La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Naravno da je engleska zastava. Ono je krst Sv.Georgija ili Sv. Dorda i prvi su je koristili Englezi u krizarskim
ratovima. Genoa je takoder prihvatila ovu zastavu jer su imali dobre trgovinske veze sa Englezima, dok je
Barcalonina zastava, u ovakvom obliku, tj. sa krstom Sv. Georgija nastala tek u 19. st, do tada je bila samo
ona zastava sa crvenim i zutim prugama.
EDIT
Ovi kvazipametnjakovici su mi najdrazi.
ratovima. Genoa je takoder prihvatila ovu zastavu jer su imali dobre trgovinske veze sa Englezima, dok je
Barcalonina zastava, u ovakvom obliku, tj. sa krstom Sv. Georgija nastala tek u 19. st, do tada je bila samo
EDIT
Ovi kvazipametnjakovici su mi najdrazi.
Blue is the color!
Turbofolk je moja furka!
Turbofolk je moja furka!
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
koje ti gluposti pišeš, pa grad milano ovu zastavu kao englezi imaju barem 1000 godina duže od engleza, plus imaju i crvenu zmiju, prestavlja zastavu milanskog biskupa a kasnijeg svetca ambrosija koji je bio biskup u milanu negdje u 4 vijeku, a englezi tu zastavu koriste od srednjeg vijeka i to drugog djelaljubav je napisao/la:Naravno da je engleska zastava. Ono je krst Sv.Georgija ili Sv. Dorda i prvi su je koristili Englezi u krizarskim
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
pitanje za ove gore:
evo hrvatska zastava je u pozadini crveno-bijelo-plava. holandija ima iste boje na zastavi. da li to znaci da je ustvari hrvatska holandska zemlja?
evo hrvatska zastava je u pozadini crveno-bijelo-plava. holandija ima iste boje na zastavi. da li to znaci da je ustvari hrvatska holandska zemlja?
Hahah gluposti, de ti jos malo wikipediji vjeruj.
Svo dok su ti to reference, necemo dalje diskutoavati.
SAd moram ici, nemam vremena da se sa neznalicama raspravljam, koke cekaju.
Adio!
PS
De nek neko Wolwerina zalije vodom, previse razmislja, nije to zdravo.
Svo dok su ti to reference, necemo dalje diskutoavati.
SAd moram ici, nemam vremena da se sa neznalicama raspravljam, koke cekaju.
Adio!
PS
De nek neko Wolwerina zalije vodom, previse razmislja, nije to zdravo.
Blue is the color!
Turbofolk je moja furka!
Turbofolk je moja furka!
- tony-mortale
- Kontakt:
ne znači, heheh, te tri boje su najčešće na zastavama evropskih zemalja, ma sve u redu da priča o juniorima arsenla il sl. pa nebi riječ rekao, al njegove sam gluposti čitao na raznim temama, kao englezi su pobjednici, nikad nijedan rat nisu izgubili i slične gluposti koje da je prati na časovima historije u osnovnoj školi bi znao da nije tako, a sad njake o zastavama, a veze nema, a pošto mi je historija-istorija-povjest struka, a heraldika hobi morao sam mu odgovoriti, al et on pasionirani englofil u svemu vidi nešto engleskoWolverine je napisao/la:pitanje za ove gore:
bar razmisljam.
koriste iste sekvence na zastavi, to je istina. ali nazvati fc barcelonu engleskim klubom radi toga moze samo neko ko ne razmislja.
http://en.wikipedia.org/wiki/St_George%27s_Cross
evo uostalom, da li je ovo englesko vlasnistvo ovaj krst?
koriste iste sekvence na zastavi, to je istina. ali nazvati fc barcelonu engleskim klubom radi toga moze samo neko ko ne razmislja.
http://en.wikipedia.org/wiki/St_George%27s_Cross
evo uostalom, da li je ovo englesko vlasnistvo ovaj krst?
