Cleveland Cavaliers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la Donnie Darko » 11 jun 2014, 17:26

adriano_leite je napisao/la:Opet ti izvrces moje rijeci. Nisam rekao da je Cleveland imao uspjesnu sezonu, jer je ta ekipa ostala bez playoffa, sto znaci neuspjesna sezona, ali za razliku od Sunsa, ekipa Clevelanda je dobila prvi pick. Ako je tebi uspjesna sezona sto ti malo fali za playoff, tebi svaka cast. To da je Phoenix privlacnija sredina, vidim, sve se zvijezde otimaju da idu u Phoenix.

Sto se tice te prognoze, vidimo se mi baba Vanga na kraju :D.
Tebi za ekipu od koje se ocekivalo da budu najgora ekipa na zapadu, jedna od najgorih u ligi, da zabiljeze 20 pobjeda, i to bukvalno od strane svih ne samo pojedinaca, nije uspjeh da zabiljeze 48 pobjeda na zapadu i zaprijete da izbace GSW, Dallas ili Memphis iz playoffa? Fakat ne razumijem. Isto da recimo u engleskoj QPR bude treci cetvrti cijelu sezonu, zaprijeti Arsenalu, Tottenhamu, Unitedu, Liverpoolu da im otmu mjesto koje vodi u LP. Na kraju uz milion nekih nesretnih okolnosti završe peti, i sezona im se proglasi neuspjesnom. Yeah right :rol:

Dok sa druge strane, naloženi Cleveland, playoff ove godine siguran, Irving napredovao, trener ce posloziti stvari ( a svi su znali da ce biti promasaj), Bennett zvijer prvi pik ovo ono, nizak je za svoju poziciju al ce biti nova poboljsana verzija Millsapa, Waiters rekao da ce biti top3 SG ili sta vec, sto vjerovatno znaci da je istina jer zvuci dobro, T.Thompson promjenio ruku kojoj puca slobodna bacanja... Kad se neko ne slozi sa njima i kaze da Cavsi nece u playoff odma tradicionalno povlace neke babe vange :rol: Na kraju sezona bude fijasko u skoro svakom mogucenm pogledu. Od playoffa nista, cak 5 pobjeda ispod Atlante koja je trecinu sezone igrala sa Anticem, Brandom i Carrollom u rotaciji pod kosem, Irving jedva da je uopste napredovao, trener i Bennet ono :rol: Ali ne, jednako je neuspjesna sezona kao kod Sunsa. Sto je najbolje, samog sebe si uvjerio da je to istina :tokralju:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2014, 17:57

Donnie Darko je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Opet ti izvrces moje rijeci. Nisam rekao da je Cleveland imao uspjesnu sezonu, jer je ta ekipa ostala bez playoffa, sto znaci neuspjesna sezona, ali za razliku od Sunsa, ekipa Clevelanda je dobila prvi pick. Ako je tebi uspjesna sezona sto ti malo fali za playoff, tebi svaka cast. To da je Phoenix privlacnija sredina, vidim, sve se zvijezde otimaju da idu u Phoenix.

Sto se tice te prognoze, vidimo se mi baba Vanga na kraju :D.
Tebi za ekipu od koje se ocekivalo da budu najgora ekipa na zapadu, jedna od najgorih u ligi, da zabiljeze 20 pobjeda, i to bukvalno od strane svih ne samo pojedinaca, nije uspjeh da zabiljeze 48 pobjeda na zapadu i zaprijete da izbace GSW, Dallas ili Memphis iz playoffa? Fakat ne razumijem. Isto da recimo u engleskoj QPR bude treci cetvrti cijelu sezonu, zaprijeti Arsenalu, Tottenhamu, Unitedu, Liverpoolu da im otmu mjesto koje vodi u LP. Na kraju uz milion nekih nesretnih okolnosti završe peti, i sezona im se proglasi neuspjesnom. Yeah right :rol:

