Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 jun 2014, 00:19

Donnie Darko je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Samo mi nije jasno kako Gustavo moze imati prednost nad Fernandinjom :shock: :roll:
U repezentaciji gdje šarlatan Marcelo i Maxwell imaju prednost ispred najboljeg lijevog beka na svijetu, apsolutno me ništa ne čudi.
Da im nije bilo Oscara svasta bi bilo , napadaci Fred i "Halk" :urnebes: slabi.

Uglavnom Brazil ima dobar sastav ali kada bi Gene Hackman malo to prekombinirao , kao nas Pape :D

Kovac je uzasan , mislim osakatio Rakitica i Modrica da budu vodonose , mada su Perisic i Vrsajko solidni bili.

Kovac mora ili Rakitica ili Modrica gurnuti vise naprijed , nastranu mladost i talenat Kovacica ali jos on nije sazrio.
Olic kao krilo slab , on je odlican kao drugi napadac , ali kao lrilo nije neko bas rjesenje.

Mislim hrvati imaju srecu da je Meksiko (nikad slabiji) i da je u Kamerunu rasulo sistema , ali sa ovakvim selektorom bi ispali u prvom krugu . Vidjet ce mo sa madzukicem , mada nije ni Jelavic bio los samo covjek nije imao lopti.

Sve u svemu Brazil mora promjeniti svasta ukoliko hoce da prodju 1/8 finala i krizanje sa jakom grupom B , a Hrvatska sa ovakvom igrom se opet samo moze uzdati u srecu kao na pocetku i ove tekme jer bas i nemaju igre osim sto su 5 min na kraju malo stitsli (nastranu sto je sudija bio preslab , njihova igra je bila kastastrofa)
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 13 jun 2014, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 13 jun 2014, 00:19

rio_Ferdy88 je napisao/la: slika
I ovo penal :urnebes: ?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 13 jun 2014, 00:19

Tekma onako vise losa nego dobra, Hrvati se prerano povukli i prepustili maksimalno igru Brazilu
Sudija :wtf: :thumbdown:
Da budem iskren strah me ovakvog sudjenja i u nedelju
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 jun 2014, 00:19

nedim93 je napisao/la:@Kaunas
Može im francuska parirat, može im Njemačka parirat ( ako onaj budalaš od selektora se prizove pameti) , i zapravo im može još dosta repki parirat.
Znam tvoje mišljenje o barsi al činjenica je da je glavnim violinama ove španije prošao prime i nisu više jaki kao prije.
A inače Francuska je jaka ko' zemlja :!:
francuzi mogu maksimalno do 1/4 finala. spanci na svakoj poziciji imaju barem po 2 vrhunska igraca i prvi su favoriti za osvajanje. ne znam zbog cega misljenje da je francuska jaka k`o zemlja, kada imaju mnogo slabiju ekipu od spanaca. ni na jednoj poziciji nemaju kvalitetnijeg igraca od spanaca. :zviz:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 jun 2014, 00:19

Forster je napisao/la:Shvatite sudiju jbg, vidi covjek ruke Lovrena na Fredu, ovaj pada, eto vi da ste tamo vi ne bi svirali. :?

Na stranu što ste vi tek na usporenom snimku vidjeli da je veoma diskutabilan penal.
Nije veoma diskutabilan, vec je sramotan, ponizavajuc ili kako god jos hoces.

pa ono se ni u hnl-u ne sudi dinamu yebote.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2014, 00:19

slavko njegus je napisao/la:ma treba biti realan.ovo se ne svira nikome... osim brazilcima...
osim brazilcima, osim barceloni, osim francuzima, osim spancima, osim portugalcima, osim njemackoj, osim realu, osim unitedu, osim juventusu bla bla bla

nije penal. ali pretjerujete brate mili.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 13 jun 2014, 00:20

Kakve gluposti pojedini pišu,pa ovo je nevjerovatno. :rol:

Brazil nije zaslužio pobjedu.Oni u drugom poluvremenu do onog penala apsolutno ništa nisu napravili.
Kažete da je hrvatski gol na sreću.Pa prvi gol je također produkt sreće,traljavo je opucao i nekako je ušla.Drugi je penal,a treći majstorija pojedinca.
Kažete da je ovaj Brazil prvi favorit prvenstva.Je li to neka šala? :facepalm:
Kakva smiješna ekipa je ovo,zaista nevjerovatno.Jedva čekam osminu finala da ih Španija ili Holandija naderu. :thumbup:
Komšijama svaka čast,Niki svaka čast.Večeras su odigrali hrabro,redovno su stvarali opasnost pred golom Cezara.Siguran sam da će proći.

Čuj ovog 50-50 penal :rol:
Nevjerovatno.Pa ono se ni u prvoj kantonalnoj domaćinu za ulazak u 90.minuti ne bi sviralo.
You'll never walk alone.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jun 2014, 00:20

Taman kad sam se vrać'o kući s posla, čujem kroz prozor jedne kuće prijenos utakmice i penal za Brazil riječima komentatora. Pomislih, jesu li seljoberima navukli, nije dugo trebalo da se potvrde moje sumnje.

