15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

ANTIFA !
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 jun 2014, 11:26

Kevin je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Kvalitetniji golman i napadač.
Vezni red :nene:

Pa moglo bi se reci i odbranu kvalitetniju :D
Pa kad ti Sime Vrsaljko igra beka sve ti je receno ili Domagoj Vida stopera igra :rol: :rol:
pa igra beka i to na suprotnoj strani od svoje prirodne pozicije radi ozlijeda..
ne razumijem čemu smijanje? nema strinića, pranjića, kranjčara, šimunića...

rugaš se vidi, a recimo u bih igra jedan avdija vršajević :roll:
da ne spominjem hadžića :(

Pa jos gori od njega Ivan Strinic , Simunic pa nema vece rupe od Simunica :lol: :lol:
Avdija i Hadzic nece ni ulazit ako si objektivan i realan priznat ces da je bolja odbrana
Mujdza-Spahic-Bicakcic-Kolasinac
od odbrane Srna - Corluka-Lovren-Vrsaljko
malo objektivno pogledaj prijatelju :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 jun 2014, 11:26

Pjanic je bolji od svakog veznog iz hrvatske
1946

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jun 2014, 11:29

Kevin je napisao/la:po čemu je Džeko bolji od Mandžukića? po osobnom uvjerenju ili? :roll:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

:bih:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 11:29

Nadam se da su nasi Zmajevi izvukli pouke iz sinocnje tekme, posebno oko diranja u 16, tu ce svaki kontakt biti penal.
Argentina ima slabiju odbranu, a jaci napad od Brazila i tu trebamo traziti svoju sansu.

Pape ce sigurno postaviti pametnu taktiku sudeci po zadnjim prijateljskim. Mi trebamo uci jako kao i hrvati, trkacki biti na nivou i igrati disciplinovano iza lopte.
Ukoliko u prvih 15-tak minuta zaprijetimo Argentini par puta, dobro ce razmisliti prije nego bezglavo krenu u napad, a mi imamo kvalitet za to u vidu Dzeke, Misketa i nasih poletnih krila (Izet i Lulic).
Imamo jake adute i na sredini terena u vidu Pjanica, Besica kojima ce podrsku raditi krila uz isturenog Misimovica koji je igrac poteza i cije lopte mogu napraviti pometnju u odbrani Argentine.

Ono sto je jos dobro sto nasi bekovi vise nece biti na vjetrometini jer se krila u ovom sistemu dosta vraacju i pokrivaju suparnicke bekove, tako da bi Lulic mogao neutralisati Zabaletu u paru sa Kolasincem, a Mujdza i Izet osujetiti drugu stranu argentinskog napada.

Odbrana je vrlo bitna, moramo se braniti kolektivno, jer je Safet rekao da nema flastera, dakle Dzeko i Miske prva linija, zatim Pjana i Besic, pa tek onda stoperi.
Bit ce problema sa ovim brzanerima u spicu Argentine ali vjerujem da zalganjem i trkom mozeo rijesiti i taj problem.
Stoperi ne smiju biti daleko od igraca, vrlo blizu stajati, ne dati im da disu.
Imamo i jaku klupu i u odbrani i na sredini i naseg plavookog bombardera.

Ako je Bico spreman moze startati hladno, a Rusioc na beka, ostalo je sve poznato. Tako mozemo gurati do pocetka drugog gdje treba izbaciti Misketa a ubaciti Medu.
Medo je mozda nas najinteligentiniji igrac, upariti ga sa Besicem a Pjanketa gurnuti naprijed uz Dzeku.
Ako Bico ne moze izdrzati gurnuti Vranjesa koji u paru sa Spahicem moze rijesiti Aguera i ubacivanja Mesija iz drugog plana.
Na klupi imamo Viscu koji moze zamijeniti oba krila i Vedu kao i Seju Salihovica.

Pape je na slatkim mukama, jer stvarno ima 15,16 igraca koji odmah mogu uskociti i odigrati svoje.
Zato idemo hrabro na gaucose i sa vjerom u sebe, nisu neranjivi posebno ako povedemo kao Hrvati sinoc, doduse za razliku od njih, nafakasa, mi nikad necemo biti u situaciji da nam protivnik pokloni pogodak na otvaranju tekme.
Mi ga moramo zasluziti.