Dok sa druge strane, naloženi Cleveland, playoff ove godine siguran, Irving napredovao, trener ce posloziti stvari ( a svi su znali da ce biti promasaj), Bennett zvijer prvi pik ovo ono, nizak je za svoju poziciju al ce biti nova poboljsana verzija Millsapa, Waiters rekao da ce biti top3 SG ili sta vec, sto vjerovatno znaci da je istina jer zvuci dobro, T.Thompson promjenio ruku kojoj puca slobodna bacanja... Kad se neko ne slozi sa njima i kaze da Cavsi nece u playoff odma tradicionalno povlace neke babe vange :rol: Na kraju sezona bude fijasko u skoro svakom mogucenm pogledu. Od playoffa nista, cak 5 pobjeda ispod Atlante koja je trecinu sezone igrala sa Anticem, Brandom i Carrollom u rotaciji pod kosem, Irving jedva da je uopste napredovao, trener i Bennet ono :rol: Ali ne, jednako je neuspjesna sezona kao kod Sunsa. Sto je najbolje, samog sebe si uvjerio da je to istina :tokralju:
Kao prvo, prognoze nemaju nikakve veze sa konacnim ishodom. Prognozirali su strucnjaci i da ce Kanter Favours biti strasan duo, pa to nisu, prognozirali su strucnjaci da je Kwame Brown next big thing, pa on to nije, prognozirali su fijasko Netsa nakon loseg pocetka sezone, pa Netsi izgurase dobro, bile su prognoze da je Durant nejak, da nece uspjeti u ligi, pa lik postade jedan od najboljih igraca lige, bile su prognoze da ce New York u Finale, pa ne izborise playof, a 7 puta skuplji od Clevelanda, bile su prognoze da ce Thabeet biti novi Mutombo, pa lik sjedi na kraju klupe itd. itd. itd. Sta to znaci? Prognoze se mogu ostvariti, a i ne moraju. Da zivimo u idealnom svijetu, ne bi se trebali brinuti vezano za prognoze, jer bi sve bilo idealno, medjutim nista nije idealno, pa tako ni kosarka. Tako su Sunsi premasili ocekivanja strucnjaka, kao sto su Cavsi podbacili u odnosu na prognoze strucnjaka.

Ja kao navijac Clevelanda, svakako zelim da Cleveland bude najbolji tim, ali kako je sezona pocela, kakvi su sve bili problemi oko tima, normalan kraj sezone i dobijanje prvog picka, svakako je uspjeh nakon jos jedne epizode Mikea Browna. Dovodjenje Bynuma je uz Browna, najvise stopiralo to pojavljivanje u playoffu. Lose odluke su moguce, pa tako ni Cleveland nije imun na lose odluke, kao ni ostale ekipe. Kad-tad se ekipa za*ebe i unisti sto je stvarala par godina.

Dalje, imali smo 5 pobjeda manje od Atlante, a do posljednjih par utakmica smo bili u utrci za playoff. Kada smo izgubili od Atlante, tada je i prestao taj san o playoffu i to je razlog zasto je razlika 5 utakmica, a ne recimo jedna utakmica kao kod vas.

Sto se tice Waitersa, da, on je to izjavio da ce u sljedecih par godina biti krema SG pozicije i sta ima lose u tome? Momak ne smije imati visoko misljenje o sebi? Sto se tice Bennetta, svaki igrac koji dolazi u ligu, poredi ga se sa vec postojecim igracem u ligi, pa tako se i Bennetta poredilo, ne onog koji se pojavio na pocetku sezone, nego onog koji je igrao za UNLV. Spletom nesretnih okolnosti, lik je napravio to sto je napravio, ima dosta njegove krivice, a ima dosta i te nesrece zvana povreda i Mike Brown koji vise voli veterane, a to je razlog zasto recimo Bennett i Karasev nisu mnogo igrali, a igrao je Jack vise minuta nego Delly, koji se pokazao ove sezone kao korisniji za tim. Pola sezone se radila dva odvojena napada, sa Bynumom i bez Bynuma, u jednom dijelu sezone se sve fino poslozilo i Cleveland je lijepo igrao, ali nije ostvario cilj koji se pred njega postavio. Ekipa prepuna mladih igraca moze da dozivi pravi mentalni slom kada stvari ne idu, ali eto glave su ostale mirne na kraju.