Ama pustite ga ba, djaba je njemu neke stvari objasnjavati. Ako je Barcelona engleski klub, onda je Arsenal sve osim engleskog kluba 
nema potpisa
- tony-mortale
- Kontakt:
paja_patak je napisao/la:opet lazes kao za fabregasa, i italijanski klubovi nose te zastave jer su ih englezi osnovali pratis tu seriju a a ne znas osnovne stvari...na grbu barselone crveni krst na bijelom polju nije zastava engleske nego dio zastave grada barselone, a istu takvi imaju i neki gradovi u italiji-đenova i milano, i većina tih zastava je puno starija od engleske koja je u današnjem obliku tek od srednjek vijeka, al et ti vidiš crveni krst na bjeloj pozadini i odma to ima veze sa englezcima, NOT
Zadnja izmjena: tony-mortale, dana/u 20 feb 2010, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
Meni je poznato da engleski radnici koji su tada radili u Španiji su osnovali Athletic Bilbao, tačnije to je bilo dva kluba, mah, duga priča, uglavnom, radnici su bili iz Sunderlanda, tako da danas i Sunderland FC i Atl. Bilbao imaju iste boje, crveno bijele vertikalne pruge.
Manchester City Football Club!
toni vec sam napiso, takvim se likovima nemoze nista dokazat. ispast ce sad da je ova krst njihovo vlasnistvo, te da ustvari potice od njih.
- tony-mortale
- Kontakt:
ma tek sad vidim da ste svi vi koji govorite da je nepopravljiv u pravu, stavio oba njegova nicka među gnjavatore i rahatWolverine je napisao/la:toni vec sam napiso, takvim se likovima nemoze nista dokazat. ispast ce sad da je ova krst njihovo vlasnistvo, te da ustvari potice od njih.
Najljepsi nogomet se igra u Primera Division
Ono sto oko voli je kreaivnost,lahkoca..tika taka tika taka tika taka tika tika taka
Ono sto oko voli je kreaivnost,lahkoca..tika taka tika taka tika taka tika tika taka
Upravo tako, Villarreal, Barcelona, Real, Sevilla, Deportivo, Valencia, Atletico Madrid, Atletik Bilbao, Espanjol, zar treba još nešto rećiMadrid je napisao/la:Najljepsi nogomet se igra u Primera Division
Manchester City Football Club!
zaragoza je velikan mozda ne igraju dobro ali pripadaju samom vrhuBAK je napisao/la:Upravo tako, Villarreal, Barcelona, Real, Sevilla, Deportivo, Valencia, Atletico Madrid, Atletik Bilbao, Espanjol, zar treba još nešto rećiMadrid je napisao/la:Najljepsi nogomet se igra u Primera Division
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Kako je onaj Guardado dobar igrač ahh..
Negredo opet crveni dobio
Jel mu ovo drugi u zadnje 3 utakmice
...kako li,znam da je nedavno dobio jos negdje crveni
Mallorca-Sevilla trenutno 1-1...dali ce Mallorca uspjeti da zadrzi 100% ucinak kuci,hmm do kad li kako li
Jel mu ovo drugi u zadnje 3 utakmice
Mallorca-Sevilla trenutno 1-1...dali ce Mallorca uspjeti da zadrzi 100% ucinak kuci,hmm do kad li kako li
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
ma x je tu ko kuca
sevilla ce se cuvat za cska 
la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Mallorca verovatno konacno porazena kuci nakon 10 pobeda u isto toliko meceva.Sevilla u 75.vodi 3:1 iako je gubila 1:o,
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Izgleda ništa od tvoje procjeneCRNI_SA je napisao/la:ma x je tu ko kucasevilla ce se cuvat za cska
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- alan_kardec
- Kontakt:
Devil je napisao/la:Mallorca verovatno konacno porazena kuci nakon 10 pobeda u isto toliko meceva.Sevilla u 75.vodi 3:1 iako je gubila 1:o,
Zabio ga Drago.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.