Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ennis
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la ennis » 11 jun 2014, 23:45

Seo je sve to sto si rekao,ali jednostavno ako takvu listu pravimo ovog momenta Papac ima prednost,za 5 godina nece biti rasprave naravno.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 12 jun 2014, 15:28

Chinaglia je napisao/la:pa to je po meni :D imam dovoljno godina da sam gledao sve ove igrače, osim Papeta, al' s obzirom da je on najbolji naš igrač svih vremena, morao sam ga uvrstiti tu :D

@Kaunas

pa kriterij je kvalitet igrača, ono što su dali repki, svojim klubovima, patriotizam, liderstvo, itd :D sad, nisam zapamtio Baku i tako neke starije igrače, tako da ih i nisam uvrstio :D ovi neki drugi, Bolić, Baljić, Musić, itd, nemaju kvalitet za prvih 11, tj. po meni su ovi bolji igrači :D
:shifty: :shifty:

Balja je najveci BiH talent od Semira iz Svemira. To sto nije bio radnik kao Salihamidzic je nesto drugo, ali kao cisti talenat, momak je bio sulud.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 jun 2014, 15:51

niko ne kaže da nije bio talentovan, ali ova trojica iza Džeke, više su napravili u karijeri i u daleko jačim ligama :D na kraju krajeva, više su dali i za repku/državu, po meni :D Balja klupa, da nema Misketa ili Barbe, našao bi svoje mjesto u prvih 11 vjerovatno, ovako ipak ne :D ovo je moj sastav, vi napravite svoj :P

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 14 jun 2014, 15:45

Cuj svih vremena!!!!

Sta je sa Osimom? Hasetom? Fazlagicem? Halilhodzic? ...Slazem se da Kolasinac ali i Mire mora tek da zaradi status legende. Cak nevidim ni Spahica kao legendu, sta je on to osvojio (osim sto je kapiten repke) ili gdje je igro?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2014, 20:06

Kakav je ovo sastav, čuj Pjanić ispred Rahimića na zadnjem veznom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 14 jun 2014, 20:15

Pa sunce vam yebem, vi kritikujete forumaša koji je napravio imaginarni najbolji sastav svih vremena po njegovom mišljenju. :urnebes:
NAPRIJED NARODE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2014, 20:24

--------------Džeko-----------
---Baljić - Barbarez - Misimović
------Bajramović---Rahimić------
Papac - Hibić - Spahić - Salihamidžić
-------------Begović-----------------

Mojih najboljih 11, koje sam ja gledao naravno. Bilo je teških odluka, ali samo je 11 pozicija u timu.
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 15 jun 2014, 14:20

Virtu4l je napisao/la:--------------Džeko-----------
---Baljić - Barbarez - Misimović
------Bajramović---Rahimić------
Papac - Hibić - Spahić - Salihamidžić
-------------Begović-----------------

Mojih najboljih 11, koje sam ja gledao naravno. Bilo je teških odluka, ali samo je 11 pozicija u timu.
Pazi Papca ispred Kolasinca, eee, da Bog da te Seo u zubima noso :urnebes: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jun 2014, 14:27

Još on znoja mora proliti da dostigne Saleta ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 15 jun 2014, 15:54

Moj sastav svih vremena , dakle koje sam gledao . Uzmite u obzir da sam 94. godiste ;

----------------------Begović--------------------------
-Mujdža---- Hibić-------------Spahić-----Papac----
--------------Bajramović---Pjanić-------------------
---Salihamidžić----Misimović------------Baljić----
---------------------Džeko----------------------------

Šteta što nema mjesta za još neke igrača , ali mogla bi se napraviti još jedna respektbilna ekipa od tog vremena znači 99/00 , pa do danas , koje sam ja gledao .

Hasagić ; Berberović - Konjić -Kolašinac- Musić ; Rahimić-Salihović ; Bolić - Barbarez- Lulić ; Ibišević .