Kako god okrenes, ocekivanja i realan rezultat nisu samo crno na bijelo. Ima tu mnogo faktora koji uticu na krajnji ishod. Niko ne moze garantovati da Cavsi iduce sezone nece imati 50 pobjeda, a Sunsi 15. To je zivot, to je kosarka, ali jedno je sigurno, Cleveland nije ispucao posljednji metak pred rasulo ;) . Neki se nikada ne oporave od odlaska dobrih igraca, tipa Kingsi, a Cleveland je napustio najbolji igrac na svijetu i nisu samo prvi pickovi bitni kod rebuildinga, na nekim draftovima su 20. ili 25. pick bolji od prvih pickova na nekim draftovima. Kvalitet drafta itekako ima uticaja na buducnost fransize i ishod rebuildinga. Ne desava se svake godine pojava igraca tipa Duncan, Manu, LeBron, Melo, Wade, Jordan, Hakeem, Ewing itd.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 jun 2014, 18:13

Donnie Darko je napisao/la:Irving jedva da je uopste napredovao
on je nazadovao onako bez ikakve potrebe da se to negira, ocito da ne moze ocitije
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 11 jun 2014, 19:32

adriano_leite je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:Koliko li ce ovaj adriano tek srati ako se kojim cudom Cavsi napokon domognu PO ne smijem ni da zamislim. Ljudi se konstantno seru po njemu, a on opet ima obraza da nesto najavljuje nekakve pohode nesto.
Ovaj post samo govori o tome koliki imas vakuum u glavi. Najmilijima sinko tako nesto reci. Sad **** lagano, sagni se Jamesu, eno ga ceka te da te kituje po celu.
Saberi se djecak, sad ce krenuti nova sezona pa ces opet da se usutis.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jun 2014, 19:35

slika

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 jun 2014, 06:52

Q: I saw this actual sentence on ESPN over the weekend: "Cleveland has interest in Love, but the feeling isn't mutual." Did you see that and what do you make of reporting like that? How difficult is it not to pick up the phone and call your agent, or pick up your phone and tweet that it's BS?

Love: "I try not to read it. A lot of it is brought to my attention through outside ****, sometimes twitter. But like most people, I need to be conscious of my image and try to roll with the punches. I know that's a generic answer. I don't think the Cleveland [trade rumors] are outlandish at all. They have a great young foundation."

:o no shit? Love nema pojma o Cavsima u poredjenju sa forumaskim znalcima :? .

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 jun 2014, 18:38

The Cleveland Cavaliers have reached out to Mark Jackson about their head coaching vacancy.

Jackson has yet to schedule a formal interview and it is unclear how serious the interest is from the Cavaliers.

Jackson is broadcasting the NBA for ESPN after his dismissal as head coach of the Golden State Warriors.

:clap: :clap: :clap:

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 jun 2014, 01:46

Adrian Wojnarowski @WojYahooNBA

6h

Warriors want Blatt for Kerr's staff, but uncertain how much longer they'll wait for Blatt to let head coaching process play out w/ Cavs.

7h

Minnesota is still in running for David Blatt, but **** say he's mostly focused on Golden State and Cleveland.

7h

David Blatt will announce he's leaving for NBA, but still talking w/ Warriors for top assistant and Cavs for head coaching job, **** say.
Not bad :kafa: . Po svemu sudeci, Griffin je ozbiljno shvatio potragu za trenerom, a ne kao Grant da angazuje nekog par dana nakon otkaza, bez bilo kakvih razgovora sa drugim kandidatima. Cavsi su izgleda skratili popis na 4 imena i to: Blatt, Lue, Gentry, Jackson.

Kako prenosi mediji, Cavsi su ocarani planom koji je pred njih iznio T. Lue, izgleda da lik ima velike planove, ima dobar background rada sa Docom, ucestvovao je u titulama kao igrac a i kao trener, te je bio dio strucnog staba kada su Kelti uzeli prsten, tako da zna kako da se postavi u ekipi u kojoj ima mnogo ega. Gentry je favorit D. Griffina, zajedno su radili u Sunsima, ali se nadam da ce Gentry otpasti. Kako stvari stoje, Lue, Blatt, Jackson, svi su redom bolji izbor od Gentrya. Favorit mi je bio Price i ne znam da li je istina da je otpao, ali moguce je da se do 25. ili 26. ne angazuje trener, tako da jos ima vremena da se situacija okrene u Priceovu korist.

