utakmicu to je vidio. Nikad necu usporedjivati znanje nas forumasa i Susica jer je to nerealno, ali sa ovakvom repkom biti nadigran od Slovaka u Zenici to nije i ne moze biti dovoljno. Uz to nas je stotine na forumu a toliko pari ociju u svakom slucaju vide bolje nego Susiceve same i mnogo puta smo se do sada uvjerili u to. Sadasnji sustav igre vec pola godine zagovaraju mnogi na ovom forumu i pokazao se kao ispravan.
Risha staviti Pandzu na bok je suicid. On ima samo jednu poziciju. Rijetkost je da neko njegovih fiz. Predispozicija igra beka... Adnan i nekako.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nisam ni mislio da gledaju... vise hipoteticki postavljam pitanje, na koje cu vjerovatno morati dati i tacan odgovor!Virtu4l je napisao/la:Koje crno gledanje utakmica, mene jedan jučer ubjeđuje da smo samo protiv Francuske igrali sa dva zadnja vezna i da smo tek sad 'procvjetali', a Pape još 2011. godine igrao sa dva zadnja vezna i jednim napadačem.damir_82 je napisao/la:Jesi li gledao prijateljsku protiv SAD-a u Avgustu prosle godine? Znas li ko je igrao desnog beka cijelo prvo poluvrijeme? (Priprema za Slovacku)
- DonCorleone
- Kontakt:
Ovakve ispade inace citam samo jos od gringa, on je jedini koji jos misli da nekoga samara argumentima dok mu se narod smije.Virtu4l je napisao/la:
Mi smo protiv Slovacke igrali dva puta u cetiri dana bez zadnjeg veznog, protiv Slovacke u BiH na onakav nacin nismo mogli meda, u Slovackoj se isti scenario ponovio i naravno iste greske. Dok Hajrovic nije usao i rijesio plasman na SP vi ste zajedno sa Safetom i njegovom taktikom visili na aparatima. Ko prizna, pola mu se prasta
Vjerovatno bi neko sa vise samopostovanja takve greske priznao pa i ako se radi o velikom Safetu, medjutim nismo svi isti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
A zasto nikad Visca nije proban na desnom beku, zasto nije proban mali Dilaver ili Zeljov Stanic? Vidjeli smo da Vrsajevic ne moze sta ga ima sto puta provati. Zar ne bi bilo logicno trazit druge opcije?Sabinho je napisao/la:Risha staviti Pandzu na bok je suicid. On ima samo jednu poziciju. Rijetkost je da neko njegovih fiz. Predispozicija igra beka... Adnan i nekako.
- 1988risha
- Kontakt:
To je ona utakmica kad je Bičakčića izjebo Pape,da na kraju momak nije znao ni sam koju poziciju igra,hajd malo na beka malo na stopera... I kad je izasao Spaha kojeg Virtual organski ne podnosi a usao Sunjic i Avdija,desila se rapsodija...Virtu4l je napisao/la:Koje crno gledanje utakmica, mene jedan jučer ubjeđuje da smo samo protiv Francuske igrali sa dva zadnja vezna i da smo tek sad 'procvjetali', a Pape još 2011. godine igrao sa dva zadnja vezna i jednim napadačem.damir_82 je napisao/la:Jesi li gledao prijateljsku protiv SAD-a u Avgustu prosle godine? Znas li ko je igrao desnog beka cijelo prvo poluvrijeme? (Priprema za Slovacku)
A Virtual u Francuskoj smo igrali isto ono sto igramo sad,samo drugi igrači bili... I to je bila jedna od utakmica u kojoj smo ličili na ekipu koja ima glavu i rep...

Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
Ibisevic nije igrac za velike utakmice, nekad ga je grehota ostaviti na klupi zato sto trpa redovno u Njemackoj, ali najbolja odluka Papeta je pravo krilo umjesto Ibisevica.
U modernom fudbalu jedan Predator ( Vedator ) u 16 je sasvim dovoljan, a za tu ulogu je bolji Edin.
Ali jako mi je drago sto je odigrao dosta u kvalifikacijama, ipak nije panjina nego ima kvalitetu i to zasluzuje.
U modernom fudbalu jedan Predator ( Vedator ) u 16 je sasvim dovoljan, a za tu ulogu je bolji Edin.
Ali jako mi je drago sto je odigrao dosta u kvalifikacijama, ipak nije panjina nego ima kvalitetu i to zasluzuje.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.