BakaSliskovic
Kontakt:

Post Postao/la BakaSliskovic » 19 jun 2014, 19:33

Naša reprezentacija mi je igrom protiv Argentine ulila nadu da protiv Irana i Nigerije bi trebali imati nikakvih problema u prolasku grupe :)
Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 21 jun 2014, 09:31

Zna li neko koji je reprezentaticac treniro u Bubamari, posto u reklami kazu da je jedan treniro u bubamari ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 21 jun 2014, 11:44

Nisam siguran , ali mislim da je Zukanović prošao Bubamarinu školu nogometa ...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 jun 2014, 16:52

slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jun 2014, 18:56

bavarian_bk je napisao/la:Nisam siguran , ali mislim da je Zukanović prošao Bubamarinu školu nogometa ...
:thumbup:
Voli te tvoje Sarajevo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 03:17

Nakon Argentine i euforije uslijedio je šok i poraz od Nigerije. Glavni krivac za ovaj poraz leži u taktici kvazi trenera Safeta Sušića. Formacije i izbor igrača je za suda za ljudska prava u Strasburu.

Bosna se voli kad gubi i kad vodi.

Vrijeme je za neke promijene, a najveća je odlazak Safeta Sušića koji bi trebao dobiti automatski otkaz ako se on sam ne odluči za taj potez (ako ima imalo morala u njemu). Dosadile su te jeftine, glupe, retardirane rečenice koje je izvaljivao prije i poslije utakmica. Najlošiji trener koji je ikada vodio neku reprezentaciju na Svjetskim prvenstvima.

Očekujem odlazak Misimovića, a možda i Spahića (vjerovati će igrati i kvalifikacije za Euro i eventualno Euro ako se plasiramo a hoćemo ako Bog da).

Očekujem također da novi selektor počne uvoditi neke mlađe igrače u prvih jedanaest koji bi trebali predstavljati temelj za novu BiH. Vrijeme je da se riješe nesuglasice sa Prcićem jer nemamo boljih mladih igrača.

Ovo što smo večeras doživjeli je jedan veliki šamar, kako nam je neozbiljan država, tako nam je i neozbiljan trener i još mnogo toga oko tima gdje se prave teferiči i prijateljske utakmice koji se zasnivaju na novcu a ne na izboru sličnih profil reprezentacija s kojim bi se susretali. (Obala Slonovače, c sastav).

Tuga, nevjerica, suze, sjedenje na trotoaru sa mislima Edina Džeke i njegovog osmijeha. Najsretniji bi bio da nikad više ne zaigra za reprezentaciju.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 05:51

FIFA NAS NIJE ODAVNO POJEBALA :? :clap: :facepalm:

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 22 jun 2014, 13:56

Govorio sam o ovome, govorio sam o jakoj Nigeriji i bespotrebnoj euforiji i volio bih da sam pogriješio, ali nekada je instikt vjerodostojniji od bilo čega drugoga pa čak nisam ni išao u čaršiju da gledam utakmicu, nego onako kući, uz strijepnju, strah i nadu...
Uvijek sam branio selektora i svakoga igrača, jer sam naprosto takav i poštujem autoritet i red i po ko zna koji put se je pokazalo da toga reda mi uopšte nemamo...
Poći ću od selektora kojeg sam uvijek podržavao i mistificirao njegovu ulogu vjerujući da mi navijači ne možemo simplificirati njegove zamisli i da u njegovim potezima ima više mudrosti nego... Nego što je bilo- evo sada to i vidimo. Zar ostaviti Kolašinca na klupi, kako, kako, kako? Milion puta kako, jer je momak naprosto naš najbolji defanzivac i to upravo na poziciji gdje je svaki laik mogao očekivati napad jedne afričke ekipe, a to je po strani, jer ne ide njima po sredini zar ne!? Ja mislim da nas je ovaj potez selektora ošetetio višestruko više nego onaj sudijin kod poništavanja gola.
Golman je bio odličan, siguran i definitivno je Asmir jedan od najboljih svjetskih golmana i jedan od onih ljudi koji su rođeni lideri, koji toplotom i autoritetom prema igračima može postići efekat borbe i sigurnosti.
Emir to nije, pokazao je sinoć da je igrač kakav jeste, a ne onakav kakvim ga navijači reprezentacije smatraju... Jučer ga nije ni išlo i ja mu ne zamjeram puno.
Šunjić je odigrao jako dobru partiju, kao štoper ima mahana, ali ima i komparativnih prednosti u vidu snage i visine i nadam se da će moći u budućnosti igrati ovu poziciju ili biti dostojna zamjena.
Mujdža i Lulić su igrači koji uvijek odrade svoje i kojim se nema šta zamjeriti, jer to "njihovo" nije puno. Svaki tim mora imati ovakve solidne igrače koji su tu da rade svoj posao i prepuste drugima ključne uloge.
Muhamed Bešić je potencijal, ali trenutno igrač koji gnjavi loptu u napadu i koji igra preodgovornu poziciju i nekada zna bespotrebno ispasti. Karakter mu je tako gadan i ružan, ali u nas raja loži na to kada neko ****, lomi i tako dalje. Treba momka saulisati.
Medunjanin, Pjanić i Miske su igrači kakve ja volim, ljudi koji znaju sa loptom i koje lopta voli, ali njih trojica je puno za svaku ekipu. Miske je i sinoć dao par lopti, ali to treba staviti na vagu sa svim onim što nije dao. Pjanić je odličan i sinoć mi se je učinilo da ga pojedini nisu mogli fudbalskim IQ- om pratiti. Medunjanin je dao jedan fenomenalan pas, lijepo je i koordinirao prema gore, ali defanzivno ne nudi mnogo i može biti samo dostojna zamjena.
Hajrović je jednodimenzionalan igrač nažalost, prespor za dobrog beka (kada ga čuva brz bek), i to kažem u svrhu kontekstualitiranja činjenice da nije Robben, ali je vrlo dobar igrač i jedan od boljih u zadnjim partijama; raja se nada kada on ima loptu u nogama, dakle momak djeluje, trči.
Ostaje još Edin kojeg sinoć nije išlo. On je napadač kakav jeste, mnogo zavisi od drugih, zavisi i od faktora sreće i samopouzdanja. Sinoć ga nije išlo, ali da budem pošten odmah sam i sam komentirao njegov osmijeh, t.j. nisam zaražen ovim virusom na forumu, i čudim mu se zaista, jer u mene otac od 60 godina lupa od sto 10 puta, mi ostali dignemo se sa namaza pa bacimo par sočnih psovki jer smo suviše srcem vezani za svoju Bosnu, ali... Ja sam poslije utakmice samo šutio...

I da, tokom utakmice uvijek vas prati neki osjećaj, sinoć sam ja većim dijelom utakmice osjećao stid... Jesam tako mi Boga...
Ali žao mi je zmajeva, no dobila ih je reprezentacija iz Afrike, a to se može dogoditi ako je na suprotnoj strani Obala Slonovače ili Gana, a da vas nadigra Nigerija koja od '98 g. nema pobjede na SP i pritom dominira u svakom segmentu ove plemenite igre...
A onda pogledam Hrvatsku, momke koji igraju po ko zna koji put za svoju repku i opet je to sa toliko naboja, sa toliko želje i htijenja, sa suzama nakon loše utakmice, sa toliko domoljublja da me učine ljubomornim.
Zmajevi, žao mi je ali vama bi trebalo biti žalije nego meni, a ja se pitam da li je uopšte...

Halalite, nakupilo se je...
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 jun 2014, 14:06

Za Euro kval. nam je potrebna nova igra, sa novim selektorom jer je ovo ocito ispuhalo.

slika
Unico amore sei!
❤️🖤

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jun 2014, 14:12

Vrijeme je za razilaženje, Safet,Emir,Zvjezdan,Ibričić,Vršajević,Hadžić se moraju maći, s Edinom se treba ozbiljno porazgovarati, hoćeš-nećeš, radili su, borili se godinama, dobili šansu na SP, obrukali nas na najvećoj smotri i vrijeme je da igraju najbolji, a ne po zaslugama

filozofija igre se mora mijenjati, ova taktika iz 1973 više ne ide ni protiv glupih Afrikanaca :facepalm: :facepalm: jbt pa mi smo ispali gluplji i limitiraniji od ovih crnaca, mene je stid :cry: :cry:

Najgore što će oni sad, razlog poraza tražiti u sudiji, a neće se zamisliti nad sobom i Safet će ostati selektor, jer je po stoti put lik izgubio jer nije imao sreće-po njemu, a svaku jaču utakmicu je taktički uništen :facepalm:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.