Gledajuci ova tri kandidata, idealno rjesenje bi bio Blatt ili Lue uz nekog asistenta veterana. Jacksonu vjerovatno treba jedna sezona pauze pa da se vrati trenerskom poslu.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 jun 2014, 15:37

Probasketballdraft
@Probballdraft
Follow

News is positive in Cleveland after Cavs examine Joel Embiid's back and see no longterm concerns, according to a ****.

:pray: :pray: :pray: :pray:

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 jun 2014, 07:50

slika

Debeli Bennett :cool:

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 jun 2014, 08:15

imas pravo, ova slika dokazuje da nije bio debelo krme prosle godine i najgori prvi pik svih vremena
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 jun 2014, 08:55

LenBias je napisao/la:imas pravo, ova slika dokazuje da nije bio debelo krme prosle godine i najgori prvi pik svih vremena
Naprotiv, ja sam govorio da je lik poceo sezonu sa viskom kilograma i da je cijelu sezonu bukvalno izgubio na dovodjenje svog tijela u optimalno stanje. Ova slika samo dokazuje da je to na kraju uspio i da ce uci u ovu sezonu 100% fizicki spreman. Procitaj nekada sta druga osoba ima za reci ili sta je rekla.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jun 2014, 06:51

Bob Finnan @BobCavsinsider 17 Jun 04:08 ET

One **** who knows agent Arn Tellem: "He would have never have let Kansas C Joel Embiid work out with Cavs if his back was not OK."

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 jun 2014, 10:47

[quote="adriano_leite"]slika

Debeli Bennett :cool:[/quot

Pa smrsao je,Ali daleko je od nba tjela,ziku mu stomaka.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jun 2014, 10:57

lumani je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:slika

Debeli Bennett :cool:
Pa smrsao je,Ali daleko je od nba tjela,ziku mu stomaka.
Koliko citam, uspio je smrsati oko 6 kila za mjesec, trenira 2 puta dnevno, sut mu se skoro pa 100% vratio i napreduje iz dana u dan. Sto se stomaka tice, nije bas toliko ocit, vise je ocito da je smrsao u rukama, prsima i obrazima. Cak je nabacio i jedan red plocica :D. Pred pocetak sezone je sigurno imao 15 20 kila viska, pa je tokom sezone skinuo cini mi se 10 i eto nastavlja da radi. Jos jedno 5 kila da skine, u sto ne sumnjam, mogao bi ove sezone biti na nivou na kojem su mnogi ocekivali da bude.

Edit: de mi kazi, kakav je ovaj Blatt kao trener? Ne pratim Euroligu toliko, a cini mi se da ti to pratis. Izgleda je Blatt nas novi trener.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 jun 2014, 11:08

Taj prvi red plocica imam i ja ,a ostatak je kao kod njega,hahha.
David?ne znam brate,nisam siguran je li on za nba!dosta boljih trenrera ima u evropi,a njegova prednost je sto prica engleski.inace ameri ne vole nase trenere,samo spominju blatta i messinu a ovaj drugi je obicni kloc koji unisti ekipę.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jun 2014, 11:14

lumani je napisao/la:Taj prvi red plocica imam i ja ,a ostatak je kao kod njega,hahha.
David?ne znam brate,nisam siguran je li on za nba!dosta boljih trenrera ima u evropi,a njegova prednost je sto prica engleski.inace ameri ne vole nase trenere,samo spominju blatta i messinu a ovaj drugi je obicni kloc koji unisti ekipę.
Ono sto sam ja cuo za Blatta je to da je odlican za ofanzivu, da mu bekovi igraju dobro, da je dosta inovativan sto se tice crtanja akcija, te da je neko ko se postavlja prema igracima sa autoritetom i ne dozvoljava mnogo pametovanja. Nemam pojma da li je to fakat tako, ali ako jeste, onda je on super izbor za mlade igrace. Alvin Gentry je isto kandidat, ali mi se on nikako ne svidja. Prica se za Luea, jer je bio desna ruka Riversu i u Bostonu i u Clippersima, te da ima mnogo potencijala da bude odlican trener. Hvala ga i zbog toga sto je u igrackoj karijeri igrao kao PG, te da bi mogao biti od krucijalnog znacaja za razvoj Irvinga i Waitersa, kako pojedinacno, tako i kao dua. Price se spominje i kao asistent i kao glavni trener, on je moj favorit iskljucivo zbog toga sto je bio odlican PG, te sto je igrao u Cavsima. Sta ti mislis o njima cetvorici, posto nekad bacis jako dobre postove, kada nisi u provokatorskom modu :D.