Treba igrati i duge lopte na Dzeku i traziti neki faul, puni smo igraca koji imaju topovski sut, a Dzekson moze nadskociti svakog argentinca i bez problema nosati oba njihova stopera na ledjima cijelu tekmu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 jun 2014, 11:30

Pjana je doktor za Rakitica... Luka je klasa, to se mora priznati. Tu smo negdje po stoperima, ali zato imamo daleko bolje bekove. Hajrovic/Lula su klasa za Perisica/Olica ili ko je vec to ljevo krilo... Dzeko je u pet deka sa Mandzom.. Sto se golmana tice, to je smjesno porediti. Znaci BIH > Hrvatska, kratko jasno...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jun 2014, 11:32

Kevin je napisao/la:
po čemu je Džeko bolji od Mandžukića? po osobnom uvjerenju ili? :roll:
mislim, zaboli me koji je bolji ali gluposti pišete tako uvjereni u nešto..

Begović je bolji od Pletikose što je i razumljivo, i mlađi je..
Budi malo realan. Ako ja vec priznam da je vas vezni red za 2 klase bolji od naseg, mozes i ti priznati da je Dzeko bolji od Mandzukica. Ja necu da ga blatim, jer je Mandzo uz Edina najbolji napadac Balkana, ali fakt je da je Mandzo samo napadac unutar sesnaesterca, i borben, navedi mi kad je zabio gol npr. van 16rca? U mnogo aspekta je Edin bolji, bio 2 sezone zaredom najbolji napadac lige (on i Grafite u prvoj, u drugoj sezoni 1. strijelac). Pokazao u Engleskoj takodje da nije zalutao, kad je dobio pravu sansu, donosio je titule. Nosio Man. City na ledjima, 2 titule prvaka im je pratkicno donio. Mogao bih nabrajati citav dan argumente koji govore da je Dzeko tata za Mandzu. ;)

Isto stoji, da je Modric jos uvijek bolji od Pjanica, odusevio je ove sezone u Realu. Ipak, Mire je jos 4 godine mladji, i jos ce se razvijati. Ali zasad, naravno da imate bolji vezni red.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 11:34

Kevin je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Kad vec diskutujete, napad imamo bolji [Dzeko > Mandzo :!: ], vezni red oni imaju bolji [Modric, Rakitic, Kovacic jak trojac], odbrana je tu negdje, sa nama, a Begovic >> Pletikosa. ;)

Kevine, apsolutno po svemu, jaci, fizicki dominantiji, bolji u skoku, stabilniji u duelu. Bolji realizator, pokretljiviji, suta sa obje noge, glavom. Mandzo ima dosta toga Dzekinog i mogucnost da se zagradi ali nema tu cvrstinu sto je Dzeki engleska dala, jbg.
Osvojio BL sa Wolsburgom, osvojio 2 puta EPL sa Citijem.
Ne znam sta ti jos treba.
Trenutno po imenima hrvati imaju jaci vezni red bar trojac Modric Rakitic Kovacic nasuprot Besic-Pjanic-Miske.

Ali kao sto sam vec napisao na temi hrvatske repke, vi nemate igraca tipa Misketa, nemate pozrtvovanost Besica, i lucidnost Pjanica.
Imate jaca imena i tri slicna igraca, ali nemate ove nase specijalce.
Krila da ne spominjemo Lulic i Izet vs Olic i Perisic, prevaga na nasoj strani.
Golman je klasa iznad Pletikose, takodjer sam uvjerenja da je Kolasinac ispred Vrsaljka (iako me Vrsaljko odusevio sinoc), dok je Srna puno bolji od nasih bekova.
Stoperi su tu negdje, dva iskusna vuka. Spahic je jaci od Carlija ali nas drugi stoper nije blizu Lovrenu.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 13 jun 2014, 11:52

Ja ne znam zasto se na ovoj temi raspravlja koja je jača reprezentacija, mene samo zanima BIH vs Argentina....
Otvorite novu temu BIH vs _________ pa se raspravljate koliko hoćete....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 jun 2014, 11:55

Nema se sta raspravljat kad je ocito da smo bolji.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 13 jun 2014, 11:56

