Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la OnlyUnited » 13 jun 2014, 11:49

Brazil bolji, penal nepravedno sviran (bez obzira sto je postojao minimalan kontakt, fol neko povlacenje, Fred je prelagano pao, mislim ako je to kriterij za penale, onda :puke: ), te cist faul Olica nad Cezarom.
- Ed Woodward for Prime Minister !

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 jun 2014, 11:50

Koliko god bolio nacin na koji su izgubili ovu utakmicu,navijaci,a i igraci Hrvatske moraju shvatit da je njihova sansa uvijek bila u druge dvije utakmice.U biti ista situacija kao kod nas.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 13 jun 2014, 11:50

OnlyUnited je napisao/la:Brazil bolji, penal nepravedno sviran (bez obzira sto je postojao minimalan kontakt, fol neko povlacenje, Fred je prelagano pao, mislim ako je to kriterij za penale, onda :puke: ), te cist faul Olica nad Cezarom.

slika

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 13 jun 2014, 11:52

Otelo je napisao/la:Ispada da su komsije jucer imala dominaciju svih 90min kuknjava kuknjava
:tokralju:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 13 jun 2014, 11:54

mandraX je napisao/la:
johnnyyK je napisao/la:Ma spustit ce vas nebesko-plavi :kafa:
Za razliku od vas mi smo spušteni itekako, noge na zemlji. Bez bespotrebnog dizanja u nebesa.
:urnebes:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jun 2014, 12:00

“Pitao sam suca zašto je to sudio, a on odgovara na japanskom."

:rol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2014, 12:01

fedeltafrotta je napisao/la:
slika
Bolja je ova:
slika

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 13 jun 2014, 12:02

magica :thumbup:

iskreno razocarao me brazil sinoc... a najbolji mozda opis njihove igre je evropski, to nije njihova brazilska igra nego evropska :problem:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 13 jun 2014, 12:07

Treba ignorirati ove pacenike sarmu i lenbiasa, ljudi 'ladno ovdje jedini tvrde da je penal bio iz samo i iskljucivo sebi poznatih razloga, pored dvije i pol milijarde ljudi i pored svih svjetskih, objektivnih strucnjaka i analizatora, bivsih i aktualnih sudaca, pa cak i brazilskih koji su sami priznali da je sudjenje bilo lakrdija.
Sutra da se ovo desi BiH bilo bi #helpbosnia.

To je bolan kompleks, neizljecivi kompleks, pacenistvo, frustracije dugogodisnjem ''donjem statusu'', nista drugo, nevrijedno dostojanstvenog odgovora.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jun 2014, 12:10

smiri se, ja tebe ni jedne jedine skunde ne vrijedjam, ne budi bezobrazan i toliko neodgojen, to je prvo, kao drugo reci mi samo kako ocito povlacenje osobe koja je u prilici da gol unutar kaznenog prostora moze ne biti dovoljno da se dosudi penal? naravno da ne moze i da je cisto kao suza, pogotovo jos ako se takav kriterij bude uzimao za citavo prvenstvo a ne vidim razlog zasto ne bi jer je ovo sinoc bilo vecinski fer i korektno osim onih situacija na centru koje na kraju nikome nisu ni pomogle ni odmogle ;)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2014, 12:10

fedeltafrotta je napisao/la:magica :thumbup:

iskreno razocarao me brazil sinoc... a najbolji mozda opis njihove igre je evropski, to nije njihova brazilska igra nego evropska :problem:
Jbga, fudbal se promenio. Brazilci godinama priblizhavaju svoj stil evropskom, a sama chinjenica da im je npr. 1 stoper Junior u 1982oj ili levo krilo poput Leonarda u 1994oj pojam za lucidnost, shmek, tehniku ili magiju za vasceli im vezni red u 2014oj dovoljno govori o toj evoluciji brazilske igre. Shta ozbiljan poshtovatelj nogometne igre ochekuje od Gustava, Paulinha ili Ramiresa: da kreiraju ili da rudare :?:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 12:12

Hrvati ce tesko proci grupu. Oni mogu zahvaliti ludoj sreci sto su dobili Island jer bi sada ovo SP gledali kuci.
Oni nemaju igru, napadaju po bokovima i to je to, sredine nema.
Protiv nikad losijeg brazila nisu stvorili 2 sanse, onaj sadakaski autogol im je bio maksimum i da nije onog bilo ne bi ga dali da se igralo do prekosutra.
Brazil ispada cim naleti na imalo ozbiljniju ekipu, njima ce Meksiko napraviti probleme a ne Svabo, Argentina, Spanija ili slicno.
Brazil nikad u istoriji nije imao losiji napad, sredinu isto tako, jedino imaju jaku odbranu, ostalo nije dovoljno da se nadaju osvajanju titule.
Susjedi mogu da se ljute koliko hoce, njima su glave napunjene da su najbolji, najveci, najljepsi ali nisu, to im je realnost, trenutno nemaju fudblasku repku koja je konkurentna na ovom takmicenju i sinoc im je Brazil otvorio oci.
Sto prije shvate, manje ce ih boliti.
Taj Modric, pa jel taj igrao sinoc ikako? Nije 3 dodavanja imao, ono je sramota za prvotimca reala.+
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 13 jun 2014, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 13 jun 2014, 12:13

ajde ba 'rvati šta kmečitee... I nama su svirali za Francusku penal van 16m... Vama su bar svirali unutar 16m...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 12:13

E večeras ako ne bude x između Meksika i Kameruna Hrvati će veoma teško proći.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 13 jun 2014, 12:16

bhsport je napisao/la:Hrvati ce tesko proci grupu. Oni mogu zahvaliti ludoj sreci sto su dobili Island jer bi sada ovo SP gledali kuci.
Protiv nikad losijeg brazila nisu stvorili 2 sanse, onaj sadakaski autogol im je bio maksimum i da nije onog bilo ne bi ga dali da se igralo do prekosutra.
Brazil ispada cim naleti na imalo ozbiljniju ekipu, njima ce Meksiko napraviti probleme a ne Svabo, Argentina, Spanija ili slicno.
Brazil nikad u istoriji nije imao losiji napad, sredinu isto tako, jedino imaju jaku odbranu, ostalo nije dovoljno da se nadaju osvajanju titule.
Susjedi mogu da se ljute koliko hoce, njima su glave napunjene da su najbolji, najveci, najljepsi ali nisu, to im je realnost, trenutno nemaju fudblasku repku koja je konkurentna na ovom takmicenju i sinoc im je Brazil otvorio oci.
Taj Modric, pa jel taj igrao sinoc ikako? Nije 3 dodavanja imao, ono je sramota za prvotimca reala.+
ajde ubij se majketi :puke:
koliko se samo idiota stvori na ovoj temi odjednom :roll:

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 13 jun 2014, 12:17

Ko god tvrdi da je bio penal je po meni lud covjek.Sto se tice faula Olica nad golmanom to je ok.Samo ne znam niko ne spominje kako mali **** udara Modrica namjerno i zato dobija zuti karton.Odgovorno tvrdim da su se ove tri situacije desile na kontra strani da nijednu ne bi dosudio u korist Hrvatske.Ali imat cemo i mi prilike da vidimo kako se sudi sada kad budemo igrali sa Argentinom.Ako oni budu imali neku brzu prednost od 2,3-0 bit ce posteno, ali ako slucajno budemo u nekoj egal utakmici ocekujem slicne stvari.Samo nek tada sute ovi kojima je ono sinoc bilo posteno.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 13 jun 2014, 12:17

LenBias je napisao/la:smiri se, ja tebe ni jedne jedine skunde ne vrijedjam, ne budi bezobrazan i toliko neodgojen, to je prvo, kao drugo reci mi samo kako ocito povlacenje osobe koja je u prilici da gol unutar kaznenog prostora moze ne biti dovoljno da se dosudi penal? naravno da ne moze i da je cisto kao suza, pogotovo jos ako se takav kriterij bude uzimao za citavo prvenstvo a ne vidim razlog zasto ne bi jer je ovo sinoc bilo vecinski fer i korektno osim onih situacija na centru koje na kraju nikome nisu ni pomogle ni odmogle ;)
Onda ti trebaš biti neki novi kontrolor sudjenja jer ti vidis nesto sto cijeli svijet ne vidi. Svaka cast , evo i ja sam bivsi sudija i sudio sam i nikad nas nisu ucili ovako nekim stvarima koje ti objasnjavas

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 13 jun 2014, 12:19

FaraonTM je napisao/la:E večeras ako ne bude x između Meksika i Kameruna Hrvati će veoma teško proći.
Remi bi bio najpozeljniji ali nece bit stete cak da jedna od ove dvije reprezentacije pobjedi, ako nismo u stanju pobjedit losi Meksiko i Kamerun koji na svako prvenstvo dolazi posvađan onda ne zasluzujemo ici u drugi krug, kratko i jasno.

I nema svrhe pricat o penalu, svi svjetski strucnjaci a i mnogobrojni nogometasi su rekli da ono nije penal a ja mislim da oni znaju mnogo vise o forumasa sa ss.ba
Zadnja izmjena: Tritolone, dana/u 13 jun 2014, 12:20, ukupno mijenjano 1 put.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jun 2014, 12:19

johnnyyK je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Hrvati ce tesko proci grupu. Oni mogu zahvaliti ludoj sreci sto su dobili Island jer bi sada ovo SP gledali kuci.
ajde ubij se majketi :puke:
koliko se samo idiota stvori na ovoj temi odjednom :roll:
To je sve sto imas reci?
Jadno.
To sto Lukicu dizete u nebesa je vas problem, sinoc se nije vidio, blijeda partija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 13 jun 2014, 12:19

LenBias je napisao/la:smiri se, ja tebe ni jedne jedine skunde ne vrijedjam, ne budi bezobrazan i toliko neodgojen, to je prvo, kao drugo reci mi samo kako ocito povlacenje osobe koja je u prilici da gol unutar kaznenog prostora moze ne biti dovoljno da se dosudi penal? naravno da ne moze i da je cisto kao suza, pogotovo jos ako se takav kriterij bude uzimao za citavo prvenstvo a ne vidim razlog zasto ne bi jer je ovo sinoc bilo vecinski fer i korektno osim onih situacija na centru koje na kraju nikome nisu ni pomogle ni odmogle ;)
Tko te bolan vrijedja? Troll si i pacenik. Po cemu je to vrijedjanje ako je istina? To si dokazao na vecini tema na forumu, ali jok, ti u pravu, a 90 posto forumasa grijesi i bezveze se na tebe zali.

Kakvo bolan crno povlacenje? Pa jel te stid imalo? Ako je povlacenje onog stupnja dovoljno za NAJSTROZU kaznu, bilo bi po pet penala svaku utakmicu minimalno, najvise iz kornera i prekida igre jer se triput gora povlacenja i drzanja desavaju u tim momentima, samo tvoj miljenik Ramo bi po utakmici pravio 3 ''penala'' nakon kornera da je ono penal, a ne bezobrazno simuliranje pa naravno da sucima stoga ni ne pada na pamet pokazati na bijelu tocku na racun toga.

http://www.101greatgoals.com/blog/never ... fred-vine/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sbnation.com/soccer/2014/6/1 ... ore-update" onclick="window.open(this.href);return false;
http://metro.co.uk/2014/06/12/world-cup ... y-4759860/" onclick="window.open(this.href);return false;

OVO (a primijetiti ces i po naslovima da se malo je reci ISMIJAVAJU ljudi tom penalu) ako je povlacenje dovoljno za najstrozu kaznu (pazi, pricamo o najstrozoj kazni za koju MORA postojati OZBILJAN i namjeran kontakt, inace bi to smjehurija i cirkus bio, a ne nogomet gdje ne bi smio ni dodirnuti protivnika doslovno), iako se JASNO vidi da je samo stavio ruku mu na rame, da nikakvog povlacenja nije bilo, a Fred se u milisekundi manirima vrhunskog flopa automatski bacio na ledja kao da je povucen malo je reci dovoljno da mu rame iscasi, onda si upravo nista drugo nego troll i licemjer, jer da je ovakvo nesto sudjeno BiH ili Realu ili kome vec, pricao bi 30 dana o skandalu, kao sto si sto puta to i radio npr. na temi Real Madrida.

Ali jok, ti budi ono sto jesi, idi kontra najmanje 95 posto ljudi, idi kontra citavog svijeta i svih svjetskih medija koji su izvijestili o ovom slucaju pocevsi od BBC-a, Marce, Telegrapha, Eurosporta i nebrojenih drugih neovisnih komentatora, sportskih velicina, sadasnjih i bivsih sudaca, samo da ti i par slicnih pacenika ovdje naspram MILIJUNA strucnjaka koji su ovo okarakterizirali za ono sto jest, a da su pritom neobjektivni promatraci, pa cak i brazilski nogometni suci i navijaci, jest, ti si u pravu, cijeli svijet grijesi, a ja te zbog toga vrijedjam, bravo.

KRAJ PRICE.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 13 jun 2014, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.