Onoliko koliko sam uspio upratiti krajičkom oka u prvom poluvremenu, Hrvati su dobro stajali i nisu im dopustili da se razmašu. Neko generalno mišljenje ne mogu dati, jer utakmicu nisam pratio u kontinuitetu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 13 jun 2014, 00:21

Penal je smijesan, reakcija Pletikose na prvi i treci gol je kriminalna (a ima je i penal na ruci). Trojac Modric-Rakitic-Kovacic doista zvuci impresivno ali nije to to kad nemaju jednog "agresivca" pokraj sebe koji ce dopustit jednom od njih da "odluta" naprijed.

Realno ovaj Brazil je slab,mozda je zbog treme, ali i u pripremama se vidilo da nije to to, iako glupo je sudit o necemu nakon samo jedne sluzbene utakmice,ali moglo bi se lako desit da putuju kuci nakon osmine jer imaju sa druge strane 3 jaka protivnika.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 13 jun 2014, 00:21

Opet prica o sudiji. Brazil daleko jaca ekipa. Neymar majstor.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 13 jun 2014, 00:22

DonCorleone je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: slika
Nidje veze..ovo penal nije.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 13 jun 2014, 00:22

slavko njegus je napisao/la:ma treba biti realan.ovo se ne svira nikome... osim brazilcima...
osim brazilcima, osim barceloni, osim francuzima, osim spancima, osim portugalcima, osim njemackoj, osim realu, osim unitedu, osim juventusu bla bla bla

Covjece, rezultat do 70te 1:1, Hrvati napadaju citavo drugo poluvrijeme, i jedna kontra Brazila rezultira u nepostojecem penalu za domacina. Pa kakvu to sliku salje u svijet?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jun 2014, 00:22

Solidna utakmica, Hrvati se predstavili u jako doborom svjetlu da nije bilo penala, sumnjam da bi Brazil zabio, penal je prestrogo dosuđen, Fred je uzo Lovrena na iskustvo, samo je čeko da ga dofati i da padne, sudija nasjeo, Lovren nasjeo, onaj gol što je poništen po meni je ispravna odluka

Brazil skroz loš, podcjenili su Hrvate, nado sam se da će i Argentinci nas, ali nakon ovako dobre predstave Hrvatske večeras, Argentina će maximalno ući u utakmicu i mi smo :thumbdown:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 jun 2014, 00:22

Rakitic je prodo sve lopte veceras,pokazuje da je flopina.
1946

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 13 jun 2014, 00:23

Ado1921 je napisao/la:Opet prica o sudiji. Brazil daleko jaca ekipa. Neymar majstor.
Neymar šupak nevidjen....pogotovo ono s laktom. Prašumar.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 jun 2014, 00:23

hrvate bas ne mirisem al kakva je ubleha od ekipe ovaj brazil...ovi jazavci ako uzmu svjetsko bit ce to najveca podvala 21.vijeka...ako dobace nekim cudom do finala vjerovatno ce im opet nekog nesretnog japanca poturit za sudiju :puke: :puke: :puke: ....al ono sto mene brine je slican scenario koji bi se nama mogao desiti....svi zele vidjeti mesija i aguera u finalu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 13 jun 2014, 00:23

Upravo to, ovo se nece svirati Gani protiv njemacke, Bosni protiv Argentine, Hrvatskoj protiv Brazila , Getafeu protiv Barce itd itd. ali obrnuto skoro svaki drugi put!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 13 jun 2014, 00:24

Ado1921 je napisao/la:Opet prica o sudiji. Brazil daleko jaca ekipa. Neymar majstor.
:rol:

http://www.marca.com/2014/06/12/futbol/ ... 09315.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I Marca potvrdila da nije penal, al' neutralcima je dusa gledati maloumnike iz kojih izvire ksenofobija. Sto ka'e Pervan, oko Balkana treba napraviti tribine i samo uzivati.
Marksizam u skole!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 jun 2014, 00:24

DonCorleone je napisao/la:

Covjece, rezultat do 70te 1:1, Hrvati napadaju citavo drugo poluvrijeme, i jedna kontra Brazila rezultira u nepostojecem penalu za domacina. Pa kakvu to sliku salje u svijet?
Penal nije bio , ali je Lovren BIO GLUPPPP , ne povlaci se u petercu protiv domacina prvenstva.

Nastramu to ali rec da je Hrvatska napadala :wtf: :urnebes: :urnebes: :urnebes: , imali su par kontri i vise su sami Brazilci zbog panike bili opasni po vlastiti gol nego hrvati :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jun 2014, 00:25

Oko penala ne treba uopste raspravljati...jedino ispravno je bilo da Fred dobije zuti karton za simuliranje.

Steta za Hrvatsku ali sigurno da nisu ni racunali na bodove u ovoj utakmici tako da je i dalje sve u njihovim rukama...jedino bi bio problem ako Brazil negdje drugo izgubi bodove a s obzirom kako igraju ne bi bilo preveliko iznenadjenje.

P.S.To sto smo mozda navikli da se "veliki" guraju na ovaj nacin ne znaci da je to ispravno.

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.