Prvi put nakon osamostaljenja moze se reci da Bosna i Hercegovina ima bolju repku od Hrvatske.. Hrvatska odavno nije pružaala ovako blijede partije, po meni jos od vremena Ota Barica..Imaju nepokretan napad, najbolje im je krilo Rebic, koji jos nije dobio pravu sansu u Fiorentini, Kovac igra bez zadnjeg veznog, a mali Kovačic se sinoc nije vidio, pravog lijevog bek nemaju još od Jarnija. Ovo danas sto gledamo je samo slobodni pad od kad ih je Štimac preuzeo, ali imaju svijetlu buducnost jer u zadnje vrijeme se pojavilo dosta tih talenata(Halilovic, Pasalic, Vlašic), ali mora proci neki period dok se od njih neto moze ocekivati konkretno.
I na to sve covjek kaže Mandzo bolji od Dzeke, idite ljudi pratite hrkljuš, kanite se lopte.
Na Balkanu su trenutno treća reprezentacija po kvaliteti. Poslije Srbije i nas. Ende..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jun 2014, 11:57

treba unaprijed uraditi fotosope svih sudija u dresu argentine da ne gubimo vrijeme kao hrvati :rol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 jun 2014, 11:58

LenBias je napisao/la:treba unaprijed uraditi fotosope svih sudija u dresu argentine da ne gubimo vrijeme kao hrvati :rol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 12:07

Ma Hrvati nemaju nikakvu igru. Đaba da im svi igraju u Barceloni i Realu ako oni igre nemaju :nene:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 jun 2014, 12:09

LenBias je napisao/la:treba unaprijed uraditi fotosope svih sudija u dresu argentine da ne gubimo vrijeme kao hrvati :rol:
:lol:

Oplakah kralju :D
1946

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 jun 2014, 12:11

bez zaebancija posljednjih godina imamo kakav takav respekt. Gubili smo al nas sudije nisu zakidale da smo zbog njih izgubili. Možda će emocije nas ponijet pa ćemo pljuvat sudiju al očekujem solidno suđenje :D
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 13 jun 2014, 12:12

Koliko jos ima do utakmice?

Ima li gdje kakva aplikacija za odbrojavanje?

Mrsko mi racunat. :mrgreen:

:bih:
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 13 jun 2014, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 13 jun 2014, 12:12

FaraonTM je napisao/la:Ma Hrvati nemaju nikakvu igru. Đaba da im svi igraju u Barceloni i Realu ako oni igre nemaju :nene:
a ti bi imao neku fantasticnu igru protiv Brazila na otvaranju SP ? :urnebes:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 jun 2014, 12:12

:mrgreen: :cool:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 12:16

bhsport je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Kad vec diskutujete, napad imamo bolji [Dzeko > Mandzo :!: ], vezni red oni imaju bolji [Modric, Rakitic, Kovacic jak trojac], odbrana je tu negdje, sa nama, a Begovic >> Pletikosa. ;)

Kevine, apsolutno po svemu, jaci, fizicki dominantiji, bolji u skoku, stabilniji u duelu. Bolji realizator, pokretljiviji, suta sa obje noge, glavom. Mandzo ima dosta toga Dzekinog i mogucnost da se zagradi ali nema tu cvrstinu sto je Dzeki engleska dala, jbg.
Osvojio BL sa Wolsburgom, osvojio 2 puta EPL sa Citijem.
Ne znam sta ti jos treba.
Trenutno po imenima hrvati imaju jaci vezni red bar trojac Modric Rakitic Kovacic nasuprot Besic-Pjanic-Miske.

Ali kao sto sam vec napisao na temi hrvatske repke, vi nemate igraca tipa Misketa, nemate pozrtvovanost Besica, i lucidnost Pjanica.
Imate jaca imena i tri slicna igraca, ali nemate ove nase specijalce.
Krila da ne spominjemo Lulic i Izet vs Olic i Perisic, prevaga na nasoj strani.
Golman je klasa iznad Pletikose, takodjer sam uvjerenja da je Kolasinac ispred Vrsaljka (iako me Vrsaljko odusevio sinoc), dok je Srna puno bolji od nasih bekova.
Stoperi su tu negdje, dva iskusna vuka. Spahic je jaci od Carlija ali nas drugi stoper nije blizu Lovrenu.
1. Mandzukic osvojio LP, da ne nabrajam ove trofeje iz Bundeslige i ti pitas sta mi jos treba :roll:
necemo vise o ovome...sve rečeno
2. koji mi? mislis hrvatska repka? :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 12:22

Poredis titulu BL sa Wolfsburgom i Bajernom. :clap: :clap:
2.)Hrvatska repka sam mislio, svaka cast sto si me ispravio. Uljepso si mi dan. ;)

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.