Mes Que Un Club!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 jun 2014, 11:41

Blatt je najbolji trener u Evropi poslje Ivkovica i Obradovica,mada je za mene bolji i od njih,al titule ipak govore nesto drugo.Definitivno najbolji od svih trenera sa kojima se povezujete.Jedini problem je sto on puno ugra taj flex napad,hibridne cetvorke su mu potrebne da ostvari puni potencijal ekipe,a vi ih na rosteru nemate..Covjek je uzeo EP sa Kirilenkom i Hryapom,od Mozgova napravio igraca,sad euroliga sa Maccabijem kojem niko nije davao sanse,uz to Amerikanac tako da,uzmite njega,par trejdova da mu stvorite ekipu sa kojom moze raditi i to je to
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 jun 2014, 11:48

Slatinash_7 je napisao/la:Blatt je najbolji trener u Evropi poslje Ivkovica i Obradovica,mada je za mene bolji i od njih,al titule ipak govore nesto drugo.Definitivno najbolji od svih trenera sa kojima se povezujete.Jedini problem je sto on puno ugra taj flex napad,hibridne cetvorke su mu potrebne da ostvari puni potencijal ekipe,a vi ih na rosteru nemate..Covjek je uzeo EP sa Kirilenkom i Hryapom,od Mozgova napravio igraca,sad euroliga sa Maccabijem kojem niko nije davao sanse,uz to Amerikanac tako da,uzmite njega,par trejdova da mu stvorite ekipu sa kojom moze raditi i to je to
Cilj i jeste dovesti nekog po trenerovom ukusu, to je i Griffin rekao te da ce se sa novim trenerom razgovarati o prvom picku, koga on zeli, te da je primarni cilj stvoriti ofanzivno jaku ekipu, te dodati jos visine u roster i sutera. Dakle, gotovo je sigurno da cemo drugaciji uci u novu sezonu, sa bar 3 ili 4 nova igraca.

Ako je tako kako ti kazes, onda bi Tristan mogao da ide u nekom trejdu, te bi mogao Parker biti nas izbor, zbog mogucnosti da igra 3 i 4, a Bennett je jos uvijek tu i mogao bi popuniti tu rolu. Svidja mi se to sto si rekao o Blattu.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 jun 2014, 11:50

adriano_leite je napisao/la:
lumani je napisao/la:Taj prvi red plocica imam i ja ,a ostatak je kao kod njega,hahha.
Ono sto sam ja cuo za Blatta je to da je odlican za ofanzivu, da mu bekovi igraju dobro, da je dosta inovativan sto se tice crtanja akcija, te da je neko ko se postavlja prema igracima sa autoritetom i ne dozvoljava mnogo pametovanja. Nemam pojma da li je to fakat tako, ali ako jeste, onda je on super izbor za mlade igrace. Alvin Gentry je isto kandidat, ali mi se on nikako ne svidja. Prica se za Luea, jer je bio desna ruka Riversu i u Bostonu i u Clippersima, te da ima mnogo potencijala da bude odlican trener. Hvala ga i zbog toga sto je u igrackoj karijeri igrao kao PG, te da bi mogao biti od krucijalnog znacaja za razvoj Irvinga i Waitersa, kako pojedinacno, tako i kao dua. Price se spominje i kao asistent i kao glavni trener, on je moj favorit iskljucivo zbog toga sto je bio odlican PG, te sto je igrao u Cavsima. Sta ti mislis o njima cetvorici, posto nekad bacis jako dobre postove, kada nisi u provokatorskom modu :D.
Blatt zna svoj posao,ali nba je drugą prica.ok,uzeo je euroligu, pa uzeo je i onaj grk zadnje 2god są prosjecnom ekipom..Jedan kari je srusio dream team...itd.itd....kada bih birao od nabrojanih uzeo bi Pricea, mada mislim da vama treba iskusan trener jer ove godine se mora nešto napraviti.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []